Lol in het losloop veldje wordt
mijn hond begroet als ach daar heb je die lieverd weer ,dus zal wel meevallen
wel meer dan 10% en ik zeg zo vaak ik wil hoe sociaal mijn honden zijn en als je dat niet kunt hebben ,jammer voor jou
Ik ben trots op mijn honden
Leuk dat je een "sociale" hond hebt, maar je moet er rekening mee houden dat sommige honden niet alles slikken van anderen en dat kan gaan van hard blaffen, druk heen en weer lopen enz.
Ik heb vijf Argentijnse doggen gehad, waarvan er spijtig genoeg, drie overleden zijn. Eén van die vijf, Niké, is ook een "moeilijke" hond. Ik kan dit nu wel wijten aan het feit dat ze toen ze 8 weken was, op haar plaats gezet is door een andere, volwassen hond, ondanks dat ze op haar rug lag en plaste waar ze lag. Feit is dat ze een zeer kort lontje heeft. Ze bemoeit zich niet met andere honden, maar die anderen moeten echt niet dicht in haar buurt komen want dan reageert ze zoals jouw bully. De honden die regelmatig met ons gaan wandelen weten dit, en zullen haar met rust laten, daar kan ze dus lekker tussen loslopen (nog steeds met ons waakzaam oog op haar gericht). Wij vermijden echter elk contact met vreemde honden, juist omdat ze tijd nodig heeft en absoluut niet houdt van "opdringerigheid". Nu jou hond dit akkefietje heeft voorgehad, zou ik haar absoluut niet meer vertrouwen met andere honden. Ik zie bv. ook bij Niké dat zij leuk kan spelen met een hond, maar op een gegeven moment draait het spel en wordt het agressie, dit moet je voorkomen. Niet alleen voor de andere hond ook voor de jouwe.
Sinds wij weten dat Niké kan aanvallen (en veel hangt af van omstandigheden) wordt ze altijd heel kort bij ons gehouden en zullen we haar enkel loslaten als er geen vreemde honden loslopen.
Neem aub niet zomaar aan dat dit een éénmalig feit was, ik neem er gif op, dat het dit niet was.
En zeker ook gewoon elke hond een aparte voerbak geven, is niks mis mee.
Klein detail Martine het was niet mijn hond ik ben geen topic starter Ik zei dat over het loslopen van mijn honden omdat iemand beweerde dat je alle honden vast moest houden .Hier ben ik het gewoon niet mee eens mijn honden spelen en rennen lekker los dus waarom zou ik ze vast maken omdat een ander van het ras wat ik heb zijn hond niet sociaal zou zijn ? Beetje bekrompen gedachte niet ? En om in Renee haar woorden te blijven je moet dit individueel bepalen Ik neem mijn verantwoording als ik maar de geringste twijfels had over mijn hond ging ze aan de lijn ,(speciaal voor renee )maar die heb ik niet
Ik had het ook niet tegen jou, ik had het tegen TS, zij zegt dat haar lieve bully sociaal is, daar antwoordde ik op.
Maar om op jou commentaar te antwoorden : het is de baas zijn verantwoordelijkheid zijn hond bij hem te houden zodat hij geen andere honden lastig valt.
Onze Niké zal naar geen enkele hond gaan, maar ze wil niet dat er een vreemde naar haar toe komt, want dan is het boel.
Wij houden haar dus weg van andere honden, maar jij, als baas kan jouw hond ook gewoon terugroepen, mocht hij aanstalten maken om naar een andere hond te gaan. Dat is iets wat veel "sociale" hondeneigenaren niet snappen en niet doen. Of zoals die gek van die husky : "hij moet maar eens leren" dat is een belachelijke redenatie die schadelijk is voor de hond maar ook voor het "slachtoffer"
Kan ik maar als een andere eigenaar zijn hond vast heeft ,maak ik die van mij ook vast en bij kleine kinderen (omdat ze daar enthousiast op reageert )Mijn hond staat vrij goed onder appel van de 100 x zal ze 2 keer niet luisteren als ik roep ,maar dan is het meestal ook wel een knappe reu lol Het is en blijven honden he
100% zekerheid heb je bijna nooit
Wesley je verhaal is voor mij herkenbaar.
