Ouderdomsproblemen wil je het liefst voorkomen bij je hond. Nu vraag ik mij af of er iets aan de voeding moet worden aangepast? Zijn er bepaalde vitaminen, mineralen of vetzuren die een oudere hond meer nodig heeft dan een volwassen hond? Is het echt zo dat een te hoog eiwitpercetage te belastend is voor een oude hond, of komt dit puur doordat mensen vaak te veel voeren (te dikke honden is inmiddels bijna de norm geworden). Vanaf welke leeftijd kan je hier het best mee beginnen?
Echt weten doe ik het niet.
Smorgens krijgt onze spaniel van 12 jaar brok.
Savonds rodi of duck.
Ik vond dat ze dunner werd van dat seniorenvoer.
Ben er mee gestopt. Nu krijgt ze de brokken die onze jongere hond ook eet.
De 1 zegt het is niet nodig de ander zegt wel doen.
Ik geef geen seniorbrok meer.
mijn oudste krijgt ook de senior variant. De andere krijgt de active variant en daartussen zit qua calorie gehalte toch echt wel een serieus verschil.
Ze was rond de 9 jaar toen ik begonnen ben met geven van de senior denk ik. Ze was toen al ruime tijd niet meer actief in de sport en ze werd nog gecastreerd ook. Ze is altijd al wat gevoelig geweest aan verdikken, zeker omdat ze van iedereen ook wel genoeg toegestopt krijgt, dus que voedingsbehoefte heeft zij daar meer dan genoeg mee.
Ik pas de voeding alleen aan als de hond mij laat zien dat dat nodig is. Vooraf senioren brok geven, heb ik nooit gedaan. Sterker nog: mijn senioren hond heeft nooit op senioren brokken gestaan en is 13 jaar oud geworden
De vorige flatcoated retriever van mijn ouders kreeg wel senioren brokken, zij had behoorlijk aanleg om te dik te worden ( was altijd aan de stevige kant ), mijn eigen flatcoated retriever krijgt geen senioren brokken, zij is nu 12 jaar, zij eet dezelfde brokken als mijn 4 jarige australian shepherd, maar zij heeft geen neiging tot dik te worden, zij is aan de slanke kant.
Als zij steviger zou zijn had ik haar wel op senioren brokken gezet, ik kijk dus naar de hond zelf.
Het blijkt juist dat een senior hond meer eiwitten nodig heeft. En door de mindere beweging, minder calorieën verbruikt, waardoor je wat minder moet voeren. Pas als er nierproblemen zijn, is het nodig om naar de hoeveelheid eiwit te kijken. Je kunt wel kijken naar de kwaliteit van het eiwit (vers spiervlees - verse dieren - vleesmeel - diermeel - plantaardig eiwit, op volgorde van goed naar minder goed)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?