Help, geen oppas en op vakantie willen... en nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kim (Gast)

hoi Dennis, misschien is er iemand die jij kent die wel eens een hondenoppas laat komen? Praat met die gene erover en dan weet je zeker dat de oppas betrouwbaar is. Groetjes Kim!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  
Ik doe mijn honden daar absoluut geen plezier mee, Ginny wordt narrig van drukte en Winter wordt compleet hysterisch  ik kan met mijn honden naar een hutje op de hei en dat was het wel, haha! 
 
Nu zou ik dat twee dagen heerlijk vinden en mij daarna dood vervelen, dus ik ga gewoon niet op vakantie 
 
Voor mensen met een stabiele hond zou het wellicht wel een optie zijn, maar ik weet ook dat honden in bepaalde landen echt niet welkom zijn in winkels en restaurants. Als dat nu net de landen zijn die je heel graag zou bezoeken, dan snap ik de keuze om je hond een week thuis te laten ook  "

 Hier hetzelfde wat betreft mijn honden. En dat hutje in de wei is ook niet aan mij besteed.

Trouwens ik vind het zonde van mijn geld om ergens in een huisje te zitten,dan zit je weer in hetzelfde riedeltje als thuis,boodschappen doen,afwassen....Waar ik woon is het ook mooi en heerlijk voor de honden die hoef ik niet van hot naar her mee te slepen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Oh grappig ja om te lezen :D wij zijn tot nu toe alleen nog maar naar engeland en frankrijk geweest met haar, maar dat ging echt prima. We konden maar een museum niet in met haar, verder mocht ze overal mee. Maar nu is engeland ook een hondenland bij uitstek en is onze hond dus echt heel gemakkelijk mee te nemen overal. Ideale manier om haar lekker moe te maken ;) al die indrukken. 

 

En naar frankrijk gingen we klimmen en wandelen, dat gaat ook prima. Met klimmen ligt ze gewoon onderaan de wand te wachten. 

 

Maar idd weekendje rome bijv lijkt me ook niet handig nee. Daar was ik dan ook gewoon met een vriendin heen de laatste keer, en man en hond thuisgelaten ;)

Lieke (Gast)

Volgens mij zit het vooral in het hoofd van de baasjes dat hun honden niet zonder ze kunnnen. Mijn honden vinden uit logeren gaan helemaal super. En andersom krijg ik ook alleen maar vrolijke loge's.  Natuurlijk breng ik ze niet zomaar naar iedereen.  Maar honden zijn flexibel hoor en passen zich vaak snel aan. zolang ze maar aandacht, eten en een lange boswandeling krijgen is het goed. Overigens heb ik ze wel  bewust van jongs af aan laten logeren om eraan te wennen. Ik vind het ook belangrijk dat ze dat kunnen want je weet nooit wat er in de toekomst gebeurt. Ik snap best dat het lastiger is als je hond gedrachtsproblemen heeft of een moeilijke vacht. Maar ook daar is vaak wel een oppas voor te vinden. Mijn moeilijke hond ging altijd naar een vriendin die GT was, en hier in de buurt zit een pension met trimsalon speciaal voor dit soort rassen. Kortom, denk niet alleen in beperkingen.

