Op dit moment maken we ons alleen zorgen, wat onterecht kan zijn.
Sadi trekt zich nu gedurende een week meer terug. Laat haar panische buien weer zien. (die ze de vorige keer overigens voor de loopsheid ook had).
Nu heeft ze een wat opgezette vulva voor mijn gevoel anders als bij haar eerdere 2 loopsheden, maar misschien heb ik het nu eerder gezien.
Ze verliest een minimaal aan bloed af en toe.
Echter haar eerste loopsheid van starte 30 april 2014 en de tweede 22 december 2014. Daar zaten dus net geen 8 maanden tussen.
Als ze (23-05-2015) nu loops zou zijn zitten er ineens 5 maanden tussen.
Verder was ze eerder een maand of 2 al met veel aan de achterkant lebberen en extreem aanhankelijk voor ze überhaupt loops werd. Nu lebberde ze de laatste week al ietsje vaker als anders en ze totaal niet extreem aanhankelijk.
Nu kan er in haar hormoonhuishouding nog steeds iets van slag zijn, omdat ze de hele zomer aan de prednison heeft gezeten. En afgelopen december 22ste werd ze loops en ging Tjaard de 24ste met herseninfarct het ziekenhuis in waardoor sindsdien veel verandert is.
Zou dat zoveel effect kunnen hebben dat ze nu anders reageert op haar loopsheid? Er anders mee om gaat?
Ik kan het niet inschatten. Heb voor zekerheid haar temperatuur opgenomen die was 38.3 dus netjes. Eten en drinken is normaal.
Ze is sinds een maand flink aan het verharen wat terug te koppelen kan zijn aan de loopsheid, ook haar vacht is doffer.
Ik heb even telefonisch gesproken met de dienstdoende dierenarts.
Zij verwacht dat haar cyclus van slag is. En ze dus loops is. En raad in elk geval sterilisatie aan. Wat met Sadi haar aandoening (temperatuurprobleem) een behoorlijk hoog risico is.
Sadi is een moeilijk in te schatten hond. Ik weet dat a.s. maandag onze eigen praktijk bereikbaar is. Verder kan ik bij de arts terecht die op dit moment dienst heeft. Echter als ze gewoon loops is heb ik liever dat we straks in gesprek gaan met onze eigen arts immers die kent Sadi en de weg die we al met haar gegaan zijn en welke risico's ze loopt.
Enerzijds zou ik naar de arts willen vliegen om zeker te zijn, anderzijds heb ik qua honden niet zoveel heel veel met deze arts, deze arts heeft meer affiniteit met katten. Plus dat ze Sadi niet kent. Plus dat Sadi zo gauw de riem aan gaat een actieve stuiterbal is wat dus ook iedereen ziet. En ook dat beeld bij de dierenarts gezien wordt en op de specialist van De Tweede Lijn die haar onderzocht heeft na, heeft er nog niemand doorheen geprikt.
De tijden van haar loopsheid haar cyclus vind ik wel meevallen, extreme afwijkingen zijn er niet, nu vijf maanden, iets vroeger niet echt vreemd, waarom gelijk maar het advies van castreren ? Ik zou dat toch niet gelijk maar aannemen. Is haar loopsheid netjes ? Geen koorts schrijf je en normale eetgedragingen ? Na verscheidenen keren loops te zijn geweest krijg je vaker een loopsheid op datum........bedoel ik mee om de zes maanden waar je dan de klok op kan zetten, dat er nu vijf maanden tussen zitten vind ik nou niet zo extreem.
Vulva opgezet, en bloedverlies, ja dat is loopsheid, verharen ook, bij teven noemen we dat hormonaal verharen, vacht wat doffer, heel normaal.
Misschien nog wat om over na te denken...
Her merken door het kouder weer dat de hormonen huishouding van de teefjes anders is.
Ze komen minder in de rui of andere die volop in de rui zijn maar bij kouder weer hun vacht vast houden.
Als ze voor de rest actief is en goed eet zou ik niet aan castratie denken...
Waarschijnlijk omdat ik er wel bij heb vermeld dat ze na beide loopsheden schijnzwanger was. En de laatste keer behoorlijk heftig. Maar heb haar ook uitgelegd dat het risico voor Sadi erg hoog is om te steriliseren.
