Gegroet allemaal, Gisteren na het uitlaten begon Rakker opeens overal te kotsen, zelfs in de trapkast! Is dit een andere vorm van terreinmarkering, ofzo?? In het verleden heeft Rakker ook zijn oog moeten amputeren, wegens een tumor. Weet iemand of het daar ergens mee te maken heeft? Onze dierenarts is ziek, en we werden niet doorverwezen, dus we kunnen nergens terecht. Dan maar naar de behulpzame bezoekers van de hondenpage. Hebben jullie wel eens iets dergelijks meegemaakt? Red alsjeblieft mijn lieve knakkertje... Alvast dank voor uw hulp, Flip
Is er geen andere DA bij jou in de buurt? Dit is geen terreinmarkering hoor! Ik zou toch even bij een DA aankloppen.
Geloof niet dat kotsen bij terrein markering hoort. Zou toch als hij blijft spugen een andere arts raadplegen.
Als hij het oog nog maar kort mist is hij misschien misselijk door soort van evenwichtstoornis maar als hij het oog al langer mist lijkt me dat niet.
Laat hem tot rust komen, is hij tierig dan rustig bv wat rijst met gekookte kip geven is hij sloom en suf (anders dan normaal) dan met spoed naar een andere DA.
Ik zou toch naar een vervanger gaan. Ik neem aan dat, als je het
telefoonnummer draait en wacht, er dan een telnr. genoemd wordt van degene die het overneemt bij ziekte of bij spoedgevallen. Niet te lang wachten! Overgeven lijkt me echt geen terreinmarkering!
Sterkte en spoedige beterschap.
ehm nee, dit heeft niets met markeren te maken. maar met een zieke hond, of een hond die iets verkeerds op heeft...
iets gegeten van straat? uit de pot iets anders dan anders mee gegeten?
gewoon een beetje ziekjes?
eet je hondje wel? drinkt hij ook?
als dit vandaag en morgen nog aanhoudt misschien maar eens een andere dierenarts bellen?
Als je hond Rakker ziek is en je kunt niet terecht bij je eigen dierenarts, dan kan je bij elke andere dierenarts terecht.
Overal kotsen heeft niets maar dan ook niets met territorium afzetting te maken; je hondje is ziek en voelt zich beroerd.
Zorg vooral dat je hondje water blijft drinken. Een hondje kan wel enige dagen zonder voer, maar absoluut niet zonder water. Als hij zelf niet wil drinken, geef dan water, langzaam in zijn bekje met een pipet.
Pas op voor uitdroging!
quote
Er zijn twee indicatoren aan de hand waarvan je op eenvoudige wijze kunt vaststellen of je hond uitdroogt:
Tandvlees.
Een hond die uitdroogt heeft bleker en droger tandvlees. Tandvlees behoort altijd vochtig te zijn.
Huid.
De huid van je hond wordt minder elastisch als hij uitdroogt. Als je tussen duim en wijsvinger een stukje huid beetpakt, er voorzichtig in knijpt en daarna loslaat, dan behoort de huid direct terug te vallen in de normale positie. Wanneer dat niet gebeurt en de huid langer dan normaal 'rechtop' blijft staan, dan is dat een teken dat je hond uitgedroogd is.
unquote
Ik zou toch echt een andere dierenarts raadplegen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?