Mijn eerste pup, heeft iemand nog advies voor mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KrisKris

honden foto van Kris

Hallo,


Ik ben Kris, ik ben 16 jaar (ik word 7 juli 17) en dit jaar krijg ik hoogstwaarschijnlijk mijn eerste pup in huis.

Eind februari hebben mijn moeder en ik besloten dat ik een pup in huis mag nemen, ik heb me in meerdere rassen verdiept en uiteindelijk ervoor gekozen dat ik een Bull Terrier wil, ik vond hun uiterlijk altijd al geweldig en toen ik bijna alle sites en boeken afging voor informatie vond ik dat ze het perfecte karakter hebben voor mij.

Ik studeer online dus ben eigenlijk altijd thuis en heb dus heel veel tijd om wandelingen te gaan maken, te spelen en de pup op te voeden dus dat zal geen probleem zijn. Ik word de hoofdeigenaar en mijn moeder de co-eigenaar. Mijn moeder heeft 2 honden gehad en heeft dus al wat ervaring met het opvoeden en is bereid me te helpen wanneer het nodig is. We wonen in een redelijk groot huis met een tuin en we hebben veel groen om ons heen waar de hond lekker kan lopen dus ruimte en tijd is er genoeg.

We zijn 15 maart bij een fokker op bezoek geweest om kennis te maken met hem en zijn honden om te kijken of wij wel geschikt voor een Bull Terrier zouden zijn en hij heeft ons toen goedgekeurd. Mijn moeder was eerst nog onzeker over het ras maar sinds die dag was zij ook verkocht en vond zij ze ook geweldige karakters hebben. Jammer genoeg kregen wij pas geleden te horen dat zijn teefje niet genoeg pups heeft om er één aan ons te geven dus we hebben gezocht naar een andere fokker en daar hadden ze nog 2 teefjes beschikbaar en daar gaan we 8 juli op bezoek.

Als alles goed gaat krijgen wij de pup in augustus, we hebben al maanden hondenspullen in huis zoals een hondenmand, voer- en drinkbak, halsband, riem, speeltjes, tekentang. We hebben bijna alles in huis waar geen houdbaarheidsdatum op staat dus we zien onszelf als goed voorbereid maar ik wou toch weten of er nog specifieke dingen zijn waar ik rekening mee moet houden of moet aanschaffen voordat de pup komt.


Alvast bedankt,

Kris

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Leuk dat er een pup komt, zo te lezen ben je je goed aan het voorbereiden! Ga je met je pup op cursus? Dat is echt wel een aanrader: je versterkt je band met je pup, het is goed voor het socialisatieproces en je steekt er veel op. Mijn advies is te kijken naar een hondenschool, waar positieve opvoeding centraal staat. 

 

Veel plezier met je pup!

honden page profiel KrisKris

honden foto van Kris

Ah, ik ben inderdaad van plan cursussen te gaan volgen, ik ben met 2 hondenscholen hier in de buurt bekend maar ik zal daar wat meer informatie over vragen. Puppycursus vind ik zelf heel belangrijk voor het socialiseren dus dat gaan we zeker doen.

Bedankt!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Leuk dat je een pup krijgt, en dat jullie je zo goed voorbereid hebben! 

 

De eerste dagen de pup vooral laten wennen aan zijn/haar nieuwe huis/tuin/omgeving en zijn nieuwe baasjes.

Dat is al heel erg veel namelijk voor zo'n pup!

Dan beginnen met rustig socialiseren, laat hem rustig overal naar kijken en wennen. Neem hem om de dag ergens mee naar toe, niet elke dag.

Hij heeft na zo'n uitje weer een dag nodig om het in zijn koppie te verwerken. Pas op voor te veel socialiseren, daar worden ze erg overprikkeld van.

 

Voordat de pup komt, al weten wat hij zal mogen of juist niet.

Mag hij bijvoorbeeld op de bank of niet?

Als je dat van te voren afspreekt met elkaar is het makkelijker de pup consequent op te voeden.

 

Wat doe je de eerste tijd 's nachts met de pup?

Wat goed werkt, is de pup de eerste weken 's nachts in een bench naast je bed te zetten.

