Hurtta hondentuig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Beste Hp'ers,

 

Ik wil voor Indy graag een tuigje kopen. Nu heb ik al veel onderwerpen doorgelezen en doorgebladerd. In de winkel werd mij een Hurtta hondentuig geadviseerd, moet ik ook zeggen dat ik die heel handig vond om aan te doen, gewoon vastklikken zonder de poten erdoorheen te halen.

 

Nu vroeg ik me af of de lus aan de bovenkant waar je de riem aan vastklikt heel belemmerend is voor de hond. Indy loopt overal waar het kan los en duikt graag het water in. Maar blijft het dan nergens achter haken. Of als ze speelt met een andere hond, kan die andere hond dan hierin blijven hangen? 

 

Heeft iemand ervaring met dit soort tuigjes? 

 

Alvast bedankt!

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ja hoor.

Dat kan allemaal gebeuren. Maar dat kan ook gebeuren met een halsband. Honden hebben hier allebei een hurtta tuigje (ik heb eventueel een maat 90 te koop weet niet welke maat je nodig hebt)

Mijn honden hebben nog nooit ergens aan vast gehangen.

 

Maar je kan het nooit 100% uitsluiten.

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Oke, ja die kans is er natuurlijk altijd, maar bij het spelen en dergelijke ging het ook gewoon altijd goed dus? 

 

Volgens mij heb ik de kleinste nodig haha, maat 45 was dat geloof ik. Indy gedraagt zich af en toe heel groot met der 6.5 kilo :p

honden page profiel SamanthaSamantha

honden foto van Samantha

Nou. Mijn honden zijn geen honden die spelen als in elkaar bijten enzo. Maar rennen en door de bossen lopen, geen probleem.

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Top! Dat stelt me toch wel gerust :)

 

Als er nog meer mensen met ervaringen zijn met dit tuig hoor ik dat heel graag!

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij hebben ook zo een tuigje thuis liggen. Kwa aandoen is het heel handig inderdaad, maar ik heb 2 houdini's, en dat werkte niet met dit tuig. 
Kop omlaag, poten naar voren en de hond is uit het tuig. En ik vind het ook niet prettig om het tuig heel strak te zetten. 

Die hendel lijkt me ook wel praktisch om de hond beter te kunnen pakken indien nodig. Jij hebt ook een kleine hond dus dan is zo een hendel extra makkelijk. Het tuig reflecteert wat in het donker weer erg handig is. 
Ik heb er nu dus 1 thuis liggen die we eigenlijk alleen gebruiken om savonds nog even snel buiten te plassen. Dan is het hurta tuig toch een stuk sneller aan dan het blaire tuig. Die moet 4 keer klikken voordat hij vast zit.
Wat een nadeel kan zijn aan het tuig is dat hij over het hoofd moet, sommige honden vinden dit eng. Maar meestal krijg je ze met een snoepje wel zo ver haha. 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Het grootste probleem bij dit model tuig was voor Moh dat de sluiting net achter haar voorpoot zit en hierdoor kreeg zij kale en rode plek daar. Ook zwemt zij graag en door het fleece wat bij haar tuig zat, bleef het tuig vrij lang nat. Nu heb ik dus ander tuig gekocht voor haar, ook een tuig zonder gedoe met haar poten maar met de sluitingen boven op en ipv fleece heeft dit tuig neopreen. Dit is minder zwaar als het nat wordt en droogt sneller. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik vind de Hurtta tuigen echt heel fijn. Ik heb een aantal weken geleden de 3e aangeschaft (bij de eerste was mn pup 9 weken geloof ik en inmiddels alweer bijna een halfjaar, dus ze is wat gegroeid :P) en ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Sterker nog: ik vind dat handvat heel fijn! Als Aiko zwemt maar niet meer zelf op de kant komt dan kan ik haar daar heel makkelijk aan vast pakken. Er is nog nooit een ongeluk gebeurd (afkloppen) met een andere hond en ze is ook nog nergens aan blijven hangen. Het tuig wordt ook snel schoon, als Aiko in een moddersloot is geweest hang ik het tuig even te drogen en dan kan ik een paar uur later zo de viezigheid eruit kloppen. Dan merk ik er niks meer van. Overigens kan hij ook in de wasmachine.

