Maar mogelijk wordt hij niet zo goed gesocialiseerd met andere honden als je gaat wachten tot deze hond ruim volwassen is dan heb je kans dat een vriendinnetje erbij niet meer gaat. Misschien kan de eigenaar opzoek gaan naar een volwassen hond, die sociaal is naar honden, en stabiel is. Die voed dan ook grotendeels de pup op! Tot die tijd is het misschien ook een idee om na een lekkere wandeling of training de hond een lekkere kluif te geven als hij de kennel weer in moet. Dan wordt ook eenstuk leuker in de kennel.
de hond is savonds gewoon bij zijn bazinnetje, en in huis, ook snachts....
wanneer Cijnthia op de dag wat meer met de hond gaat doen zijn er totaal geen problemen voor deze hond, socialisatie kan ze met anderen mensen doen, daar hoef niet altijd een tweede hond aan te pas te komen, hier ook maar een hond, op de dag zat deze van mij ook niet in huis maar buiten, en had ook niet de vrijheid van maar kunnen doen en laten... savonds is bazinnetje gewoon thuis en mag de hond vrij rondlopen. binnen ook.
Deze hond heeft zeker een goed leven!.er zijn veel meer honden die het slechter hebben daar in suriname vermoed ik. Maar wat ik hier vooral vaak lees is dat dit soort honden sowieso niet heel sociaal zijn naar andere honden vandaar dat ik de tip gaf. Ik heb geen idee hoe het daar in suriname er aan toe gaat hoor, maar denk dat ze daar geen puppy lessen hebben of losloop veldjes enzo. Maar misschien vergis ik me hier in.
Nou Suriname zelf is 1 groot los loop veld,heerlijk veel vrijheid,maar geen liefde van de mens..op een enkeling na misschien.
Ze weten dat ze beter bij mensen uit de buurt kunnen blijven.
Voor de erfhond bij mijn schoonmoeder maakte het niet uit dat Mila zo maar het erf op kwam wandelen,was ook een reu en Mila een teef..en er kwam toevallig ook een pup bij,een mannetje.Die vond de oudere reu niet kei leuk...maar na wat gegrom naar de pup en soms een knauw zijn ze na een paar weekjes echt naar elkaar getrokken en waren ze veel samen.
Met Mila was het direct oke,samen rennen over dat erf.
Als ik Mila uitliet door de straten waren er wel erf honden die haar wilde weg jagen 'aanvallen',maar dat was omdat ze voor hen te dichtbij hun erfje kwam,en waren makkelijk weg te jagen..door stil te staan en helaas wat boos te doen.(beestjes zijn snel onder de indruk van mensen)
Dat is echt wel heel anders dan hier Willemijn.Een hond is daar onderdeel van het erf...net als een bankje of garage.
Nu ken ik Cijnthia niet ,dus wie weet doet zij het geheel anders,maar je kan er eigenlijk echt wel vanuit gaat dan honden daar absoluut niet in huis mogen-dat is vies- laat staan dat er iemand in de avond is..speciaal voor de hond...er zullen mensen zijn,maar niet voor de hond.
Weet je op zich is het best een heerlijk vrij leven voor de honden,als ze los op het erf mogen lopen(en/of gedeeltes in een kennel zitten of aan een lange! ketting liggen),jagen op hagedissen ,de reuen gaan zelf op pad als ze een loopse teef ruiken enz enz.
Alleen de mensen zijn niet zo dol op de honden,begrijpen niet dat er iets héél moois in een hond schuilt.En heeft meer een 'waak' functie...en worden niet gesocialiseerd,sommige worden juist mishandeld door mannen...En dan op een dag loopt er een man zo'n erf op..de hond vertrouwd het niet,gaat er bijtend op af..en krijgt dan een steen of schep op zijn mondje geslagen.
Of ze zitten de gehele dag in een piepklein kennel,hun hele leven..of aan een hele korte ketting..
Dus ja..het gaat er anders aan toe.
Ja, is daar heel anders als hier, in Nederland.
En dan ben ik toch blij dat Cynthia hier raad vraagt en het hopelijk anders gaat doen, naar Surinaamse maatstaven
Zeker!
