dobermann puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

ik ben eerlijk geweest tegen hun, ik wil 2 dobers hebben en wil ze allentwee bij hun kopen, dat heb ik ook gezegt op facebook omdat ik heb gezien dat het topfokkers zijn, maar als ik moet wachten tot volgend jaar dan zal ik maar slechts 1 pup bij jullie kopen, en een andere pup bij iemand anders die mij dit jaar nog kan voorzien van een pup. je kan natuurlijk mijn antwoord ook als onbeleefd zien als je dat zo wil, maar ik ben eerlijk geweest tegen hun, of moet ik beloven dat ik er 2 koop bij hun als dat niet zo is ?

zoals ik al eerder zei "wat je me niet kan bieden kan ik ook niet bij jou kopen" wat ik jammer vind want anders hadden ze er twee verkocht gehad aan mij omdat ik gezien heb dat bij hun alles voor 100% in orde is, dus volgens mij maak ik hier niemand zwart, de fout ligt bij mij ik vind het geen onbeleefd antwoord meer maar ook een eerlijk antwoord want wij doen inderdaad wat we willen. het zijn zeer vriendelijk mensen en ik hoop dat nu iedereen tevreden is, ook jullie

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik weet niet goed over wat de discussie hier juist gaat, dus hou ik er mij ook maar vantussen.

 

Mij is het gewoon niet duidelijk:

 

-je vindt het onbeleefd wat ze gezegd hebben tegen jou op facebook?

-Je vindt dat jij goed zit als je zegt dat je 2 pups wilt, maar de fokker staat daar niet achter

-Je wilt koste wat het kost sowieso al 1 pup dit jaar maar eigenlijk wil je er 2.

-Je denkt dat de fokker onbeleefd reageert om het feit dat je bij een andere fokker nog een hond haalt dan?

-Als je geen doberman kan hebben wil je een rottweiler?

 

Sorry, ik begrijp er werkelijk waar niks van :-).

Anoniem (Gast)

@Max, ik snap wat je boeld Max, geschreven taal is inderdaad soms lastig gezien ik hier volgens sommigen hier natsonda zwart maak, terwijl ik gewoon wilde vertellen hoe ik bij deze vriendelijke mensen ben aangekomen. het zijn topfokkers anders zou ik er geen 2 bij hun willen kopen.

Anoniem (Gast)

@Niels de fokker heeft zich niet uitgesproken of ze er achter staan of er niet achter staan dat ik 2 pups wil, daar is er niet over gepraat geweest.

en ik wil 2 dobers hebben, maar omdat ik dit jaar nog een dober wil en geen pup kan vinden ga ik vandaag kijken naar een rotweiller

Anoniem (Gast)

...en volgend jaar koop ik bij natsonda de pup waar ik een voorschot voor heb betaald. natsonda heeft mij gewoon gezegt gehad als je 2 pups tegelijk koopt dan is het beter dat je ze elk afzonderlijk opleert en daar heeft zo ook gelijk in. ik weet niet waar ik heb geschreven dat ze er kritisch tegenaan zien als ik 2 pups tegelijk koop ? jullie lezen iets wat ik niet heb geschreven

Anoniem (Gast)

en nog eens voor de duidelijkheid : ik wil dit jaar nog een dober hebben omdat ik weet dat het een superras is want ik heb al een dober gehad die ik op 5 weken minder dan 14 jarige leeftijd heb moeten laten inslapen, maar omdat ik geen puppy kan vinden "nu", ga ik vandaag kijken naar een rotweiller omdat deze lijken op een dober en familie van elkaar zijn

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Anoniem,

 

Neem me niet kwalijk, ik probeerde gewoon tussen de lijntjes door te lezen en me ook een deel in de fokker te verplaatsen :-).

 

Voor mij kom je namelijk redelijk impulsief over.Ik wacht zelf al 4 jaar op een hond, en dit kan nog niet. Ik ben inmiddels ook al een paar keer veranderd van raskeuze door omstandigheden.

 

Echter weet ik wel zeker dat als je voor een bepaald ras wil gaan, je ook bij die keuze blijft. Ik begrijp niet goed waarom het dit jaar nog moet zijn, en dan desnoods zelf een ander ras?

Anoniem (Gast)

@Niels, om het vlak af te zeggen, ik woon in een veldstraat waar het allemaal fruitbomen zijn en veld is, ik woon heel afgelegen en sinds mijn dober gestorven is voel ik mij hier niet meer veilig, daarom wil ik zo dringend dit jaar nog een hond hebben, als een dober dit jaar niet kan, dan maar een rotweiller

Anoniem (Gast)

...en volgend jaar een dober, alhoewel ik liever twee dobers heb in plaats van een rotweiller en een dober, maar gezien de omstandigheden ben ik genoodzaakt om te kiezen voor een ander ras. het is mij opgevallen dat er hier sinds vorige week s'nachts auto's stapvoets voorbij ons huis komen gereden, ze draaien zich wat verderop en rijden nog eens stapvoets voorbij, daarom wil ik zo dringend opnieuw een hond hebben. Natuurlijk kan een pup ons niet beschermen dat weet ik ook wel, maar die pup blijft geen pup

Anoniem (Gast)

...ik woon afgelegen in het veld en hier rijden normaal s'nachts geen auto's voorbij, laat staan door de dag

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Je punt is nu helemaal duidelijk ;-).

