Voedseldroger

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Wie droogt er hier zelf snoepjes met een droger?

Zoveel verschillende soorten. Duur, goedkoop. De een zegt goedkoop is goed, de ander weer niet.

Welke droger heb jij? En wat droog jij allemaal erin, waar haal je het vlees goedkoop vandaan?

Hummie's favoriet is toch wel echt kip. Vind die heerlijk. De vis komt daarvoor, haha.

Laatst heeft iemand voor mij gedroogd, hij vind het heerlijk. Je weet wat je je hond geeft, en het is goedkoper dan de gedroogde snacks uit de supermarkt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik droog zelf. Heb een clatronic, het nadeel ervan vind ik dat de roosters lastig schoon te maken zijn. Officieel mogen ze niet in de vaatwasser, maar toch af en toe om het heel goed schoon te krijgen doe ik het wel op een programma van 40 graden.

 

Ik droog voornamelijk runderhart, af en toe garnaaltjes en kipfilet.

Laatst heb ik voor 't eerst konijnenoren en runderoren gedroogd. Ook leuk om te doen. Al moest ik me er eerst wel overheen zetten. Konijnenoortjes met een maskertje er nog aan ... Maar 't is gelukt.

 

Ik bestel via internet. Mijn laatste bestelling heb ik bij animal food express gedaan. Ik ben zo los gegaan in mijn bestelling dat ik nu voor de komende 5 maand volgens mij wel genoeg heb hihi.

Normaal bestel ik bij oervoer (wat wel prijzig is, maar voor mij veel makkelijker door de kleine porties wat je kan bestellen).

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Bezind eer ge begint...

al heel snel zul je merken dat je hond vrijwel niks meer lust uit de winkel

 

ik heb een stockli waar ik erg blij mee ben

Hij droogt mooi alles is instelbaar (temp en tijd)

en de trays zijn groter dan bij bohmann (de goedkope)

Ik heb die van mij trouwens van marktplaats van iemand die hem 3x had gebruikt

Dat scheelde dus ruim 50% op de aankoopprijs

 

Vlees heb ik van barfplaats en wat vers leveranciers in de omgeving

Sommige dingen ook geruild met iemand  tegen iets anders wat zij niet hadden

het scheelt bergen geld met reguliere snacks als je beetje goedkoop vlees en vis kan inkopen

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb de Bomann, is vergelijkbaar met de Clatronic volgens mij.

Was iets van 30 euro, ik vind het een fijn instapmodel. Ik droog niet vaak (eigenlijk al heel lang niet meer gedaan), dus hij draait geen overuren met kans op oververhitting (zijn je snoepjes wel snel klaar ).

 

Als ik droog is het gewoon simpel Smuldier pens. Vind ik het makkelijkst, ik haal er plukjes af en leg ze in de roosters. Hoef geen balletjes te draaien of dingen te snijden ofzo.

 

Heb ook een keer wat KVV gedroogd wat Mellow dus écht niet te vreten vond 

Dus daarom maar gedroogd, met het idee 'weggooien kan altijd nog'.

Gedroogd was het érg lekker! Rare hond... 

 

Vis en bosduif:

(de vis-variant had ze wel opgegeten, maar het laatste restje moest ze niet, dus ook maar in de droger).

 

Bosduif (had ik 2 schalen van):

 

Kwartel (had ik ook 2 schalen van):

 

De schalen zijn wel wat lastig schoon te krijgen. Meestal zet ik ze in de douchebak, spray er wat Dasty op (geweldig spul!), borstel ze af met een afwasborstel, dan nog drupje afwasmiddel, weer wassen en afspoelen met heet water.

 

Ik droog te weinig om een dure aan te schaffen. Mellow kan ook andere dingen eten, dus ik koop ook nog wel eens wat.

 

Als je een hond met allergie hebt (zoals Roos dus) is het ideaal, je weet exact wat je droogt en hoeft niet bang te zijn dat er tóch ergens een beetje kip is meegemalen en je hond vervolgens stapelgek wordt van de jeuk.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Hier ook iemand die zelf droogt! Ik heb een Clatronic met vijf extra rekjes gekocht voor 45 euro was ik klaar (de droger zelf met vijf roosters was 30 euro). 

