Het heeft allemaal niets met onzekerheid te maken. Een pitbull is gefokt waar die voor is gefokt.
Meer valt en hoef je er eigenlijk niet over te zeggen.
Ik heb je profiel even bekeken, en wil je graag een compliment geven, wat een prachtige honden zijn het!
Elise, ik mag hopen dat je als stafford en pitbull eigenaar, niet deze onzin voor waar aanneemt......
Ze hebben een enorme wil om vast te houden, maar een kaakklem is echt puur poep. Hun kaken zijn niet anders als elk ander honden ras. Ze hebben ook zeker niet de sterkste beet, maar wel een van de sterkste wil.
Als ik naar bv hangtime kijk (sport), zie je ook dat ze gewoon loslaten op het moment dat de kaakspieren gaan verzuren (ziet eruit als klappertanden).
Deze onzin word al zolang herhaald en vele die het geloven, maar het bestaat niet. Kijk maar eens naar skelet foto's van pitjes en vergelijk die met een labrador, is op vorm na 1 op 1 vergelijkbaar.
Hij heeft dus al een keer succes gehad, hmm, dat had je eerder mogen schrijven, want dat maakt het extra moeilijk nu....
Zou iig nu beginnen met trainen op aandacht voor jouw, hoe beter je dat krijgt des te makkelijker kun je andere ongewenste zaken aanpakken.
Dit dus, al is het misschien ook wat flauw om te vallen over dat woordje. Want wat mensen bedoelen met kaakklem is dat die hond niet loslaat. Er zijn wel degelijk verhalen over honden die serieus maar niet loslaten.
Dit is alleen niet enkel en alleen bij de pitbull zo.
Ben ik niet met je eens. Met al die mafketels die alles maar op elkaar donderen zonder een correcte fok beleid, is het niet heel vreemd dat onzekerheid ook in de pitjes te vinden zijn.
Onzekerheid hoort absolut niet in het ras, maar zit er soms weldegelijk in, wat mij betreft een doodzonde.....
Ja op die manier, maar qua karakter zijn dat dan vaak geen pitjes meer. Ze missen 9 van de 10 keer ook de echte drive.
Tenminste, dat is mijn ervaring met kruisingen, slecht fok beleid enz. In mijn ogen is het nog altijd de karakter die de pitbull een pitbull maakt, niet het uiterlijk.
Kwestie van geduld hebben..... Na een uurtje of 2 laten ze echt wel los
Tip voor TS, koop een breakstick (als je FB heb, zoek ff naar Hera's dogsupply of stuur gebruiker Munja ff een pb).
Maar zoals ik al zei: het is ook je pitbull zelf die gevaar loopt. Zie vaak dat mensen denken dat ze een andere hond vooral tegen hun pitbull moeten beschermen, maar wanneer een pitbull de strijd aangaat met ik noem maar wat een Duitse herder, dan zal de pitbull die meestal verliezen.
Allemaal leuk en aardig, maar als het lijkt op een pitbull, zullen niet rasdeskundigen, het altijd als pitbull zien.
Dat wij verder kijken dan uiterlijk is een totaal andere discussie.
Niet een discussie voor hier. Maar je zit ver naast de werkelijkheid!
De media ziet een poedel aan voor een pitbull, dustjaa...
Ik zou zeggen kom de 28ste eens naar een show en beoordeel daarna zelf zou ik zeggen
Het gaat er hier toch niet om welke hond het sterkste is of zou winnen? Het gaat erom dat TS weer normaal met haar hond kan wandelen en dat ze tips nodig heeft.
@ TS, misschien toch een idee om iemand met raskennis is uit te nodigen en je wat tips en trucs te laten geven.
Ik zou toch wel extra oplettend zijn als ik mij goed besef dat mijn eigen hondje ook gevaar loopt.
Je hebt een pitbull, wat een hond is, een gevoelig intelligent dier, en zo zou ik hem dus ook behandelen.
Een hond die uitvalt, is vaak onzeker, een zelfverzekerde hond loopt niet al uitvallend door de straten.
Van een pitbull maar ook van andere rassen is bekend dat ze op volwassen leeftijd niet meer tolerant zijn naar andere honden. In dat geval zou je dus moeten leren je hond andere honden te negeren.
Dat is niet makkelijk, ik heb nu zelf een hond die al van verre naar andere honden probeert uit te vallen. Ze blijft dus aan de lijn.
Omdat ze een hond is en het in hondentaal erg onbeleefd is naar andere honden toe te lopen, of heel dichtlangs te passeren maak ik nu nog flinke bogen of ik keer om, zo probeer ik haar te laten inzien dat ik iemand ben die haar niet in situaties laat komen die zij niet aankan of agressie opwekken. Ik had hiervoor eerst een signaaltje aangeleerd (bij ons de woorden: kijk eens) waarmee ik haar aandacht vroeg, eerst binnen en toen dat goed ging in de tuin, en toen dat goed ging op rustige plekken zonder afleiding buiten, en zo steeds een stapje verder.
