Ik begin het nu een beetje beu te worden met Thalia.
Thalia is niet ziek (hoop ik) maar ze blijft maar last houden van braken, diarree. Niet continu, dan gaat het een week goed (of 2) en dan heeft ze weer een dag minder. Dan braakt ze alles op, soms heeft ze ook dunne ontlasting. Dat kan op dezelfde dag zijn, maar ook een paar dagen later. Soms heeft ze alleen diarree, soms heeft ze alleen last van braken. Sinds afgelopen week eet ze haar eten niet meer met zoveel smaak. Het gaat nog wel op, maar het gaat erg moeizaam.
Ze kan behoorlijke stink scheten laten. Soms zie je ook dat ze zichzelf ziekjes voelt, bibberen en er zielig bij liggen. Ze heeft altijd al gras willen eten, en dit kan ik dus ook niet voorkomen. Ook haar huid is niet optimaal, ze heeft hier een daar een kaal plekje, wat kleine bultjes die kaal worden, en haar oren zijn schilferig. Haar vacht glanst wel heel erg mooi. Ook valt ze niet af (ze krijgt wel behoorlijk wat eten, 200 gram vers vlees plus 50 gram brokjes savonds, ze is 6,5 kilo)(mijn andere hond krijgt minder en die weegt 9,5 kilo)
Vanochtend tijdens het wandelen ging ik me alleen wel weer zorgen maken. Haar ontlasting was weer niet goed (2 dagen geleden heeft ze gespuugd) niet heel dun maar wel te dun. Soms komt er ook veel slijm mee. Ze liep gewoon mee en aangezien ik moest werken gingen we een uur lopen. Dit is normaal totaal geen probleem, 2 uur, 3 uur wandelen vind ze ook leuk. Maar halverwege de wandeling, ik merkte al aan haar dat ze niet zo enthousiast mee liep als normaal, wilde ze amper meer verder lopen en zat met haar snuit naar haar achterbeen te kijken. Op zo'n manier alsof er even een steek zit, even snel naar achteren kijken, een likje geven en klaar. Aangezien ze niet meer mee wilde lopen, heb ik haar gedragen. Na 20 minuten zette ik haar weer op de grond en toen liep ze weer mee.
Thuis aangekomen ging het eten er weer moeizaam in. Ze ging op de bank liggen rillen en keek me zielig aan. Ik heb haar ook nog een aantal keer naar haar achterbeen zien kijken.
Ik ben het langzaam wel beu dat ze maar blijft rommelen met haar spijsvertering. Ze kan niet tegen granen, dat weet ik. Ik heb de da gebeld en de assistente adviseerde een eliminatie dieet. Mijn onderbuik gevoel zegt dat het niet een allergische reactie is.
Kwa eten krijgt ze tammenga vers vlees en wolfsblut brokken. Ze krijgen alleen natuurlijke snacks, zoals kippenpoten etc. Af en toe mag ze een bakje pudding leeg likken, maar dat gebeurt zeker niet iedere dag. Dat is denk ik het meest ongezonde wat ze krijgt, leeglikken van de pudding.
2 vragen:
1:Met welke diersoort kan ik het beste beginnen met een eliminatie dieet? Ik heb als enkele momenteel in de vriezer: Paard, Geit, en Kip. (lamspens)
En in hoeverre is het erg dat ze nu dus maar 1 diersoort krijgt? Hoe snel moet ik verandering merken? (oke dat waren 3 vragen haha)
2:Komt dit verhaal iemand misschien bekent voor en heeft die persoon nog andere suggesties waar ik aan zou kunnen denken. (ik heb weinig reden om niet aan een allergie te denken buiten mijn onderbuik gevoel na)
Ik ben een beetje bang als ik naar de da ga hij dan ook zal zeggen dat ik eerst een eliminatie dieet moet proberen, het liefst met een zal brokken van hem. Dat voelt dan aan als verspilling van geld, aangezien ik dat zelf thuis ook kan doen. Dus die optie zou ik graag willen elimineren als ik naar de da ga.
Voor de schilfers op haar oren ben ik al bij de da geweest, en die kon op dat moment niks zeggen, mijtjes waren het in ieder geval niet. Ik moest het vettig houden, was fijn geweest als hij toen al met een eliminatie dieet aan kwam.
Qua ontlasting, spugen en ziekjes zijn komt het me zeker bekend voor.
Ook het 'grijpen' naar de achterkant.