 

Ik droog vaak orgaanvlees, vooral hart en long is erg leuk om te drogen! Eendenhartjes haal ik uit het vliesje, snijd het vet weg en daarna nog een keer (bijna) doormidden. Hart van grotere dieren snijd ik het vet dat er omheen zit weg en dan in plakken van ongeveer een halve tot 1 centimeter. Lamslong droog ik ook regelmatig, dat laat ik een tijdje ontdooien, tot het nog half bevroren is. Dan pas snijd ik het in plakken, net zo dit als de plakken hart. Long is erg leuk om te drogen omdat het net een spons is. Je houdt er dus veel van over ;). 

 

Wat ook leuk is om te drogen, is kvv... Laatst had ik hertenvlees-kvv. Dat was 4 euro per kilo, en ik vond het jammer om dat in 1 keer te geven als gewoon eten. Dus dat heb ik gedroogd, en ik doe er nu nog steeds mee ;). Let er wel op dat je magere kvv hebt, dus niet van vette dieren. Wild is vaak erg mager, behalve eend ;). Het hertenvlees vond ik ook nog vetter dan gedacht hoor, maar na het drogen heb ik het even afgedept en toen was het prima droog. Als je kvv droogt, zou ik dus kiezen uit bijvoorbeeld kip, haas/konijn, kalkoen e.d. De dieren waar weinig vet in zit, zodat er ook weinig vet in de kvv zit. 

 

Hoe lang het moet drogen hangt af van de vochtigheid in de lucht en de dikte van dat wat je wilt drogen. Konijnenoren droog ik in ongeveer 6 uur (dan haal ik het bontje er af, en snijd ik het in op de plekken waar het wat dikker is; bovendien droog ik ze nog extra na). De rest heeft pakweg 12 tot 18 uur nodig. Ook weer afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. De konijnenoren droog ik bijvoorbeeld in de keuken onder de afzuigkap, dan gaat het echt sneller dan anders!

 

Ik snijd alles ook nog in kleinere stukjes, zeg stukjes van ongeveer een centimeter. Dobber vindt het allemaal heerlijk! Ik gooi haar regelmatig een paar snoepjes toe, en ze krijgt ook vaak in de bench wat lekkers. Of ik strooi een handvol door de tuin, waardoor de een kwartier lang intensief aan het snuffelen is ;). 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Zou jij die van jou aanraden Cindy?

Hier gaat hij vooral als snoepjes gebruikt worden. Omdat hij er gek op is, en wat hij van de dierenwinkel echt lekker vind toch wel duur is.
Kun je hem aanlaten bv snachts, in mijn geval op het balkon? 10 uur drogen kan ik nooit constant bij blijven.

Denk dat ik vooral voor de dingen ga die hier regulier te koop zijn bv bij de liddle zoals vissoorten, kip, gehakt. Kippenmaagjes of darmpjes wil ik wel eens uitproberen. En inderdaad zaken zoals smuldier.

Dasty is inderdaad heel fijn spul, hier ook altijd standaard in huis. Hoezo ligt bij jou afbeelding aan de ene kant een velletje (denk bakpapier?) en aan de andere kant niet?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bomann en Clatronic zijn beiden leuke startdrogers (maar Clatronic ken ik niet). Er zijn mensen die héél veel drogen, heb op FB wel eens gelezen dat ze afsloegen wegens oververhit, maar dat heb ik nooit gehad.

 

Ik zet 'm ook altijd in de schuur (los van het huis). 's Avonds aan, 's morgens uit. Leg dan wel een briefje op het aanrecht, als ik 's morgens mijn brood ga smeren dan vind ik het briefje en kan ik het niet vergeten 

En mocht het inderdaad mis gaan, dan is in het ergste geval de schuur weg. Ruimt wel lekker op 

 

Dat strookje bakpapier was omdat die vis heel nat was, papperig, niet in stukjes te verdelen, wat bij de andere 2 wel kon. Viel ook zo door het rooster heen. Daarom op een stukje papier uitgesmeerd. Gedroogd kon ik het zo in stukjes breken.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Hier ook iemand die zelf droogt! Ik heb een Clatronic met vijf extra rekjes gekocht voor 45 euro was ik klaar (de droger zelf met vijf roosters was 30 euro). 