Het verschilt wel 3 maanden met de vorige loopsheid.
Als je uitgaat van 6 maanden dan zou hett meevallen inderdaad.
Maar tussen de eerste 2 loopsheden zat net geen 8 maand (op een paar dagen na)
Ik vond het gewoon wat zorgelijk omdat er een verschil is van 3 maand ten opzichte van de vorige 2 loopsheden.
Tijdens de schijndracht hebben we uiteindelijk onderbroken met galastop. i.v.m. niet tot nauwelijks eten en mevrouw ging ook melk geven en zo. Ze probeerde zelfs een van de katten bij haar te laten drinken....
Niet abnormaal dat ze nu om de vijf maanden is en misschien straks om de zes maanden , na een paar keer loops geweest te zijn krijgt de hond een regelmatige cyclus, hier de eerste keer na 18 maanden daarna negen maanden, en nu echt een vaste cyclus van zes maanden wat heel normaal is. Schijndracht die heftig is ? Probeer eens PUUR, speciaal voor schijndracht straks je kan het al tijdens de tweede week van haar loopsheid in gaan zetten, Antje haar hond, bij seizoenentopic had ook problemen, en na PUUR gebruikt te hebben gaat het echt heel goed.....Renate castreren is een keuze waar je je goed bij moet voelen, maar aangezien je hond een risico is voor een narcose Zou ik eerst dit middel eens gebruiken.
Ik vond het wel prettig dat de loopsheid lekker lang wegbleef, maar als je hond een goede loopsheid hebt dan zou ik toch niet castreren, enPUUR geven de tweede week van haar loopsheid, en eens bekijken hoe het dan gaat, maar nogmaals jouw keuze.
Enig idee hoe lang het gebruikt moet worden.
Gezien haar grote schat ik dat ze op 15 druppels komt 3x daags is 45 dan kom je op 2,5 ml per dag dan zouden we met 1 flesje 20 dagen doen. Moet ik dan 2 flesjes bestellen?
Edit: gebruik je die puur dan alleen gedurende de 2de week van de loopsheid of langer?
Sterilisatie heeft niet mijn voorkeur, zeker niet gezien haar situatie.
Wat wel een punt is, is dat ze al genoeg belemmerd wordt door die temperatuur gedoe. En zou dit wel keer keer na de loopsheid problemen blijven geven, bijvoorbeeld als de puur schijndracht ook niet aan zou slaan. Moeten we misschien wel een keus maken. Die we liever niet nemen.
Je ziet na schijndracht vaker baarmoeder ontsteking. Zou ze zoiets krijgen waardoor haar temperatuur al een probleem geeft door de ontsteking, zou ze nog meer risico lopen dan wanneer je die keus zou maken om toch een baarmoeder ontsteking voor te zijn. Is mijn gedachte.
Maar dat zijn dingen waar je over denkt en over praat om een eerlijk en reëel beeld te vormen.
Heb in elk geval vast 1 flesje besteld, zodat ik er in ieder geval op tijd 1 binnen heb. En een speeltje mee besteld voor Sadi en voor Garfield een nieuwe kleine standaard met voer en waterbakje.
Ik zou me er ook niet al te druk over maken. Er is een cyclus van 6 mnd gemiddeld. En ik denk net als bij mensen dat het pas na een tijdje echt een regelmatige cyclus op gang komt. Luna is iedere 5 en halve mnd loops nu.
Wat de schijnzwangerschap betreft ja ook daar heeft de ene hond meer last van dan de ander maar wat je zou kunnen proberen is het overdreven aanhankelijke een beetje af te houden en ook geen knuffels e.d laten liggen omdat dit toch de hormonen wat meer rust geeft
nee dat is niet zo, schijndracht bevorderd geen baarmoederontsteking, baarmoederontsteking komt door de loopsheid......
wanneer ze schijndrachtig is, gaat niet bij jouw hond, om flink te gaan wandelen, maar er zijn toch nog meer dingen die je kan doen.... al ga je kleine stukjes maar vaker op een dag, afleiden, en haar negeren in haar misschien aanhangelijkheid of piep gedrag, als je gewandeld hebt gelijk een timeout geven.... rust, en negeer haar dan... alles weghalen wat speelgoed betreft, en wat betreft het Puur, contact opnemen met antje van seizoenen topic die heeft het net nog gebruikt, met zeer goede resultaten, en aan een flesje heb je genoeg, tijdens de loopsheid kan het al ingezet worden... begin met tegen het eind van de tweede week van haar loopsheid en ga er mee door tot je verbetering ziet, op het flesje staat de gebruiksaanwijzing.....
een heel klein stukje over schijndracht... de indruk bestaat.... dat men denkt dat schijndracht baarmoeder ontsteking bevordert.
