Hallo
Deze week komt onze Spaanse vriend thuis.
Graag zou ik vers vlees geven (ivm gezondheid)
Mijn moeder geeft dit al jaren aan al haar honden.
Het is alleen best prijzig.
Nu ben ik zelf op zoek naar alternatieve.
Wie geeft hier nog vers vlees, welk vlees en ervaringen hebben jullie hierbij.
Alvast bedankt
Ik geef vers, inderdaad veel beter! In ben ongeveer 40 euro in de maand kwijt. Als je het goed doet, hoeft het niet eens duur te zijn. En al is het duurder, je bespaart op dierenartskosten.
Het is zó enorm veel gezonder dan brokken dat het verschil in prijs mij persoonlijk echt totaal niet interesseert. En daar komt bij dat Royal Canin (het enige merk waar hij het redelijk goed op doet) duurder is dan rauw vlees (Lotgering)
Er zijn alternatieven, maar hoe lager je gaat in prijs, hoe meer je inlevert op gezondheid.
Ik heb een kleine vriezer die ik elke twee maand helemaal vul, en door het grote aantal hoef ik geen verzendkosten te betalen.
Maar ik heb het verschil in gezondheid direct ervaren en weet nu heel erg zeker dat ik never-ever over ga op brokken of goedkoper vlees.
Hier ook een hond die vers eet. Ik bestel altijd bij oervoer. Betaal dan wel iets meer, gezien ze het daar voor me verpakken in porties van 250 gram.
Maar dan betaal ik alsnog maar heel iets per dag voor het eten van puck. Ze krijgt namelijk maar tussen de 80 en 100 gram op een dag, dus duur is het in mijn ogen niet.
En dan nog, als mijn hond dit erg graag eet en brokken laat ze staan, dan is bij mij de keus snel gemaakt ;).
Plus, sinds puck op vers zit, heeft ze nog geen oorontstekingen weer gehad. Terwijl ze dat wel veel had op brok. Dus in mijn ogen is het zeker goed voor de gezondheid :D.
Prijzig? Hoe groot en zwaar is je hond?
precies, hoe zwaar is je hond, want vers vlees en dan een goede kvv hoef niet duur te zijn.
Tamro Tammenga, carnibest zijn rollen van of 500 gram of 1000 gram en kost ongeveer een kilo van iets meer dan 3 euro gemiddeld, en dan complete kvv nemen.
een goed merk brokken is ook duur, wat dat betreft kom je op het zelfde neer, zelfs goedkoper wat kvv betreft.
Helemaal eens!
Bovendien, poepen ze minder van vlees en het is heel gezond. In brok zit vaak vulstoffen (bietenpupl) die ze niet nodig hebben.
Je hebt wel goede brok, als orijen, applaws bvb, maar die zijn duur.
Ik stel zelf samen omdat ik dan weet wat ik voer en ik de verhoudingen dan kan aanpassen op mijn hond.
Het is ook een stuk goedkoper in vergelijking met de goede kvv merken.
Goede kvv merken zijn wat mij betreft Haaksbarf (niet de paard versie), Carnivoer en Tinlo. Ter afwisseling zou je Shaweca kunnen voeren (wederom niet de paard versies).
Geen paard ivm de paarden schandalen (Oa mishandeling en medicijn resten).
Haaksbarf ? ze vraagt om wat goedkopere kvv,s.
en zelf samenstelling is moeilijk voor een beginner die nog niet weet hoe het vers werkt, kan beter met kvv beginnen.
paard, kan men gerust van tammenga en tamro nemen, komt van nederlandse boerderijen en niet uit het buitenland.
het lukt me niet om hier een foto toe te voegen.
in spanje zeggen ze kleine middenmaat...
mijn mening grote middenmaat tot grote hond
ze vind het vrij prijzig, vandaar haar vraag. en mijn antwoord kijk naar goede kvv voor een goede betaalbare prijs en die is er.
Kelly, grote hond ? ongeveer 25 kilo ? kijk dan eens daar in de supermarkten of er kvv is voor je hond, desnoods kan je het varieren met een goede brok, bijvoorbeeld, smorgens brokjes en savonds vers vlees.
misschien daar ook een dierenwinkel ? dan kan je daar eens je licht opsteken.
Op het moment dat kvv net zo goedkoop of goedkoper is als het zelf samenstellen, kun je in het algemeen je twijfels erbij zetten. Het malen kost immers tijd, stroom en de machines zelf zijn ook niet goedkoop. Daar komt dan nog de inkoop van de ingrediënten en de winst bij.
Wat ik persoonlijk vermijd in KVV:
- Medicijnen
- Granen (ook rijst en mais)
- Fruit
- Premix
- Onjuiste verhoudingen (dus alleen vlees, alleen bot of er ontbreekt een deel van de organen of alle organen of de verhoudingen zijn niet goed).
- Toegevoegde vet/olie
- Zenen/vlies/vel
- Veel vet
- KVV's die elke keer een ander recept hebben.
- KVV's die bekend staan om zieke honden.