 

Ik droog vaak orgaanvlees, vooral hart en long is erg leuk om te drogen! Eendenhartjes haal ik uit het vliesje, snijd het vet weg en daarna nog een keer (bijna) doormidden. Hart van grotere dieren snijd ik het vet dat er omheen zit weg en dan in plakken van ongeveer een halve tot 1 centimeter. Lamslong droog ik ook regelmatig, dat laat ik een tijdje ontdooien, tot het nog half bevroren is. Dan pas snijd ik het in plakken, net zo dit als de plakken hart. Long is erg leuk om te drogen omdat het net een spons is. Je houdt er dus veel van over <img class=" />. 

 

Wat ook leuk is om te drogen, is kvv... Laatst had ik hertenvlees-kvv. Dat was 4 euro per kilo, en ik vond het jammer om dat in 1 keer te geven als gewoon eten. Dus dat heb ik gedroogd, en ik doe er nu nog steeds mee <img class=" />. Let er wel op dat je magere kvv hebt, dus niet van vette dieren. Wild is vaak erg mager, behalve eend <img class=" />. Het hertenvlees vond ik ook nog vetter dan gedacht hoor, maar na het drogen heb ik het even afgedept en toen was het prima droog. Als je kvv droogt, zou ik dus kiezen uit bijvoorbeeld kip, haas/konijn, kalkoen e.d. De dieren waar weinig vet in zit, zodat er ook weinig vet in de kvv zit. 

 

Hoe lang het moet drogen hangt af van de vochtigheid in de lucht en de dikte van dat wat je wilt drogen. Konijnenoren droog ik in ongeveer 6 uur (dan haal ik het bontje er af, en snijd ik het in op de plekken waar het wat dikker is; bovendien droog ik ze nog extra na). De rest heeft pakweg 12 tot 18 uur nodig. Ook weer afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. De konijnenoren droog ik bijvoorbeeld in de keuken onder de afzuigkap, dan gaat het echt sneller dan anders!

 

Ik snijd alles ook nog in kleinere stukjes, zeg stukjes van ongeveer een centimeter. Dobber vindt het allemaal heerlijk! Ik gooi haar regelmatig een paar snoepjes toe, en ze krijgt ook vaak in de bench wat lekkers. Of ik strooi een handvol door de tuin, waardoor de een kwartier lang intensief aan het snuffelen is <img class=" />.  "

 



Ik weet niet of ik sommige vleessoorten "durf" te drogen. Ben bang dat ik dan zelf over mijn nek ga, haha. Denk dat ik eens begin met "onherkenbare" dieren.
Hier wordt toch wel veel snoep gegeven. Als we gaan wandelen, altijd mee. Als ik mijn schoenen etc aandoe, gooi ik wat snoepjes. Merk dat hij deze zo lekker vind, en ook nog wat meer aandacht heeft voor mij. Als ik dat soort snoep bij me heb, komt die zelfs vragen om snoepje. Gaat dan heel netjes zitten en me aankijken. Zo van dat heb ik goed gedaan, nu krijg ik een snoepje he.

Gezien er toch nog wat snoep gegeven wordt is dit ook het gezonds lijkt me. De harde hondenkoekjes etc zit toch ook veel in wat niet supergoed is.

Jij bent dus tevreden over die van jou? Trekt me opzich wel, met 5 lades. Dus groot zat, en een mooi prijsje om mee te beginnen.