Wat ik doe is dus een boog maken, of andere richting oplopen met de woorden:kijk eens, om haar aandacht te krijgen, ze krijgt nu nog in dit stadium altijd een beloning, ik strooi als we ver genoeg zijn bijv. wat snoepjes om haar te laten snuffelen, wat kalmerend werkt. Het idee is dat ze gaat associeren: een andere hond betekend met baasje iets leuks doen. Uiteindelijk moet het dan worden: een andere hond betekend gewoon verderlopen en negeren.
De tijden en waar ik heen ga hou ik ook rekening mee, nu in dit stadium. Uiteindelijk gaat dit ook stap voor stap aangepast worden.
Ik heb hiermee met mijn vorige herplaatser (die nog wel een beetje erger qua agressie was) zo aangepakt en dit helemaal eruit gekregen. Wat niet wil zeggen dat elke hond dit altijd helemaal zal kunnen natuurlijk.
Zowiezo aangelijnde honden nooit bij elkaar laten, dat is veel te veel spanning.
Ik ben zelf fan van calming signs, en ben me op dit moment aan het verdiepen in BAT Therapie. Zie de link die Soraya gaf.
Er zijn toch al aardig wat tips gegeven waar ts zeker wat aan heeft! Daarnaast ook zoveel mogelijk kennis vergaren en events en shows afgaan.
Hier een zelfde gevalletje van ts maar die is alles behalve onzeker. Ze heeft aan de andere kant wel weer punten waar ze wel onzeker is maar dat staat weer los van deze situatie. Dus het antwoord dat ook pitbulls onzeker kunnen zijn is, ja dat kan!
Let's agree to disagree
Als je met een chihuahua loopt, loopt die ook gevaar. Je moet gewoon met elke hond opletten, ongeacht het ras.
Wel kijk je met dit ras uit voor andermans hond, nouja de meesten verantwoorde eigenaren dan. Maar dat is niet waar dit topic om gaat. Dit gaat over iemand die tips wilt hoe ze hem beter onder controle krijgt. Of hij het af legt ja of nee is niet aan de orde want ze ontwijkt andere honden al.
is die angst binnen voor harde geluiden e.d. overigens weg nu of is dat nog steeds zo?
Ik ben het eens met Dobry.
Maar ik lees bijv. dat een Pitje niet onzeker kan zijn wat dus gewoon onzin is.
En ook " de Pit verliest niet hoor". Komaan zeg, ik heb al twee keer geweten dat ze zelf werden aangevallen en zich ja, met vuur verdedigden, maar toch het onderspit moesten delven tegen respectievelijk een Bouvier en een Herder.
Het zijn ook honden en ja ze kunnen intolerant zijn naar andere honden toe, maar ik ken er zo nog en dat zijn geen Pitjes of Staffies. Ik laat mijn eigen Golden ook nooit loslopen omdat hij al twee keer gevochten heeft. Maar ach dat is waar ook "die doen dat niet, want niet normaal voor een Golden". Nog zo'n fabeltje dat de ronde doet. Hij kan het ook niet met alle honden vinden. Ooit werd er over mijn Golden gezegd "dat had ik niet gedacht zeg, die laat zich bepaald niet doen".
Ik ken tal van Staffords en Pitjes en ja daar zijn er bij die je best niet bij andere vreemde honden laat, maar die ze wel volledig negeren omdat ze zo zeker zijn van zichzelf en de baas zijn dat zelfs een blaffende uitvallende hond even goed lucht had kunnen wezen. De hond van TS is onzeker, die gaat voor "de aanval is de beste verdediging" en daar zijn ook andere honden van andere rassen die zich zo gedragen omwille van die reden.
Er zijn al een hoop adviezen gegeven.
Als je merkt dat je hond spanning opbouwt is het gewoon heel stug doorlopen of heel stug omkeren en doorlopen. Probeer uit te vinden wat de afstand is tussen je eigen hond en de andere hond wanneer je hond spanning opbouwd.
En probeer je hond niet sociaal te maken, zal ie niet worden. En het gevaar wat je dan krijgt is dat hij geen grenzen aangeeft en gelijk zonder signaal ergens bovenop klapt.
En een beetje sporten of fietsen helpt vaak ook spanning af te vloeien, en zo een beetje normaal te wandelen.
Je kan je hond wel leren andere honden te negeren, probeer de aandacht op jou te vestigen als er een andere hond passeerd, dit is uitvinden bij welke afstand je hond gaat fixeren en eigenlijk moet je daarvoor de aandacht al zien te krijgen. Als je merkt dat hij fixeerd gewoon omdraaien en zo opnieuw proberen de aandacht te krijgen.