Ik heb reeds 15 jaar zulke rassen. Ik hou dit ras binnen in huis en niet in een hok buiten. Ze hebben kort haar en zijn daar in de winter niet goed tegen bestand. Ik heb mijn honden het eerste jaar in een bench gehouden om ze zindelijk te maken en vervolgens stond deze open in de momenten dat ik thuis was. Zo beschouwen ze dit als hun nestje. Ik ga reeds 15 jaar lang 4 keer per dag wandelen met mijn honden en ze hebben dit nodig. Vanaf hun twee jaar lopen ze ook graag langs de fiets. Dus kortom een hond heeft een geregeld leven nodig en dit vraagt opofferingen van de baasjes. Ook dit nog, indien je een waakhond zoekt kan je beter een Rottweiler nemen, deze zijn heel waaks en ook de vacht om tijdens afwezigheid in een hok te zitten. Ook zij hebben beweging nodig en aandacht maar een pitbull is niet echt een waker indien je hem sociaal maakt. Indien je dit niet doet kan je er veel problemen mee krijgen daar hij van nature sterk gehecht is aan zijn baas en hem zal verdedigen, ook wanneer je dit niet op prijs zou stellen kan hij dan onverwacht uit de hoek komen met alle gevolgen vandien.
Danny TS woont in Suriname.
Met een goed geïsoleerde nachthok kunnen deze honden ook makkelijk in de winter in een kennel verblijven hoor, mijn honden hebben nergens last van in ieder geval.
Ach ik denk maar zo hoe beter je voor je hond bent hoe beter hij je beschermt
Wat ik niet snap is dat iedereen elkaar maar af zit te katten. Als een muis en een mus de winter overleven waarom zou een hond dat dan niet kunnen in een goed geisoleert hok? Het is ook de gewenning je moet niet ineens besluiten hartje winter pffff die hond gaat van nacht naar buiten met 10 graden onder 0.
Deze ts wil echt wel iets voor haar hond en ze doet ook iets voor haar hond anders zou ze niet hier op hp terecht zijn gekomen
Ik hoop ten zeerste dat TS meer gaat doen voor haar hond, want dat verdient het beestje toch wel.
Een hond in een hok....ik denk dan aan wat mijn hondentrainer zegde "als je een dier wil om te waken en buiten te zitten, neem dan een gans, want een hond hoort bij de baas en niet op zijn eentje buiten". Wat heb je dan aan een hond en belangrijker, wat heeft de arme duts aan de baas.
Moet ook even denken aan wat de politie onlangs zegde, toen er in een buurt werd ingebroken bij iemand die zijn hond in een hok had zitten. De politie zegde vlakaf "luister mevrouw, als u echt wil dat uw hond inbrekers afschrikt, zet hem dan in huis en niet buiten in een hok waar ze hem ook nog wat zouden aandoen".
Het verbaast me, dat men niet het onderscheid weet te maken tussen een hond hebben voor een doel/werk en een huishond.
Daar zit wat mij een behoorlijk verschil in, de gemiddelde werkhond is niet geschikt als huishond, doordat bepaalde vormen van socialisatie niet gewenst is bij een dergelijke hond met functie. Zie bv de hoeveelheid afgekeurde herders, die bij particulieren voor bijtincidenten zorgen.
Indien ze zou doen zoals jullie zouden willen zien, kan ze de hond, afschrijven voor het doel waarvoor ze de hond zou willen gebruiken.
Zou fijn zijn als men niet alle honden, als knuffeldieren zou beschouwen en respect zou kunnen hebben voor het werk wat die hond zou moeten gaan doen en daarmee dus ook de andere (voor sommige hier) aanpak zouden respecteren ipv iets advieseren waarmee TS een "nutteloze" hond zou krijgen.
Ik begrijp wat je bedoelt Mick maar je moet je dan toch ook afvragen of zo'n puur "werk" bestaan voor de hond eerlijk is.
Ik heb altijd geleerd dat je MET een dier moet werken, het dier werkt niet VOOR je. Het is immers geen gebruiksvoorwerp.
en respect voor de topic opener, ze komt met een normale vraag , en het eerste wat er gezegd wordt, het is een hond die niet tegen de koude kan, onzin..... suriname is het nimmer winter zoals bij ons, en de ruimte die deze hond buiten heeft 15 vierkante meter, Bams heeft een kennel toen ze klein was van 3 x 4 meter, daar zat ze in, zeker als ik weg was... daarna wanneer ik thuis kwam werd er wat met dr gedaan, topic opener geeft aan om meer met de hond op de dag te doen, helemaal goed, savonds mag die vrij rondlopen op het terrein en binnen vertoeven, wat kan een hond zich nog meer wensen, op de dag zit tie op een terrein waar die dan niet vrij kan rondlopen, wil zeggen dat er genoeg te zien is voor de hond, topic opener geeft aan wat meer op de dag te doen met de hond,uitstekende oplossing toch ?
anderen hebben de hond in een bench in huis, wanneer ze weg moeten en zelfs als ze 20 minuten hebben gewandeld zit de hond ook in een bench... snachts vaak ook, denk dat deze hond vol respect wordt gehouden...
Het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten?