Waarom ga je niet voor een herplaatser? Je hebt zo te lezen ervaring en dat je een hond wil voor de veiligheid snap ik ook. Bij bijvoorbeeld rottweiler rescue (misschien heb je ook zoiets voor de doberman) hebben ze honden die dringend op zoek zijn naar een baasje. Dan heb je je waakhond en kun je daarna rustig afwachten voor je pup.

Ga je verder ook iets met de honden doen? Komen ze ook in huis? Of zoek je echt een hond die alleen buiten is en als waakhond dient? 

 

De Rottweiler en doberman zijn toch wel erg verschillend. De rottweiler is rustiger, minder energiek en minder nerveus. Maar het zijn beide schitterende rassen.

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik begrijp nu waar je naartoe wil, maar zoals Lexie aangeeft, waarom geen herplaatser?

 

Dan heb je direct een hond die kan waken en dan kun je volgend jaar idd nog een pup bijnemen van een goede fokker.

 

 

Anoniem (Gast)

@Lexie, nee Lexie, een hond om buiten in een kot te zitten moet ik niet hebben, al mijn honden die ik al heb gehad leven en wonen bij ons thuis binnen in huis, ik ben een dierenvriend, ik heb al altijd honden gehad, van straathonden, lassy, fox terrier, boerenfox en jack russel en mijn overleden dobermann dus, al deze honden komen/kwamen uit het dierenasiel, ook mijn dober die ik als 4 maanden oude pup had gekocht, ik ben dan ook naar het dichtsbijzijnde asiel geweest voor een dober, maar ze hadden er geen, ik vind het altijd leuk om een trieste hond te kopen en hem/haar een gelukkig leven te geven, een gewone kleine hond kopen als volwassen dier, daar heb ik geen problemen mee, maar om een volwassen dober te kopen.... je weet nooit waarom ze hem hebben weggedaan, als je gebeten wordt van een fox doet het pijn en daar blijft het ook bij, maar als een volwassen dober je tussenpakt is het een ander verhaal, daarom dat ik liever een puppy koop 

Anoniem (Gast)

@Nies, mijn voorkeur gaat ook uit naar een herplaatser, een hond die men heeft afgedankt een nieuw en goed leven te geven, maar bij een groot ras durf ik dat niet te riskeren om hem als volwassen te kopen, de verkoper zal me niet zeggen "ze hebben of we hebben hem weg gedaan omdat hij bijt of vals is" denk ik 

Anoniem (Gast)

...ja, ik ben vanplan om naar een hondenschool te gaan, hier een stad verder is er een, en ik ga hem of haar ook leren om naast de fiets te lopen, hier in het veld kan dat prima. Een hond is voor ons een familielid of anders gezegt een kind van ons, want wij hebben geen kinderen

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Ik snap je argumenten om voor een pup te gaan. Zou er zelf ook niet snel voor kiezen om van zo een pittig ras een herplaatser te kiezen. Maar klik is op de link; klinkt toch wel als het type hond dat je zoekt:

 

http://www.dierencentrumachterhoek.nl/dieren/honden/468/Terrence

 

geweldig dat je hond je maatje is en bij je binnen leeft. Misschien een vooroordeel, maar ik heb het idee dat het in België veel vaker voorkomt dat honden buiten gehouden worden. Vind ik, net als jij, niet de bedoeling.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik wil gewoon even reageren op iets wat je schreef en waar ik toevallig wel wat over weet. Je schreef over herplaats Dobermans "je weet nooit waarom ze hem hebben weg gedaan" en dat klopt dus totaal niet. Ik ben reeds jaren vrijwilligster in een asiel en heb een aantal heel lieve Dobermans zien passeren, waarom werden de meesten gedumpt..wegens verhuis en geen tijd meer. Dat zijn dus geen slechte honden, maar gewoon huishonden die men beu was, zoals zovelen van een ander ras.

Wat het buiten houden van honden betreft, bij ons in het asiel krijgt iemand dan niet eens een hond, want daar dienen ze inderdaad niet voor. Wil je een dier om te waken dat altijd buiten moet zitten, neem dan een gans. Of het zo is dat het in België meer voorkomend is dan in bijv Nederland, dat een hond altijd buiten zit, weet ik niet, verschilt ook van streek tot streek merkte ik al. Weet echt niet waarom dat soort mensen een hond nemen.

