Ik ga ook bij een holistisch dierenarts (die ook gewoon dierenarts is) maar die zou misschien ook wel eerst cortisone geven hoor. Dat ligt eraan. Voor mij is het belangrijk dat een holistisch dierenarts ook de gewone opleiding heeft gevolgd en ook de "gewone" middeltjes niet schuwt als dat nodig is. Sommige (en ik spreek uit ervaring) slaan door in de "natuurlijke" richting en dat is net zo gevaarlijk als in de andere richting doorslaan misschien zelfs nog gevaarlijker.
Het voordeel bij mijn dierenarts is dat hij ook nog uit andere vaatjes kan tappen. Hij gebruikt ook bioresonantie, homeopathie (heeft daar ook degelijke opleidingen voor gevolgd), kruiden, acupunctuur... Dus hij kan ook nog andere dingen inzetten.
Een niet-holist is ook niet per definitie slecht! (Ik heb ook nog een niet-holistisch dierenarts waar ik nog raad aan vraag omdat hij gewoon goed is.) Zij weten ook wel dat cortisone geen snoepjes zijn, of zou toch moeten. Om nu te zeggen dat de dierenarts die je nu geraadpleegd heb helemaal fout bezig is... Het is moeilijk hè die twijfel. Ik kan het me goed voorstellen.
Wat onprofessioneel en raar van die assistente.. Dat snap ik echt niet. Ook artsen en assistentes moeten weten wat Prednison bij een hond doet en dat het geen permanente oplossing is. Het is de symptomen aanpakken, maar het onderliggende probleem niet. Je schiet er niets mee op en de kans op achteruitgang is echt groot.
Uiteraard moet je doen wat voor jou goed voelt, maar laat je niet beïnvloeden door een boze assistente. Mijn da assistente zou juist blij zijn dat ik dat niet zou willen geven. Zij zijn net als mij van mening dat er veel te snel naar Prednison gegrepen wordt, terwijl er nog andere wegen zijn. Die andere wegen weten andere da's vaak niet, want dat is natuurlijk een hele andere tak van dierengeneeskunde. Daar krijg je hele andere opleidingen voor.
Den Hoek is voor mij ook niet om de hoek, maar je gaat er niet alle weken heen. Je krijgt eerst een consult van 1,5 uur (of langer als dat nodig is) waarin je alles bespreekt. Hoe jouw hond in elkaar steekt, wat je geprobeerd hebt etc etc. Ze nemen ook echt de tijd voor jou en jouw hond en niet onbelangrijk: ze staan klaar voor mens en dier. Jouw denkwijzen worden gewoon geaccepteerd.
Heel eerlijk: bepaalde onderdelen van hun behandeling vind ik 'vreemd'. Het komt uit de Chineze geneeskunde. Ik heb ze het laten doen omdat ik om me heen zeer goede ervaringen heb gehoord en nu achteraf.. Mijn ervaring is goed (en ik ben kritisch!). Er is een flinke verbetering.
Ze meten alle organen door en de organen die ondersteuning nodig hebben, krijgen ondersteuning door middel van natuurlijke producten. Een paar weken later meten ze die organen weer door om te zien of er verbetering is en/of er nog iets anders nodig is. Bij Drib merkte ik toen zelf nog geen verbetering, maar volgens hun waren Drib haar waarden wel verbeterd. Er was dus niets extra's nodig en ik kreeg het advies om door te gaan met de druppels die ik nog had. We hebben nog wat voeding getest en nu zijn we dus op een punt dat Drib haar jeuk (op haar oren na) over is. Ik ben dus pas 2x geweest.
Overigens is dit hele proces voor de hond volledig pijnloos. Er wordt niet geprikt in de hond of iets dergelijks.
Met Drib heb ik via 3 reguliere dierenartsen, zelf studie, 3 mensen die zowel regulier als 'alternatief' waren en nog 1 iemand die alleen 'alternatief' was, 4 jaar lang gezocht naar DE oplossing. Die kwam er niet. Nu met 2 behandelingen lijken wij er grote deels vanaf te zijn.. (ff afkloppen ;)).
