Van de kortharige zijn er nu alleen nog maar 3 of 4 in Nederland. Dus dan zou je, of rekening moeten houden met een, waarschijnlijk, zeer lange wachttijd. Of een pupje uit Amerika moeten importeren.
Maar het ras is geweldig (maar ik ben bevooroordeeld ;-) )
Prachtige hond heb je, Nicky.
Ben zelf ook erg gecharmeerd van het sociale en stabiele karakter van de Shiloh.
Hier is nog een foto van een kortharige. Dit is ook zo'n lieverd <3
Ik zie af en toe foto's voorbij komen, waarbij ik me afvraag of Rex wel een kruising was
mits ik niet weet hoe je in een PB foto's moet zetten dan zo maar even...
dit is een DH uit een "werklijn"
en dit dan 1 uit showlijn
ik ken persoonlijk niet zo veel van de showlijn honden qua karakter,dus een verschil kan ik je niet echt geven....
wel weet ik dat werklijnen een grote "Will to please" hebben naar hun baas toe, denk dan aan gehoorzaamheid, behendigheid, pakwerk,....
zolang je maar met ze bezig bent en ze zich zowel fysiek als mentaal maar kunnen bezighouden.
daardoor denken ook veel mensen dat ze agressiever zijn omdat ze pakwerk doen of omdat veel werklijn DH's gebruikt worden als politie honden enz... maar ik ben op de hondenschool nog geen 1 agressieve DH uit een werklijn tegengekomen.
veel hangt ook af van de opvoeding natuurlijk!
en de fokker waar de hond van afkomstig is, is ook heel belangrijk!
Ik zelf heb een Hollandse herder Ruwhaar over het algemeen zijn ze wat relaxter . Uiteraard is het wel verstandig om naar een goede fokker te kijken en dan eens te bekijken wat de ouders en voorouders voor honden waren. Ook hier zitten er natuurlijk wat tussen die een feller karakter hebben. Wij zelf hebben duidelijk aangegeven bij de fokker wat we wilden met de hond, een gezinshond dus, en dat hebben we. Babbe is heel relaxt en rustig. Luistert goed , pikt dingen snel op en is makkelijk te trainen, een leergierige dame, heeft een lief karakter en is inderdaad een rustige en stabiele hond. Met een normale kop en rechte rug. 2x in het jaar moet ze geplukt worden verder valt het wel mee met haaruitval. Wel fiets ik 2x daags met haar, ze moet natuurlijk wel haar energie kwijt kunnen maar thuis is ze rustig, slaapt veel. En het is een knuffelmeisje. Helaas zijn er niet zo vaak nestjes dus de kans op een lange wachtlijst is aanwezig.Ik ken andere ruwhaar eigenaars die wel werken met hun hond, Ipo, speuren en pakwerk.
Ik heb niet het antwoord op je vraag maar wel een suggestie: de asiels in Nederland zitten vol met leuke honden en er is er altijd wel eentje bij ergens in een asiel in het land die past bij wat je zoekt. Neem je eigen hond dan mee en laat die op een apart veldje kennismaken met een potentiële hond om te kijken hoe ze op elkaar reageren, want het moet wel klikken tussen beide honden. De meeste asielhonden zijn geholpen, ingeënt en hebben een volledig paspoort. Ze hebben ook vaak een verleden dat niet altijd bekend is omdat ze zijn gevonden op straat, maar juist daarom al is het prachtig om zo'n hond een nieuwe start te geven. Groeten van azalaia en succes met het vinden van een nieuwe hond.
wauw, prachtige hond!!
wauw, prachtige hond!!
De Shiloh Shepherd is een jong Amerikaans ras dat nog volop in ontwikkeling is en dus nog geen erkend ras is. Tina Barber is degene die dit ras heeft ontwikkeld en zij heeft daarvoor een registratie gestart;International Shiloh Shepherd Registry kortweg ISSR.
Daarin staan alle gegevens van de voorouders van de Shilohs opgeslagen met hun kenmerken zoals heupuitslagen, karakter enz. Niet alleen de fokdieren staan in die database, maar ook de gegevens van de broers en zussen waarmee niet gefokt werd.