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel

honden foto van Ingrid van de Koppel

Mijn Scott is geen makkelijke hond om mee te nemen. Hij heeft een paar dagen nodig om ergens te wennen. Bovendien gaan wij graag naar bijzondere landen; Botswana, IJsland, Costa Rica en dan kan hij gewoon niet mee. Ik ben er al 48 tot 49 weken per jaar voor hem, dus die twee keer per jaar dat wij op vakantie gaan, heb ik er geen enkele moeite mee dat iemand anders hem verzorgt. Dan gaat hij naar een Ierse setter fokker die een kleinschalige opvang heeft en waar hij heel graag komt. Hij gaat alleen mee aan het eind van het jaar als wij een weekje het vuurwerk ontvluchten, naar Belgie of Frankrijk. Die week zijn we heel erg gebonden en kunnen we alleen lange wandelingen maken met hem. Alle andere activiteiten geven veel te veel prikkels voor hem die hij slecht kan handelen. En alleen in het huisje achter laten is geen optie, want in een vreemde omgeving voelt hij zich niet op zijn gemak. Die week is best stressvol voor hem, maar omdat het vuurwerk nog veel meer stress geeft, doen we dit voor hem. Ik moet ook toegeven dat de vakanties zonder hem heel goed bevallen. Hij is een schat van een hond waar ik heel veel plezier van heb, maar even zonder hem is ook zalig. Ik ben weer helemaal opgeladen na de vakantie en weer dolblij hem te zien. Voor ons is het goed zo.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik doe mijn honden daar absoluut geen plezier mee, Ginny wordt narrig van drukte en Winter wordt compleet hysterisch  ik kan met mijn honden naar een hutje op de hei en dat was het wel, haha!  "

 

Mellow precies zo hoor, die gaat écht niet lekker mee naar een oud stadje, een beetje dingen bezichtigen. Veel te druk vaak en dan ook nog onbekend. De dierenwinkel en Intratuin is eigenlijk al too much voor haar 

Winkelen? Terrasje pakken? Musea? Misschien na sluitingstijd, als er verder niemand is 

 

 

" Volgens mij zit het vooral in het hoofd van de baasjes dat hun honden niet zonder ze kunnnen. Mijn honden vinden uit logeren gaan helemaal super.  "

 

Ik geef ook eerlijk toe dat IK degene ben die haar niet zo lang kan missen.

Volgens mij vond zij het best oké hoor, die drie dagen uit logeren bij Ina, haar man en Misty en Aysa. Dat ze vervolgens Ina en haar man heeft 'ingepikt' en Misty en Aysa wegstuurde zegt al wel dat ze het best leuk vond daar 

Of Misty en Aysa het ook leuk vonden weet ik niet 

 

Het is gewoon mijn eigen gevoel, ik kan haar eigenlijk niet missen.

Ja, een halve dag, hooguit een dag en dat is het wel. Wordt een extreem korte 'vakantie' dan 

 

Plus dat ik Mellow niet zomaar bij een willekeurig iemand kan onderbrengen. Je moet wel een beetje weten hoe je met haar dingetjes moet omgaan en dat kan niet iedereen.

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lance zou zonder mij kunnen als er andere hondjes zijn en men vriendelijk is. Dat geloof ik best

 

Alleen de verzorging dat zou niet lukken of ze zouden zelf langharige hondjes moeten hebben en weten HOE ze te kammen dagelijks.

 

ikzelf zou er wél onder lijdendoe het nu al voor mijn kat

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Ik geef ook eerlijk toe dat IK degene ben die haar niet zo lang kan missen.
Volgens mij vond zij het best oké hoor, die drie dagen uit logeren bij Ina, haar man en Misty en Aysa. Dat ze vervolgens Ina en haar man heeft 'ingepikt' en Misty en Aysa wegstuurde zegt al wel dat ze het best leuk vond daar 
Of Misty en Aysa het ook leuk vonden weet ik niet 
 
Het is gewoon mijn eigen gevoel, ik kan haar eigenlijk niet missen.
Ja, een halve dag, hooguit een dag en dat is het wel. Wordt een extreem korte 'vakantie' dan 
 
Plus dat ik Mellow niet zomaar bij een willekeurig iemand kan onderbrengen. Je moet wel een beetje weten hoe je met haar dingetjes moet omgaan en dat kan niet iedereen.
  "

 eens en ik wil toevoegen dat als je je leven zo hebt moeten aanpassen "aan het kunnen van je hond" als jij....

Het helemaal niet gek is, dat je dat moeilijk vindt.

 

Mellow is geen hond die je zomaar ergens kan zetten zonder risico op grote concequenties.(qua angst en ook haar veiligheid)

maar zelfs jij hebt voor mellow een perfecte plek gevonden  voor als het nodig is.