Bij mijn vorige hond heb ik alleen reguliere dierenartsen bezocht. Dat waren er in totaal een stuk of 8. Allemaal konden ze mijn herder niet helpen. Doordat ik toen dus zelf enorm veel ben gaan leren en lezen, heb ik hem zelf er weer bovenop gekregen. Simpelweg omdat hij te vrolijk was om op te geven.
Dat schrijf ik geenszins...wat ik wel schrijf, is dit:
Daarbij is nog maar de vraag of het in gevallen 'werkt', want veelal kun je er vraagtekens bij zetten. Dat schrijf ik nu dus als ervaringsdeskundige. Dan was er voor menig therapeut/arts met diverse disciplines weinig ruimte meer geweest, want dat is de oplossing. Niet dus.
Als ik je een tip mag geven. Als je reguliere zorg onthoudt, zorg dan eerst voor een goede backup door tussenkomst van een goed aangeschreven holist en vermeld dat aan je dierenarts. Mijn dierenarts zal mij nooit verplichten iets te 'moeten'. Ik moet niets, want er zijn zoveel andere minder schadelijke alternatieven ter vervanging van prednison, waarbij de hond constitutioneel in balans wordt gehouden en niet zorgt voor verdere afbraak. Er is met deze hond meer aan de hand dan een beetje jeuk en geïrriteerde huid.
Dankjewel Pauline,
Leuk te horen dat je goede ervaringen hebt opgedaan met bio resonantie.
Ik begrijp dat ze de testen hebben gedaan? En dat je bevestigd bent in wat je al vermoedde.
Natuurlijk mogen mensen hier sceptisch zijn.
Maar om het direct van tafel te schuiven... ja, dan spring ik ook in de bres voor al die personen, therapeuten die er mee werken.. incl. artsen.
Al die personen en dieren die er wel baat bij hebben.
Alles is energie... wi-fi-, div. vormen van straling, rontgen, echo- + radiogolven we zien het niet maar het is er wel..
Het lichaam bestaat ook vnl. uit energie.
Ik vind het een welkome aanvulling op de andere geneeswijzen. Het wordt vnl. nog veel gebruikt om het systeem door te meten.
Maar er is meer mogelijk met bio resonantie.
Voor mijzelf heb ik een zeer ervaren arts hierin..hij heeft gemiddeld 3 maanden wachttijd voor je er terecht kan.. ivb met de enorme vraag en goede resultaten. Ik heb het over Integrale geneeskunst.
Dit is een combinatie van o.a. regulier, orthomoleculair, homeopaat, bioresonantie, fythotherapeut.
Dankjewel allemaal voor jullie verhalen, ik leer er behoorlijk veel van. Ik weet helaas nog steeds niet wat juist is.
Gisteren heeft Kahlúa 1 prikje gehad, volgensmij ook met Prednison er in en iets tegen de jeuk, en ik moet zeggen dat ik haar vandaag niet heb ziet krabben, de buik is in 1 nacht verbeterd, het is nog rood, maar de wondjes zijn al droge korstjes geworden.
Kahlúa gaat in augustus 2 weken naar een oppas, ik wil gewoon niet dat ze daar veel jeuk heeft, ook om die mensen er niet mee te belasten maar ook niet dat ze ziek is vanwege de Prednison.
Ik weet alleen niet hoe snel de 'natuurlijke' producten gaan werken, het is natuurlijk een kwestie van uitvogelen welk middeltjes of zalfje goed aan slaat, daar kunnen dagen / weken over heen gaan en dat zie ik niet zitten. Dan zal ik denken dat Prednison een snellere werking heeft, maar inderdaad, dat lost het probleem niet op. Maar doen zalfjes dat wel? Ze halen, net zoals Prednison, de jeuk weg, maar ook dat lost het achterliggende probleem, in dit geval de allergie, niet op.
Maar Kahlúa is wel een stuk opgeknapt, zit weer vol energie etc en ik wil niet dat de Prednison dat dan weer verminderd. Ik waardeer al jullie verhalen en tips heel erg, ik heb ze ook aan mijn moeder laten lezen, zij is ook voor natuurlijke producten en is ook niet helemaal voor de Prednison, maar zowel mijn moeder als ik, komen er gewoon even geen wijs uit.