Veel succes met de zoektocht naar een maatje, maar dit moest ik toch even kwijt hoor.

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

Tss, hoe durf je, Rottweiler als 2de keus?

Nee grapje. (al moet je natuurlijk niet met die redenering 'nou ik kon geen Dobermann vinden dus dan maar een Rottweiler' bij een fokker aankomen)

Ik zou niet zomaar een pup halen bij de eerste de beste fokker die je tegenkomt omdat die toevallig pups heeft. *tip*

Ga veel met fokkers praten en heel veel doorvragen. Ook bij de erkende fokkers, daar zitten ook rotte appels tussen.
En zoals eerder gezegd, een Dobermann lijkt misschien op een Rottweiler maar dat is alleen het uiterlijk.

Anoniem (Gast)

@Lexie, het ziet er wel een lieve uit he en ook nog redelijk jong, wat jammer dat ze hem gecastreerd hebben, zoiets mag je niet doen vind ik.

Of er in belgie meer honden buiten gehouden worden dan in nederland weet ik niet, maar ik ken wel mensen waar de hond buiten in een kot zit, ik begrijp dat niet waarom sommige mensen dat doen, ik vind dat dat bij wet verboden moet zijn. Wat heb jij aan je hond en wat heeft de hond aan jou als hij opgesloten zit in een kot ? nee, ik ben daar compleet tegen

Anoniem (Gast)

...ik zie dat als geestelijke mishandeling

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Deze fokker heeft momenteel pups, hoewel ik niet weet of ze allemaal gereserveerd zijn. Ik ken zelf een mevrouw die hier een herplaatser gekocht heeft en zij is erg te spreken over deze kennel.

 

http://users.telenet.be/vanroyaert/default%20NL.html

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mosschien kan je bij de rasvereniging eens horen voor een herplaatser? Een oudere pup of jonge hond. Deze honden hebben niet altijd een rugzakje 

Anoniem (Gast)

@ Marie rose & tibootje

het mag gerust van je hart af dat niet elke gedumpte hond een probleem hond is, ik ben het daar dan ook compleet mee eens met jou, zoals ik al zei kwamen al mijn honden van het asiel, een hond die gedumpt is geeft je veel liefde om zijn nieuwe en gelukkig leven dat je hem/haar geeft, ik zou ook liever een geleerde hond (dobermann) willen die niet meer binnen pist, weet wat kom, zit en lig is. Dat er lieve dobers in het asiel zitten daar twijfel ik niet aan, maar ik wil gewoon het risico niet nemen 

Anoniem (Gast)

ondertussen heb ik zoals ik al zei "dit jaar nog" een hond gekocht omdat ik niet langer wil wachten om eentje te kopen, ik heb de rottweiler pup gekocht die ik ben gaan bekijken, ik had liever opnieuw een dober gehad, maar dat zal dus voor volgend jaar zijn als natsonda er heeft tenzij ik ergens anders eentje kan vinden waar ze wat vriendelijker zijn, dan mogen ze mijn voorschot houden

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik snap niet dat je geen pups kunt vinden? Bij ons 2 fokkers op de kc.

Een heeft nu nest liggen 11 stuks waarvan 3 + 3 "over" of nog niet gereserveerd. 

De andere heeft 2 weken terug echo gehad en is ook hartstikke drachtig.

Daar komen ook bruine tussen.

Die heeft ook nog plek op de lijst.

 

Dus of je zoekt niet goed genoeg.

Of misschien iets anders? Want met opmerkingen als dan maar een rottweiler maak je geen beste indruk...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vind het een beetje gek dat je fan maar een ander ras neemt... Alsof je gewoon perse nu een pup wil 

honden page profiel DeesDees

honden foto van Dees

" .. ik heb de rottweiler pup gekocht die ik ben gaan bekijken, ik had liever opnieuw een dober gehad, maar dat zal dus voor volgend jaar zijn ..

 

joh..

Ik ben toch wel benieuwd.. Als je wel je Dobermann volgend jaar nog krijgt, wat gaat er dan met die Rottweiler gebeuren die je eigenlijk toch niet zo graag wil? Als ik vragen mag?

Gast (Gast)

@team border lolly, ik moet er even bij zeggen dat ik enkel heb gezocht naar doberpups die aangesloten zijn bij de belgische doberclub, en gezien natsonda 1200 euro vraagt voor een dober waarvan ik al 200 heb betaald was de aankoop van een rottweiler van slechts 500 euro in totaal de doorslag, voor de rott heb ik gewoon op kapaza gezocht en had dat beter ook gedaan voor de dober dan had ik geen rott gekocht.

Ik maak een slechte indruk door een rottweiler te kopen ? zijn eigenaren van rottweilers dan slechter dan eigenaren van een dobermann ?

 

Anoniem (Gast)

@Max, ja Max ik wil perse dit jaar nog een pup, en volgend jaar de dober die ik heb besteld

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^