Dan voelt hij zich niet eenzaam en verlaten, en kan hij zich veilig voelen bij zijn nieuwe baasjes.

Hier is Black na zo'n 3 a 4 weken 's nachts naast het bed, naar zijn plek in de bijkeuken gegaan.

Die overgang ging prima, omdat hij overdag ook al in de bijkeuken ging liggen. Daar lagen zijn matje, water, speeltjes.

 

Wil je sowieso een bench gaan gebruiken?

Dat hebben wij nooit gedaan met de honden, ook niet nodig gehad.

Black hobbelde als pup de hele dag een beetje achter ons aan, ging regelmatig ergens liggen slapen.

En toen hij wat ouder werd, wist hij precies de gang van zaken in huis en vond hij het ook niet meer nodig om overal achter ons aan te lopen.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die met een pup te maken hebben, maar vaak komt dat wel aan de orde als je de pup eenmaal hebt.

 

honden page profiel KrisKris

honden foto van Kris

Bedankt voor de tips, zeker om de dag ergens mee naartoe nemen, ik heb soms het gevoel dat ik alles goed wil doen en er rekening mee moet houden het niet te snel te doen.

Mijn moeder en ik hebben al besproken wat wel en niet mag, de hele beneden verdieping mag ze komen en ze mag gewoon in de tuin komen zolang wij toezicht hebben, en onze slaapkamers mag ze ook met toestemming komen maar dat laten wij duidelijk weten door de deur open of dicht te hebben en op de bank vinden wij geen probleem.

Ze gaat bij mij op de kamer naast of op mijn bed slapen de eerste paar weken, maar mijn slaapkamer gaat haar slaapplek worden tenzij zij de huiskamer veel fijner vind en daar zelf besluit te slapen. Er gaat daar ook een mand voor haar staan.

We zijn niet van plan een bench te gebruiken, wij zijn daar beide geen fan van en hopen dus dat het niet nodig is en anders word die alleen gebruikt als het echt noodzakelijk is.

Mijn moeder zegt steeds dat ik me teveel zorgen maak omdat ik alles perfect wil hebben, de realisatie is er pas ingeslagen dat ik werkelijk een pup krijg en dat het niet alleen een plan is waar ik aan gedacht heb. Ik denk dat wanneer ik de pups heb ontmoet alles wat rustiger zal worden en het laatste deel van het huis hond-klaar ga maken en er helemaal klaar voor ben.

Nogmaals bedankt voor de tips!

Mijn grootste tip is toch wel om te genieten van je pup en hulp te vragen waar nodig, maar vooral ook op je eigen gevoel te vertrouwen. Wanneer je met een pup loopt merk je snel genoeg dat iedereen (goedbedoeld) een mening heeft over wat je wel en niet moet doen, en op wat voor manier. Blijf daarin gewoon eerlijk naar jouw pup en jullie situatie kijken, en handel daar naar  Ik kon mezelf echt gek laten draaien door andere mensen, en uiteindelijk koop je daar niets voor. 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Misschien dit topic ook even doorlezen? 

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/201862/eerste-pup-vraagjes.php 

 

Vooral ook denken aan de toekomst. Als het jouw pup wordt, denk er dan aan dat het beestje bij je is tot je rond de 30 jaar oud bent. 

 

honden page profiel DanielDzDanielDz

Ik heb sinds maart mijn eerste pup, een pitbull mix. Had me goed voorbereid etc. 

 

Uiteindelijk is het allemaal zo gruwelijk meegevallen en makkelijk gegaan. Pup was met 9 weken zindelijk, heeft een keer binnen geplast en dat was het. Zette ook mijn wekker de eerste nachten om het beestje te laten plassen, maar deze bleef liever slapen in zijn bench. Zonder te piepen.

 

Laat het vooral gebeuren en geniet ervan zou ik zeggen, misschien heb ik erg geluk gehad met zo een gemakkelijke pup, maar ik ben van mening dat het allemaal niet zo moeilijk is als mensen je vaak willen laten denken. 

