Mops - Franse Bulldog - Boston Terrier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Meg (Gast)

Hallo,   Ik overweeg om een hondje aan te schaffen: een mopshondje, een Franse Bulldog of een Boston Terriër. Nu vroeg ik me af welk hondje het beste bij mijn situatie past.   Ik woon in een appartement met een ruim dakterras (40m²). Het hondje zou natuurlijk binnenzitten, maar kan geregeld naar buiten. Ik werk voltijds, maar gezien ik op het gelijkvloers werk en op het eerste verdiep woon in hetzelfde gebouw kan ik gemakkelijk op de middag het hondje uitlaten.   Mijn vraag is nu welk hondje het beste bij deze situatie past, zijnde: rustig karakter en niet te veel beweging nodig. Het is wel de bedoeling dat ik geregeld met het hondje ga wandelen, maar gezien ik voltijds werk kan ik natuurlijk niet 3x per dag gaan wandelen.   Als er iemand hiermee ervaringen heeft of raad weet, altijd welkom! :)   Alvast bedankt!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Goeden middag.

 

Mijn enige vraag tot nu toe is eigenlijk... Waarom zou je niet 3 keer kunnen wandelen?

Wanneer kan je dan niet?

Aleen in de ochtend, middag of avond is niet genoeg.

En dat is voor ieder ras zo.

 

Iedere hond heeft beweging nodig ongeacht welk ras het is.

Als je al niet sochtens , smidags en savonds kunt wandelen zou ik persoonlijk helemaal geen hond nemen. 

 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Als je niet 3x pd kan wandelen denk ik dat je beter geen hond kan nemen. 

Ik vind 3x namelijk al echt het minimum. 

De hond zal toch naar buiten moeten om zijn behoefte te doen. 

 

Je kan voor het werk gaan lopen, tussen de middag en dan na je werk weer. En dan voor het slapen gaan nog even snel een plasronde.

 

Je bent alleen en werkt fulltime?

dan vraag ik me af of je de hond er een plezier mee doet om zoveel alleen te zijn. Of ben je tussen de middag lang thuis? 

 

Denk ook nog aan een sociaal leven naast jouw werk, boodschappen doen, eventueel sporten.

Dit zijn erg veel uren voor de hond om alleen te zijn. 

Heb je misschien oppas?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Hoezo kan je niet 3x per dag wandelen? Ik werk ook een paar volle dagen, dan wandel ik ze voor ik wegga, als ik thuiskom en 's avonds voor het slapen. Dat zou toch wel het minimale moeten zijn hoor.

 

Kan je hondje niet mee naar je werk beneden dan? Want een hond fulltime alleen laten zitten is niet bepaald ideaal.

 

Bedenk bij de rassen die je opnoemt ook nog even dat het rassen zijn met veel gezondheidsproblemen (van de boston terriër weet ik wat minder). Overweeg dus of je die überhaupt zou willen nemen, en als je er voor wil gaan (en iets kan regelen met je voltijds baan) zorg dan in ieder geval dat je een hond met stamboom hebt van een goede fokker. Dat kan een hoop leed besparen.

Meg (Gast)

Dus alle mensen die een 9 to 5 job hebben, kunnen geen hond nemen? M.a.w. alle mensen die een kleine hond hebben, zijn overdag thuis?

 

Ik begrijp zeker dat je geen hond moet nemen om alleen te zitten, maar dat zal ook zeker het geval niet zijn. 's Ochtends ben ik er, op de middag kan ik hem buiten laten en 's avonds kan ik gaan wandelen. En we zijn met twee dus er is altijd wel iemand die 's avonds thuis is.

 

Maar dan de vraag... zijn er ervaringen met de rassen mopshond, boston terrier en franse bulldog? Ik hoorde ook al over gezondheidsproblemen, maar dan ga ik inderdaad bij een goede fokker gaan.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Neen dat word niet gezegd.

 

Je kan wel zoeken naar een oplossing.

Oppas?

Uitlaatservice?

Uurtje overwerken zodat je wel met je hond kan lopen?

 

Ik had dan het geluk met mijn fulltime job de hond(en) mee te kunnen nemen.

Niet iedereen heeft dat geluk maar er zijn wel oplossingen.

 

Een hond de hele dag alleen thuis word daar ook niet gelukkiger van.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

" Dus alle mensen die een 9 to 5 job hebben, kunnen geen hond nemen? M.a.w. alle mensen die een kleine hond hebben, zijn overdag thuis?
 
Ik begrijp zeker dat je geen hond moet nemen om alleen te zitten, maar dat zal ook zeker het geval niet zijn. 's Ochtends ben ik er, op de middag kan ik hem buiten laten en 's avonds kan ik gaan wandelen. En we zijn met twee dus er is altijd wel iemand die 's avonds thuis is.
 
Maar dan de vraag... zijn er ervaringen met de rassen mopshond, boston terrier en franse bulldog? Ik hoorde ook al over gezondheidsproblemen, maar dan ga ik inderdaad bij een goede fokker gaan. "

 Zeker niet, maar je geeft zelf aan niet 3x pd te kunnen wandelen. 

En dat is toch zeker wel de basis. 

 

Wij werken ook beiden fulltime, maar kunnen onze uren inplannen zodat de hond nooit langer dan 6 uur alleen is. En daarnaast hebben we nog een oppas zodat ze niet 5 dagen pw 6 uur alleen is. 

 

Wat betreft de rassen. Ik ken iemand met een mopshond met stamboom en die heeft behoorlijke gezondheidsproblemen. 

Hetzelfde geldt voor iemand die ik ken met een franse bulldog.