 

Het is dat de oppas mijn honden al jaarlijks een paar keer mee naar texel kidnapt ..dat ik het heb geleerd.

even vrij zijn van Waldo..geeft mijn ruimte om veel dingen te doen die ik uitstel...zoals paspoort verlengen,kleding/schoenen kopen,iets leuks doen met mijn nichtjes, en de sauna bv

Het is een kwestie van de juiste plek vinden

maar helemaal niet raar om af en toe een paar dagen vrij te nemen van je ingewikkelde hond.

het vergt nogal wat aanpassing in je dagelijks leven

 

 

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Opvallend trouwens dat nog zo veel mensen wel eens een weekje zonder de hond op vakantie willen!

ik snap best wel dat je het niet erg vindt om zonder hond te zitten af en toe <img class=" /> maar ik heb o.a. een hond omdat ik juist houd van de dingen die je goed sámen met een hond kan doen. Eh, hoe zeg je dat nou? Ik heb een hond omdat ik houd van actief, buiten, en dus op vakanties bijv. de hele dag op pad wil, lekker nieuwe plekken ontdekken, wandelen, dingen bekijken etc, iets waarbij de hond goed mee kan. Als je, ik noem maar wat, het type persoon bent dat graag hele dagen op het strand ligt - dat kan! Niks mis mee - dan vind ik het bijzonder dat je het blijkbaar buiten de vakantie om wel heel leuk vindt om steeds te gaan wandelen enzo? <img class=" /> 

 

geen oordeel, vind gewoon grappig.  "

 



Niet elke hond is geschikt om 'lekker actief' mee te gaan. Als mijn hond zijn 20 uur slaap per dag niet haalt wordt hij na een tijdje niet erg grappig meer (geprikkeld). Je doet hem echt geen plezier om hem 'mee te slepen' op vakantie. Niet alleen baasjes hebben zo hun eigen wensen, ook onze verschillende honden :-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat zeker Anne-Wil! 

 

Vorige week regelmatig de tuindeur open, maar vaak komt ze na even spelen weer lekker binnen slapen óf ze gaat op het tuinkussen slapen. 

Geen overvolle terrasjes of bezienswaardigheden in een drukke (warme) stad met veel mensen voor Mellow. 

Een kussen of een bank, af en toe wat spelen en eten; ideaal 

ad smeekens (Gast)

Wij hebben een chihuahua en twee york shirt terriërs. Wij hebben al 25 twee of meer hondjes en die gaan gewoon enkele keren per jaar naar een pension in Biest-Houtakker (bij HIlvarenbeek) zelfs de honden vinden dit geweldig

dus..gewoon doen

 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  

Niet elke hond is geschikt om 'lekker actief' mee te gaan. Als mijn hond zijn 20 uur slaap per dag niet haalt wordt hij na een tijdje niet erg grappig meer (geprikkeld). Je doet hem echt geen plezier om hem 'mee te slepen' op vakantie. Niet alleen baasjes hebben zo hun eigen wensen, ook onze verschillende honden :-) "

 

Ja dat is ook weer zo natuurlijk, onze hond heeft juist die prikkels nodig om zich niet te vervelen :D

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"  

Niet elke hond is geschikt om 'lekker actief' mee te gaan. Als mijn hond zijn 20 uur slaap per dag niet haalt wordt hij na een tijdje niet erg grappig meer (geprikkeld). Je doet hem echt geen plezier om hem 'mee te slepen' op vakantie. Niet alleen baasjes hebben zo hun eigen wensen, ook onze verschillende honden :-) "

 Daarom gaat bij ons enkel Nala mee en gaan Lila en Kira op hun eigen 'vakantie' bij mijn moeder en hun schoonvader.

Fons (Gast)

Wat er ook gebeurd, wij nemen altijd de twee hondjes mee op vakantie.

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

 

mag je geen topic openen "goede hondenpensions gezocht?

 

groetjes Isilda

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Volgens mij is TS weg..

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: pensioen omgeving groningen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^