Hallo,
Wij zijn al langer op zoek naar een kameraad voor Milo. Wij stonden op punt een Beauceron te adopteren tot dat hij lelijk uithaalde naar onze hond waarbij de mensen van asiel zijn moeten tussen komen. Diezelfde tijd werd er een pup Kruising labrador x sharpei x mechelaar van 4 maanden afgestaan omdat hij in de broekspijpen van de kindjes beet. Asiel kon deze niet opvangen wegens plaatsgebrek. Dus hebben wij voorgesteld om hem tijdelijk mee te nemen bij ons thuis. Gewoon om het asiel te helpen.
Nu is Boris (naam die wij gegeven hebben) al enkele dagen bij ons en beginnen wij te overwegen hem te adopteren.
Nu is mijn vraag; Boris is een reu en Milo ook (niet gecastreerd en 3.5 jaar oud). Nu spelen ze met elkaar, maar Boris zou wel eens durven rijden op Milo en zelf al eens op ons been. Kan dit aan 4 maanden al dominantie zijn of is dit meer in overdrive gaan? Boris zou aan 5-6 weken al uit het nest gehaald zijn en niet gesocialiseerd met andere honden.
Een echte pup, komt knuffelen, speelt met Milo. maar wij hebben geen ervaring met rijgedrag, omdat Milo dit nooit als pup gedaan heeft.
Zijn er nog dingen waarop we moeten letten vooraleer we de beslissing nemen Boris voor altijd in huis te nemen?
Alvast bedankt!
Misschien dat het nu nog geen dominant gedrag is, maar wie weet over een tijdje wel . Dus ik zou het rijden wel afstraffen (hoeft niet heel boos, maar gewoon een duidelijke 'Nee, foei'). Anders krijg je straks misschien nog problemen met de rangorde...
Voor de rest super dat jullie Boris opvangen! Hoop dat hij nog heel lang bij jullie kan blijven wonen!!
Een foto'tje van Boris
Dit zijn we nu al aan het doen, hem lichtjes corrigeren met NEEN. Want ik wil niet dat hij het ook op bezoek enzo gaat doen!
Zie nu de foto! Wat een schatje!
Wat een schatje <3
Hij heeft nogal een tijd doorgemaakt de laatste tijd.
Verhuizen is voor honden ook niet niks.
Het rijden kan overprikkeling zijn.
Dat kan ook door te weinig rust.
Als het goed gaat tussen de honden en jullie willen en kunnen het zelf ook......
Veel plezier met jullie nieuwe pup
Ik word altijd een beetje.. kriegel van het woord dominantie, maar als het rijden op je andere hond tijdens spelen is zou ik eerder denken aan overprikkeling, zeker op die leeftijd
haal hem er gewoon af en zeg rustig nee
zelfde bij op je been rijden
als dat het enige puntje is waar jullie tegenaanlopen dan zou ik hem lekker houden!
Veel plezier samen
Laat je weten wat de defnitieve keus is geworden?
Obi reed toen hij klein was ook op speelgoed etc. Was 1 voetbal waar ie dat telkens op probeerde. Dominantie komt niet in Obi's woordenboekje voor.. Hij is 1 grote pluis en held op sokken. Kwam door overprikkeling heeft het nu nooit meer gedaan.. Hij heeft uberhaupt nog nooit op een andere hond proberen te rijden. Zelfs niet een loopse...
Eens met Stabij Gijs. Leid hem gewoon af als hij wat overprikkeld is en geef m rust.
Ik vind t lastig hoor. Zo veel rassen in 1 hond, en niet goed gesocialiseerd en al vroeg uit t nest... Ik geloof niet daar ik daaraan zou beginnen met een hond er bij. Maar kijk zelf hoe t gaat en volg je gevoel.
Gisteren hebben we onze trainer (waarmee we samenwerken met Milo) over de vloer gehad. Hij had twijfels. Mechelaar en Sharpei in één hond dat dit mss wat teveel van het goeie is.
Hij zei dat Milo heel onderdanig is en de puup nooit echt zal corrigeren. Boris speelt heel veel met Milo maar weet de grenzen niet. geen bijtrem omdat hij zo vroeg uit het nest gehaald is.
