Ik heb vandaag de urine van Jet weer laten nakijken i.v.m. blaasgruis, struviet.
We zijn nu 3 weken over op ander voer i.c.m. diverse supplementen voor haar blaas, na de eerste week had ze een beetje struviet, maar nu niks meer gelukkig!
Vandaag heeft de dierenarts ook even door de microscoop gekeken en ze vertelde aan de assistente dat ze wat wormeieren voorbij zag 'zwemmen'. Kun je eigenlijk wel wormeieren vinden in de urine? Kan er niks over vinden namelijk. Jet heeft geen lange vacht en mijn opvangbakje en buisje zijn altijd helemaal schoon.
Tevens was op mijn eigen urineteststrip en bij de DA de bilirubine (galkleurstof) iets verhoogd. Dit heeft ze wel eens eerder gehad. Ik lees dat dit bij honden wel is vaker voorkomt, maar dan voornamelijk bij reuen, Jet is een teef. Dit kan te maken hebben met leverproblemen of bloedafbraak. Iemand?
Soortelijk gewicht was vrij hoog 1.050. Maar het was ochtendurine, dus dat zal waarschijnlijk daaraan liggen. pH was netjes rond de 6.
ochtend urine, altijd de tweede plas opvangen, wel natuurlijk in de ochtend, maar eerst laten plassen en dan de tweede plas opvangen, liefst een uurtje na de eerste.
wormeieren in de urine ? waarom vraag je daar dan geen uitleg van ? ik zou het niet weten, het maakt me nieuwsgierig... wat zit er in urine voor wormen ?
gruis, daar is wel wat aan te doen... om je hond een hoge zuurgraad te behouden, vaak is er gruis na een blaasontsteking... ook daar kan je wat informatie op vragen bij je dierenarts, eerst met een dieet en dan vers vlees met een theelepel azijn ? appelazijn, weet dat tannetje koning dat vaak aanraad door het eten doen, zodat de zuurgraad van de urine hoger wordt, voor de rest kan ik je geen advies of raad geven.
Er bestaan wormen die in de blaas leven. Ook in europa.
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Capillaria_plica
Als het een spontane urine was kan er verontreiniging plaatsgevonden hebben met wormeieren van de grond.
*Ik heb in de bovenste zin "en nieren" weggehaald. Die komen, gelukkig, niet in europa voor. Gelukkig omdat die best wel eng zijn.
De eerste plas is altijd het beste is mij verteld.
Ik heb uiteraard uitleg gevraagd, maar de DA zelf was al weg. Het was vandaag erg druk geweest in de praktijk, de assistente heeft daarom geen tijd gehad om zich er zelf nog even in te verdiepen.
Ik heb al een hele hoop gedaan met Jet qua haar blaas. Hier zijn we al 1,5 jaar mee bezig. En nu sinds 3 weken gaat het eindelijk goed op ander voer (DLG fish met Carnibest en diverse supplementen, geen appelazijn, dat vind Jet erg vies en ze wordt er misselijk van) Bij Jet is er geen sprake van een blaasontsteking, maar ze krijgt 'gewoon' blaasgruis, dit komt door een te hoge pH. Het is noodzaak om te pH laag te houden.
Oh, yuk. Best vies eigenlijk... Zal de link even goed doorlezen.
Nee, ik heb de urine opgevangen in een schoon opvangbakje met een buisje eraan.
Ze zit niet met de muts op de grond als ze zit?
Nee, ze blijft iets boven de grond hangen.
Heeft ze geen wormen eitjes in de ontlasting?
Ochtend urine is idd het beste.
eerste plas ivm die al tijdje in de blaas zit
dat is het doel van ochtend urine
neem aan dat da wel weet wat deze zegt als hij eitjes zie langsdrijven
@ Wendy: Hmm, dat kan ook nog inderdaad..
@ Roosje: Dat weet ik niet, dat zal eventjes onderzocht moeten worden.
@ Roos: Het lijkt mij ook inderdaad dat ze dat weet. Maar vind het zo gek dat ik er in het Nederlands niks over kan vinden..
Was de microscoop van de da wel schoon... even out of the box denken.
Als de verontreiniging op de lens zit, blijft ie op dezelfde plaats zitten als het preparaat beweegt. Bovendien zijn die uit focus. Dat zou op moeten vallen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?