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Met een jager in de familie drogen we heel wat verschillende dingen. Vooral duif vinden ze heerlijk. Ik vries eerst alles in,daarna snij ik het in stukjes en dan de Clatronic in. Voor orgaanvlees gebruik ik ook een stuk bakpapier want de rekjes zijn moeilijk schoon te krijgen. Leuke tip van die afzuifkap,volgende keer zeker eens proberen. Ik droog vlees meestal maar half omdat ik dit als beloning gebruik tijdens het trainen. Droog dan meestal maar een kleine hoeveelheid ofwel gaat het vaccum de vriezer in in porties van 100 a 150gr,dit om schimmel tegen te gaan. Volledig droge stukjes blijven sneller vasthangen in de keel en dat heb ik liever niet,schrik me iedere keer rot als ze hun beginnen hoesten.Als snack wel volledig droog maar dan in grotere stukken van geelhuid of pees.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Dankjewel voor alle info! ;-)

Ik krijg er meteen zin in, haha.
Op marktplaats alleen professionele bedrijven die hun droger aanboden.
Zal hier ook eens bij vraag en aanbod plaatsen. Anders gaan we voor een goedkopere variant.

Is het niet fijner het vlees ontdooit te snijden, en dan de droger in?
Je voelt denk ik aan de "hardheid" of het goed gedroogd is, dus dat is even testen in het begin

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

"  Ik weet niet of ik sommige vleessoorten "durf" te drogen. Ben bang dat ik dan zelf over mijn nek ga, haha. Denk dat ik eens begin met "onherkenbare" dieren.
Hier wordt toch wel veel snoep gegeven. Als we gaan wandelen, altijd mee. Als ik mijn schoenen etc aandoe, gooi ik wat snoepjes. Merk dat hij deze zo lekker vind, en ook nog wat meer aandacht heeft voor mij. Als ik dat soort snoep bij me heb, komt die zelfs vragen om snoepje. Gaat dan heel netjes zitten en me aankijken. Zo van dat heb ik goed gedaan, nu krijg ik een snoepje he.

Gezien er toch nog wat snoep gegeven wordt is dit ook het gezonds lijkt me. De harde hondenkoekjes etc zit toch ook veel in wat niet supergoed is.

Jij bent dus tevreden over die van jou? Trekt me opzich wel, met 5 lades. Dus groot zat, en een mooi prijsje om mee te beginnen. "

Ja, ik ben prima tevreden over mijn Claartje ;). Ik droog nu zo'n half jaar, maar vind het echt super leuk om te doen. De eerste keer is geen pretje, met je vingers in de lamslong te grijpen en zo. Maar daar zet je je ook al snel overheen zeg maar. Vooral als je ziet hoe lekker de hond je zelfgemaakte snacks vind!!! Dat is echt de grootste beloning, het zichtbare plezier dat de hond heeft in jouw werk.

 

Nog even over het snijden van bevroren vlees: dat hoeft niet per se, maar bij lamslong doe ik het wel altijd. Dat zijn net sponzen, en ze glijden ook gemakkelijk weg. Bevroren kun je het veel netter snijden ;). 

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Het hoeft idd niet,maar voor mezelf is het veiliger haha dan heb ik er meer grip op.
geduldig zijn is niet mijn ding en de stukjes zien er mooier uit als ik bevroren snij. :-)

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik droog ook zelf de snoepjes voor Clooney! Hier gaat ook altijd veel er doorheen met trainen enzo, dus zelf drogen scheelt inderdaad een hoop!

Kip en gehakt koop ik vaak in de aanbieding gewoon bij de plus, net als koolvis en frikandel(vindt Clooney echt heerlijk!) De rest bestel ik bij een online-winkel die hier in Landgraaf zit, omdat de meeste bedrijven geen kleine bestellingen bezorgen en ik maar een klein vriezertje heb.
Kippenhartjes, lamslong of reeenspiervlees vindt Clooney erg lekker. Ik droog nog niet zo heel lang, dus voor mij is het ook nog af en toe uitzoeken wat hij wel en niet lust. Cloon is erg kieskeurig, maar tot nu toe vindt hij alles wat uit de droger komt lekker.
Qua kauwdingen vindt hij konijnenoren en geelhaar heel lekker.
Ik heb een espressions, ik vind het een hele fijne droger. Het enige nadeel is dat de schalen niet heel diep zijn en de roosters open, dus iets meer schoonmaakwerk. Maar voor de rest doet ie het prima! :-)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Dankjewel voor alle info! ;-)

Ik krijg er meteen zin in, haha.
Op marktplaats alleen professionele bedrijven die hun droger aanboden.
Zal hier ook eens bij vraag en aanbod plaatsen. Anders gaan we voor een goedkopere variant.