Ik wil gewoon niet dat Kahlúa ziek wordt en dat er iets met haar gebeurd, dat is mijn grootste angst, ze is ook altijd bij me.
Ik vindt ook dat ik een beetje zeur over alles maar ik wil het allemaal graag goed doen.
Ik heb alleen maar goede ervaringen met holistisch handelen en nooit prednison nodig gehad, wel prednison vervangende alternatieven. De beste resultaten met acupunctuur en kruidengeneeswijze, waarbij herstel binnen enkele dagen te zien was. Laat je informeren door een goed aangeschreven praktijk, dan kun je weer verder met een besluitvorming. 'Wij' hier op een forum kunnen alleen ervaringen geven, waarvan in mijn geval de eerste route beslist niet conventioneel is. Indien nodig aanvullende onderzoeken wel. Dit is allemaal bespreekbaar met mijn dierenarts en ik druk je op het hart om communicatie open te houden. Zolang je zelf maar weet wat jouw vervolgstappen gaan zijn, voordat je iets aan de kant schuift. Wat voor behandeling je ook laat doen, zo'n oppas moet in beide situaties weten wat te doen. Mijn honden gaan nooit uit logeren, want ze hebben extra aandacht nodig. Wij weten hoe hierin te handelen, maar een vreemde vertrouw ik dat beslist niet toe.
Verder wil ik toch nog een opmerking plaatsen wat je wellicht niet zo leuk vindt. Neem de voeding nogmaals onder de loep. Teveel vet is het laatste wat je hond kan gebruiken en bij meerdere diersoorten in een rol kun je nooit een trigger achterhalen. Daarnaast zorgt het voeren van in hoofdzaak rood vlees voor meer toxiciteit dat afgebroken moet worden. Extra belasting voor de lever, die het op dit moment al zo zwaar te verduren heeft. Je hebt een 'hittehond', daar moet je zuinig op zijn. Eerst moet 'wind' verdreven worden om constitutioneel 'hitte' aan te pakken.
Den Hoek test tijdens het eerste consult al wat er bij je hond past. In principe krijg je dus direct een passend product mee en is het geen weken lang onderzoek.
Je ging toch half augustus pas weg? Dan zou je nog 1,5 maand hebben als je direct bij Den Hoek terecht kunt. Het kan zijn dat je dan al verandering gaat waarnemen.
Vermoedelijk kunnen ze de eerste tijd ook wel een symptoom bestrijdende zalf oid geven, naast de producten die inwendig werken.
Als het mijn hond was en die had zoveel wonden en korsten en zoveel jeuk zou ik denk ik eerst voor de prednison gaan, in een zo laag mogelijke dosering, als de boel dan weer tot rust is dan kijken naar alternatieve behandelingen zalfjes etc
Maar dan ben ik en dat zeg ik terwijl mijn hond gezond is
Het enige nuttige wat ik kan zeggen is, lees je in in verschillende mogelijkheden en volg dan je gevoel, dan zit het wel goed. Dan heb je een weloverwogen beslissing gemaakt
Ik vind helemaal niet dat je zeurt.
Ik ben er uit. Ik heb de hele dag gekeken op het internet, en ben net naar een mevrouw uit de buurt gegaan van wie de hond ook al zijn hele leven problemen heeft met zijn huid, deze hond is helaas wel een paar maanden geleden dood gegaan aan een hartstilstand maar heeft 2 jaar lang continue aan de Prednison gezeten.
Ik heb besloten toch drie weken voor de Prednison te gaan, gewoon om haar huid even tot rust te laten komen en dat Kahlúa weer jeukvrij is, ik wil dit niet langer zo door laten gaan. De Prednison wordt in een erg lichte dosering gegeven (20 mg) En hier is het schema:
7 dagen 1,5 tablet per dag
5 dagen 1 tablet per dag
5 dagen 1/2 tablet per dag
en daarna om de dag 1 tablet tot het op is ( er zijn dan nog 3 tabletjes over)
Het wordt dus goed afgebouwd.
