Toch maar even een nieuw topic. Ik heb de andere topic ook gelezen maar het ligt hier toch net weer anders.....
Mijn pup heeft dinsdagavond de cocktail gehad. Vanaf woensdag is ze anders dan anders. Ze is een heel stuk rustiger, maar eet en drinkt goed, poept en plast goed, en ze eet ook gewoon. Ook heeft ze geen koorts. Toch maar even da gebeld, gewoon voor de zekerheid. Maar omdat ze alleen een stuk rustiger is, en verder dus alles normaal doet, is er afgesproken om het goed in de gaten te houden. Dat deed ik al :). Een reactie van de cocktail zou diezelfde dag of de dag erna kunnen voorkomen maar het is nu dus de derde dag na de inenting. Als ik het echt niet vertrouw bel ik uiteraard terug.
Het zou natuurlijk ook goed kunnen dat ze gewoon erg moe is van alle indrukken, e.d. Ik heb nog 2 honden waar mijn pup heel veel mee bezig is. Ik las elke dag momenten van rust in en dan slaapt ze ook echt best lang. Gisteren heb ik echt een dag echte rust ingelast. Alleen even plassen en/ of poepen, en meteen weer naar huis.
Hebben jullie een idee of er vaker vermoeidheid optreed na de cocktail. Of zou ze gewoon erg moe kunnen zijn van alles en nu haar rust extra pakt?
Alvast bedankt!
Je hoort wel vaker dat pups er sloom/rustig van worden.. aangezien ze wel normaal eet en drinkt zal ik me niet te veel zorgen maken.
Mocht de vermoeidheid na een tijdje nog niet weggaan dan had ik wel even de dierenarts opnieuw gebeld.
je kan tannetje koning bellen en nosodes vragen.
ik ben blij dat mijn pupkind de laatste enting niet nodig had.
en heeft jouw pup alleen de cocktail gekregen of ook lepto, rabies of kennelhoest?
Bedankt voor jullie reacties.
Femke,
Ik hou haar goed in de gaten, en als ik het niet vertrouw ga ik idd DA bellen.
Maxlisa,
Mijn pup is met 6, 9, en 12 weken ingeënt. Geen rabiës, wel kennelhoest (neusdruppel).
Waarom had jou pup de laatste enting niet nodig? Je bedoeld de cocktail toch?
Ik heb een stukje gelezen op zijn site over inenten. Tja, het zou zomaar kunnen natuurlijk dat het misschien overbodig is om elk jaar te enten. Maar omdat eigenlijk alle dierenartsen adviseren om jaarlijks te enten, doe ik dat dus ook braaf.
Ik zal eens meer informatie zoeken over dit onderwerp.
Ik heb het interview gekeken, en ik vind ook dat er een zekere logica in zit. Ook begrijp ik dat je een titerbepaling laat doen voordat je opnieuw gaat enten. Jou reactie, daar ben ik erg blij mee, ik ga me er zeker in verdiepen. Heb je enig idee of meerdere mensen op dit forum ook eerst titeren voordat ze gaan enten?
Ik ben nl wel heel erg benieuwd naar meerdere ervaringen. Ik zou een nieuw topic kunnen starten over titeren.
Ik had het titeren al eens voorbij zien komen.....
Het is natuurlijk bij ons, mensen ook niet zo dat we jaarlijks ingeënt moeten worden. En soms hoor je ook dat kinderen heel extreem kunnen reageren op inentingen.