- Schijndracht
Het schijndrachtig worden van een teef is in de natuur een compleet normaal fenomeen. In een roedel wolven of wilde honden worden de zogenaamde alfa-teven gedekt en de andere teven worden schijndrachtig (eigenlijk "schijnmoeder") De schijndrachtige teven voeden ook daadwerkelijk de pups van de andere teven en dragen zo bij aan de verzorging. Bij onze gedomesticeerde huishond is het schijndrachtig worden van een teef vervelend voor de baas en zo mogelijk nog vervelender voor de hond zelf. Daarnaast bestaat de indruk dat honden die regelmatig schijndrachtig zijn een grotere kans hebben op het ontwikkelen van (kwaadaardige) melkkliertumoren.
Renate, leg je vraag eens voor aan de fokkers die ook teven hebben .
het is geen kleine operatie, en tuurlijk sluit je diverse problemen zeker uit, maar als je het kan onderdrukken met een hormonaal middel de schijndracht en wat jij daar beschrijft, niet ziekies en lekker gewoon eten dan zou ik goed nadenken, maar nogmaals leg je vraag eens voor aan de fokker van hier op het forum.
kijk Bams is nimmer schijndrachtig geweest, en tuurlijk is ze dat wel, dat worden alle loopse teefjes, maar niet dat ik denk, jeee. maar ik doe er wel een hoop aan, ik wandel flink, ik laat haar zwemmen en als ik thuis kom dan geef ik haar een timeout... en geen gezeur, kleedjes haal ik van te voren weg, niet alleen omdat ik het schoon wil houden maar alleen al dat ze geen neigingen vertoont .... en eten ? ook dat schiet er wel eens bij in als ze loops wordt, maar niet eten, ook goed, en ik maak dan wel stiekum wat lekkers klaar, niet nodig, maar we willen allemaal dat ze blijven eten natuurlijk..... ik ben niet tegen castreren, maar als het niet nodig is..........
enne heb je vraag doorgespeeld, nu hoop ik dat ze er snel is. hahahaah. maar beter doorvragen aan anderen dan dat je toch aan het twijfelen ben.
Wat zei je arts vandaag?
Ik zelf zou me niet zo veel druk maken. De eerste loopsheden kunnen afwijkend zijn. Pas als je extreem veel bloed verlies ziet of een andere geur/kleur waarneemt, zou ik voor de zekerheid naar de da gaan.
Het opzetten van de vulva is naar mijn weten een normaal verschijnsel rond de loopsheid.
Prednison kan heel goed een negatief effect op de loopsheid hebben, maar het is al redelijk lang terug dat je het gebruikt hebt. Je zou met je da kunnen overleggen of het slim is om een Detox kuur te doen met Phytonics.
Renate heb het voor je opgezocht ... PUUR.... de gebruiksaanwijzing, maar je kan het ook gebruiken bij de loopsheid aan het eind van de tweede week.......
Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft
Hond: 10-15 druppels
Konijn: 3-5 druppels
1ml = 20 druppels.
Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Schijnzwanger tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.
Begin met de toediening van Puur Schijnzwanger aan het einde van de loopsheid en zet het product in tot het tijdstip waarop de schijndracht normaliter over zou zijn gegaan.
In gevallen van zeer hevige schijndracht kan het raadzaam zijn om al tijdens de loopsheid met de inzet van Puur Schijnzwanger te beginnen.
Wanneer Puur Schijnzwanger wordt ingezet op het moment dat een teef tekenen van schijnzwangerschap vertoont, moet het middel na ongeveer 3 dagen tot een week aanslaan. Is er geen effect merkbaar, dan moet de dosis worden verhoogd tot maximaal de dubbele dosering.