Yara heeft dit nu sinds 2,5 weken. Het af en toe, braken is nu gelukkig al een aantal dagen voorbij. Maar de ontlasting is nog niet goed en ze is af en toe nog lusteloos.
Wij zijn bij de da geweest (regulier, maar ook osteopaat en evolutionaire geneeskunde ).
Hij heeft eerst foto's gemaakt om met zekerheid te kunnen zeggen dat er geen bot ergens vast zit. Dit was gelukkig niet het geval.
Nu heb ik ontlasting in moeten leveren. Van 3 dagen met elke keer er een dag tussen.
Hier wordt een uitgebreid diarreeprofiel van gemaakt. Op deze uitslag zit ik nog te wachten.
Heb je een da in de buurt die wat breder kijkt om het maar zo te zeggen? Dus niet alleen naar het schap met RC en de antibiotica?
Oh en nog even over het eliminatiedieet.
Je kan het beste elimineren op een diersoort die ze nog nooit gehad heeft. Als je die optie hebt uiteraard.
Dit moet je zeker 6 weken voeren. Als dat goed gaat doe je er 1 diersoort bij. Als dat na 2 weken nog goed gaat voeg je de 3e soort toe enzovoort.
Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar had het toevallig net opgezocht voor als er bij de dierenarts niets meer uitkomt.
Als ze voor deze korte periode beperkte diersoorten krijgen kan dat geen kwaad.
Wel zou ik zelf voor de zekerheid bij de 2e diersoort een ander merk doen. Maar dat is puur een gevoel
Ik herken je verhaal..
Qua maag en darmen is Jet ook altijd aan het tobben. Braken hoeft ze eigenlijk nooit. Maar ze heeft dagelijks flinke rommelende maag en darmen, dunne ontlasting en regelmatig buikpijn. Ook is ze regelmatig sloom; sjokken met wandelen en veel slapen.
KVV gaat bij Jet sowieso niet goed. Daarop heeft ze nog meer maag- en darmklachten en nog veel minder energie.
Jet eet sinds 1 maand Dog Lovers Gold Passion High in Protein. Hierbij krijgt ze sinds 1,5 week Phytonics Clear Intestine. Jet had tot 1,5 week terug dagelijks diarree (parasieten, giardia en alvleesklierproblemen zijn uitgesloten). De diarree is wel over, maar echt stevig is de ontlasting ook nog niet.
Voor de DLG protein kreeg ze DLG Original en daarvoor DLG vis. Maar deze gingen beide niet goed. DLG protein is ook nog niet helemaal je van het. Orijen en Acana Lamb & Apple gaan ook niet goed bij Jet. Dus het is een hele zoektocht...
Als pup zijnde heeft Jet ook schilferige oren gehad. Vooral de randen. Kale, witte plekjes. Uiteindelijk vanzelf over gegaan. Had van de dierenarts Surolan gekregen om erop te smeren, maar dit hielp niet.
Ik lees dus graag even mee in dit topic.
Fijn om te horen dat ik in ieder geval geen spoken zie, en dat je het probleem herkent. En ook fijn dat je dat grijpen herkent, omdat ik dat dus niet in het plaatje allergie vind passen. Het zou natuurlijk wel kunnen als ik het verkeerd zie en ze niet naar haar been grijpt, maar naar haar darmen of buik. Dat daar toch iets niet lekker zit.
Fijn dat je al een hoop dingen uitgesloten hebt, maar ook weer jammer dat je nog steeds niet weet wat het is. Ik kan me voorstellen dat je je een beetje zoals mij voelt. Wanneer gaat het nou eens over en kan ik niet 2 maanden doorbrengen zonder ziekte symptoom.
Rammelende maag heeft Thalia ook wel vaker inderdaad.
Ik had nu de assistente aan de lijn, dus ik zou nog naar de da kunnen vragen. Over het algemeen is het een goede kliniek, en ik kan er ook niks slechts over zeggen. Zelfs met onze erg bange foster hond (die best kon bijten) ging de da super om. Hij kon uiteindelijk zelfs in zijn mond kijken.
Ik ben alleen een beetje bang dat de da ook wil beginnen met een eliminatie dieet. Puur omdat dit het meest voor de hand ligt en je dit zonder veel kosten kan checken. Er zullen vast wel dure onderzoeken gedaan kunnen worden als ik erop aandring, maar ik snap waarom ze eerst met een eliminatie dieet willen beginnen. Aangezien mijn meisje niet doodziek is, wil ik daar ook wel in mee gaan. Nu eens kijken wat ik niet in de vriezer heb liggen.