Ik heb een engels staffordteefje nu inmiddels 10 jaar. Ik heb haar gesocialiseerd tot en met,ze speelde in groepjes,apporteren e.d heeft ze zelfs geleerd van een bordercollie eigenaar. Een geweldige hond wel pittig maar nog nooit niks gebeurt.
Op een dag liep ik op de dijk en er liep een jr los en Tosca 9 maanden ook,ze benaderde die hond en die gromde,zij gromde gewoon terug en liep weg,die hond ging achter haar aan en ze draaide zich om om terug te grommen maar ondertussen wilde ze weglopen en de eigenaar die had een ijzeren schop en sloeg haar.
Het gevolg ze draaide zich om en greep die jack russel,die goddank een halsband om had en ze wilde niet meer lossen,ze had die hond bij zijn strot. Mijn lieve sociale hondje was verandert ik wist het ook wel maar het meemaken is toch iets anders en zonder twijfel ging ze voor de kill.
De halsband is die hond zijn redding geweest,ik dacht dat het incidenteel was maar na die dag was haar lontje korter ze heeft nog 1 keer een jack gegrepen,ik had een breakstick bij mij en ik heb haar nooit meer los laten lopen bij andere honden.
Ik maak mij geen illusies haar ware aard is vlugger bovengekomen door die klap maar ik denk ook dat het haar karakter is,ik wist nu wat er in mijn hond zat en heb nooit geen risico's met haar of andere honden meer genomen. Ze is geen uithalend monster,een leuke hond maar ze mag niet los bij andere honden.
Die knop kan zo omgaan en dan hoort ze mij niet meer,ik heb dan totaal geen contact met haar ondanks dat ze altijd goed luistert naar mij maar dan is ze weg en ze grijpt en laat niet meer los,ze gaat overduidelijk voor de kill,ze kan ook normaal corrigeren, ze doet alleen zo als een hond lelijk tegen haar doet.
Even terug naar dit stukje met een brandende vraag, liep de husky los of was hij aangelijnd? Zat de hond aan de lijn, dan is dit (eerste) voorval in alle opzichten je eigen schuld geweest. Niks te "een pup", sommige honden zijn gewoon niet gediend van soortgenoten en daar hoeft leeftijd echt niet per se een factor in te zijn. Sterker nog, het kan prima andersom. Er zijn ook honden die het enkel niet zo op pups hebben.
Niet om het gedrag goed te praten of wat dan ook, maar dit laat weer zien hoe belangrijk het is het eerst aan 't baasje van de andere hond te vragen alvorens je eigen beestje er naartoe te laten gaan. Feit blijft wel dat (bij het tweede voorval) die andere hond niét los had mogen lopen. Mijn eigen viervoeter is tevens niet de sociaalste, geen haar op mijn hoofd die eraan denk hem van de lijn af te doen. Dat is toch te absurd voor woorden, op deze manier zou hij alleen maar een gevaar voor de omgeving zijn.
De reactie van die eigenaar van de hus is nou niet bepaald een blijk van dierenliefde. Bah.
Mijn advies zou zijn jouw hond aangelijnd te houden en eventueel weer los te laten met honden die hij kent in omheinde(!) veldjes die een duidelijk(!) overzicht bieden. Jij kent je hond het beste, maar een hond waarbij je volledig de controle kan verliezen en die dan voor de kill gaat, die zou bij mij niet meer zomaar loslopen. Let daarbij extra op tijdens confrontaties met andere poolhonden.
Chris wat loslopende pups betreft heb je volkomen gelijk.
Mensen denken vaak dat een volwassen hond niks naar pups doet,dat is een groot misverstand sommigen moeten niks van pups hebben.
Mijn teefje is dol op pups ze zal nooit iets doen maar mijn reu is een onzekere hond en die is niet te vertrouwen met pups. Maar ik kom ook niet met mijn honden in drukke losloopgebieden.