We hebben op dit moment nog maar een kleine genenpoel en hebben de honden die geschikt zijn voor het voortbestaan/verbeteren van het ras dus echt nodig. Dat is de reden dat de Shiloh verkocht wordt met een hoop strenge regels.
Hieronder volgt een uitleg over wat wij doen als fokkers om zoveel mogelijk problemen te voorkomen en verantwoord te fokken.
Het begint allemaal met de fokker die een teef graag wil laten dekken. De fokker zoekt dan 5 generaties voorouders van de teef en reu van haar keuze op. Ze moet uitzoeken wat er aan erfelijk materiaal in die lijnen zit, qua gezondheid, karakter en uiterlijk/bouw. Ook wordt er gekeken hoe vaak een lijn terugkomt en of dat voor die lijn gewenst of juist ongewenst is.
Als alles dan lijkt te kloppen, dan wordt dit rapport met een gemotiveerd verslag naar de fokcommissie in Amerika gestuurd. De fokcommissie doet hetzelfde maar dan over minimaal 12 generaties en als die akkoord zijn, dan mag de dekking plaatsvinden.
Dan zijn de pups geboren en bijna 8 weken oud en volgt de Litter Evaluation Report kortweg LER. De pups worden dan op diverse onderdelen getest en aan de hand van de uitslagen worden de baasjes en pups bij elkaar gezocht.
Aan de hand van deze tests wordt ook bepaald welke honden waarschijnlijk moeten meewerken aan het fokprogramma en die pups worden alleen geplaatst bij mensen die daaraan willen meewerken. De andere pups worden als huishonden geplaatst en hoeven niet mee te werken aan het fokprogramma.
Alle pups moeten een harttest ondergaan wanneer ze tussen de 6 en 8 maanden oud zijn Dit is de zogenaamde Holter test. Wanneer ze tussen de 12 en 14 maanden oud zijn moet de PennHip (heupen) gedaan worden.
Voor fokdieren geldt dat ook de ellebogen geröntgend moeten worden. Deze testen zijn voor rekening van de eigenaar. Ook moet er nog een Temperament Test gedaan worden als de hond ongeveer 1 jaar is. Al deze testen tellen mee in het bepalen of een hond wel/niet geschikt is om mee te werken aan het fokprogramma, maar ook de gegevens van niet fokhonden zijn zeer belangrijk.
Fokkers van de originele ISSR Shiloh Shepherds, vinden het heel belangrijk om te weten wat er in een nest geboren wordt en willen het totaalplaatje zien. Alleen fokdieren testen in volgens ons niet voldoende om te weten te komen wat een bepaald ouderpaar heeft geproduceerd. Omdat we zoveel mogelijk informatie in de database willen verzamelen, kunt u nadat de hond een jaar is geworden, een vragenlijst verwachten van uw fokker.
U wordt verzocht daarop in te vullen wat u het afgelopen jaar hebt ervaren met uw hond op gezondheidsgebied. Ook wanneer de hond niet ziek was moet het formulier ingevuld worden zodat we een beter inzicht krijgen in het percentage honden dat nooit iets mankeert versus het percentage honden dat wel iets mankeert.
Met deze gegevens kunnen wij weer aan de slag om nog betere/gezondere honden te fokken.
De aanschafprijs van een Shiloh is € 1500,- en de fokgeschikte honden moeten verplicht meewerken aan het fokprogramma. Voor een reu houdt dat in dat u voor uw fokker 3 gratis dekkingen moet toestaan. (voor goedgekeurde teefjes, met toestemming van de fokcommissie voor deze combinatie)
Voor een teef betekent het dat zij een nest moet krijgen voor de fokker en de eigenaar krijgt voor het werk een geldelijke vergoeding.
De honden waar niet mee gefokt zal worden, moeten gecastreerd worden. Reuen rond 18 maanden en teven 3 maanden na hun eerste loopsheid.
een engelse staff?
ik ken wel wat mensen die op redelijk niveau met hun staffie behendigheid lopen, van lijnen e.d. heb ik totaal geen verstand maar er schijnen ook wat lenigere / sportievere lijnen te zijn.
Nee geen staff... het word ene in het herder circuit
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?