Toller fokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Toller fan (Gast)

Hallo,  wij zijn opzoek naar een goede fokker voor een toller pup. de site tollertales al helmaal uitgeplozen.   maar ik merk dat we het moeilijk vinden om een keuze te maken welke fokker te bellen. want wat is nou een goede fokker. ook op verschillende sites alwel naar tips gekeken.   dus wat ervaringen gevraagd van fokkers  we wonen in het midden van het land dus afstand is niet echt een probleem maar als er een goede fokker in het midden van het land is ga ik niet perse heel ver weg rijden   bedankt

honden foto van Love is a four-legged word

Ik zou verschillende fokkers opbellen en bezoeken zodat je met eigen ogen kunt zien of het jullie aanspreekt (ook fokkers die op dat moment geen pups hebben liggen). Iedere fokker is anders.
Ik zou er bijvoorbeeld op letten dat alle honden in huis leven, de pups voldoende gesocialiseerd worden, er niet meerdere nestjes tegelijk zijn, en uiteraard moet het karakter van de ouderdieren jullie aanspreken.

De fokkers die aangesloten zijn bij de rasvereniging voldoen in ieder geval aan bepaalde (minimale) eisen aan o.a. gezondheid.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ten eerste, super dat jullie op zoek zijn naar een goede fokker! Het beste kun je een fokker van de Toller Vereniging kiezen: klik.

 

Daarna kun je een afspraak maken met meerdere fokkers en daar op bezoek gaan. Vraag hen de hemd van het lijf en beslis na deze bezoeken welke fokker jullie het beste gevoel geeft. 

 

Persoonlijk heb ik geen ervaring met Toller fokkers, maar ik denk dat anderen op het forum dat wel hebben 

 

Succes 

Toller fan (Gast)

Bedankt voor de tips.

 

ik hoop dat er nu nog wat mensen hun ervaringen willen delen.

 

 

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Leuk een toller! Zoals Iris al zei: Even een kijkje nemen bij de vereniging, verschillende fokkers mailen en eventueel nog even nachecken op google.

 

Heb zelf geen fokker die ik je kan aanraden.. helaas

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Leuk dat je op zoek bent naar een toller, ik heb er twee :).

 

Ik zou als ik jou was lid worden van het toller forum op facebook en naar een aantal evenementen gaan. Dan merk je vanzelf een beetje wat je aanspreekt in tollers. Kleiner, groter, enthousiaster, stabieler, veel wit weinig wit, roze neus of zwart? Je ziet best wel wat verschillen tussen de verschillende lijnen van verschillende fokkers in zowel uiterlijk/bouw als in karakter.

 

Alle fokkers kijken naar gezondheid, karakter en uiterlijk maar er zijn wel verschillen in hoe belangrijk ze de deze drie vinden ten opzichte van elkaar (al zullen ze waarschijnlijk allemaal zeggen dat gezondheid het allerbelangrijkste is maar toch zie je echt verschillen in de hoeveelheid testen die ze doen en de testresultaten die ze accepteren voor de fok). Er zijn fokkers die met name combi's maken op gezondheid en daarna pas naar karakter en uiterlijk kijken. Er zijn fokkers die echt fokken op bijvoorbeeld jachtpassie/werklust als eerste punt en (ookal zal dat niet toegegeven worden) er zijn  best veel fokkers voor wie showresultaten echt heel belangrijk zijn.

 

Kijk dus voor jezelf wat je belangrijk vindt en waar je naar op zoek bent en spreek met verschillende fokkers. Ik vind persoonlijk een klik met een fokker ook belangrijk. Ik ben in mijn zoektocht bij een mooie lijn uitgekomen maar had 0.0 klik met de fokker zelf dus ben uiteindelijk voor een andere fokker gegaan.

 

Houd er wel rekening mee dat de wachtlijsten voor een toller best fors zijn op dit moment. 

 

Mocht je nog vragen hebben, laat het maar weten :)

 

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Hier komt Diva vandaan http://cashelvale.nl

Toller fan (Gast)

Bedankt voor de sites.

 

forum ben ik al bekent mee.

 

meer ervaringen zijn altijd welkom.

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Ik zou zo weer een toller nemen bij Diva haar fokker ze is heel leuk met haar honden en pups en Diva herkent haar fokker nog steeds

Volgende forumvraag: bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^