Volgens de trainer zal Boris baas zijn over Milo. Hij voelde aan dat Milo beetje stress had van pup in de buurt. Maar als we vanmorgen Boris naar asiel brachten (omdat er terug plaats was) was Milo toch ferm aan het snuffelen en wat piepen. Dus weten we nu niet zo goed of Milo echt iets had aan Boris.De trainer zei ook dat er natuurlijk ook kans is op slagen, maar kan dit niet met zekerheid zeggen.
Natuurlijk moest Boris terug vanmorgen, met heel veel pijn in ons hart. En maar twijfelen. weten echt niet goed wat we moeten doen.
Enerzijds zien we tweede hond zeker zitten, maar anderzijds weten we niet of Milo nood heeft aan een drukke speelkameraad. Maar natuurlijk is Boris nu nog pup, later zal hij ook wel verkalmen.
Wat denken jullie?
Alleen doen als jullie het 200% zeker weten
Van de trainer heb ik niet zo'n hoge hoed op, dat moet ik even zeggen..hij komt even over de vloer en heeft onmiddellijk zijn mening klaar, volgens mij kan dat gewoon niet. Ja sorry, ik heb al veel trainers meegemaakt waarvan ik denk dat ze hun kennis bij een vlootje boter hebben gekregen. De X is pittig ja, maar dat is een X Beauceron/Mechelaar ook, zo ken ik er namelijk eentje en dat is de grootste pantoffelheld die je je kan voorstellen. De ene hond is de andere niet, zich louter baseren op rassen vind ik maar raar.
Dat dus even terzijde, ik zou me niet laten beïnvloeden door wie dan ook en zelf beslissen, maar dat ben ik dan weer. Ook dat rijden is niet automatisch dominantie, dat is reeds jaren achterhaald. Mijn vorige hond, een superlieve Labrador, reed op alles en nog wat, maar kon het prima vinden met elke hond, was totaal niet dominant, eerder neutraal. Zelfs de meest agressieve reutjes vonden hem wel ok. Dit in tegenstelling tot Tibo, die rijdt nooit, maar is toch dominant naar andere reutjes toe.
Natuurlijk is een pup drukker en zal de reeds aanwezige hond het soms ietwat op de zenuwen krijgen, maar dat wil niet zeggen dat het niet klikt + Boris blijft geen pup. Ik ken tal van reutjes die leuk samenleven en ja, 1 ervan is dan ietwat de baas over de andere, maar dit zonder dat er eentje ongelukkig van wordt, ze maken dat gewoon onderling uit.
Echter, alleen doen als je er echt wil voor gaan, want anders moet Boris daarna retour asiel en dat verdient hij absoluut niet, er is voordien reeds genoeg gesold met het arme pupje. Hoop dat hij snel een liefdevol baasje krijgt, die hem nooit meer in de steek laat en er echt aan wil werken.
volg
Hier een rottweiler x mechelaar, dus ook een lekker pittig jong ventje hier . Toen ik naar de hondenschool begon te gaan was er 1 instructeur die me ook al zei van in't begin: houdt hem dichtbij u of hij gaat uithalen. 1x per maand ongeveer mochten de pups eens eventjes spelen onder begeleiding van de baasjes en de 2 instructeurs. Het 1e wat die ene zei was: zouden we diene wel loslaten want... nu ben ik 2 groepen hoger moeten gaan omdat een andere instructeur gewoon niet met hem wilde werken...
Maar ik zal u iets verklappen: het is de grootste knuffelkont dat je je kan inbeelden. Ik weet meteen hoe laat het is wanneer hij ervoor afkomt . Als ik eerst heel kort nee zeg, omdat hij zonder toestemming op de zetel dan wilt komen, draait hij letterlijk droevig weg, kijkt nog eens om en laat zijn hoofdje zakken . Als ik nadien oké zeg (release woord), dan komt hij afgestormd en vliegt letterlijk op mijn schoot. Hij doet geen vlieg kwaad . Dus ik zou zeggen, kijk niet alleen naar Milo of wat die trainer heeft gezegd, maar kijk ook naar jullie eigen en jullie gevoel. Denk na over de voor- en nadelen, denk na hoe jullie veel tijd in hem gaat steken, welke uitdagingen jullie hem kunnen geven, of het lukt voor jullie,... Als dit allemaal super antwoorden zijn en jullie gevoel zegt ook ja, dan zou ik ervoor gaan!
