puppy aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rinke (Gast)

Ik zit al een tijdje met het idee om een puppy aan te schaffen. Ik ben 20 jaar en zit nog op het mbo. ik ben dus elke dag een uurtje of 4/5 van huis. ik heb nog zusjes die op school zitten en andere school tijden hebben dus die zijn soms eerder thuis dan ik.  Naast school heb ik verder niks dus tijd genoeg voor en na school. Maar is dit goed voor een hondje om elke dag een paar uurtjes alleen te zijn? Ik vraag me dan ook af hoe mensen dit doen met hun honden/pups.. mensen die puppys in huis nemen werken die allemaal niet ofzo?    mvg rinke

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Je kan best een hond in huis nemen hoor als je werkt ;-)
Zover ik begrijp gaat het om hooguit 5 uur.
Het is best lang alleen , als er mogelijkheid dat er tussendoor nog ieman kan komen spelen en uitlaten.
En de hond ook ruimte heeft dus niet in een bench steken.

Vergeet alleen niet dat een pup niet zomaar alleen kan zijn.
Je pup moet nog gesocialiseerd worden en is ook niet zomaar zomaar zindelijk.

In jou geval zou ik gaan voor een herplaatser.
Maar ook deze moet het alleen zijn nog leren.
Je zal dit langzaam moeten opbouwen.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Op zich zou het nu wel kunnen, zoals je het omschrijft.

Maar wat ga je doen als je met het MBO klaar bent?

Ga je werken, vervolgstudie, het huis uit?

Wat doe je dan met de hond, als het goed is haal je zo'n dier voor 10 a 15 jaar in huis.

 

Ik heb 2 honden en beide keren als pup had ik zo'n 3 weken vrij genomen.

En verder waren ze nooit echt alleen omdat mijn ouders oppassen als ik er niet ben.

 

Weet je al wat voor hond je wil?

rinke (Gast)

ik wil graag aan labrador. maar ik kan niet zomaar 3 weken vrij nemen van school. en op een vakantie uit plannen is ook lastig omdat er niet veel aanbod is. 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Ik denk wel dat et kan maar inderdaad wat wil je hierna gaan doen? Als je gaat werken zit de hond dan elke dag 8 uur alleen? 

 

Zelf werken wij ook en hebben wij 2 jaar geleden ook een pup aangeschaft. We hebben in de tijd dat hij klein was alleen heel veel vrij gepakt. We hadden zeker 9 weken vrij om hem alles aan te leren en er voor hem te zijn. 

Hierna was hij ongeveer 4 uurtjes alleen op een dag en dat ging goed. 

 

Nu is hij wat ouder en ook wel eens langer alleen. Maar ik zou niet een hond echt 5 dagen 8/9 uur alleen laten. Dit zijn wel dingen om over na te denken. Misschien is hij dan nu niet zolang alleen maar hoe zit dit in de toekomst? 

 

Ik ben dus wel van mening dat et kan. Ik zou wel ook kijken dat als je een hondje in huis haalt hij niet de hele tijd in de bench zit als je weg bent. Toen wij weer moesten werken lieten we hem los in de gang en dit ging prima. Zo had hij toch wat vrijheid die uurtjes dat ie alleen was. 

 

Succes!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Leuk dat je een hondje wil aanschaffen (: Ik ben zelf ook een MBO studente (19) en heb ook mijn eigen border collie. Het is een hoop werk maar het dubbel en dwars waard. Onmogelijk is het zeker niet je moet alleen bereid zijn je leven hier op aan te passen (: nu heb ik het geluk dat mijn vriend in het weekend werkt waardoor ze eigenlijk nooit alleen hoeft te zijn. Maar dit was in het begin ook anders. Ik heb haar rustig geleerd om alleen thuis te blijven eerst in de bench en daarna los in huis. Dit deed ze makkelijk 5uurtjes alleen (: dit was dan ook echt het maximale wat ze per dag alleen was.

 

Ik wil je wel op het hart drukken om een goede fokker te zoeken en om ver weg te blijven bij de broodfokkers en handelaren. Een stamboom hondje kost meer in aanschaf prijs maar in dierenarts kosten scheelt het een hoop (:

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

leuk !

