Loslopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Vooral rennen en om zich heen kijken of er andere hondjes zijn.
Hij rent rondjes of een eindje vooruit, nooit zo heel ver, hij houdt mij in de gaten. Komt af en toe bij mij, gaat zitten en krijgt dan of een snoepje of een aai.
Maar het liefst rent hij. Staat ook echt in de start blokken als we zeggen ga eens zitten om hem dan los te maken.
Na een tijdje op en neer en rondjes rennen merk je wel dat hij moe wordt, hij loopt dan gewoon met mij mee.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Als ik mijn hond los laat, dan gaat hij eerst heel hard rondjes rennen en maakt hij heel veel geluid. Elke hond die met hem wil spelen krijgt een snauw (geen echte beet hoor), want hij wil dan nog niet spelen. Vervolgens gaat hij naar de eerste en beste sloot en springt hij erin. Bij een gebrek aan sloot gaat hij gras en takjes eten. Vooral in deze fase wordt hij oost-Indisch doof en luistert hij niet als ik hem roep.

 

Om deze reden mag mijn hond alleen los als ik weet dat de sloot niet al te vies is, als er geen auto's in de buurt rijden en als er geen schapen of ander vee in de buurt staat. Meestal neem ik een tennisbal mee, zodat ik hem daar even mee bezig kan houden.

 

De beste plek voor mijn hond om los te lopen is het strand. Hier kan hij hoogstens schelpen gaan eten, maar meestal springt hij direct de zee in. Ook fijn dan hij hier makkelijk weg kan rennen voor niet zo sociale honden.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hieronder een foto van Jack & Bailey... gisteren weer heerlijk een uur in het bos gewandeld en dan lopen ze ook even samen...

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Whaa, gisteren heeft puck los gelopen samen met een aantal honden van de honden club. Ik had zelf niet zoveel zin om maar voor in totaal 2 mensen het hele parcours op te bouwen. 

Dus ik gaf de optie om dan maar een uurtje te wandelen. 

In totaal 5 honde,  2 van de trainster, 2 teamleden (1 komt sinds ze een baby heeft eigenlijk niet meer sporten, gezien t in haar buurt was ging ze mee) beide 1 hond en ik met puck. 

En warempel, ze luisterde keigoed! 

 

Had ik nooit gedacht haha. (beetje trots ben ik wel).

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

" Hieronder een foto van Jack & Bailey... gisteren weer heerlijk een uur in het bos gewandeld en dan lopen ze ook even samen...
  "

 Haha handig hoor, als je 1 wegloper heb en de ander niet kan je het zo ook oplossen. Moeten ze alleen niet allebei via de andere kant van de boom langs rennen :)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

"  Haha handig hoor, als je 1 wegloper heb en de ander niet kan je het zo ook oplossen. Moeten ze alleen niet allebei via de andere kant van de boom langs rennen :-) "

 

Soms zie je wel grappige taferelen... Jack wil nog ergens snuffelen en hup Bailey vervolgt haar weg... of andersom. 

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Wij hebben onze wegloper ook een samen gehangen met een andere hond, een dominante teef, maar al gauw zagen we dat mijn hond de leiding toch nam en dus had ik ze maar gauw terug bij me genomen voor ze er met 2 vandoor gingen 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Wij hebben onze wegloper ook een samen gehangen met een andere hond, een dominante teef, maar al gauw zagen we dat mijn hond de leiding toch nam en dus had ik ze maar gauw terug bij me genomen voor ze er met 2 vandoor gingen  "

 Een dominante hond bestaat niet, dominatie is een interactie tussen bekende honden om bezit

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Indie moet gaan zitten, dan maken we hem los en wacht ie trillend van opwinding tot we zeggen: Ga maar! Dan spurt ie als een idioot weg heel ver, draait om en spurt weer voorbij en dat een keer of drie, dan een plasje en dan gaat ie 's kijken of er ergens een leuk speelmaatje is. Zijn border collie komt dan boven drijven ( hij is husky X border) en als hij een hondje ziet gaat ie plat liggen, dan weer paar pasjes trippeldetrippel, liggen etc. tot hij bij de andere hond is en dan PARTY TIME!! Ik was steeds bang dat die sluipmanier averechts zou werken maar andere honden reageren er juist kalm op. Zelfs mensen die zeggen dat hun hond snel schrikt van een andere hond maar nu niet. Oh ja, als we fluiten of roepen komt ie naar ons toe.....meestal...als er geen puber-bananen in de oren zitten. Dat verschilt per dag. Verstoppen werkt nu dus weer goed (even achter een boom gaan staan als hij niet komt), hij wil ons echt niet uit oog verliezen, beetje terug naar de basis dus. 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky blijft het eerste deel van de wandeling altijd achter mijn voeten lopen. Daarna rent ie meestal zo'n vijf meter voor me uit en dan steeds ff kijken of ik nog wel kom. Als we met een Doggydate meelopen loopt ie gewoon in het roedel en als hij even overprikkeld is, gaat hij weer achter m'n voeten lopen. Hij blijft altijd binnen een straal van tien meter in de buurt.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

" Indie moet gaan zitten, dan maken we hem los en wacht ie trillend van opwinding tot we zeggen: Ga maar! Dan spurt ie als een idioot weg heel ver, draait om en spurt weer voorbij en dat een keer of drie, dan een plasje en dan gaat ie 's kijken of er ergens een leuk speelmaatje is. Zijn border collie komt dan boven drijven ( hij is husky X border) en als hij een hondje ziet gaat ie plat liggen, dan weer paar pasjes trippeldetrippel, liggen etc. tot hij bij de andere hond is en dan PARTY TIME!! Ik was steeds bang dat die sluipmanier averechts zou werken maar andere honden reageren er juist kalm op. Zelfs mensen die zeggen dat hun hond snel schrikt van een andere hond maar nu niet. Oh ja, als we fluiten of roepen komt ie naar ons toe.....meestal...als er geen puber-bananen in de oren zitten. Dat verschilt per dag. Verstoppen werkt nu dus weer goed (even achter een boom gaan staan als hij niet komt), hij wil ons echt niet uit oog verliezen, beetje terug naar de basis dus.  "

Dat liggen is juist uitnodigend voor andere honden, daarom reageren de meeste honden er kalm op. Mijn hond doet het ook, en inderdaad als we dan een border collie tegen komen die dat ook doet dan sta je allebei een uur te wachten omdat beide honden gaan liggen haha.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat liggen is juist uitnodigend voor andere honden, 

 Hoeft niet hoor, mijn hond gaat liggen om een andere hond in te schatten. Ik zie haar observeren, als ze weet hoe de andere hond is staat ze op en het hangt van de hond af wat ze doet.

 

Ik ken ook honden die liggen en bevriezen, blijven zo liggen, laten zich besnuffelen, gewoon erg onzeker. Of als de andere hond nadert, rennen ze weg.

 

Het is meestal afwachtend observerend.

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Ja ik heb het idee dat Indie ook even onderzoekend afwacht. Nou ja, het wekt geen conflict op gelukkig!!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wispa en de ratten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^