De trainer ging niet alleen van ras uit. Maar aangezien Boris niet wist van ophouden met spelen, happen naar Milo, grommen als Milo speelgoed had... trok de trainer zijn conclusies.
en ja, Milo trok zich constant weg en gaat liggen. Mss moeten we werken met een time out in bench als boris niet van ophouden weet? kan je zo goed zien aan het karakter van een pup hoe hij later zal uitgroeien? Als Milo pup was haalde hij soms ook het bloed vanonder mijn nagels en was heel koppig. Maar is een schat van een hond!
Dit is zo moeilijk. Een grote beslissing. Gaat om een hondenleven en als we ervoor gaan, willen we er 100% voor gaan.
Sowiezo zullen we veel doen metde honden. Weekdagen zeker 2 wandelingen. Ik werk maar 22 u. Wij doen ook canicross, hondenweides, denkpuzzels...
Ik vind dat het persoonlijk veel afhangt van de opvoeding, de inprenting is niet op een echt goed manier verlopen en hij is te vroeg uit het nest gehaald dat ik lees, dus het gaat waarschijnlijk jullie taak zijn om die inprenting te proberen verbeteren. Hij is nog jong en hij zal waarschijnlijk wel werk vragen met zijn tasje dat hij mee heeft, maar met goede training en veel tijd insteken lukt het wel.
Dan gaat het waarschijnlijk aan jullie zijn om hem te doen stoppen/ time-out geven.
Ik zou zeggen, om de bench wel niet te gebruiken als een straf, doe het dan vrolijk om hem erin te zetten,maar dan krijgt hij ondertussen ook zijn time-out. Je kan hem ook bv hem het woordje kalm of rustig leren. Dit heb ik ook Thygo geleerd tijdens het spelen. Hij kan vooral helemaal opgaan in een trektouw, of als hij een snoepje kreeg moest je opletten met je vingers. Dankzij te werken bij het snoepje bbij het woordje kalm, ben ik het ook beginnen toepassen op andere dingen.
Het grommen als Milo speelgoed had, moet je zeker best wel met stappen afleren.
Zo te horen hebben jullie ook een trainer waarmee jullie met Milo werken, misschien kan je hier rond al vragen stellen en hoe je hiermee moet omgaan, zodat je ook voorbereid bent?
Bent het rijden doen jullie het al sinds toch a goed, maar hem zeker belonen moest hij stoppen
Ik hoop dat je er iets aan hebt
De inprentingsfase is voorbij, dat valt niet meer in te halen.
Dat klopt, daarom dat ik zeg verbeteren. De inprenting is verlopen, maar je kan deze inprenting wel verbeteren door hem goed te trainen, ze weten dat hij een 'tasje' bij zich heeft, het enige is dat ze hier mee werken dan. Doorheen het puppy zijn gaat hij sowieso nog door vele fases en hiermee zouden ze dan kunnen werken. Dat ik heb geleerd hebben ze een soort van angstfase, deze fase kunnen ze dan gebruiken. Want dat is net de fase dat je vele dingen moet herhalen van bij hun inprenting en socialisatie . Dat bedoelde ik met verbeteren van de inprenting , ik hoop dat het zo wat beter is uitgelegd?
Boris zit nu bij ons op opvang. Boris blijft bij ons zowel om te proberen als tijdelijk opvang moesten er adoptanten zijn.
Moesten wij dan alsnog beslissen Boris te houden, hebben we eerste keus op adoptie.
