Ik denk overigens ook dat het voor mensen met weinig kennis over fokkers moeilijk een fokker vinden die openstaat voor deze mensen.
Mensen moeten zich inlezen natuurlijk maar voor mensen met weinig kennis is het moeilijk.
Helaas heb ik het een keer meegemaakt dat mijn hondje op de operatietafel stierf ,net na de keizersnee ,en het was zwaar heel zwaar ,om verder te gaan met 9 pups ,het is nu 10 jaar geleden dat dit gebeurde een uitzondering want gelukkig komen er bij de jacks weinig keizersneden voor ,een jaar lang heb ik overwogen te stoppen met fokken door dit gebeuren ,maar de vele vragen van mensen en de steun uit de omgeving hebben mij doen besluiten om mijn lijn niet op te geven .ondanks dat ik zielsveel van suzanne hield en ook van al mijn andere honden .Uiteraard wordt er alleen met gezonde honden gefokt hier ,en inderdaad het sterft van de uitgefokte honden op marktplaats ,maar ook van honden waar niet mee gefokt wordt en die van hand tot hand gaan ,Bij goede fokkers komen de honden terug als het niet meer gaat bij de mensen ,
Koeien en geiten heb ik ook gefokt vooral met de geiten had ik ook een band ,niet zoveel als met de honden ,want met de geiten leefde ik niet in huis en daar werd ook geen behendigheid jachttraining of races mee gedaan ,de band met onze honden is vele malen groter en daar wordt letterlijk alles voor gedaan en gelaten .
Ik ben niet zwaar beledigt dat je voorgaande tikte maar ik denk dat je niet alle fokkers over 1 kam moet scheren ,want ik ken er legio die alles voor hun honden doen en laten .
Ja dat laatste had ik ook ,waarom zijn ze zo goedkoop? via de club kosten ze veel meer ?en dan ga je het maar weer uitleggen
Van de week nog voor mijn gosjes jeetje wat goedkoop ,ik dacht dat ze duurder waren ,U mag meer geven hoor zeg ik dan maar .
Ik vond mijn eigen dracht en bevalling erg meevallen ,en ik heb ook geen haarverlies gehad ,alleen wat moeite met bukken .
Ja dat is ook belachelijk ,je kan iemand niet verplichten iets te gaan doen ,Ik ben al blij als ze niet willen showen en ik verkoop ook niet aan fokkers ,beetje dubbel natuurlijk maar ik wil niet dat mijn teefjes onder de 2 jaar gedekt worden of van hand tot hand gaan wat bij veel fokkers ook gebeurd .
haha, ik neem zelfs de moeite niet. Dan zeg ik dat ze maar elders moeten gaan ;)
Ik vraag trouwens wel wat de mensen van plan zijn om te doen met de honden. Gewoon als bankbekleding zijn ze niet geschikt, dus daar gaan ze ook niet voor weg ;)
Sowieso mag je mensen niet te snel veroordelen, helaas is dat een lastig iets voor de mens.
Klopt Yoop.
Maar verhalen zoals Heleen verteld zouden mensen moeten waarschuwen. Naar mijn menning word er veel te makkelijk gedacht over een nestje fokken. Fokken is een risico nemen, dat is een feit.
Even on topic, fokkers die vreemde eisen stellen, naar mijn mening zitten zij in een luxe positie waarin er meer potentiele pupkopers zijn dan pups.
@maart kijk dat bedoel ik!
Tuurlijk wil je weten waar je pups naartoe gaan en of ze goed terecht komen.
Zoals jij al aangeeft je vraagt wat de bedoeling is met de hond.
Als er dan gewerkt wordt met de hond (omdat het een werklijn is ) ben je tevreden.
Zo zou het naar mijn mening moeten zijn en niet verplichte show's of bepaalde sporten op wedstrijdniveau of nog gekkere eisen.
Zolang in de behoefte van de hond voldaan wordt waarom dan nog allemaal eisen??
Dat is toch het belangrijkste dat de hond tevreden is en plezier heeft wat je ook met je hond doet?