Puur Schijnzwanger kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dient u de geadviseerde dosis voor uw dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht u een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij u deze te melden bij uw dierenarts of –therapeut.
Wij hebben hier teefjes die netjes om de 6 of 7 of 8 maanden loops zijn maar soms ook om de 4 of 5 maanden ,kan allemaal ,hier is het soms ook dat ze elkaar aansteken met de loopsheid ,maar je moet je pas zorgen maken als ze om de 3 maanden loops zijn ,als de uitvloeiing anders is als normaal of als je hond zich anders gedraagt , vermoeid ,lusteloos ,of i.d.
Schijnzwanger zie ik hier amper of nooit ,ik weet dat het verhaal rondgaat dat elke teef dat wordt na de loopsheid ,maar dan heb ik rare teven want ze hebben er hier echt geen verschijnselen van ,geen zeurderig gedrag geen dikke melkklieren en geen verzamelwoede voor piepspeeltjes.
Het is wel zo dat ze zodra ze weer in de groep zijn ontzettend veel beweging en afleiding hebben ,misschien dat ze het daarom niet hebben .en er zijn hier teefjes die nooit een nest gehad hebben en teefjes die een of meerdere malen een nestje kregen .
Steriliseren of castreren doen we ook niet zomaar ,persoonlijk vind ik het onnatuurlijk om in een gezonde hond te snijden ,dus alleen als het medisch noodzakelijk is of bij een eventuele keizersnee als ze dan toch open zijn dan gebeurd dat ,tumoren bij niet of wel gecastreerde honden is ook hier niet aan de orde ,maar laatst sprak ik een dierenarts die zijn praktijk in deze omgeving had en die zei oehhhh intacte teef? dan kun je wachten op melkkliertumoren ,als ze niet geholpen wordt .
Ik zei dat ik wel zou wachten dan en mocht er een tumortje op komen zetten zou ik het hem laten weten .
succes met je beslissing .
Sadi is nu voor de 3de keer loops beide vorige keren had ze nadien last van schijndracht.
De puur Schijndracht druppels zou ik vanmiddag binnen moeten krijgen. Schaden doet het niet en als het helpt, ja graag dan toch.
Ik neem aan dat er een schrijven bij zit ook wat ik rustig kan doorlezen. Pakketbezorger zou tussen 11 en 13 uur hier zijn (is de vermelding, al kan dat altijd afwijken natuurlijk).
Ik ga eerst nu de druppels proberen in de tweede week van de loopsheid die Willemijn noemde Puur schijndracht. Kijken wat dat oplevert.
Het nadeel qua energie is dat we met Sadi door haar aandoening Exercised Induced Hyperthemie geen passende mogelijkheden hebben om haar energie er volledig uit te krijgen.
Vorige zomer was het nieuw. Ook is duidelijk dat haar temperatuur probleem rondom de loopsheid heftiger is. Haar temperatuur bij activiteit dan nog sneller stijgt.
Ik sta nog niet direct op het punt om te zeggen van laten helpen.
We hebben zelf alleen gezegd na de vorige loopsheid dat als ze weer schijndrachtig wordt en er weer zo'n last van heeft na de volgende loopsheid dat we dan toch eens moesten gaan nadenken.
Nu krijgen we Paar schijndracht aangereikt als optie om mogelijk Sadi te kunnen ondersteunen en schijndracht te voor komen of in elk geval milder te houden.
Een operatie is in Sadi's geval echt wel de laatste optie hoor. Maar het is naar mijn idee wel belangrijk erover te denken en erover te praten, des te meer i.v.m. sadi's temperatuur probleem.
Als het ineens toch moet en je hebt er nooit over nagedacht, bij stilgestaan dan loop je ook achter de feiten aan.
Dankjewel
De arts heeft me duidelijk uitgelegd gister (telefonisch) dat het kan dat Sadi de vorige keer er 8 maanden tussen had i.v.m. langdurig prednoral gebruik. Daarnaast heeft ze me uitlegt dat het pas zorgelijk is als een hond ineens 2 of 3 maanden erna weer loops word. Maar dat het goed mogelijk is dat ze na nu wat stabieler wordt met haar cyclus.