Is het niet fijner het vlees ontdooit te snijden, en dan de droger in?
Je voelt denk ik aan de "hardheid" of het goed gedroogd is, dus dat is even testen in het begin "

Beetje ontdooid snijden is fijner

ijzerzaag werkt prima voor dunne plakken

Ik heb inmiddels ook een snijmachine..maar ook dan

liefst bevroren snijden voor mooi resultaat en weinig rotzooi

Denise en Nova (Gast)

Ik heb zelf laatst de Bielmeier besteld, nog niet mee aan de slag geweest.

 

Ik koos voor deze omdat de motor bovenin zit, gaat dus minder snel kapot.

Ook kan je bij deze de temperatuur instellen, vind ik fijn voor bot (ik wil namelijk ook oren kunnen drogen).

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Ik droog ook zelf de snoepjes voor Clooney! Hier gaat ook altijd veel er doorheen met trainen enzo, dus zelf drogen scheelt inderdaad een hoop!


Kip en gehakt koop ik vaak in de aanbieding gewoon bij de plus, net als koolvis en frikandel(vindt Clooney echt heerlijk!) De rest bestel ik bij een online-winkel die hier in Landgraaf zit, omdat de meeste bedrijven geen kleine bestellingen bezorgen en ik maar een klein vriezertje heb.

Kippenhartjes, lamslong of reeenspiervlees vindt Clooney erg lekker. Ik droog nog niet zo heel lang, dus voor mij is het ook nog af en toe uitzoeken wat hij wel en niet lust. Cloon is erg kieskeurig, maar tot nu toe vindt hij alles wat uit de droger komt lekker.

Qua kauwdingen vindt hij konijnenoren en geelhaar heel lekker.

Ik heb een espressions, ik vind het een hele fijne droger. Het enige nadeel is dat de schalen niet heel diep zijn en de roosters open, dus iets meer schoonmaakwerk. Maar voor de rest doet ie het prima! <img class=" /> "

 



Ohh frikandel ga ik ook proberen! Deed ik zo wel als een laten ontdooien, en als traningsnoepjes gebruiken
Welk bedrijf is dat? Ik woon dicht bij jou in de buurt, in Heerlen.

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

Ik heb de serverin (250 watt) 

een simpele, 1 knopje, (aan/uit)...

heb hem toen gekregen voor m'n verjaardag en bevalt me tot nu toe nog prima, de roosters kun je op 2 manieren ''verstellen'' 

de motor zit wel onderin, op zich vindt ik dit niet heel hinderlijk, maar mijn volgende droger zou wel een drogertje zijn waar de motor boven in zit..

 

ik droog o.a.; 

kip (filet en nekken) 

frikandel

KVV

spiervlees van o.a. kip, rund, paard, lam, kalkoen, lama, konijn, 

long

luchtpijp

pens

geelhaar

kopvlees

bullepees

konijnenoren

kabeljauw, 

pollak, 

zalm of paardensucade, of kipfilet, snij ik heel dunnetjes, en draai dit dan om bijv. een dun geschilt appeltje of banaantje en hup in de droger, 

 

al het spul haal ik bij lupa, dogmeat, de markt of de slachterij vandaan... 

 

ik heb het uitgerekend, en mij bespaard het zo'n 200 euro per jaar 

(rekening houdende met dat ik ook regelmatig oppashondjes heb, en die ook wat lekkers krijgen....) 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb een Stockli:
http://www.globetrotter.nl/bestellijstdrogers.html

Goedkoper zijn de snacks zeker niet, maar wel gezonder :-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

" Ik heb zelf laatst de Bielmeier besteld, nog niet mee aan de slag geweest.
 