Ik ben heel benieuwd wat de uitslag is. Laat je dat hier ook even weten?
Ik heb het een tijd gewoon afgeschreven als een griepje,of ze heeft even iets verkeerds gegeten. Maar het gebeurt me nu te vaak naar mijn mening.
Dat slome merkte ik vanmiddag dus voor het eerst bij de wandeling. Normaal is ze erg levendig en wil overal wel snuffelen. Ze moet ook nog 2 worden dus energie mag ze best hebben. In huis zijn ze rustig maar ik hoop dat het komt doordat ik lang genoeg ga wandelen met ze haha.
Ben jij al naar de da geweest hiermee? En wat zei hij?
Ik heb ooit een ratje gehad en zijn verhaal zit me nu denk ik een beetje dwars, waardoor ik dat onderbuik gevoel heb.
Dat ratje was meestal vrolijk maar af en toe zat ze er echt niet lekker bij. Na 5 da bezoeken (3 verschillende) verder is er toch een foto gemaakt. Hieruit bleek dat ze een tumor in haar alvleesklier had zitten. Een maand later was ze er niet meer.
Maar toen zat het me niet lekker en ben ik doorgegaan met aandringen. Mijn onderbuik gevoel zat goed.
Nu wil ik niet zeggen dat ik denk dat Thalia een tumor heeft, maar meer dat mijn onderbuik gevoel vaker goed gezeten heeft. En dat ik ontzettend zou balen als ik Thalia al kan helpen, mits ik maar aandring. Maar tegelijk weet ik ook dat ik me snel zorgen maak, en ze is de meeste tijd gewoon haar vrolijke zelf.
Ik dacht eerst ook een virusje, maar daar duurt het al te lang voor.
Heb je haar temperatuur al eens opgenomen?
Bij yara was deze namelijk 2 dagen te laag, 37.2.
Daarna was hij 2 dagen weer goed. Dus nu heb ik mezelf voorgenomen om elke keer te temperaturen als ze zo weinig fut heeft.
Bij yara is het sowieso lastig, want ze heeft ED en artrose , lichte HD, diverse omgevingsallergieen en heeft erg snel last van de warmte. Klinkt als een aardige mislukking zo haha.
Dus bij haar kunnen een hoop dingen invloed hebben.
Daarom luister ik wel erg naar mijn gevoel en ze is op het moment zeker niet fit. Al gaat het beter dan vorige week.
Ik laat zeker even weten wat er uit het onderzoek komt.
Ja. Bij Jet is er 2x een echo gemaakt van al haar organen. (En ontelbare echo's van haar blaas) Alles zag er prima uit. Behalve het begin van de dunne darm, deze is wat verdikt. In januari '14 en 3 weken terug is dit geconstateerd. Nu wil de DA haar meteen aan de antibiotica hebben. Als dit niet werkt een scopie en prednison. Maar na wat advies vragen hier, ben ik eerst begonnen met de Phytonics Clear Intestine. Dit vanwege dat Jet ook atopie heeft en blaasproblemen heeft gehad. Dit heb ik nu goed onder controle, en dan zou ik het weer gaan verpesten met antibiotica. Prednison is sowieso al een no-go.
Nu heeft Jet 31 oktober '14 een operatie aan haar maag gehad vanwege een opgegeten speeltje, stukken konden geen kant meer op, dus haar maag moest open. Een paar weken later had ze Giardia. Dus dit heeft beide ook niet erg meegeholpen aan een gezond maag- en darmstelsel.
Je kan natuurlijk altijd even bloed laten prikken bij Thalia. Gewoon om te kijken of alle waardes goed zijn. Dit heb ik bij Jet ook 2x laten doen. Uitgebreid bloedbeeld. En 3 weken terug is er geprikt op de alvleesklier, foliumzuur en vitamine B12 i.v.m. de dagelijkse diarree. Maar dit was allemaal netjes.
Haar temp heb ik zo nog niet gemeten, dat is wel een goede tip om te doen :).
Bloed laten prikken is ook nog een goed idee.
Jullie hebben allebei al een heel scala aan onderzoeken achter de rug. En dan nog weet je niet wat het nu is. Ik hoop dat jullie er ook snel achter gaan komen.
Ik zat eraan te denken om met Konijn te gaan beginnen. Deze heb ik niet omdat Gruul daarvan gaat spugen, of hij eet het gewoon niet haha. Dat zou je niet verwachten hoe fanatiek hij is als hij buiten een konijn ziet. Dan is 15 minuten lopen genoeg haha. Hij trekt dan zo hard, zijn nagels slijten ook meteen mee.