@heleen mocht er ooit in de toekomst weer plek zijn voor een jack dan weet ik je te vinden
Een Maltezer geeft gemiddeld maar 2 á 3 puppies.
De bruto inkomsten zijn hier veel lager.
Dubbel
dubbel.
Beetje hypocriet zijn we allemaal denk ik. Net zoals met vlees eten.....zolang e maar niet zelf moeten slachten.
Als er geen fokkers waren geweest had ik nooit mijn Lance gehad.
Maar...als ik een teefje zou hebben , geen haar op mijn kop dat eraan zou denken om die een nestje te laten hebben. Zelfs niet voor vrienden en niet voor super bedrag.
Ikzelf zou haar ook dat risico niet willen aandoen.
Dus Diesel s uitleg kan ik best verstaan.
En toch vind ik dat een 'kromme' vergelijking. Ik schreef het onlangs in een ander topic ook al. De onderhoudskosten van de grotere rassen is ook een stuk meer en ik denk dat ih algemeen een groot nest nog meer 'werk' van een fokker vergt.
1000 euro dekgeld wanneer je maar twee of drie pups heeft maakt een groot verschil tegenover wanneer je bvb 8 of meer pups hebt hoor.
En zo zijn er nog zaken.
Bij een hoop rassen is zo dat als er maar 2 pups geboren worden het dekgeld ook minder wordt. En soms wordt er ook dekgeld per geboren pup betaald. Dit rekensommetje gaat dus lang niet altijd op.
Er zijn gelukkig ook liefhebbers die met stamboom fokken met of zonder lidmaatschap van en ras vereniging die de prijzen op redelijk niveau houden,
het is even zoeken .
Testen van ouder dieren zijn idd niet goedkoop, dierenartskosten[ vaccinaties] aanvraag stamboom zit je ook zo rond de 150 euro, daarnaast voer en voorbereiden werpkist eventueel hittelampen, los loop kennel voor de pups.
Al met al, paar honderd euro ben je zo kwijt voor 1 pup met verantwoord fokken.
en waarvoor is die 1000 euro dekgeld goed dan?
Ik betaal dat niet en vraag dat ook niet.
Met 2 pups heb ik btw evenveel winst als met 10 pups. Gezien de 2 pups mij een stuk minder aan onkosten bezorgen.
Ik ken echt geen enkel ras waar het dekgeld minder wordt wanneer er minder pups zijn.
De afstand die je moet rijden naar dekreu wordt niet korter omdat er maar 2 pups komen. Benzine prijs blijft gelijk.
Ik ken geen enkel dierenarts die minder rekent voor de testen wanneer er minder pups zijn.
De warmtelamp brandt even hard voor 1 als voor 8 pups.
enz enz
1000 valt nog mee voor mij.
ik betaal 1500 euro dekgeld indien ik naar een reu in Duitsland ga.
De banksaldo eigenaar dekreu
Toevallig ken ik corgi fokkers die betalen per geboren pup, dus dan is je dekgeld sowiezo minder. Via een ander forum fokkers(verschillende rassen!!) die hun dekgeld verminderen bij 2 of minder pups. Dus dat je ze niet kent, wil niet zeggen dat ze er niet zijn.
Ik snap zowiezo niet waarom je het gevoel hebt je moeten te verdedigen. Als jij toch vind dat je een nette prijs vraagt voor je pups, waarom dan heel de boekhouding hier opengooien? Sterker nog heeft dat niet veel zin, wat jij vindt dat er bij deze boekhouding hoort, wil niet zeggen dat ik vind dat dit erbij hoort. Jij mag net zo goed die mening hebben, dat als andere mensen hier de mening delen dat het goedkoper kan en sommige fokkers echt te veel vragen.
Buiten dat het topic ging over of hoge prijzen en gekke eisen meehelpen aan het kopen bij broodfok. Niet welke kosten nu wel of niet bij fokken horen.
Correctie: ik ken fokkers die dekgeld vragen per verkochte pup/levende pup op 8 weken. Mochten er nog sterven worden die niet eens meegteld.