Ik koos voor deze omdat de motor bovenin zit, gaat dus minder snel kapot.
Ook kan je bij deze de temperatuur instellen, vind ik fijn voor bot (ik wil namelijk ook oren kunnen drogen). "

 In oor zit geen bot 

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Bij Natuur Voer Landgraaf :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De stockli heeft de motor onderop. Warmte stijgt immers naar boven. Voor erg vette dingen gebruik ik silicone vellen, welke gaatjes hebben met opstaande randen.
Verder heeft het basis deel een bepaalde vorm, waardoor vet en vocht moeilijker in de motor komen.

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"  In oor zit geen bot  "

 

Goed punt. Ben er met mn hoofd duidelijk niet bij haha (zit in een verhuizing, ik denk aan alles tegelijk)

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

een severin, ik droog eigenlijk enkel maar runderlip.

 

Soms wat wortels voor de paarden

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik ga toch voor een "iets" duurdere. Ik vind het niets, zonder temperatuurmeter en hittestijging. Apparaat zal vaker draaien als ik niet thuis ben of slaap. Dit in de keuken met afzuigkap, of op het balkon.

Ik twijfel momenteel tussen de esspressions en de bielmeier. Iemand een idee welke beter is?

Ik heb er wel echt zin in, producten wat ik als eerst ga drogen:
Kipfilet (is hij gek op)
Koolvis (nog in de vriezer)
Kippenhartjes en lever (4,5 per kilo is dat een normale prijs? Zag ik toevallig vandaag hier onder in een winkeltje)
Smuldier, dan de bijproducten zoals de kipvariant
Frikandel
Zalmfilet (Denk best uit supermarkt vriezer met huid?)

Qua snacks is Hummie echt dol op runderstrips vd dierenwinkel. Iemand enig idee van welk stuk rund dit gemaakt is, en of ik dit kan droger, dit niet te groot is? (Zou graag wat grotere stukken maken, zodat die even bezig is) De runderpensstaafjes eet die dan weer niet.
Verder vind hij bullepees en runderkophuid lekker, maar geen idee of je dit kan drogen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Run der lip, kop huid, piemel etc wordt veel gedroogd.

Smuldier kip kvv is gemalen bot. Dat zou ik niet drogen.

Vette dingen drogen niet tot moeilijk en geven veel troep. Zalm zou ik zelf dus niet geven.
Witvis droog ik wel.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Runderpiemel, is dat serieus?

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

" Runderpiemel, is dat serieus? "

 Das een bullepeesje.

 

Ik ga voor de Bielemeier :) zoals eerder gezegd. Andere merk ken ik niet. Smuldier kip kan je op een lage temperatuur wel drogen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ohh echt haha. Is nogal een nieuw wereldje voor mij, klonk zo vies.

Smuldier kip mag eigenlijk niet gedroogd worden omdat er bot in zit, en dat niet goed is? (Behalve op lage stand) Dan ga ik maar voor de pens denk ik.

Ik ga voor de bielmeijer. Nog even wachten tot ik zelf wat spulletjes verkocht heb, en dan kunnen we ermee aan de slag.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Smuldier kip heb ik een keer gedroogd....noooooit meer! Na 15u liep het vet er nog uit en heb ik alles meteen weggemieterd. Rotzooi.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ohh echt haha. Is nogal een nieuw wereldje voor mij, klonk zo vies.


Smuldier kip mag eigenlijk niet gedroogd worden omdat er bot in zit, en dat niet goed is? (Behalve op lage stand) Dan ga ik maar voor de pens denk ik.


Ik ga voor de bielmeijer. Nog even wachten tot ik zelf wat spulletjes verkocht heb, en dan kunnen we ermee aan de slag. "

 



Ik zie geen toegevoegde waarde om gemalen karkas te drogen ;-)

Pens kan idd wel, al lijkt repen pens me makkelijker om te drogen.

Je kan ook gewoon vlees drogen zoals kalkoen, hert, lama etc.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^