Roden kliniek Hopmans.
Vaccicheck
DC Hopmans biedt de Vaccicheck aan.
Vaccicheck is een titerbepaling bij honden.
Er wordt bloed afgenomen om te bepalen of er genoeg afweerstoffen aanwezig zijn tegen parvo, hondenziekte (canine distemper) en besmettelijke leverziekte (HCC).
Voor wie is de Vaccicheck geschikt?
1.Elke hond, waarvan de eigenaar de hond wel goed wil beschermen, maar onnodige vaccinatie wil voorkomen.
2.De hond met onbekende vaccinatie-geschiedenis.
3.Om honden op te sporen die geen afweerstoffen aanmaken na vaccinatie.
4.Risico's verminderen bij honden die eerder een allergische reactie gehad hebben na vaccinatie.
Hoe werkt de Vaccicheck?
Tijdens de jaarlijkse gezondheidscontrole wordt uw hond gevaccineerd voor de ziekte van Weil (leptospirose) en kennelhoest (bordertella). Tevens wordt er bloed afgenomen, zodat de Vaccicheck kan worden uitgevoerd.
Binnen 2 weken hoort u of uw hond nog beschermd is tegen parvo, hondenziekte en HCC.
Zo ja: dan zal er hiervan een aantekening in het paspoort van uw hond worden gemaakt.
Zo nee: dan zal uw hond alsnog gevaccineerd worden voor de ziekten waarvoor deze niet meer beschermd is. Aan deze aanvullende enting zitten geen extra kosten.
Kosten?
De kosten van de Vaccicheck bedraagt 40 euro.
Bel gerust voor meer informatie over enten op maat!
DC Hopmans - Roden vaccicheck
Dieren
HondenVaccinatiesVaccicheck
Sterilisatie Hond
Castratie Hond
Gebitsverzorging
Voeding
Verzekering
Op vakantie
Activiteiten
Gedrag
Specialismen
Anesthesie
Algemene Chirurgie
Cardiologie
Dermatologie
Echo
Endoscopie
aan jezelf natuurlijk een eigen keuze voor ziekte van weil enting en kennelhoest te geven.....
maar in deze kliniek wordt getiterd, daarom wilde ik jullie dat niet onthouden, kreeg het via de mail binnen.
Aanvullende info over de VacciCheck
citaat
Vaccicheck
Het is inmiddels goed onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek dat er geen noodzaak meer is voor een jaarlijkse vaccinatie met een grote cocktail tegen ziektes als distemper, parvo- en adenovirus. Ook is er bekend dat baat het niet dan schaadt het niet, niet opgaat voor vaccineren. Er is steeds meer bekend over ‘vaccineren op maat’ met behulp van de VacciCheck. Voordat een dier gevaccineerd wordt kan er aan de hand van een kleine hoeveelheid bloed bepaald worden of een dier nog adequate titers antilichamen in het bloed heeft en dus wel of niet gevaccineerd moet worden. Onnodige vaccinatie wordt op deze manier voorkomen.
einde citaat
Bron en meer info: http://www.nmlhealth.com/vaccicheck
NML Health heeft haar website vernieuwd; in het verleden stond er een veel langere lijst met dierenartsen die met de VacciCheck werken. De dierenarts in Roden staat er vreemd genoeg ook niet bij.
Onder de button verkooppunten, zijn de verkooppunten van alle NML Health producten en niet specifiek de Vaccicheck.
Ik wil graag Aston laten titeren, aangezien zijn ent-tijd er aan komt, maar zonder auto word het wel lastig en ik heb nog niemand binnen friesland gevonden die het doet.
Dierenkliniek Pasteurstraat in Den Helder staat er ook niet bij. Zij werken sinds eind vorig jaar/begin dit jaar met VacciCheck. Ik heb niet lang hoeven zoeken naar een nieuwe dierenarts. Volgende maand wordt de eerste keer.
De Oase wordt door NML Health wel genoemd; dat is de praktijk en winkel van dierenarts Tannetje Koning.
Zij houdt op verschillende plaatsen in Nederland titersessies;
Bron: http://www.centrumoase.nl/pages/5/evenementenoverzicht/
als het rechter vak niet goed leesbaar is, klik dan even op bovenstaande link.