Hebben jullie ook dat ze dan 1 tot 4 uur ziekjes zijn. Daarna is het alsof er niks gebeurd is en rent het weer door de kamer. Heel af en toe duurt het langer bij Thalia maar meestal 1 tot 4 uur.
Hmm, kunnen honden ook migraine krijgen?
Best frustrerend inderdaad dat we nog niks verder zijn gekomen. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat Jet allergisch is voor iets in haar voeding. Ze krijgt al graanvrij voer i.v.m. jeuk op voer met graan. Dus mijn speurtocht naar het juiste voer is nog steeds bezig..
Als Jet sloompjes is, is ze dit vaak wel de hele dag. Als ze buikpijn heeft is dit maar een paar minuten gelukkig. Daarna gaat ze slapen en als ze wakker wordt is ze weer vrolijk.
Heeft Talia al is konijn gegeten? Zo nee, dan is dit een goede keuze inderdaad. Dan mag ze ook alleen snacks e.d. van 100% konijn. Maar wellicht weet je dit wel.
Geen idee eigenlijk of honden ook migraine kunnen krijgen. Denk je hieraan?
Ik volg.
Ja even in de verte. Sommige symptomen komen wel overeen. Maar het is ver gezocht hoor haha. Het was het meest gebaseerd op het feit dat het ziek gevoel niet blijft, maar telkens terugkomt. Plus dat de da niks kan vinden, dat zou ook kloppen. Volgens mij kun je migraine alleen maar zien in een hersenscan.
Vervelend dat Jet de hele dag sloom blijft. Thalia slaapt het er ook uit. Ze blijft er gelukkig niet lang in hangen.
Maar het blijft wel erg naar om je lieverd zo te zien en niet te weten wat er aan de hand is. Je wil zo graag helpen.
Thalia heeft nog nooit konijn op omdat Gruul dat niet lust en eenzelfde dieet gewoon makkelijk is :D.
De da heeft net gebeld met de uitslag.....niets te vinden.
Hij vond het goed nieuws, maar ik had eerlijk gezegd toch graag iets eruit gehaald, niets ernstigs natuurlijk maar zodat er meer duidelijkheid was.
Hij raadde ook de clear intestine aan die Nikki ook noemde. Dus die ga ik ook maar proberen.
Verder moet ik het volgens de da toch in de voedingshoek gaan zoeken.
We hebben net weer voor een maand gesneden. Dus ik ga deze maand een dagboek bijhouden met hoe ze zich voelt en wat ze exact gegeten heeft per dag. Kijken of ik een patroon kan ontdekken.
Daarna ga ik eventueel elimineren, maar dat wordt nog lastig want alles wat ik kan verkrijgen heeft ze al gehad.
Dus ik hoop de komende maand iets van een patroon te ontdekken.
Misschien is het voor jou ook een idee om een soort van dagboekje bij te houden?
Bij Yara is het lusteloze trouwens wel de hele dag als ze er last van heeft,niet maar een paar uurtjes.
Is het bij Thalia op een vast moment van de dag?
Fijn dat er niks gevonden is, al kan ik begrijpen dat je inderdaad we op wat hoopte. Zodat je in ieder geval gericht aan de slag kan aan.
Thalia heeft het niet op een vast moment, ik denk wel vaker in de ochtend/nacht.
Ik heb nooit echt een dagboek bij gehouden, wel hebben ze een eetschema waarop ik dus kan zien wat ze elke dag eten. Ik ben nu begonnen met konijn te geven aan Thalia, ze eet het gelukkig met smaak op. Het is wel een beetje lastig, ze mag nu ook geen belonings-snoepjes meer hebben. Dat vind ik het vervelendste, buiten werk ik daar graag mee.
Van konijn zijn er best veel beloningssnoepjes zonder toevoegingen te vinden hoor.
Bij zooplus hebben ze 'kauwrepen' van 100% konijn. Deze kan je makkelijk in kleine trainers knippen en ze zijn niet zo belachelijk duur.
En gedroogde konijnenoren om te knagen.
Fijn dat ze de konijn in elk geval graag eet, dat scheelt.
Ik hen net ook een kvv variant gevonden waar ik eventueel mee kan elimineren. Oervoer heeft gemalen wilde gans, dat heeft ze nog nooit gehad. Qua beloningen moet ik dan alleen even ganzenvlees zien te regelen (Met goed zoeken vast te doen) en dan zelf drogen.
Dus ik heb ook weer hoop
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?