Bacchus houdt niet van water. Als we in het park zijn en hondenvriendjes gaan het water dan blijft hij op de kant staan wachten tot ze er weer uit komen. Hij gaat er niet in, met geen pootje.
Ook de zee gaat hij niet in, plassen van de regen loopt hij omheen, knoeien in de tuin met water wil hij ook niet. Als ik de tuinslang pak (om plantjes water te geven) vlucht hij naar binnen. Ook douchen vind hij een ramp.
Aan de ene kant vind ik het wel prettig dat hij niet te pas en te onpas het water induikt (natte hond), maar aan de ander kant lekker afkoelen nu met de warme dagen zit er voor hem niet in.
Hoe kan ik hem leren dat water leuk leuk is. Ik doe wel al vaak spelletjes met hem, met een bak water en brokjes/snoepjes daarin. Hij vist die er dan wel uit, maar dat gaat niet van harte.
Of is het zo dat sommige honden gewoon niet van water houden?
Mila heeft echt een hekel aan water, behalve met haar waterbakje want daar gaat ze inliggen. Als het regent wil ze niet naar buiten en meestal til ik haar dan op en trek ik haar daarna langzaam mee. Dan gaat zee vanzelf lopen. Uiteindelijk wil ze dan niet meer naar binnen omdat ze het zo leuk vindt! Ze moest gewoon even uitvinden dat het niet zo vreselijk is als ze dacht dat het was
Fenna heeft ook een hekel aan water. Zelfs met warme dagen, wil ze niet zwemmen of met water spelen. Vaak zat geprobeerd om haar ook in het water te krijgen, maar dit vind ze echt niet leuk en gaat liever binnen liggen. De andere dames duiken wel in de plassen/slootjes/zwembadje..
Ik denk dat er wel honden zijn die nietvan water houden, al kan ik me er niis bij voorstellen, haha
Je weet niet wat bacchus heeft meegemaakt met water voor hij bij jullie kwam he..
Sommige honden houden er niet van. Je zou wel kunnen proberen om met een natte hand zijn oren en kop nat te maken (dit doe ik als er voor Rori een mogelijkheid tot zwemmen is) en dan koelt hij ook al aardig af.
Rori duikt in elke poel, elk meer en elke sloot die ze ziet en als ze de kans krijgt.
Andere honden in de wijk blijven gewoon aan het randje staan en drinken wat en lopen weer snel door.
Ik denk dat bij honden de smaken ook verschillen net als bij mensen, ik vind zwemmen niks en sommige vinden het geweldig.
ik heb een frans bulldog teefje die moet niets van water hebben.. heel af en toe als ze in een gekke bui is dan stapt ze met 1 pootje heel voorzichtig in een heel klein plasje en kijkt ze van heb je het gezien ik durf wel he hahaha geen waterrat dus.. de andere teef american bully is in der vorig leven een zeehond geweest denk.. die moet ik eruit trekken.. ik denk dat het er gewoon inzit of niet
Jenna houdt ook niet van water, ze doet ook alle mogelijke moeite om plassen te omzeilen.
Aan regen moest ze ook wennen, eenmaal op pad maakt het haar niet meer uit, maar liever gaat ze niet naar buiten als het regent.
Xabi hield ook totaal niet van water. Maar laatst moeat hij eraan geloven. Hier 33 graden, oververhitte hond, en wij wonen aan het water. Ik me bikini aangetrokken en eerst even aan de waterkant met de hond gezeten. Uiteindelijk pakte ik hem op, heb hem in het diepe water gezet waarbij hij niet meer kon staan. Oh wat vond hij het spannend! Hij rende er heeeeel snel uit! Vervolgens ging hij toch even zelf op onderzoek uit in het water. Sindsdien gaat hij zelfstandig het water in
Onze hond houd er meer van om door de modderplassen op het strand te baggeren. (En zich dan uit te schudden tegen ons)
Maar ze wil ook nog wel eens het water in gaan.
Maar ik ken ook honden die helemaal niks van water willen weten. Volgens mij verschilt dat echt per hond.
Mijn jack Russel vond het ook nooit wat aan. Was het water ook niet in te krijgen, hij heeft zwemles gehad van mij, maar uit zichzelf ging hij er niet in, dan moest ik hem echt roepen.
Morris daarentegen das echt een water dier.
De honden van de buren ook.
Maar dan heb je mijn schoonzus dr hond en die vind er ook niets aan.
Denk dus dat sommige honden gewoon water niet leuk vinden.
Ik zou (persoonlijk) niet al te veel gaan pushen. Misschien kun je eens een stokje in het water gooien (als ie stokken leuk vindt), wie weet durft ie dan een stukje het water in.
Mellow vond in het begin een regenplas ook wel genoeg. Daar liep ze wel zonder problemen doorheen, maar de grote plas in het bos daar ging ze niet in. Ja, met haar tenen. En steeds ging ze een stukje verder, tot haar polsjes, ellebogen, buik en nu springt ze dusdanig hard dat het water over haar rug golft. Eerst springt ze als een hertje door het water (hop, hop, hop) en dan speelt ze bommetje
De plas waar ze nu nog wel eens in gaat is wat teruggetrokken (in de winter staat er meer water), dus het is eerder diep dan in het vroege voorjaar. En ja, zo zag ik laatst alleen nog een hoofdje, volgens mij stond ze op haar tenen op de bodem
Zij is wel altijd aangelijnd, dus als ik niet wil dat ze het water in gaat gebeurd het ook niet
Dit is in het Leuvenumse Bos, dit stukje is niet zo diep, op andere plekken is het wel dieper.