19-05-2015 | Titeren bij Dieza | Oss | 16:00 | Titerbepalingen bij Dieza in Oss. Opgeven bij [email protected] |
04-06-2015 | Titeren bij Alphahondencentrum in Creil | Creil | 14:00 | Aanmelden via: http://alphahondencentrum.com/contactformulier.php in opmerkingsveld vermelden “VacciCheck” U ontvangt van ons een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Na ontvangst van uw betaling is uw aanmelding definitief. Onderstaande video laat zie hoe de titerbepaling in zijn werk gaat. http://www.dierbewust.nl/titerbepaling-hond-kat/ Tannetje Koning over vaccinaties http://www.centrumoase.nl/pages/22/vaccinaties |
03-07-2015 | titeren bij Jump Around Dogsport | Nieuw Amsterdam | titeren bij Jump Around Dogsport in Nieuw Amsterdam. Opgeven [email protected] | |
07-08-2015 | titeren bij Via Natura | Beekbergen | Titeren bij Via Natura in Beekbergen. Opgeven: [email protected] |
Er staan nog meer lokaties en data op de website.
Ik zie dat ze in nes komt, hoe meld je je aan voor zoiets? Ik zie het namelijk niet.
Zag het al op de fb pagina!
Hoerhoera!
Ik ben er laatst nog geweest omdat mo waarschijnlijk een allergie heeft.
Super mensen.
Alleen zie ik er al tegen op om mo te laten prikken.
Bel ze even
http://www.nesdongeradeel.nl/html/willco_state.htm
Er zijn titertesten, dezelfde die Tannetje Koning gebruikt, waarmee
binnen een half uur de antistoffen bepaald kunnen worden.
Deze titerbepaling kan in eigen huis worden gedaan.
Als de testen opgestuurd worden naar een laboratorium, duurt het langer, voordat de uitslag binnen is en liggen de prijzen ook meestal hoger.
Ik betaalde euro 78,50, incl de titertest voor 3 onderdelen, de bloedafname, het lab.onderzoek en de bodycheck-up.
Met de gegevens van Tannetje ben ik naar dierenkliniek Meijel gegaan en was Romeo de eerste hond die daar getiterd werd, vorig jaar voor de tweede keer en nog steeds had hij meer dan genoeg antistoffen. De laatste enting kreeg hij in 2009!
Heb al een mailtje gestuurd inderdaad.
Mooi op veler verzoek
ik doe toch even een up, weet dat vele er voor zijn en voor de mensen die in de regio hier wonen lekker dichtbij toch.
ben er toch blij mee, wil dan toch zeggen dat de meeste dierenartsen toch overstag gaan.... super. nu nog hier in winschoten...
wat ook mooi is , het wordt in het boekje van je hond bijgeschreven, geld dus ook voor hondenpensions en hondencursussen enz. dat is dan ook geldig... weet nog wel dat Bams voor het eerst naar de cres ging en de entingen moest hebben, titeren was toen nog niet zo aan de orde... nu in het boekje kan je overleggen van ...kijk eens bescherming. top.
Wij staan op de lijst voor Nes, wel een stuk reizen, maar ik wil Aston beslist geen onnodige chemische troep geven.
Dierenkliniek Zuiderkaag in Schagen staat er ook niet bij.
In december afgelopen jaar heb ik voor de Vacci-Check voor Peer 25 euro betaald.
40 euro inclusief eventuele enting is goedkoop! jammer dat ze zo n eind hier vandaan zitten
Ik heb nog een oude lijst in de HP encyclopedie gevonden.
Wellicht dat de meerderheid van de dierenartspraktijken hiervan nog bestaat en titert.
Check even per telefoon of email als je interesse hebt.
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_391-Titerbepaling....php
Willemijn,
Hopelijk vind je het goed, dat ik dit topic gebruik om forumleden ook op andere adressen te attenderen, waar getiterd wordt?
Ben alleen maar blij met je.
wanneer er zoveel mogelijk mensen deze informatie krijgen, en mondig worden dan gaan vele dierenartsen overstag.... vaak is het een kostenplaatje voor een dierenarts om alleen maar te enten en verder niet verder kijken dan hun neus lang is, maar als men mooi titert zijn er ook inkomsten, laat ze daar maar van doordrongen worden,honden eigenaren moeten mondiger worden. !!!!!!!
juist... en het is een goeie dierenkliniek, zelfs Tannetje Koning doet het niet voor die prijs.
