Ik heb net de uitslag van de allergietest (bloedtest) van Jet ontvangen. Hieruit blijkt dat Jet atopie (omgevingsallergie) heeft.
Ik noem even op waar ze allergisch voor is. Boven de 150 is de uitslag dus positief.
Huisstofmijt - Dermatophagoides farinae (House dust mite) 3392
Copramijt - Tyrophagus putrescentiae (Storage mites) 2615
Meelmijt - Acarus siro (Storage mites) 3426
Gazongras(?) - Mix of 6 grasses 232
Hoog struisgras- Red Top (Agrostis alba) 234
Wilde Sorgo - Johnson grass (Sorghum halpense) 204
Krulzuring - Yellow dock/Sheep sorrel (Rumex crispus) 182
Zacht Loogkruid - Russian thistle (Salsola kali spp. ruthenica) 249
De laatste 4 heb ik even moeten opzoeken op Google. Hopelijk kloppen ze..(?) De 'mix of 6 grasses' is een beetje onduidelijk om welke grassen het gaat. Dit kun je eventueel nog weer apart laten uitzoeken. Het kunnen in ieder geval de volgende grassen zijn: Meadow fescue (Festuca pratensis), Timothy gras (Phleum pratense), Cocksfoot (Dactylis glomerata), Kentucky blue (Poa pratensis), Rye grass (Lolium perenne), Velvet gras (Holcus lanatus)
Voor de huisstofmijt, copramijt en meelmijt is ze dus flink allergisch. Jet heeft dan ook veel jeuk.
Hoe zou ik haar hierin het beste kunnen ondersteunen?
Wat kan ik nog meer doen behalve het huis goed schoonhouden?
Andere kleedjes/manden? (Ze heeft beneden een rieten bank, ik kan me voorstellen dat daar veel stof in gaat zitten, en ze heeft wat fleecedekens)
Ze slaapt boven op de slaapkamer waar (helaas) een hoog polige vloerbedekking ligt...
Luchtzuiveraar?
Supplementen?
Desensibilisatie wil ik eigenlijk niet aan gaan beginnen. Ken een aantal honden waarbij dit totaal niet heeft gewerkt. En daarbij werkt het 'maar' bij 60-70% van de honden. Vaak moet dit ook nog eens maanden/jaren toegepast worden. En de DA gaf me hier gelijk in. De DA gaf als eventuele optie Prednison, maar daar wil ik helemaal niet aan beginnen, daarbij is Jet pas 3 jaar. Om vanaf nu al op Prednison te leven.. Dat zei de DA gelukkig ook. Ik hoop dat ik het op andere manieren dragelijker kan maken voor haar.
Mijn konijn woont ook in de woonkamer (Hem verplaatsen is geen optie). Hij krijgt natuurlijk ook veel hooi en heeft qua bodembedekking supasoft bedding van Supreme Science. Deze is al wel stofvrij gemaakt.
Iemand tips en/of ervaringen?
Wat akelig voor jullie.
Ik heb er hier nog eentje zitten.
De sensibiliseren hebben wij ook gedaan, en heeft niet geholpen.
Goede voeding, Doils skin heeft wel bijgedragen aan verminderen van klachten.
Door veel noodzakelijke ingrepen in korte tijd met prednison, ab, pijnstillers en narcose liep het een jaar geleden volledig uit de hand.
We zijn doorverwezen naar de dermatoloog en toen het middel Apoquel gaan geven.
Dit helpt zeer goed tegen de jeuk.
Maar het is nog niet voor iedereen te koop, duur en geen natuurlijke oplossing
Ik ben inmiddels met een natuurgeneeskundige bezig met een stappenplan om de klachten te verminderen, zodat de Apoquel minder gegeven kan worden op termijn.
O. a. met celzouten en andere supplementen.
Je zou goldendelirious een pb kunnen doen, zij kan je op weg helpen als je voor de natuurlijke aanpak gaat.
sluit me aan bij santa
met weerstand en beleid en bv de huisstofmijt aanpakken win je al een boel
een luchtfilter kan je thuis ook helpen
Qua voeding krijgt Jet Royal Canin Urinary i.v.m. terugkerend struviet. We hebben al heel vaak proberen over te stappen naar een beter voer. Maar ze krijgt/kreeg steeds weer struviet.
Ik wil opzich nog wel een poging wagen qua ander voer. Maar ben zo bang dat ze weer struviet of zelfs stenen krijgt. Vorige week plaste ze opeens weer bloed en had ze wat struviet. Ondanks het dieetvoer. Op Carnibest ging het afgelopen voorjaar wel een maand of 2 goed qua blaas. Zonder supplementen.
Op vers is de jeuk wel wat minder. Zal wel aan de meelmijt liggen denk ik? Lees namelijk verschillende meningen over het wel of niet bevatten van mijten bij brokvoeding.