 

Het enige nadeel vind ik inderdaad als je hem een stuk kleiner moet maken. Dat doe ik nu bij Aiko, omdat als ik een tuig koop wat op zn grootst goed past dan is ze er zo uit gegroeid. Nu heb ik dus een aantal maten groter en dan op zn kleinst gezet, alleen dan heb je een lange sliert aan de zijkant die je weg moet werken. Dat is wel eens lastig als je hond niet mee wil werken en blijgt liggen etc. Verder ben ik er heel tevreden over!

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Haha dat over haar hoofd heen doen is wel herkenbaar(uitgeprobeerd in de winkel), ik denk inderdaad met een snoepje en het wennen dat het wel gaat lukken. 

Of ze een houdini is, ik heb echt geen idee, ze heeft nog nooit een tuigje gehad!

 

Indy is ook een echte zwemmer, dus dat zou misschien een nadeel kunnen zijn. Even hopen dat het bij haar niet gaat schuren zoals bij Moh... Wat voor een tuigje heeft Moh nu? 

 

Ik ga zo nog eens naar de winkel om te kijken en passen. Meeste verhalen zijn toch wel positief dus ik denk dat het wel het proberen waard is. Eens kijken welke soorten ze hebben, mocht ik iets halen voor Indy dan volgt de foto snel:)

honden page profiel Just The Max   Just The Max 2 doggies

honden foto van Just The Max

Hier ook enkel positieve ervaringen! ;-)

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Moh heeft nu een hunter neopren tuig

http://www.dierendoktersshop.nl/hunter-tuig-neopren

Je hebt ze in5 kleuren: zwart/rood, roze/zwart,  zwart/grijs, blauw/groen en bruin/caramel. 

 

Te koop bij de petsplace. En zacht dat waar Moh het nodig heeft om niet kaal te worden, ze heeft niet heel veel haar op haar buik ook

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Sorry voor de 2 doggies haha, heel fijn een telefoon!

 

Dat tuigje ziet er inderdaad ook comfortabel uit. Ik ben toch gegaan voor de 'makkelijke' wijze van omdoen voor Indy. Zit gelukkig genoeg haar overal dus ik ben erg benieuwd. De eerste wandeling leek ze het helemaal prima te vinden!

 

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Bedankt voor alle reacties en adviezen!!

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Wat een leuk hondje! En het tuig staat haar mooi!

honden page profiel Snowy en iceSnowy en ice 3 doggies

honden foto van Snowy en ice

Ik heb ook voor beide hurta tuigjes gehad. Ze bevielen goed. Het enige nadeel is dat ze lang nat en vies blijven na het zwemmen.. daarom heb ik tre-ponti tuigjes gekocht..

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Dankjewel! Indy vind het nog steeds leuk om het tuigje om te doen dus ik ben erg positief! Moh ziet er ook leuk uit, ook een kruising denk ik?

 

Indy heeft nog niet gezwommen maar ben inderdaad benieuwd dan. Ik denk dat het tuigje dan gelijk de zon in gaat om op te drogen????

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ik hang hem dan gewoon over de verwarming (ook als die niet aan is.) en als we dan weer gaan lopen is hij alweer droog. :)

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara 3 doggies

honden foto van Laura & Tara

Ik heb ook nog niet zo lang een hurtta tuig.

maar het bevalt heel goed. Ik dacht eerst ook dat ze met die lus ergens aan zou kunnen hangen, maar is bij mij nog niet gebeurd.

ik heb de nieuwere, en het lijkt dat die lus korter is. Heb de sherry roze kleur. 

 

honden page profiel DennisDennis

honden foto van Dennis

Bevalt hier ook heel goed ja! Ze heeft ondertussen ook gezwommen en inderdaad voor de volgende wandeling was het tuigje weer goed opgedroogd!

 

Oke! Deze wiñkel had alleen deze versie en de kleur zwart, de kleurtjes verkochten daar niet zo. Maar als het tuigje blijft bevallen komt er nog wel 1 bij denk ik, dan kan ik altijd nog vrolijk kleurtje doen :)

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ik heb een site waar ze redelijk goedkoop worden verkocht! (24.95 voor jou maat)

Doe maar een pb'tje als je die wilt :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^