Loesje en Willemijn, jullie beiden hebben hier best veel verstand van.
Een vraagje: ik heb al mijn meiden altijd de entingen laten geven, ook die laatste extra Weil, waar ik het achteraf niet mee eens was.
De drie die ik nu nog heb zijn allemaal ongeveer twaalf jaar, ze zijn dus net volledig ingeent, ze gaan niet meer los en water is hier niet te bekennen. Ik denk erover om dit de laatste enting te laten zijn geweest, vinden jullie dat verstandig?
Dat vind ik heel verstandig.
Mijn hond is nu 9 jaar oud. Volgende maand is het weer tijd voor de cocktail die ik niet van plan was te laten enten. De verzekering verwacht dat wel van je. Ik was dan ook heel blij om te horen dat een dierenarts hier vlakbij ging titeren. Ondanks dat ze om de haverklap in de vijver duikt wil ik die nieuwe Weil eigenlijk ook niet laten enten.
De oorzaak dat mensen niet eerst onderzoek doen ligt vaak bij de dierenarts. Soms zien mensen me bezig met die groene envelop van Het Woud en vragen dan wat dat is. Ik neem de tijd om alles uit te leggen. Vaak lijken mensen overtuigd. Kom ik ze na een tijdje weer tegen en vraag of ze wat aan hebben gehad. Hebben ze toch weer preventief ontwormd. Volgens de dierenarts moest je hoe dan ook preventief ontwormen, ook als uit onderzoek bleek dat je hond geen wormen had.
Die uitleg komt letterlijk van mijn vorige dierenarts. Die heeft dat ook eens tegen mij gezegd. Toen kon ze het krijgen zoals ze hebben wilde. Ik moet gif in mijn hond stoppen die op dat moment geen wormen heeft ? Leg uit !! Dat onderzoek is een momentopname, ontwormen is echt beter. Voor jouw inkomsten ja, voor mijn hond niet. Als je die inkomsten wil houden biedt dan ontlastingsonderzoek aan. Bij honden minder dan 15 kilo kost dat onderzoek meer dan preventief ontwormen. Een pilletje verkopen is natuurlijk veel makkelijker. Toen werd zij pissig. Ik ben de praktijk uitgelopen, stuur de rekening maar op.
vanaf wanneer zijn deze 3 honden bij je en hoe vaak hebben je honden in Nederland de cocktailenting gehad?
Als je meiden al verschillende keren de cocktail in NL hebben gehad, dan zou je bij een titerbepaling waarschijnlijk uitkomen op voldoende antistoffen voor een aantal jaren.
Titeren kan alleen op de cocktail; niet op Weil, kennelhoest en rabiës.
Als je meisjes niet bij water komen, is het risico op Weil klein.
Kennelhoest is alleen nodig als je honden in pension gaan; mochten je honden toch kennelhoest krijgen; dit is niet meer dan een flinke verkoudheid; die overigens wel door een DA behandeld moet worden; meestal met antibiotica. Laat bij zieke en oudere honden niet de kennelhoest neusenting zetten, daar kunnen ze doodziek van worden. In het algemeen geldt het advies om zieke en zwakke oude honden niet te vaccineren. Rabiës is alleen nodig als je naar het buitenland gaat met de honden.
Wat de cocktailenting betreft; is het uiteindelijk je eigen beslissing. Nogmaals: als je honden bijv. in Nederland 2 of 3 x de cocktail hebben gehad, dan zouden de antistoffen voldoende moeten zijn voor de komende jaren.
Wil je echt zekerheid dan zou je toch moeten laten titeren.
Interessant
Loesje, Vera en Lexi kwamen tien jaar geleden bij mij, Mara en Pientje acht jaar geleden. Ze waren allemaal tussen de twee a drie jaar toen ze uit Spanje kwamen. Ze hebben nagenoeg altijd alle entingen op tijd gehad in al die tijd.
Ze lopen alleen nog aan de riem, geen water in de buurt en gaan nooit in een pension.
Dan zou je mogen aannemen dat de antistoffen wat betreft de cocktail (hondenziekte, parvo en hepatitis) voor jaren voldoende zijn.
Alleen titeren geeft het juiste antwoord.
Dank je wel Loesje
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?