Uiteraard zal dit niet voor alle gelden, maar zeker iets om rekening mee te houden. 

 

De boston is geloof ik over het algemeen iets gezonder, maar heeft ook meer beweging nodig. 

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Je zegt dat je fulltime werkt en dat lijkt me op zich niet zo'n groot probleem, maar als je geen tijd hebt om hem 3x per dag uit te laten vraag ik me af of je überhaupt wel tijd hebt voor een hondje... waarom neem je geen kat (of twee)? die vinden het meestal niet erg als je overdag niet thuis bent als hij dan 's avonds lekker bij je kan zitten! Ik wil je echt niet aanvallen of zo maar het lijkt me echt geen goed idee

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik heb hier nu een mopshond op loge. Deze is nog best druk binnen, maar ook nog jong.
Maar ook deze honden kunnen prima veel lopen, mits aangeleerd.

Hij is laatst mee geweest op de wandeling van 2 uur, 20 min rust, op verschillende plekken voor hem. En kwamen we thuis, en was het gaan we nu spelen? waar de husky en de border collie rustig gingen liggen en voldaan waren.

inderdaad kijk uit met de gezondheid!!

ik ken nog 3 franse bulls, wel allen met redelijke snoet, ook voorwaarde van de eigenaren anders hadden ze deze niet genomen, die lopen ook redelijk wat. En kunnen ook erg actief zijn. Een pup is vaak zoiezo wat drukker, en zal je toch mee moeten beginnen om de 2 uur uit te laten +/- ja daarna minder, maar naar buiten moet je toch. Wat ik zelf juist altijd het voordeel vind van een hond, heerlijk naar buiten, lekker ontspannen!

Ben het wel met de rest eens dat de hond minimaal 3x per dag uit moet.
Je gaat zelf toch ook minimaal 3x per dag naar de toilet?

Meg (Gast)

Bedankt voor de reacties. Ik ga het eens bekijken.

Uitlaten is zeker geen probleem en zelfs meer dan 3x per dag. Ik heb thuis bij mijn ouders ook steeds twee honden gehad dus weet wel waar ik voorsta op dat vlak. Alleen effectief gaan wandelen 3x zal niet lukken.

 

We zien wel hoe het loopt. Alleszins bedankt voor de reacties.

 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" Bedankt voor de reacties. Ik ga het eens bekijken.
Uitlaten is zeker geen probleem en zelfs meer dan 3x per dag. Ik heb thuis bij mijn ouders ook steeds twee honden gehad dus weet wel waar ik voorsta op dat vlak. Alleen effectief gaan wandelen 3x zal niet lukken.
 
We zien wel hoe het loopt. Alleszins bedankt voor de reacties.
  "

 

We zien wel hoe het loopt...en als het nu eens niet loopt?

 

In het begin zal het hondje veel moeten leren. Ook alleen zijn hoort daarbij. Dat bouw je op in kleine stapjes (minuutje per keer) kan weken - maanden duren. Heb je daar tijd voor?

 

Je weet dat honden roedeldieren zijn? Graag bij hun mensen (daar zijn ze immers op geëvolueerd).

Of desnoods andere honden als alternatief. Ook slapen is een sociaal gebeuren.

 

Zou je hondje niet mee kunnen naar de "werkvloer"? Lekker in een mandje onder je bureau (of wat voor werk je ook doet?). Is maar een idee.

 

Ik werkte fulltime en liet de eerste hond ook alleen, 8 uur/dag, woon gelukkig ook dicht bij het werk. Als ik er nu nog aan denk brrr wat bezielde me! Al snel ging ik in de middag naar huis om te wandelen. Nog iets later ging ik een dag minder werken, kwam er een tweede hond bij en nu is mijn vriend werkzaam in hondenpension en kunnen ze mee. Dus hoeven ze nog maar sporadisch alleen te zijn. Zo fijn!

 

De ene hond kan er beter tegen dan de ander...wij hadden ze er wel op geselecteerd (volwassen herplaatsers). Goed zindelijk en min of meer "afgedankt". Veel hadden ze bij ons dus ook niet te verliezen.

 

Maar nee een hondje "nieuw" kopen om het vervolgens de hele dag alleen te laten, waarom zou je dat doen?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ik heb een Franse bulldog gehad, een grote luiwammes die tevreden was met twee wandelingen daags en heel rustig was in huis. Toch...een kennis van ons heeft er eentje die héél actief is...constant op zoek naar uitdaging...ga dus niet af puur op een 'rasbeschrijving' je hebt altijd druktemakertjes, actieve of slome honden...Een hond de hele dag op een appartement houden is niet aan te raden, geen enkele viervoeter is tevreden met een snel ommetje tussendoor...Overweeg de voor en nadelen dus goed....Stel dat jij op gelijkvloers aan het werken bent en je hond een verdieping hoger aan het huilen of blaffen slaat omdat ie zich eenzaam voelt...

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Fulltime werken en een hond is mogelijk...maar er is wel verschil.

Een kennis van mij laat de hond de hele dag in de tuin of binnen voor 9-12u zonder dat de hond iemand ziet.ook daarna is er maar weinig tyd voor de hond want ze zijn dan moe ..

 

Ik zou idd bekijken of het mogelijk is de hond tussen de middag ook even uit te laten of bijvoorbeeld een uitlaatdienst oid.

 

Ook de mops en franse bulldog zijn niet van de gezondste ...bij de FB is vooral de rug en de neus misfokt waardoor velen een hernia krygen en ook de ademhalingsproblemen zijn een gekend probleem.ook bij goede fokkers moet je erg opletten.

Volgende forumvraag: Gezocht: 'Vuilnisbakken' rasje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^