Sociale honden hebben toch een bijt rem naar pups tot plus /minus 6 maanden .Je hoort als eigenaar je hond te kennen en dan laat je zo'n hond niet los en je waarschuwt de mensen als de pup te dicht in de buurt komt .
Waarom moet de hus socialer met andere honden omgaan? Mijn hond moet van de meeste honden niets hebben. Ze loopt met een grote boog weg. Komt er toch eentje op haar af, snapt en snauwt ze ze weg. Uiteraard ben ik dit voor.
Wij mensen verwachten maar dat onze honden met alles en iedereen kan om gaan en wilt spelen. Alle honden worden kieskeurig als ze volwassen zijn (niet alleen de staffords) ze willen minder spelen en hebben zo hun voor keuren. Sommige honden willen zelfs helemaal geen contact met anderen. De ene loopt weg, de ander klapt er gelijk boven op om een ander weg te hebbem. Ipv verwachtten dat alle honden sociaal zijn, vind ik het veel belangrijker te kijken waar je hond zich prettig bij voelt en daar mee rekening houden. De eigenaar van de hus, zou er beter aan doen, zijn hond weg te houden van andere honden.
Zo zou het horen te zijn. In de praktijk zijn er toch een hoop honden die niets van pups moeten en zelfs flink uithalen, met hechtingen als gevolg. Meestal reuen die dit hebben. Bij teven speelt denk kk het moeder gevoel een rol.
Ben het helemaal met je eens dat je als eigenaar je hond moet kennen, zijn lichaams taal begrijpen en op tijd reageert.
Ik zou er ook vanuit gaan dat het zich op zijn minst kàn herhalen en daarom zou - als het mijn hond was - deze niet meer los bij andere honden komen. Het is het risico dat zoiets opnieuw gebeurt toch totaal niet waard.
De reactie van de husky-eigenaar, tja dat is het dus helemaal niet.
Volgende is nu niet speciaal aan TS bedoeld.
Maar als dat inderdaad zo is dat bepaalde rassen hondagressief zijn, wat je weet als je het ras aanschaft, waarom dan toch eerst uitproberen of dat nu écht zo is. En dan gebeurt er wat en dan afvragen van tiens zou het nu toch waar zijn? Of toch niet? Want er is eigenlijk wel een reden voor te vinden op dit moment (eerder aangevallen). Dus ik kan het nog een keer proberen, misschien blijft het wel goed gaan. Goh ja, ik snap dat niet zo goed eerlijk gezegd... Als iedereen het eerst een paar keer moet uitproberen om te zien of het wel waar is, hoeveel honden moeten daar dan slachtoffer van zijn telkens.
Bovendien ben ik niet zo van de losloperij met veel andere honden. Zeker zo'n losloopveldje waar geen kat naar zijn hond omkijkt. Het kan goed gaan, 't kan fout gaan. Het feit dat het fout kan gaan, ik heb het er niet voor over. Bovendien heeft mijn hond daar absoluut geen behoefte aan, integendeel.
Kath is snap je redenering. Wat mijzelf betreft,ik heb Tosca ruim 10 jaar geleden aangeschaft,zat nog niet op fora en heb contact opgenomen met de rasvereniging. De karaktereigenschappen op internet gelezen.
En wat stond er overal geschreven en wat zei Tosca haar fokker "ze kunnen soms niet met soortgenoten" en ik dacht,"ach er zijn zoveel honden die niet met andere kunnen."
Ik ken het ras inmiddels maar hoeveel fokkers zijn er niet die het verzwijgen hoe ver een stafford/pitbull e.d rassen kunnen gaan.
Maar als eigenaar moet je wel willen zien hoe je hond is,je eigen verantwoording nemen en soms advies willen aannemen van mensen die ervaring met het ras hebben.
Vigo is een kreng tegen andere honden maar hij heeft nog nooit gegrepen omdat ik nu het ras goed ken.
Het probleem is dus eigenlijk zoals al werd gezegd,de hond niet kennen en niet willen inzien hoe ver je hond kan gaan.
