oude hond operatie & puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Dag allemaal!

 

Hier ben ik weer.

 

Onze oude hond Laika heeft minder goed nieuws gekregen.. Ze heeft vorige week een tandvleesontsteking opgelopen en heeft door haar tandplak/steen (aanleg) nu hele bruine tanden. Door die bacteriën is haar tandvlees opgezwollen en heeft ze soort van bobbels gekregen die niet meer weggaan.. Met gevolg, ze gaat altijd tandvleesontstekingen krijgen omdat die bobbels terug gaan ontsteken door de bacteriën. Antibiotica is een tijdelijke oplossing want dat zou altijd dus terug komen. Haar bloed is getest, hart is getest, alles is oké voor die operatie te doorstaan ookal is ze al 10 jaar..

 

Nu, Laika haar mond gaat heel veel zeer doen gedurende een kleine week volgens de DA. Maar we zitten ook met Zelda, dan de 3,5 maand oude pup. Zelda is een bijtertje, dus ook in Laika. Laika kan haar nu goed verdedigen, maar in die periode willen we absolute rust voor laika en dat ze zo min mogelijk haar moet forceren in bijvoorbeeld haar verdedigen of de pup terecht wijzen.

 

Hoe kan ik Laika haar rust het beste gunnen. En hoe moet ik de pup leren dat ze van Laika moet afblijven of er toch niet gaat op springen en in bijten..

 

Alvast bedankt!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Even een stuk van de kamer scheiden met bijvoorbeeld een hekje ofzo. Dan kan de pup niet bij de oudere hond.

 

Het kan ook goed gaan. Mogelijk heeft de pup in de gaten dat de oude hond pijn heeft en doet ze rustig aan. Maar dit weet je niet van tevoren. Ik zou dus gaan voor een tijdelijke afscherming van de kamer.

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Maar gaat dat niet frustrerend werken? Maar ik kan het wel hier eens voorstellen wat ze er van vinden.. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

gescheiden houden inderdaad.

Rust na operatie is zo belangrijk, dan geef je die toch.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gescheiden houden, wanneer men geopereerd is, is rust een must, je pup is 3.5 maand oud, de oudere hond apart houden van de pup, overal, zeker de eerste twee weken, zodat de bek van je oudere hond geheel geneest, en zich niet op moet winden omdat de pup in haar buurt is, een pup snapt niet dat ze de oudere hond met rust moet laten, dat moet jij dus doen, zoals anderen al aangeven, geheel gescheiden houden....

 

en veel beterschap... want dat het even pijn en afzien is voor je hond, logisch...

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Oke. Dan gaan we dat proberen. 

 

Ik ben nu ook zelda aan het leren om laika rustig te benaderen in plaats van heel wild. en als ze te wild is, haar af te zonderen.. Dag 1 ging goed.. :D Hopelijk krijg ik dit een beetje aangeleerd, want zo is iets is denk'k heel moeilijk voor de pup om te begrijpen..

Volgende forumvraag: Grolt bij aanraking
^