Hallo, Sinds vandaag doet onze beagle pup tegen mijn handen en benen oprijden. Het lijkt enerzijds op loopsheid... Weet niet of ze dat dan ook doen? En anderzijds lijkt het op dominantie. Normaal gesproken doet ze het niet, maar als ze het nu doet stop ik het ook meteen. Zodat ik in vedergeval ook mijn dominantie niet kwijt raak. Maar mijn eigenlijke vraag is.... Doet ze dit nu omdat het begin van de loopsheid eraan zit te komen? (santi is nu 7 maanden jong).
Zie dat je twee topic's hebt aangemaakt. Heb op je andere topic gereageerd..
Haha, liever op deze... Heb bij de andere een verwijdering aangevraagd
Ik volg even ...........was er toch van overtuigd dat dominantie al lang achterhaald was.
Persoonlijk denk ik dat je hondje hier en daar wat overprikkelt is door veel nieuwe indrukken of iets dergelijks
1 geluk heb ik nu wel.
Bij " nee" en " genoeg" stopt ze ook gelukkig meteen.
Ze is verder niet met iets nieuws in aanraking gekomen....
Nouj a ze is er zelf achter gekomen hoe ze deuren moet openen... Misschien is het hem dat?
Hoi nou weet je het kunnen duizenden dingen zijn zonder dat het ons echt opvalt. Een wild partijtje stoeien met een andere hond of met jou kan al een aanleiding wezen. Enne fijn he die deuren dat kennen die van mij ook maar het sluiten van de deuren zit er echt niet in hoor.
Mooi dat ze luistert naar nee maar gewoon even afleiden kan ook hoor als ze eens geen zin heeft om naar nee te luisteren
Dan zal ik mijn antwoord hier ook nog maar even onder zetten...
Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Ik vind dat rijden helemaal niets met dominantie te maken heeft. Wij hebben een grote roedel, waaronder 11 teven, en als de teven de kans krijgen gaan ze in de periode van de loopsheid op elkaar rijden. Buiten de periode van loopsheid rijden de honden niet op elkaar.
Stress/onzekerheid en opwinding zijn naast de hormonale beïnvloeding redenen voor een hond om te gaan rijden (ook bij reuen).
Sorry Gea maar ik heb niets over dominantie gezegd toch?
En wat jij zegt zou best kunnen maar ik denk opwinding(overprikkeling) dus ook een oorzaak kan zijn.
Tevens zal ik het vrijdag eens navragen over die loopsheid...
Enerzijds denk ik wel dat ze beginnend is.. maar kan het niet zien (weet niet waar ik moet kijken) puur omdat dit ook onze 1e hond is....
Nee, ik bedoelde jou ook niet Tineke. Sorry als dat verkeerd over kwam. Overprikkeling zou inderdaad goed kunnen, maar omdat de hond dit gedrag nu pas op de 7 maanden laat zien denk ik dat het eerder hormonaal is.
Als een teef loops gaat worden komt er meestal 2 a 3 weken voor de loopsheid "geur" aan de teef die voor reuen zeer interessant kan zijn. Hier weten we ook vaak wanneer er een loopsheid van de teven aankomt. Verder gaat de teef meer kleinere plasjes doen en zal de teef meer gaan likken. Als de teef echt loops is dan is de vulva goed opgezwollen en verliest de teef bloed gedurende een week tot 2 weken. Daarna komt de eisprong en is de teef vruchtbaar. De ene teef is al vruchtbaar op dag 6 en de andere teef is vruchtbaar rond de 21ste dag, dit kan dus heel verschillend zijn. Loops betekent ook dat de teef in haar vruchtbare periode "gaat lopen" om reuen te zoeken. Daarom is het verstandig om een teef gedurende minimaal 3 weken aan de lijn te houden.
Ons Sadi rijd normaal nooit maar tijdens de loopsheid zelf laat ze dit gedrag wel zien.
Er zijn.al wat dingen benoemd om loopsheid te herkennen dus die ga ik niet nog een keer opsommen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?