Ik vind het opvallend dat er in de reacties zo weinig gekeken wordt naar de leeftijd van de hond van TS. Hij zegt zelf 10 maanden. Dat is net de leeftijd waarop veel honden wat zelfbewuster worden en wat minder pikken van anderen. En dat geldt vaak nog extra voor de wat stoerdere rassen.
Deze hond heeft nu laten zien dat hij voor de kill kan gaan. Het lijkt me dus noodzaak dat TS een breakstick aanschaft en leert deze te gebruiken. Misschien kan de hond nog bij honden die hij al kende, misschien niet.
Wat wel belangrijk is, is dat na een incident de stess hormonen nog zo'n 2 weken in het lichaam aanwezig schijnen te zijn. Dan is de hond minder stabiel en zit nog in de "alert" stand. Daarom is het zaak om na een heftige gebeurtenis je hond een tijdlang vast te houden, om te voorkomen dat de ene gebeurtenis de volgende in de hand werkt.
Als het mijn hond zou zijn zou hij helemaal niet meer los gaan, ik zou dit soort schade bij andere honden niet op mijn geweten willen hebben. Ik hou mijn eigen hond al 99% van de tijd aangelijnd omdat hij op eenden en waterkipjes jaagt, iets wat veel minder heftig is.
Wat je je ook mag afvragen, willen de baasjes van de honden waar de hond wel mee kan, nog dat de hond bij die van hun losloopt. Als je getuige bent geweest van het incident, geloof mij, ik zou de hond nooit meer vertrouwen bij die van mij.
En er zijn zat hele sociale honden, net als die van dogmaster, en die mag er best trots op zijn, maar daar gaat het in dit topic niet over.
daar ben ik het helemaal mee eens
je moet niet gaan experimenten met de veiligheid van een andere hond als je je eigen hond niet volledig vertrouwd, maar dat kan alleen de baas zelf bepalen
in zijn algemeen: iedereen complimenten voor het respectvol met elkaar omgaan in dit topic
vaak gaan zulke topics, nouja.. bergafwaarts :P
Ik vind dat "je hond vertrouwen" nogal overschat. Sommige mensen gaan er namelijk te makkelijk vanuit dat hun hond wel te vertrouwen is en dan blijkt dat niet zo te zijn.
Een goede vraag,daar kan ik mij heel goed in verplaatsen als ik een sociale hond zou hebben en ik ben getuige ervan dat haar/zijn vriendje een andere hond wilt doodbijten,dan zou ik die hond nooit meer vertrouwen en liever niet willen dat die hond los bij mijn honden komt.
Een hond die voor de kill gaat is een akelig zicht en terrecht dat mensen bang worden voor een hond als ze dat gezien hebben.
Wat wel belangrijk is, is dat na een incident de stess hormonen nog zo'n 2 weken in het lichaam aanwezig schijnen te zijn. Dan is de hond minder stabiel en zit nog in de "alert" stand. Daarom is het zaak om na een heftige gebeurtenis je hond een tijdlang vast te houden, om te voorkomen dat de ene gebeurtenis de volgende in de hand werkt.
Hier denkt onze Mexicaanse vriend anders over ,maar aangezien ts niet veel ervaring heeft lijkt me dit in zijn geval verstandiger
Tja Wesley, ik hoor hier verschillende reacties, waarvan ik moet zeggen dat het verstandige reacties zijn. Echter, et de staart tussen de benen verdwijnen als die Husky komt, zou ik nooit doen. Wel op dat moment mijn hond aanlijnen om niet de schuld van een escalatie te zijn. Ik vind, dat de baas van de Husky hier in alle opzichten fout is. Jammer dat daar twee honden de dupe van moeten zijn. Hoewel, ik hoor in de reacties, dat de Husky zijn gedrag naar meer honden heeft tentoongespreid. Dan zou ik als baasje van die Husky allang zelf een oplossing bedacht hebben. Hier heb jij al het bewijs, dat het niet alleen aan jouw hond licht. Misschien is het een optie, om, voor alle zekerheid, jouw Bully een muilkorf om te doen en dan toch gewoon met hem tussen andere honden te blijven leven. Zo kan jij ook op een verantwoorde en veilige manier bekijken wat het verdere gedrag van jouw Bully is.