 

Oh, en een bench is toch wel heel handig! Het is ook een plek waar, als je er goed mee om gaat, ze graag zijn! De eerste weken kon ik mijn pup echt niet alleen laten als ik b.v. even naar de winkel ging, ook niet op een lege overloop, hij haalde doodleuk de plintjes van de muur! Verder ging hij graag in de bench liggen om tot rust te komen.

 

Bull Terriers zijn heel leuk, lekker socializeren en aan alles laten wennen en vooral plezier hebben!

 

honden page profiel KrisKris

honden foto van Kris

" Misschien dit topic ook even doorlezen? 

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/201862/eerste-pup-vraagjes.php 

 

Vooral ook denken aan de toekomst. Als het jouw pup wordt, denk er dan aan dat het beestje bij je is tot je rond de 30 jaar oud bent. 

  "

 



Ik heb ook veel aan mijn toekomst gedacht, ik vind tot ik 30 ben eigenlijk nog te kort :-D. Mijn moeder dacht dat het juist een goed idee voor mij was een hondje in huis te nemen omdat ik alleen comfortabel naar buiten ga als er iemand bij me is die ik ken, toen ik de hond van de buren uitliet had ik absoluut geen probleem naar buiten te gaan zonder dat er een persoon meeging, maar als ik alleen naar buiten ga komt het vaak niet goed, maar waarschijnlijk komt dat door mijn asperger en angststoornis :'( .
Ik ga alleen maar online studeren dus ik hoef nooit op kamers te gaan wonen en ben van plan nog een tijd thuis te wonen zodat ik niet de volle huur hoef te betalen en kan gaan sparen, mijn moeder vind het niet erg zolang ik maar een deel van de rekeningen ga betalen.
Ik werk op het moment thuis en als het zo doorgaat kan ik dat als full-time baan gaan doen.
Ik zal absoluut nooit kinderen krijgen dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken.
Mijn partner staat voor de volle 100% achter mijn keuze een hond te nemen en wil er zelf later ook één en ik zal echt nooit een mens boven mijn hond gaan kiezen, mijn hond is mijn familie, mijn baby, als zij mijn hond niet moeten moet ik die mensen ook niet.

Voor als iemand het wilt weten, ja, ik krijg hulp voor mijn angststoornis, en werd ook door die mensen een hond aangeraden omdat dat al meerdere kinderen heeft geholpen zolang heel de familie erachter staat en mijn moeder doet dat dus ik zit daarmee goed.
Ik zal altijd bedenken wat het beste zou zijn voor mijn hond.
De Bull Terrier heeft een consequente opvoeding nodig en dat is wel één van mijn sterkste punten (samen met heel veel liefde geven natuurlijk.)

Ik denk dus dat ik qua toekomst wel goed zit en als er onverwachts iets negatiefs zal gebeuren wat mijn hond haar leven kan beïnvloeden wordt met de fokker als eerste contact opgenomen want veel fokkers waar ik in contact mee ben gekomen willen de hond terug hebben als je er niet meer voor kan zorgen en ik ken iemand die helpt met de herplaatsing van Bull Terriers dus als het ooit zover zal komen heb ik alvast wat hulp (hopelijk hoeft dat niet, ik zal mijn baby alleen een nieuw huis geven als ik zeker weet dat het beter voor haar zal zijn, maar nooit om een andere reden.)


" Ik heb sinds maart mijn eerste pup, een pitbull mix. Had me goed voorbereid etc. 

 

Uiteindelijk is het allemaal zo gruwelijk meegevallen en makkelijk gegaan. Pup was met 9 weken zindelijk, heeft een keer binnen geplast en dat was het. Zette ook mijn wekker de eerste nachten om het beestje te laten plassen, maar deze bleef liever slapen in zijn bench. Zonder te piepen.

 

Laat het vooral gebeuren en geniet ervan zou ik zeggen, misschien heb ik erg geluk gehad met zo een gemakkelijke pup, maar ik ben van mening dat het allemaal niet zo moeilijk is als mensen je vaak willen laten denken. 

 

Oh, en een bench is toch wel heel handig! Het is ook een plek waar, als je er goed mee om gaat, ze graag zijn! De eerste weken kon ik mijn pup echt niet alleen laten als ik b.v. even naar de winkel ging, ook niet op een lege overloop, hij haalde doodleuk de plintjes van de muur! Verder ging hij graag in de bench liggen om tot rust te komen.