Overigens ben ik met de overgang naar rauw niet op de prijs gaan letten. De kosten van de da zijn immers enorm vermindert :)
Bij zowel het voeren van KVV als het voeren van BARF is meer kennis benodigd als bij een zak brokken. Dat er bij BARF iets meer komt kijken, is waar, maar niet zo heel veel meer. Ook met het voeren van KVV kun je het goed mis doen bij onvoldoende kennis.
Voordat er een hele discussie over kwaliteit ontstaat ben ik wel erg benieuwd wat je moeder dan geeft zodat we een indicatie krijgen wat voor jou duur is.
Er zijn honden die het prima doen op pakjes smuldier uit de supermarkt en al nooit bij de dierenarts kwamen.
Mijn ventje krijgt 's morgens kvv degomeat, wat we afhalen bij de leverancier zelf, waar het wordt gemaakt. De prijs is een beetje gestegen maar per worst van 500gr valt het echt heel goed mee. 's avonds krijgt hij hier dan cavom en dit is geperste brok, wat betekent dat de % van vlees ook heel hoog ligt.
Dit is nog altijd veel meer dan in Royal canin enz... kvv weet ik zelf ook wat dit allemaal inhoudt. Maar geperste brok heeft eenzelfde verteringsniveau als kvv, dit is handig om te weten moest je brok en kvv mengen. Gewone brok dat niet geperst is, heeft een heel lage % van vlees en heeft ook een ander verteringsniveau, dit is met geperste brok niet. Daarom dat ik dit als voorbeeld gaf en het was ook een antwoord op het voorbeeld van Willemijn. Om aan te tonen dat ik bv zo'n persoon ben, die brok en kvv geeft. Ik heb al een brok gegeven met hoger vleesgehalte maar dit moest hij momenteel niet hebben... Binnenkort wordt het hier ook Biofood geperste brok, maar eerst moest de andere zak ook op ;)!
Niet geperste brokken zijn niet per definitie laag in het vlees percentage.
Maar het gaat erg off topic vind ik.
Dat is waar , maar gaf maar een voorbeeld van eentje die wel zo was.
Daar heb je gelijk in. Met mijn 1e antwoord liet ik enkel weten dat ik brok en kvv meng en dat de kvv dat ik gebruik, degomeat, prijs-kwaliteit zeer goed is!! Maar moest je mengen, en heb het ook gehoord van de DA dat dit belangrijk is, dat je hiervoor dan geperste brok gebruikt, voor het verteringsgehalte. Maar als de ene maaltijd bv kvv is en de andere brok, is dit niet nodig.
Klopt, hier ochtend brok avond tammenga.
je hebt graanvrije Cavom.
Bewust gezonde dierenwinkel rotterdam team meents voeding voor opgroeiende en actieve honden
Lotgering.. Een goede maar redelijk betaalbare kvv..
Mijn mening: Kvv is niet automatisch gezond. Net als bij brokken is er veel verschil in kwaliteit. Denk persoonlijk dat zelf samenstelen beter is dan een goedkope kvv. Maar ik geef daarbij ook direct toe dat ik dat zelf teveel gedoe vind (Zelf eet ik geen vlees en vind een kipfiletje snijden al erg). Nou is het natuurlijk prima als jouw hond het goed doet op een goedkoper merk. Maar kijk daar goed naar. Mijn hond bleek het uiteindelijk het beste doen op brok. En dat van die dierenartskosten... Mijn hond is vorig jaar erg ziek geworden terwijl hij op vers stond. Ben toen op advies van een holistische dierenarts overgestapt op brok. Dus zo zwart wit is het allemaal niet. Goed voer is waar jouw hond het goed op doet.
Wij voeren Lotgering en onze Newfoundlanders doen het er alle twee prima op. We voeren afwisselend in de week totaal vis / totaal pens / totaal wild / totaal lam-eend / totaal lam-rijst en totaal paard.
Moeder Nina heeft bij de fokker haar hele leven op RC gestaan.
Ze heeft in vier nestjes 29 pups prachtige ter wereld gebracht, toen ze bij ons kwam hebben we haar een "grote beurt" bij de DA gegeven en die verklaarde haar in uitstekende conditie en kon niet geloven dat ze een fokteef was. (rotwoord trouwens)
Kortom, eens met o.a. Lieke; goed voer is volgens mij waar je hond het goed op doet.
Een geperste brok kun je helemaal niet maken zonder graan. Dan valt die uit elkaar. Cavom vindt dat rijst geen graan is. Daar denken wij net iets anders over
Als je een redelijk geprijsde KVV zoekt zou ik Kiezebrink aanraden. Het is alleen wel wat extra werk. Je hebt botmixen en (gemalen) vlees van allerlei diersoorten. Meestal voer je 50% botmix en 50% vlees. Er zijn wat uitzonderingen, ik denk dat iemand hier nog wel een lijst heeft met de verhoudingen. Als je hond 400 gram per dag nodig heeft geef je 200 gram botmix en 200 gram vlees. Hier zou je gepureerde groente (van het seizoen) aan toe kunnen voegen om de prijs wat te drukken.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?