Ik weet dat mijn DA lang geleden zei dat ook het enten van katten noodzakelijk is, ook al komen ze niet eens buiten...... Ik heb dat dan ook keurig netjes gedaan, totdat ik ging twijfelen of het wel echt noodzakelijk was. Ik had toen ook nog geen honden, dus hoe groot was de kans dat ze ziek zouden worden? Naar mijn idee een heel kleine kans, en ben dan ook gestopt met ze in laten enten. Ze zijn hartstikke oud geworden en nooit ziek geweest.
jazeker, er zijn behoorlijk wat mensen hier op hp die titeren.
dieren kunnen ook heftig op een enting reageren, van de lepto4, die nieuwste weil- enting heb ik zelfs gehoord over honden die overleden zijn.
en zoals jouw hondje nu een reactie heeft op de entingen daarvoor zou ik dus ontstoringsnosodes geven. we vinden dat het erbij hoort, het is normaal dat een hond wat loom is na een enting, maar zo zie je maar weer hoe hard een lichaam moet werken voor een enting en helemaal pups hebben hun energie nodig om te groeien.
meestal volstaat (ook bij katten) 1 enting zelfs al. maar je kan dat pas zeker weten na een titerbepaling. en ik ben van mening dat een binnen kat inderdaad sneller ziek zal worden dan een buitenkat die regelmatig in contact komt met bacteriën en virussen.
ik zeg; open een nieuw topic, raadpleeg google en leer en ontdek. en je zal zien dat er voor en tegenstanders zijn, maar ik vind dat wanneer je zelf kan afwegen een goede beslissing kan maken.
ik ben ondanks alles toch niet helemaal tegen enten maar dan wel alleen als het nodig is. klakkeloos niet enten vind ik geen optie voor mijn dieren, en juist omdat er mensen zijn die dus gewoon niet enten en niet titeren.
Ze krijgen niet alle entingen jaarlijks. Sommige elk jaar, wijl en kennelhoest. Anderen om de 2 of 3 jaar.
een pup laten titeren is onzinnig, want die test is voor pups volledig onbetrouwbaar. dan denk je dat 'ie genoeg antilichamen heeft en is 'ie onvoldoende beschermd
als je pup vervolgens parvo oid krijgt is het einde pup. gewoon laten vaccineren dus
voor rabies, lepto en kennelhoest kun je ook niet titeren. het gaat echt specifiek over distemper, parvo en hepatitis. dat zijn vaccinaties die toch al maar een maal per 3 jaar worden gegeven...
Zo denk ik er ook over.
Steeds meer mensen laten titreren, je kan met titeren niet precies zien hoelang een hond nog beschermd is. Steeds meer honden zullen niet meer beschermd zijn en dus bestaat de kans dat er weer uitbraken van ziektes zullen komen.
Dat was de rede voor het ontstaan van de entingen.
Ik heb de bijbel gorden in mn hoofd, kinderen overlijden daar aan de mazelen, zo onnodig.
Net als Maxlisa heb ik ook mijn pup laten titeren. Zij heeft bij de fokker haar eerste enting gekregen en sinds ze bij mij is wordt ze getiterd. Ze is bijna 2 jaar en inmiddels 2x een titerbepaling laten doen. In haar pupseltijd is ze volledig op maat gevaccineerd. Daar bedoel ik mee, dat ze alleen de entingen heeft gekregen waarvan ze te weinig antistoffen in haar bloed had.
Mijn andere hond van 3 jaar wordt ook op maat gevaccineerd. Vaccineren bij mijn binnenkat is niet meer nodig.
Rabiës en kennelhoest zijn soms verplicht, maar als jouw hond niet naar het buitenland gaat en niet in een kennel/pension verblijft kun je er zeker voor kiezen om deze entingen niet te geven. De ziekte van Weil is een heel persoonlijke keuze, de enting is heftig...., zeker voor een pup. Persoonlijk zou ik de weilenting niet geven aan een pup en verder alleen overwegen bij honden die veel zwemmen in water waar ook ratten zwemmen.
De entingen zoveel mogelijk geven in aparte entingen, dus geen coctail. Sommige entingen zijn helaas alleen in combinaties beschikbaar. Erg jammer. Dan weer leiver een kleine coctail in plaats van een groet.
Net als Maxlisa ben ik zeker ook niet tegen enten, maar wel heel erg voor enten op maat!