Het feit dat jouw hond de andere hond zo te pakken heeft genomen is natuurlijk niet goed. Maar dat zeg je zelf ook al. Het is enorm balen als 2 honden elkaar niet liggen. Helaas voor ons..
Ik persoonlijk zou nu mijn hond een mailkorf om doen als hij los loopt waar andere honden zijn of te verwachten zijn. Dit gedrag kan of alleen tegen die ene husky zijn maar het kan ook verder escaleren.
Mijn hond is als pup een slechte ervaring gehad met een rottweiler. Dat is uiteindelijk omgeslagen naar een agressie naar alle zwarte honden. Dus om even aan te geven dat het ook een mogelijkheid is.
Verder is de tip die dogmaster geeft inderdaad wel goed over het even aan de lijn houden totdat het stresshormoon uit het lichaam is. Ik merk aan mijn eigen hond dat hij inderdaad na een incident altijd sneller te triggeren is. Gewoon even je hond tot rust laten komen.
Maar je weet nu wat je hond kunt en de beste manier om er mee om te gaan zal je moeten leren.
Ik wil je wel echt een compliment geven over de manier waarop je ermee om gegaan bent. Heel netjes dat je gegevens hebt uitgewisseld enz. Mogen velen een voorbeeld aan nemen!
Het duurt geen 2 weken, maar 2 tot 6 dagen tot de stres hormonen uit t lichaam zijn.
Het duurt geen 2 weken, maar 2 tot 6 dagen tot de stres hormonen uit t lichaam zijn.
Vond het al erg lang ,ondanks dat het sterk spul is
Heb net toevallig nog een filmpje van Cesar gezien waar 2 pitbulls in elkaar zaten ,nog geen 5 minuten later zet hij ze samen in een hok en niets aan de hand (je ziet zelfs negeer gedrag) Ik herken dit gedrag als mijn honden een onderonsje hebben gehad ,even is het negeren maar ze zijn ook weer zo vrienden .
Note : Ik raad dit ts af omdat je dit niet even via de pc kunt adviseren ,omdat je de hond niet door en door kent en ts te weinig ervaring heeft .
Vind het wel jammer dat ts niets meer zegt
Ik zou ontzettend, ontzettend pissed zijn als die hond Obi of Lady zou pakken. Of welke agressieve hond dan ook waarvan ik weet dat de eigenaar het gedrag van zijn hond maar al te goed kent. Ik zou in alle staten zijn...Nee daar zou je niet mee weg komen. En mochten mijn eigen honden ooit zulk gedrag gaan vertonen dan gaan ze niet meer los.
Dat gezegd hebben, als ik TS was zou ik z'n hond netjes aangelijnd houden.
dogmaster "Vind het wel jammer dat ts niets meer zegt "
Ik denk dat Ts zelf ook enorm is geschrokken. Ze heeft beslist ook even de tijd nodig dit allemaal te verwerken.
Ha, er was iets met 2. Maar okee, dit klinkt logischer ja.
Klinkt als......
2 weken zou wel heellang zijn. Maar als een hond keer op keer heel veel opwinding of iets heel spannends heeft en heel veel adrenaline aanmaakt, keer op keer, zonder dat het helemaal uit het lichaam gaat, krijg je chronische stres. Dan blijft het level te hoog.
Daarom is voldoende rust inbouwen heel erg belangrijk.
Als je hond iets heel stresvols heeft meegemaakt, zorg dan zeker voor geneog rust. Doe (een paar) dagen iets rustigs.
Een onderonsje is uiteraard wel iets anders dan knop om en moorden... Als dat gebeurd is lijkt het me idd niet raadzaam om ze daarna samen in 1 hok te zetten... Een onderonsje is vaak goed te sturen als baas zijnde.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?