Nu ben ik alleen wel benieuwd naar het volgende: Wat kan ik haar nu extra geven wat goed voor haar is? Om het 'slechte' van de Prednison een beetje te onderdrukken en wat haar immuunsysteem weer een beetje beter maakt. Welke producten zijn hier voor geschikt?
Ik wil haar nu nog wel even op dit vlees houden, omdat ik er zeker van ben dat dit goed is, en op dit moment nu ook niet een ander merk te geven omdat ik niet weet hoe ze daar op gaat reageren. Schapenvet ga ik niet geven en ook de pens laat ik even achterwege. Ik ben dus echt alleen op zoek naar iets wat ook goed voor haar is.
Doe je wel een allergietest binnenkort?
Ik vond Prednison ook een paardenmiddel, tot ik t zelf ineens nodig had. En wat knapte ik er van op....
Goed zo , je hebt een besluit genomen. Blijf erbij en geloof erin.
je moest iets doen.
ik duim voor resultaat
Ik doe een allergie test ja! Eind augustus krijgt Kahlúa haar jaarlijkse inenting en dan doe ik meteen de allergietest er achter aan.
Ik vind het een moeilijk besluit, en ik blijf twijfelen omdat ik bang ben voor de gevolgen maar de jeuk die ze heeft is gewoon verschrikkelijk om te zien. Ik blijf er dus bij :)
Waarom zo lang wachten met de allergietest? Misschien komt er iets uit waar je direct actie op kunt ondernemen.
De d.a zei dat het beter is om te testen wanneer het zich nog niet heeft geuit, dit heb ik ook bij andere dierenartsen nagevraagd. Zo'n allergie test kost ook nog al wat, en ik wil eerst dat de jeuk weg is, daarna wordt er getest.
Ok. Heb je er ook over nagedacht om de inentingen even uit te stellen?, dat is zo'n aanslag op het immuunsysteem.
(van mij allemaal geen aanval hoor, je moet verder zelf weten wat voor jullie t beste is).
Suc6 hoor, hoop dat ze snel opknapt. Jeuk is vreselijk.
Welke enting krijgt Kahlua jaarlijks?
De cocktail (hondenziekte, parvo en hepatitis) hoeft maar eens in de 3 jaar.
Weil, als het nodig is i.v.m. het feit dat de hond in stilstaand water komt boven 20 graden C. 1 x per jaar liefst in het voorjaar.
Kennelhoest alleen nodig als je hond in pension gaat.
Voor honden met gezondheidsproblemen kan de neusenting tegen kennelhoest heftige reacties veroorzaken.
Rabiësenting om de 3 jaar; alleen als je met je hond naar het buitenland gaat.
De antistoffen van de cocktail kan je ook laten titeren.
In het bloed wordt gemeten hoeveel antistoffen aanwezig zijn.
Bijv. ik heb mijn hondje na de 3 puppy-entingen laten titeren en hij blijkt, wat de cocktail enting betreft nog tot 2020 voldoende antistoffen te hebben. https://www.nmlhealth.com/vaccicheck
Dit staat met stempel en handtekening van de dierenarts in zijn paspoort.
dierenarts Tannetje Koning over vaccineren en titeren
https://www.youtube.com/watch?v=OUYfuEEzgK4
Ik heb het er gisteren met de dierenarts over gehad, om pas in te enten als de allergie over is.
Iemand tips wat ik kan geven om haar weerstand en immuunsysteem goed te houden?
Oh, dankjewel voor de schema's! :)
Ik zou de inenting echt uitstellen of laten titeren.
Dat is weer een flinke belasting voor het lichaam en kan op dit moment de symptomen verergeren.
Dat is een zeer verstandig besluit.
edit; toevoeging
als je wilt weten of je hond nog voldoende antistoffen heeft:
lijst van dierenartsen, die titeren; deze lijst is niet up-to-date
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_391-Titerbepaling....php
Succes Pascale.
Ik zou waarschijnlijk ook deze keuze maken en dan verder kijken wat je kan doen in de toekomst...
Dankjewel :)
Iemand nog tips over wat goed is voor een immuunsysteem?
En ze heeft meer eetlust nu, moet ik haar ook meer te eten aanbieden?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?