Dat sommige entingen maar 1x per 3 jaar worden gegeven is voor mij geen argument om dan maar te enten. Het gaat erom of jouw hond extra entstof nodig heeft of niet. Als jouw hond na 3 jaar nog genoeg entstof heeft, hoef je niet te gaan overenten.
http://www.schotseherdershond.com/titeren-bij-de-hond.html
Wijl is dodelijk of laat ondanks behandeling schade achter in het lichaam. Honden ziekte en parvo kan je voor titeren, alleen kan er niet worden gezien hoelang een hond nog beschermd is, honden ziekte en parvo is dodelijk.
Waarom risico nemen?
Suzanne en Luca, het is vooral een persoonlijke keuze. Als je je er beter bij voelt om je hond te laten enten, moet je dat zeker doen. Persoonlijk vind ik de titerbepaling betrouwbaar genoeg, ook afgewogen tegen de risico's die entingen met zich meebrengen.
'We' hebben gelukkig al wat jaren de keuze om verantwoord te laten titeren. Titerbepaling na de 3-maanden vaccinatie wordt zelfs aangemoedigd ten opzichte van het klakkeloos 'boosteren' met 1 jaar of om de 3 jaar. Lang leve de gezonde keuzes die hierin gemaakt kunnen worden, zonder je bezwaard en schuldig te voelen dat je hond meelift op de gevaccineerden. Ik heb overigens nooit honden met kennelhoest of griep en zij worden ook nooit gevaccineerd met o.a. Kennelhoest/PI. Grote onzin wat 'we' allemaal opgelegd krijgen vanuit de starre conventionele veterinaire hoek. Gelukkig zijn er dierenartspraktijken die het wel nauw nemen met de gezondheid van pups en titerbepaling zeker stimuleren.
Verder sluit ik me bij maxlisa aan wat betreft het ontstoren. Vaccinatieschade wordt helaas niet onderkend, maar is wel zo veroorzaakt door 1 klakkeloze handeling.
Eens met Maxlisa. Een pup krijgt antistoffen van de moeder mee. Helaas is veelal de eerste vaccinatie al gegeven bij de fokker..... Mijn pupsel is sinds ze bij mij is op maat gevaccineerd. Bij twijfel kan er altijd nogmaals getiterd worden, bijvoorbeeld een aantal weekjes later. Titeren is ook niet belastend voor de hond, mits het met zorg gedaan wordt.
Er zijn heel veel Weil-varianten, erg moeilijk om met een enting je zeker te stellen. Ook is de Weilenting beperkt werkzaam. Dus uiteindelijk heb je weinig zekerheden.
Helemaal eens met Goldendelerious!
Bedankt voor alle reacties. Inderdaad verschillende meningen, ik moet me er eerst in verdiepen voordat ik een mening heb.
Bij de tweede enting vertelde mijn dierenarts ook dat pups beschermd zijn door de antistoffen van de moeder. Maar de DA zei ook, wat Joop zegt, dat als de pup parvo zou krijgen en dus geen enting zou krijgen dat pups daar meestal dood aan gaan.
Vandaag gaat het weer helemaal goed met mijn schatje. Ik was echt heel bezorgd, want ze was echt zoooo rustig, veel slapen, en ik ben er van overtuigd dat dit met de enting te maken heeft gehad.
Ze is vaker en langer wakker, ze speelt weer, ze rent weer, en ze is (gelukkig) soms weer strontvervelend :-)
Ik denk nu ik dit allemaal gelezen heb, dat er ook (veel) mensen zijn die helemaal niks doen, dus niet enten, en niet titeren. Dan is het gevolg wel groter dat ziektes terug komen, die nu bijna niet meer voorkomen.
Tannetje Koning heeft het bloed van mijn poedel vorig jaar getiterd en in zijn paspoort vermeld, dat de antistoffen in zijn bloed betreffende parvo, hondenziekte en hepatitis voldoende zijn tot 2020. Dan moet er opnieuw getiterd worden om te kijken of er entingen nodig zijn.