Hier ook honden, 1 aangeschaft als student, is gewoon prima gegaan.

En ja, na studies gaan werken, lijkt me wel zo logisch.

 

Ik heb 1 hond in huis zitten, de rest zit buiten.

De uren na het werk zijn voor de beesten, maar er moet toch echt wel brood op de plank komen ;)

 

Ik ben nu weer aan het wachten op een pup, pup gaat in het begin mee gaan naar het werk, verblijft wel in de auto en kan ik tijdens pauze uitlaten.

 

Ze zijn al allemaal happy groot geworden hier ;)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Als je bij een goede fokker gaat, dan kan de pup, indien eerder geboren, meestal wat langer bij de fokker blijven, totdat jij vakantie hebt. We spreken hier uiteraard over een of twee maanden, geen half jaar, hoewel ik denk dat sommige fokkers dit ook wel zullen doen, hoor!

 

Ik deed het zo met mijn dobermannmeisje, zij kwam bij ons aan het begin van de vakantie, ik wou het niet eerder, de eerste maanden zijn zo cruciaal!

 

Een pup die wat langer blijft bij een goede fokker, wordt door die fokker meestal al getraind op zindelijkheid, wordt goed gesocialiseerd, ...

 

Deze mensen weten goed waar ze mee bezig zijn. Zulke afspraken worden, denk ik, wel meer gemaakt. Niet iedereen kan zomaar verlof nemen als het het nestje uitkomt!

 

Ik sta als leerkracht in de klas en heb dus ook steeds de vakanties die de kinderen hebben, kan niet vakantie nemen wanneer ik dat wil.

 

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat leuk dat je een hondje wil :-D
Er zit een labrador pupje in het asiel http://www.dierenasiels.com/specshond.cfm?id=321102

rinke (Gast)

bedankt voor alle reacties,

waarschijnlijk kunnen we er voor zorgen dat de eerste 3 weken altijd iemand thuis is. daarna zal die moeten leren een paar uurtjes alleen te zijn. ik hoop dat het geen problemen geeft. 

verder weet ik niet wat ik ga doen na mijn mbo. ik moet hierna sws nog 2 jaar. misschien studeer ik nog door maar dat is niet zeker. maar dat is een probleem voor later denk ik. ik weet wel dat ik er alles aan zal doen om het leven van hem zo goed mogelijk te maken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ga met elkaar aan tafel zitten, en bespreek het met je zusjes of ze er ook voor willen gaan, wanneer jij vakantie hebt kan je de pup dagelijks opvoeden tot je weer naar school moet, en dan kan je pup zeker alleen blijven als je het goed opvoert, en je hebt je zusjes die je willen helpen, vandaar bespreekt het met elkaar.

ik heb altijd pups gehad, en ook gewerkt, vakantie er voor genomen, zodat de eerste tijd er iemand bij de pup is, en het alleen laten kan je al direkt mee beginnen met minuutjes, en langzaam opvoeren....

en als ik te lang achter elkaar moest werken, ja dan zorgde ik wel voor een oppas, maar dat hoefde niet dagelijks, ga lekker met elkaar om de tafel zitten , praat met elkaar wat je graag wilt, en wie weet zijn je zusjes bereid om ook aandacht aan de hond te geven, en je vader en moeder ? die moeten er ook voor in zijn natuurlijk, zou zeggen, ga er voor , en veel succes. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je hond de twee jaar nadert, is tie gesetteld, en kan die zeker alleen blijven, maar dat is met goede begeleiding ... :-D daar bedoel ik mee, je moet nog twee jaar voor je een andere richting gaat kiezen, nou prachtig toch, dan is je hond echt gesetteld hoor.

rinke (Gast)

fijn om te horen. iedereen in de familie wil er zeker aan meewerken dus ik ben niet alleen. het enige waar ik nog een beetje mee zit is dat ik de eerste weken niet de hele dag bij hem kan zijn. ik kan wel een weekje van school wegblijven en mn ouders kunnen om de beurt ook een weekje vrij krijgen. is dit genoeg om hem even te laten wennen aan zn omgeving en miss al even oefenen met alleen te zijn? 

Volgende forumvraag: Raskeuze 2e hond
^