Waarom kan een politiehond niet savonds bij de baas thuis in zijn mand liggen? Volgensmij hebben veel werkhonden een prima besef wanneer het werk is en wanneer niet (zo niet dan zouden ze daar misschien op moeten selecteren). Wellicht is het daar wel mis gegaan bij het voorbeeld dat je geeft over de bijtincidenten met afgekeurde herders...waarom waren ze afgekeurd? En kwamen ze wel bij ervaren mensen terecht? Ook is het belangrijk hoe het werk word getraint...word het erin "geramd"? Dan kan ik me voorstellen dat een hond in de maatschappij niet betrouwbaar is idd.
Ik vind dat Soraya ook goede redenen aanhaald om de hond toch meer in je leven te betrekken. Voor een hond die aanslaat en afschrikt heb ik geen werkhond nodig, dat doen de meesten wel. Zelfs mijn knuffel-vuilnisbakken.
En wat is dan de andere aanpak in dit geval? Alles op zijn beloop laten? Of heb jij nog tips voor ts om deze hond tot een betrouwbare waakhond te trainen?
Helemaal met je eens, Willemijn. Op zich is het kennel geen probleem, als de hond genoeg aandacht en ook afleiding krijgt. Maar ik vind wel, zoals wat De Dames zegt, dat de hond niet "puur" als werkhond gezien kan worden. Een politiehond word ook beloond met aandacht van de baas. Een hond kan heus onderscheid zien tussen werk en prive(word door mensen die pakwerk doen toch ook altijd gezegd?)
Is het eerlijk om een stuk vlees op je bord te hebben? Is het leven in zijn algemeenheid eerlijk? Is het eerlijk dat men bewust fokt op zaken waarbij de honden last hebben? En zo kan ik eeuwig doorgaan.
We vermenselijken honden veelste veel!
Sorry, maar ik kreeg hierbij het beeld van een herder, die met zijn schapendrijver aan het rennen was om de schapen bij elkaar te krijgen. Doggydance doe je idd met je hond, werken doet een hond voor je. Eigenlijk is dat zelfs al de vraag in de meeste gevallen, want veelal zit bepaald gedrag erin gefokt en komt het gedrag wat ie vertoont uit de hond, althans bij de echte werkhonden en doet een baas niet meer als de hond aansturen of de prooi in ontvangst nemen.
Je kunt het noemen wat je wil, dit ligt geheel aan hoe jij tegen een hond aankijkt. Ik zie mijn honden als deel van ons gezin, maar ik heb ze voor mijn plezier. Op het moment dat je een hond voor je werk nodig hebt, zal de band anders zijn. Soms zullen die mensen emotioneel betrokken zijn, soms zal ie als voorwerp gebruikt worden.
laten we niet vergeten, dat 90% van de honden die we nu als huisdier hebben, vroeger een taak hadden. Van poor mans horse tot rattenverdelger. Het is eigenlijk droevig hoeveel honden "nutteloos" zijn. Ik zie heel graag pure werkhonden, de kracht van zo'n hond is geweldig en dan heb ik het niet over uiterlijk, maar zijn kunnen. Niets mooier als een wippet achter een haas aan te zien gaan, een labrador waterwerk te zien doen enz enz.
Ik geef je ook geen ongelijk dat een dier moet doen waar hij voor gemaakt is, maar een hond heeft ook behoefte aan gezelschap bijv. het is toch een roedeldier. En het voorbeeld van de politieagent met zijn hond bijv. Die twee hebben echt wel een band hoor. Een dier is geen gebruiksvoorwerp. We zouden het ook raar vinden als we een beveiliger namen, die 's nachts lieten waken en verder in een hok opsloten, zonder eigen keuze of die dat uberhaupt wel wil. Nu is een hond natuurlijk geen mens, maar ze behoren met hetzelfde respect behandelt te worden, ongeacht wat hun taak is. We moeten niet vergeten dat wij deze dieren uiteinden toch dwingen om ons te helpen, en daar verdienen ze ook wat voor terug te krijgen.
Mijn stiefopa was jager, heeft altijd duitse staanders gehad om bijv. de geschoten eend te halen. Woonde het beestje binnen? Nee, in het hok, met een kist met lekker veel hooi. Maar werkte het beestje niet dan kreeg hij heus alle aandacht en liefde hoor. Toen zijn laatste pup geen warme prooien wilde halen deed hij hem dan ook echt niet weg. Nog een voorbeeld, iemand de sledehonden heeft. Deze zal onderweg EERST zijn honden voeren, en dan pas zelf eten.
Tuurlijk eten we dieren, een beetje boer die weet ook wel dat zijn beesten geslacht worden, en toch gaat hij er met respect mee om. Zelfs een koe die op het punt staat naar het slachthuis te gaan word met liefde behandelt. En zo hoort het. Legbatterijen vind ik bijv. ook niet kunnen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?