Verder heb ik aangegeven dat we Puur schijnzwanger gaan geven omdat ze tot nu toe alle keren nog schijndrachtig is geweest na de loopsheid en het de laatste keer door te hevig afgebroken is middels galastop.
Ik had de indruk dat ze Puur schijnzwanger niet kende maar toen ik de bedoeling aangaf zei ze vooral proberen, als het voor Sadi werkt is het een oplossing.
Heb ook aangegeven dat de dienstdoende arts sterilisatie benoemd had en we er wel al eens over gehad hebben als t na deze loopsheid weer mis zou zijn. Volgens haar zou Sadi op dit moment minder risico lopen als vorige zomer. Gezien haar probleem nu duidelijker is en zijzelf wel de indruk hebben dat Sadi stabieler wordt.
Maar normaal even voor alle lezers een sterilisatie kies ikzelf bij voorkeur ook alleen voor als het voor Sadi de beste keus is. Als die druppels afdoende werken en Sadi daar dus goed op reageert hoeven we daar niet verder over na te denken.
Ja je moet het per hond bekijken ,groot gelijk dat je eerst de drups uit ga proberen hoor .
Renate heel normaal dat je informatie inwint hoor... en vele kunnen je daar misschien een handje mee helpen, ik weet dat Sadi een temperatuur heeft die vaak niet goed is.....
Bams. heeft een hartslag van 160 slagen per minuut, ook ik heb dus zorgen als het warm wordt, bams is afgelopen januari door een duitse hartchirurg onderzocht, echo gemaakt van hart en lever milt en baarmoeder, en een hartfilmpje, alles uitstekend in orde, waar komt dan die hoge hartslag vandaan ? geen idee.... ze is gezond, en als het warm wordt heb ik dus ook problemen, wat doe ik ?
ik sta dan om 5 uur op, blauwe stad en ga met haar mee om te zwemmen, mee dus... trek een strakke hardloopbroek aan en een strak tshirt, even doorbijten, maar zo krijg ik bij Bams een goede conditie, is er een hittegolf dan doet ze genoeg aan beweging, en zo is het ook tijdens de loopsheid, veel mee doen, te warm ? dan smorgens vroeg gaan... dan kan je Sadi genoeg beweging geven als het koel is, met warmte moet je dus oppassen, maar het water geeft afkoeling, ga je mee dan wordt er gezwommen, doe je dat niet dan loopt ze alleen te banjeren, en dat is onvoldoende........ en zo kan je schijndracht wat voor zijn, maar aan het eind van de tweede week ga je PUUR gebruiken, wie weet helpt het, dat zou fantastisch zijn toch, en ik hou jouw topic in de gaten hoor.
Het zou hartstikke fijn zijn als die puur de oplossing is, als ze er goed op reageert.
Sadi reageert met meer qua temperatuur. Ook vochtige benauwde lucht reageert ze op. En met activiteit, stress, opwinding etc.. grootste probleem is denk ik dat ze zich bij alles opwind wat ze doet inclusief dat extreme snuffelen wat haar ook opwind en wat tijdens de loopsheid nog erger is als normaal. Daarmee veroorzaakt ze zelf al een probleem.
Begrijp ik heel goed hoor , zorgen om haar niet altijd leuk, wat betreft het snuffelen, aan jou , wanneer jij bepaalt dat dat niet gebeurd als ze aan de lijn is heb je kans dat er wat minder opwinding is voor d'r, en Renate je zorgd steengoed voor je meisje dat weet ik, jullie zullen samen een goede middenweg moeten zoeken, ook straks met de warmte die er zeker aankomt.
Zowel los als aan de Lijn. Een halsband mag ze niet in verband met te gevoelig op de luchtpijp. En zie dan die kop maar eens om hoog te houden. 1 voet buiten de deur en t snuffelen begint en ze stopt pas weer zeg maar als we terug thuis komen. Alles op die Neuze....
Als ze die temp aandoening niet had gehad was ik echt met haar gaan speuren.
btw de druppels zijn binnen
en haar speeltje ook
Leuk speeltje. En hopen dat de druppels helpen, Antje al een pobtje gestuurd ? Zij heeft ze ook gebruikt en naar zeggen heeft het haar hond ook geholpen, en de schijndracht was ook heel heftig de vorige keer.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?