Normaal doet het asiel dit niet, maar omdat ik veel in vrije tijd ga wandelen met honden en ook meter ben hebben ze dit voorgesteld. Boris moet sowieso twee weken in asiel verblijven voor hij kan geadopteerd worden, dus al dat nu twee weken hier is... Hij kan maar leren :-)
Zo kunnen ze eens kijken hoe ze zich samen gedragen na enkele dagen. Al ondervonden dat beloning veel doet en luide neen effect heeft
Goed plan zo.
Alvast bedankt voor jullie respons! Ik houd jullie op de hoogte
Hier ben ik weer We hebben Boris nu een beetje langer bij ons. Daardoor zijn er ons wat dingen opgevallen.
Wanneer Milo iets wil nemen, of knuffels krijgt van ons springt Boris ertussen en gromt hij naar Milo. Wij geven hem dan een time-out, en hopen dat we daarmee goed doen.
Ondervinden ook dat Milo de pup nooit aankijkt. Staat verstard en kijkt andere kant uit. Alsof hij niet op zijn gemak is. Soms gaat hij wel eens mee in het spel, maar Milo loopt meestal weg :-/
Wat denken jullie?
Het is goed dat Milo dat doet, weglopen, wegkijken stilstaan, het is bedoeld om Boris te kalmeren. Ik zou hem daarin steunen door Boris dan even bij je te roepen en de situatie te ontspannen.
Ken je het boekje kalmerende signalen van Turid Rugaas? Daar wordt veel over hondentaal uitgelegd en zie je de betekenis van wat Milo probeert te doen.
Boris lijkt me een hond die heel goed begeleid moet worden door jullie, hij lijkt echt nog niet zeker over zijn plekje in de familie en heeft steun nodig, maar ook Milo heeft steun nodig hierbij, laat de honden het niet zelf uitzoeken.
Ik zou Boris veel geruststellen, veel kalmeren, ook als hij gromt, hem even geruststellen, alles is goed Boris en dan idd uit de situatie halen, of gewoon zelf weglopen.
Hem ook genoeg rust geven om alles te verwerken. En aangezien hij mechelaar in zich heeft lijkt het me goed om hersenwerk met hem te gaan doen en hem eens apart mee te nehmen op een lekkere boswandeling. Je zou dan onderweg ook spelletjes (zonder druk en alleen als hij dat leuk vindt) kunnen doen.
Pas op met dingen die jaloezie kunnen opwekken, laat de honden apart eten, apart een kluifje kluiven. Geen speelgoed over de vloer e.d. Geen druk gestoei binnen, of trekspellen e.d.
Als Milo zich terugtrekt en wil rusten laat Boris hem dan niet lastig vallen, (en andersom natuurlijk)
Succes, je zou er ook een gt bij kunnen halen die iets weet van hondentaal, en die met zijn tijd meegegaan is. Degene die bij je thuiskwam lijkt me nog ouderwetse denkbeelden te hebben.
We zijn ondertussen al een paar weken verder. Boris blijft zolang er geen baasjes zijn bij ons. Maar ja, wij zijn al redelijk gehecht aan dit pittig hondje.
Op voeding reageren ze niet meer. Ze krijgen elk een bot en de gaan elk aan de andere kant van de salontafel gaan liggen. Dus dat is goed. Uit elkaars kom eten is ook geen probleem, ze laten het van beiden toe. Speelgoed gaat, zolang er geen pieper inzit
En spelen dat ze kunnen, we merken wel als het echt spelen is, of als Milo er genoeg van heeft! Dus als Boris blijft doorgaan geven we hem een time out!
Het wandelen met twee honden blijft een opgave. Milo wandelt mooi rechts mee, maar Boris heeft wel nog wat training nodig. Commando's thuis lukt, op straat is Boris wat doof Thuis is hij zindelijk, kan in de bench (als hij wil), zit, liggen en high five.
's morgens zit Boris in de bench en Milo in zijn mand. Als ik beneden kom wacht ik 2 minuten tot ze wat gekalmeerd zijn en dan geef ik ze aandacht. Maar dan... Als ik Milo aai, komt Boris al grommend tussen en dan krijgt Boris een grom van Milo. Als ik Boris aai, komt Milo tussen. Dus ik denk tochwat jaloezie, maar hoe pak ik dat aan?