Ze krijgt Doils Joint als visolie.
Ze heeft ook al aardig wat antibiotica gehad. De laatste kuur was begin november i.v.m. een maagoperatie.
Het is niet zo dat ze zich helemaal open krabt en bijt. Maar ze heeft wel regelmatig wondjes, korstjes, rode huid, veel huidschilfers, kluift veel aan d'r pootjes. Ze krijgt dan ook geen medicatie tegen de jeuk.
Ik heb dat nagevraagd bij de dermatoloog over meelmijt en brokken.Ze verzekerde mij ervan dat dat echt niet kan als je je brokken netjes afsluit en niet maandenlang in een vochtige ruimte open en bloot opslaat.
Antibiotica doet veel hoor.
Hier was het na wat ik eerder schreef echt niet te doen, de hele dag keihard alles openkrabben.
Ik weet niet of je dierenarts hierover met je verder puzzelt.
Anders zou ik toch de dermatoloog of een holistische dierenarts bezoeken.
Dat heb ik ook gelezen inderdaad. Maar ergens anders staat weer dat het wel kan.. Wel opvallend dat Jet op vers minder jeuk als op (een graanvrije) brok.
Jet krabt zichzelf niet open gelukkig. De ene dag heeft ze meer jeuk dan de andere dag.
Realiseer je wel... Droog hooi is ècht een en al stof. En als ze wel ergens reactie van kunnen krijgen is het wel hooi...
Mijn uitlaathond is ook zo gigantisch allergisch voor huisstofmijt. Ook zij hebben een paar jaar gedesesibiliseerd, maar dit werkte niet. Hij moest telkens aan de prednison tegen de jeuk.
Nu zijn ze 2 of 3 maanden geleden naar een dermatoloog voor honden geweest. Boris krijgt nu speciaal voer(maar dat is misschien wat lastig omdat Jet ook al voor haar blaasproblemen voer krijgt), een of ander spul wat over het voer moet en hij moet elke week gewassen worden met een bepaalde shampoo. Dit, in combinatie met het 3x per week wassen van zijn dekentjes en elke dag schone handdoeken om af te drogen en natuurlijk stofzuigen, heeft ervoor gezorgd dat het een hele andere hond is geworden. Zoveel vrolijker en nauwelijks nog jeuk.
Misschien dat dat ook iets is voor Jet?
@ Robyn: Ja, er zal inderdaad veel stof in het hooi zitten. Maar de jeuk heeft ze ook als ze ergens anders is. Op m'n werk, bij opa en oma e.d.
@ Nathalie: Speciaal voer wordt wat lastig inderdaad. Andere brokken is sowieso geen optie. Dan heeft ze binnen een week weer blaasgruis. Op vers vlees is de jeuk wel ietsje minder. Maar ze blijft dan alsnog heel veel krabben.
Ik ben rond aan het kijken of ik iets kan geven wat voor minder jeuk zorgt. Eerst maar wat 'natuurlijke' middelen proberen voordat we aan de medicijnen gaan.
Ik was Jet inderdaad ook regelmatig. Met een natuurlijke shampoo voor de gevoelige huid. Dit helpt ook altijd wel. Misschien verstandig op dit ook wekelijks te gaan doen, vaste dag voor inplannen.
Dekentjes wassen deed ik 1x per week/2 weken. Dit ga ik vaker per week doen. Stofzuigen gaan we vanaf nu ook dagelijks doen.
Hier ook een hond met atopie, ik ben wel begonnen met desensibiliseren en daarbij staat Bentley nu ook op de apoquel, de apoquel werkt geweldig tegen de jeuk! Helaas is dat alleen maar via de specialisten te verkrijgen, misschien kun je bij de specialist informeren of apoquel een optie is??
En welke shampoo gebruik je? Ik heb Bentley voor de bezoeken aan de dermatoloog gewassen met Allermyl, dat verlicht de jeuk, daarnaast kreeg hij ook allerderm spot-on pipetjes met omega vetzuren erin, ook dat verzachte de jeuk en hielp wel bij Bentley.
Qua voeding is het lastig aangezien jouw hond urinary krijgt.. Je hebt namelijk wel speciale voeding voor honden met atopie.
Allermyl shampoo heb ik ook eens gehad inderdaad. Kon niet echt zeggen dat het bij Jet hielp. Ik gebruik eigenlijk altijd de gevoelige huid shampoo van Animal Nature.
Voor de atopie lopen we niet bij een specialist. Maar als de jeuk heftiger gaat worden ga ik dit zeker onthouden!
Voeding blijft een lastig verhaal bij Jet inderdaad.
Wat een zorgenhondje!
verder heb ik geen ervaring met atopie. Dus geen tips. Wel veel succes.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?