 

Bull Terriers zijn heel leuk, lekker socializeren en aan alles laten wennen en vooral plezier hebben!

  "

 



Ah, nog gefeliciteerd met je pup!
Het klinkt misschien vreemd maar ik zit best wel te wachten op de tijd dat ik 's nachts wakker gemaakt word omdat mijn pup haar behoefte moet doen, gelukkig ligt er ook een veldje 2 meter van ons huis vandaan.
Ik heb wel gemerkt dat zinderlijkheid echt per pup verschilt, sommige hebben 1 week nodig nadat ze bij hun nieuw baasje komen, de andere 2 maanden. Het is tenminste fijn te weten dat het bij jou erg meeviel, altijd fijn als dat gebeurd!
Mijn moeder heeft gelukkig ervaring met pups en zegt ook dat alles op z'n tijd komt en plezier moet hebben dus ik ga me gewoon voorbereid voor als de pup komt en me erop verheugen in plaats van zorgen maken!

Mijn moeder en ik zijn ook wel opzoek naar een bench maar die wordt dan alleen gebruikt als plaats waar de pup lekker kan relaxen, het alleen laten is ook iets wat we als eerste gaan leren net zoals het slopen afleren, maar als het echt nodig is gaan we hem wel gebruiken. We hebben een grote hondenmand waar ze lekker in gaan liggen als ze wilt.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Dat klinkt alsof je  je supergoed hebt voorbereid 

Volgens mij heb je aan vrijwel alles al gedacht en gaat dit helemaal goed komen.

 

Hebben jullie ook al gekeken naar een goede, fijne dierenarts? 

Je zegt dat de hond altijd in de tuin mag, maar alleen onder toezicht. Is de tuin al helemaal goed afgesloten? Geen gaten waar een pupje zich tussendoor kan wurmen? 
Ik weet niet waar je vandaan komt, maar helaas zijn er toch berichten dat honden / pups uit tuinen gestolen worden. Maar als er altijd toezicht is, is dat ook goed geregeld :) 

Verder heb je al van alles in het hoofd, maar denk eraan dat je pupje natuurlijk ook vooral heel veel rust nodig heeft.

 

Even diep ademhalen en lekker genieten! 
Hier in de buurt loopt ook iemand rond met twee Bullterriers. Allebei hartstikke enthousiast en wat kunnen ze fijn spelen met de mijne ^.^

 

honden page profiel KrisKris

honden foto van Kris

Haha bedankt! Ik denk het ook wel.

Ja, we gaan naar dierenkliniek Emmeloord, ze staan bekend één van de beste paardenartsen te hebben in Nederland en heb over hun huisdieren afdeling alleen maar goede dingen gehoord dus daar gaan we naartoe, en als dat toch tegenvalt hebben we nog een 2e goede dierenarts hier in de buurt.

Nou onze tuin is zeker goed afgesloten, het lukt katten niet eens uit onze tuin te komen zonder hulp van ons dus ik denk dat dat wel geregeld is. Onze tuin is gescheiden van andere tuinen door coniferen en daar hebben we ook kippengaas omheen gedaan, en we hebben een poort van 2 meter. De poort maakt heel veel geluid, je wordt daar letterlijk wakker van gemaakt dus als iemand het lukt die open te krijgen hoor ik het wel.
Verder hebben we veel "enge en gevaarlijke" honden hier in de buurt wonen, onze achtertuin en die van de buren zit een meter tussen en hun hebben een American Stefford die altijd aanslaat als er onbekende langs hun tuin loopt dus die schrikt veel mensen wel af.
Als er ooit een dief hier actief zou zijn dan lukt het hun waarschijnlijk niet bij ons in de straat.

Ah, leuk om te horen dat je hond fijn met ze kan spelen.
Blijkbaar wonen hier 3 Bull Terriers in de buurt, 2 komen van het vorige nest van onze fokker ^v^
Ik ben wel blij dat er best veel jonge honden hier wonen dus hopelijk vind mijn pup veel speelgenootjes!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^