Dan zien we buiten vaak het volgende tafereel. Milo en Boris passeren de ruit... Boris is aan het rijden op Milo. Dan passeren ze nog eens de ruit... Milo is dan aan het rijden op Boris! Dus ik denk dat ze beiden buiten wel eens in overdrive gaan. Ofwel zijn ze hun plaats wat aan het "uitrijden".
Hoe langer hij hier is, hoe beter het gaat! Hij voelt zich ook al goed thuis. En dan zijn we aan het denken, moet hij echt naar een andere thuis? Gaan die honden elkaar dan niet missen? Want als ik ze apart uitlaat, dan is er geblaf en gejank van de hond die achterblijft....
In de avond slapen ze ook samen in de zetel, dus als ze beiden moe zijn kunnen ze elkaar echt wel gerust laten.
Hij moet niet naar een ander thuis. Als jullie t zien zitten kan hij toch blijven?
Zien jullie het niet zitten, en moet hij weg, dan is dat voor Boris een nieuwe situatie, waarin hij zich wel weer zal aanpassen. Voor jullie eigen hond zal het wat lastiger zijn waarschijnlijk. Maar ook dat went wel weer.
Ik vraag me af of jullie Milo er wel een plezier mee doen. Nu gaat het goed, maar de pubertijd moet nog komen en als Milo nu zich al onderdaniger opstelt. Ik weet niet of het een goede match is. Jullie kunnen wel verliefd zijn op Boris, maar dat is niet het enige wat telt.
Geef zelf een grens aan, wordt een spel te ruw? afbreken en hem verplichte rust geven. Stuur hem weg als je merkt dat Milo het niet leuk vindt.
Verder zie ik niet waarom het niet zou werken tussen die 2.
Inderdaad goed blijven begeleiden, laat het ze niet zelf uitzoeken, let op hun lichaamstaal,
Binnen spelen zou ik snel afkappen, binnen is het rustig, en buiten ook heel goed kijken en het zeker niet te lang laten duren. Zeker als de ene hond wat sterker is dan de andere. Ook goed kijken of de ene hond de ander niet gaat bullyen.
anoniem was ik, wat ineens uitgelogd
Vandaag naar het Preshoekbos gegaan! Super gegaan! Beide honden vlot in auto, vlot aan leiband, en daar beiden vrij! Beiden luisteren en terugkomen! Boris is nu 5 maanden, en zal wel al wat in puberteit geraken.
Maar Boris is andere honden niet gewoon, bleef vaak bij mij of Milo plakken! Grote honden had hij wat schrik van, maar 5min beste vrienden
De mensen die zich via Asiel aangeboden hebben wilden hem in tuin laten, hij mocht geen poot binnenzetten. Ik zag dit niet zitten! En asiel blijkbaar ook niet. Nu zijn er nog geen andere kandidaten, dus geeft ons wat meer tijd om er over na te denken. Maar anderzijds vrees ik dat ik hem niet meer zal kunnen loslaten
Als dit goeie gedrag en wetende da Milo jankt als ik Boris meeneem voor DA enzo. Lijkt me toch dat ze wat gehecht zijn aan elkaar.
Wou gewoon even vragen hoe jullie het met speelgoed aanpakken. Nu heb ik het weggegnomen, maar wanneer haal je het uit? Als je elk met een hond kan spelen, of zet je ze in verschillende ruimtes om jaloezie te voorkomen?
Voila! Boris heeft een fantastische thuis gevonden. Een koppel die het helemaal zag zitten en waar Boris echt een gezinslid zal zijn ipv buiten in de tuin te moeten zitten. We hebben besloten om Boris niet te adopteren. We willen samen werken met asiel en meer honden opvangen om ze zo sneller een thuis te vinden! Dus echt als een pleeggezin.
De volgende opvanghond zit al op ons te wachten. Een Akita van 2 jaar teef. Super lief en rustig, zal een betere match zijn met Milo Dit is dan ook onze voorkeur naar asiel toe! De honden moeten met Milo kunnen!
Ik hou jullie op de hoogte met een foto van de volgende hond
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?