En wat andere ook al aangaven, probeer anders 2 wat kortere rondjes te doen en 1 langere en 1 waarin hij mag werken (flirten, fietsen etc)
En een kaakklem of het op slot zetten van de kaken hebben staffies en pitjes niet, het is de spanning en adrenaline waardoor ze vast blijven houden. En als je eraan gaat lopen sjorren of slaan word de spanning alleen maar groter en laat hij al helemaal niet los. Dit had mijn staffordje met takken, dan werd de spanning zo groot dat ze hem gewoon niet los kon laten. Geduld en de spanning vloeit weg en los is dat ding.
een breakstick is een goede om op zak te hebben, of een muilkorf omdoen. Het scheelt vaak dat mensen al bij je uit de buurt blijven als je hond een muilkorf om heeft en dit is wat je hond wil, ruimte.
Ookal word hij intolerant naar honden buiten, meestal blijft het gewoon goed gaat in eigen roedel. Het scheelt dat je een teef hebt als andere hond. Zolang er geen triggers zijn zoals eten, speeltjes of kluiven gaat het vaak gewoon goed.
er zijn hier genoeg kenners van het ras, en ook goede adviezen, beter een vraag teveel dan te weinig.
Ik heb niet alles gelezen maar zou je nog aanbevelen om de pitbull zolang alleen uit te laten op de drukkere tijden .(totdat je hem weer redelijk onder controle hebt ) 2 honden in bedwang houden is bijna niet te doen Snap niet dat mensen roepen dat de veiligheid in bedwang komt .Koop een stevige riem (zo wie zo nodig voor sterke rassen ) en je hebt nergens last van !
Ook vraag ik me af als je hond eenmaal een andere hond heeft geschoten nog te verleiden valt met snoepjes (een goeie pitbull heeft nog alleen maar oog voor de concurrent )en zal alles weigeren .Sterker nog de hond zal tegen stribbelen als je hem omdraait en zodra hij de kans krijgt weer achter de hond willen gaan !
Theorieën zijn mooi maar werken niet altijd in de praktijk of worden niet goed uitgevoerd .
@ Valerie je hebt dat counter conditioneren niet voor dit probleem uitgeprobeerd ,zijn er wel voorbeelden dat het werkt bij dit probleem ?Persoonlijk raad ik nooit dingen aan die ik niet geprobeerd heb.
Ik ga het uitproberen met katten buiten. Ze heeft er nogal een reactie op. Mag weleens afgelopen zijn nu.
Overigens kan elke hond onzeker zijn en is geen elke hond onoverwinnelijk. Naast dat een pitbull een pitbull is, is en blijft het gewoon een hond.
Zo!! Wat een reacties!!
de tips die ik heb gekregen ga ik zeker mee aan de slag.
van mij hoeft m'n hond noet met andere honden te spelen, maar wat ik wel wil is dat ik gewoon met hem over straat kan lopen zonder dat ik al m'n krachten in de strijd moet gooien.
Ik weet dat ik een sterk soort heb genomen, die door veel mensen word aangezien als vecht hond, maar daar is hij bij mij niet voor bedoeld. Ik weet ook heel goed dat het misschien een beetje in de aard van het beestje zit. Maar dat neemt niet weg dat ook ik gwn van mijn honden wil kunnen genieten zonder de straat over gesleurd te worden:)
Harde geluiden hebben we aan gewerkt door eerst hem z'n neus te laten gebruiken en vervolgens te laten zien dat het geen gevaar is. Dus dat is ook gwn opgelost.
heel erg bedankt voor de tips!
Groetjes
haha, zoals je ziet zijn we ook niet vies van onderlinge discussie , lees het lekker door en waar je wat mee kunt kun je meenemen, de rest kun je in je achterhoofd houden of lekker vergeten
en anders gewoon lekker roepen en vragen
Haha, jaa moet kunnen toch een discussie op z'n tijd.
bedankt he
geen enkele hond zal snoepjes aannemen als hij al in de fixatie zit, het doel is juist om dat te voorkomen door tijdig in te spelen op situaties. Timing is heel belangrijk. En je hond heel goed leren kennen. Het gaat erom dat je rust gaat brengen in de hond en deze gaat leren andere honden te negeren.
Ga je stug doorlopen met een uitvallende hond aan de lijn, lijkt me dat voor alle partijen veel te veel onnodige stress,zeker ook voor de andere hond kan dat heel beangstigend zijn lijkt me.
Dit hondje is bovendien een herplaatser met een achtergrond die me verre van perfekt lijkt, bang voor geluiden e.d. Ik zou zelf ook aan zijn onzekerheden gaan werken door oa hersenwerk.
Een tip die ik nog vergeten was voor ts is om voordat je gaat wandelen de riem in alle rust om te doen en pas naar buiten te gaan als de hond kalm is.
Wat ik bij Jenna merk is dat soms een langere lijn fijn is zodat ze lekker kan snuffelen, soms als ik veel tijd heb mag ze ook zelf een route bepalen, dat geeft een hond ook een fijn gevoel,mits hij eraan toe is. Maar bij haar is het soms ook nodig om haar kort naast me te houden, zeker in een straat waar het wat drukker is, dus dan vooral niet voor je laten lopen en altijd jijzelf aan de straatkant voor de veiligheid.
.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?