Voor wie het interessant vindt, een seminar van febr. 2015.
Vaccination vs. titers
Titerbepaling is een goede manier om de gezondheid van je dier te bevorderen en niet te ondermijnen door zomaar te vaccineren...omdat een dierenarts iets vindt...
Fijn dat het beter gaat met je pup, Chanel. Hou haar maar goed in de gaten.
Mij werd anders verteld, je kan zien dat er anti stoffen zijn, maar aangezien elke hond anders reageert, kan je niet zien tot hoe lang een hond beschermd is, bij de ene breken ze sneller af, dat proces is niet te voorspellen.
Suzanne en Luca, dan is nogmaals titeren een oplossing. Beter een keer te vaak titeren, dan te vaak vaccineren. Tenminste, dat is mijn mening. Maar nogmaals, het belangrijkste is dat je er zelf vertrouwen in hebt. Dat geldt voor beide opties. Ik respecteer zeker ook jouw visie.
wat mij verbaast is de klakkeloze acceptatie van zo'n titertest
iemand enig idee wat de betrouwbaarheid is van bv. de VacciCheck? als die test zegt dat er genoeg antilichamen zijn aangemaakt, of dat ook werkelijk zo is? of nemen we dat gewoon aan?
kwalitatief is de VacciCheck nou niet bepaald het gouden standaard product... er is een reden voor dat wettelijk verplichte AL-titers slechts getest mogen worden in erkende lab's
Dat is waar ik ook heel benieuwd naar ben. Want hoe weet je of die test te vertrouwen is?
(Bijna) elke DA adviseert om toch te enten... .
je kunt kijken naar de sensitiviteit en specificiteit. dwz het % vals positieven en negatieven. dit soort in-house testen (die dus op de praktijk worden gedaan) zijn niet erg betrouwbaar
als je bv. een hond uit het buitenland importeert, moet je (afhankelijk waar 'ie vandaan komt) kunnen aantonen dat 'ie is gevaccineerd tegen rabies en dat 'ie voldoende antilichamen heeft. no-way dat je dat met zo'n test kunt aantonen, die zijn veel te onbetrouwbaar. dat wordt altijd gedaan met een andere test
er zijn een heleboel voorstanders van titeren die totaal geen idee hebben van wat zo'n test nou precies inhoudt
Wat mij verbaast is de klakkeloze acceptatie van vaccinaties....want er is niemand die mij kan vertellen wat die uiteindelijk in het lichaam van mijn honden aanrichten en al hebben aangericht....
http://biogal.co.il/wp-content/uploads/2013/08/Ford-Titers.pdf
http://biogal.co.il/wp-content/uploads/2013/02/SSCVV120213-.pdf
http://biogal.co.il/vaccicheck-by-prof-schultz/
ik vind informatie, afkomstig van Biogal, niet zo betrouwbaar. die hebben een enorm commercieel belang bij het zoveel mogelijk verkopen van hun product, de VacciCheck
Jaja, zo ken ik er nog een paar, Joop. Wat te vinden van al die vaccinatiefabrikanten en pharmaceuten die zeer grote belangen hebben binnen de veterinaire tak van sport? Gut, ik kan het niet laten, hoor. Iedereen heeft belangen in iets, maar het is verdacht hoe ver het gaat en tot corruptie wordt benoemd, door een gerespecteerd dierenarts die daar al jaren mee te maken heeft. https://www.youtube.com/watch?v=evtkofwbVKg
De gerespecteerde wetenschappers die betrokken zijn bij onderzoeken voor VacciCheck en ook voor bepaalde vaccinatiefabrikanten weten in elk geval waar ze voor staan en laten zich in die zin niet leiden door 'het grote geld' wat er te verdienen valt met de VacciCheck. Het wordt volgens het WSAVA zeer aangemoedigd om titerbepaling te implementeren in vaccinatieprotocollen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?