Sorry dikke vinger, moesten er 3 zijn.
Nee ga hem zeker niet pushen. Onze vorige hond hield ook niet zo van zwemmen, maar dat was een klein dikkertje die wel van spelen met water hield.
Misschien als het warmer is dat hij dat wel in de tuin wil knoeien met water. Ga dat dan wel eens proberen.
Ik heb een badje in de tuin, maar daar gaat ze dus ECHT NIET in he
(En nu wil ik 4 doggies svp )
Amber is nu helemaal dol op water. Helaas ook op momenten dat het niet zo goed uitkomt en op vies water.
We wilde heel graag een hond die van zwemmen houdt, dat is gelukt.
Bambi hield ook echt niet van water. Zoals jij jouw hond beschrijft zo was Bambi ook. Maar als het warm was en mevrouw sjokte een beetje achter me aan tijdens het uitlaten dan zette ik haar wel eens in het water en maakte ik haar buikje een beetje nat. Vond ze echt niet leuk, maar daarna lekker samen gek doen en ze kon om weer gewoon verder lopen. Ook heb ik haar wel bewust leren zwemmen, gewoon omdat ik het prettig vond dat ze kon zwemmen. Ze raakte namelijk behoorlijk in paniek als ze niet meer kon staan (een keer overboord gesprongen/gevallen).
Elke zomer deed ik het gewoon weer even in het water zetten en haar buik nat maken. Ook ging ze verplicht even mee zwemmen als ik met haar aan het water lag, was altijd maar paar meter zwemmen. En paar jaren later ging ze zelf tot haar buik in het water staan als ik lekker lag te zonnen. Dan ging ze daar gewoon staan voor een aantal seconden en dan kwam ze weer terug. Rondje gek rennen en rollen in het gras en dan ging ze weer naast me liggen zonnen. Maar als ze er zelf in ging dan had ze het ook echt heel erg warm volgens mij. Meestal was ik haar voor.
Vaak maakte ik ook vooraf haar buik al wel eens nat als ze het binnen al warm had en ze moest uit.
Of voordat we een warme/hete auto in moesten.
Onze whippet kruising hield ook totaal niet van water. Die keek soms zelfs twijfelachtig bij regen, maar dan gingen we gewoon. Ze kon, achteraf gezien, ook niet zo heel goed zwemmen. Ze hing zeg maar een beetje te rechtop in het water, en spartelde met de voorpoten. Maaaaar daar kwam ik pas achter toen ik de hond die ik daarna had zag zwemmen: een Golden. En die ligt gewoon met rug recht in het water en daar zag je de poten zeg maar niet van als hij zwom.
We lieten haar altijd maar. Alleen op vakantie bij het meer dan nam ik haar een of twee keer per middag mee in de rubberboot en kieperde haar daarna overboord. Het liep daar ook niet echt af, was gewoon een verticale betonnen muur, en ze ging het water niet in. Dan maar zo.
Het ligt er ook aan hoe actief de hond is, tot Dobby heb ik nog nooit bewust afgekoeld.
Dat zegt niet zoveel want Bambi kwam uit Portugal/Spanje...
Ik heb mijn vorige honden en die ik nu heb aan het zwemmen gekregen door zelf in het water te gaan terwijl ik de hond rustig vast tegen mij aan had op borsthoogte, dan rustig loslaten. Ik vind het zelf gewoon fijn om een hond te laten zwemmen omdat het een hele goede manier van bewegen is die ze tot op hoge leeftijd en met de meeste blessures vol kunnen houden.
Flinke vak water in de tuin gezet voor Bacchus, speeltjes erin, snoepjes erin.
Inmiddels zijn alle speeltjes eruit, snoepjes zijn eruit en op en Bacchus ziet de bak als een lekkere grote drinkbak. Nou ja ook lekker met dat warme weer.
Ach dat brengt ook verkoeling toch :)
Diesel is 6 jaar, heb het maar opgegeven dat hij ooit zal gaan zwemmen. Wij hebben ook van alles al gedaan, zelf het water in en weg zwemmen, hij blijft op de kant staan miepen, en komt je echt niet achter na.
De tuin slang is ook niets, dan gaat hij snel naar binnen. Moest hem laatst onder de tuinslang wassen, hij had in een dood beest liggen rollen, nou, dat is echt een hele zware straf voor hem, hij staat dan doodstil, en kijkt daar zo zielig bij, of we hem iets vreselijks aan doen.
Bacchus doet het net zo, als ik maar richting de tuinslang loop, heeft hij iets van oh oh. Wassen met slang laat hij gelaten toe, staat dan ook doodstil en doet dan heel zielig.
Zwemmen gaat hier goed, maar de tuinslang is wel vreselijk eng, haha. Ik zit Noor schoon te maken als ze vies is met een washandje en glaasjes water.
Mijn honden zijn in een vorig leven zeehond geweest... no doubt!
Net terug van een potje zwemmen, ze krijgen er geen genoeg van en gaan echt baantjes trekken.
En zeker op dit soort dagen is dat echt heerlijk voor ze.
Lekker gezond bewegen en tevens verkoelen.
De tuinslang vinden ze beide wel heel erg onaardig. Ze laten het toe, maar dan wel met een kop van: '' Oh' way me!''
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?