@ xtine
Welke kosten heeft de eigenaar van de dekreu dan als een dekking al 1500 kost?
Een dekreu hoeft toch niet elke keer als hij dekt alle testen opnieuw te ondergaan??
Gewoon nieuwschierigheid hoor.
Edit: verdedigen hoeft inderdaad niet, ik ben juist blij met de verschillende meningen en visies.
Testen, aanschaf, voer, verzorging, kans dat er iets gebeurt tijdens de dekking, soms benzine (ligt eraan of de teef naar de reu komt of andersom). shows, benzine om daar te komen. Ik vind 1500 euro belachelijk om te vragen voor een dekking. Finn wordt misschien een dekreu (als alle testen goed zijn) maar echt niet dat ik het in mijn bol zou halen 1500 te vragen. Ik wil JUIST met Finn gaan fokken om het aanbod te vergroten, meer gezonde genen in poel, meer aanbod van dekreutjes (dus naar mijn idee dat kosten dan ook minder worden of iig niet absurde prijzen aannemen)
Ik heb uit interesse eens paar engelse staffords met kampioens resultaten hun stamboom bekeken.
ik verbaasde me over het hoge inteelt van die bloedlijn van sommige,
opa op kleindochter en halfbroers op halfzus.
Ik weet dit is wel offtopic maar vind wel een punt voor extreme hoge prijzen voor en pup waar inteelt best hoog is en waar je ook weer gezondheidskwalen kan krijgen .
Ik heb er dan ook bewust voor gekozen een fokker te nemen die enkel out cross doet
De topic titel luidt:
Eisen van fokkers helpen mee aan bijv: broodfok??
Wat te denken van een Labradoodle pup (ca. 1700 - 2300 Euro) en het feit dat de pups, voordat deze het nest verlaten, worden gesteriliseerd/gecastreerd; dus op de leeftijd van ca. 8 weken.
Aangezien hierop regelmatig terecht commentaar wordt geleverd, laten sommige labradoodle fokkers de pupkopers nu een contract tekenen dat de hond voor het eerste levensjaar geholpen moet worden op straffe van 10.000 Euro bij het niet nakomen van het contract.
Juist doordat men de fokkerij op bovenstaande manier voor zichzelf wil houden, zie je de laatste jaren allerlei honden uit pretnesten van kruising poedel en labrador en broodfok doodles.
Zowel de Australian Labradoodle als de Labradoodle worden niet erkend door de Raad van Beheer en de FCI http://www.fci.be/nomenclature/races.aspx?init=A.
Een Labradoodle krijgt van de RvB en van de FCI geen stamboom. De verenigde fokkers hebben zelf een zogenaamd certificaat ontworpen met daarop de afstammingsgegevens.
De genenpool van de Labradoodles wordt wel degelijk zeer nadelig beïnvloed door het feit dat pupkopers, of hun pup reeds gecastreerd/gesteriliseerd op de leeftijd van 8 weken meekrijgen, of een contract moeten tekenen, waarbij de pupkoper zich verplicht om de castratie/sterilisatie vóór de leeftijd van 1 jaar te laten plaatsvinden en dus niet mogen fokken. Een Nederlandse rechter zal een dergelijk contract van tafel vegen.
Eigenaren komen als de hond de leeftijd van 1 jaar bereikt voor een dilemma te staan omdat zij bovengenoemd contract hebben getekend; zie bijv. https://www.hondenpage.com/hondenforum/154830/laten-helpen-van-mn-hond.php
Castreren/steriliseren vóór dat de honden zowel fysiek als mentaal volledig zijn ontwikkeld, komt ten nadele van het groeiproces; fysiek en mentaal.
Er wordt beweerd dat men de fokkerij op deze manier onder controle wil houden. Dit gaat echter ten koste van de honden en ten gunste van de kassa van de fokkers.
Juist door de hoge pupprijs en doordat men de fokkerij op bovenstaande manier voor zichzelf wil houden, zie je de laatste jaren allerlei honden uit pretnesten van kruising poedel met een labrador en broodfok doodles.
Een interessante discussie betreffende de eis van steriliseren/castreren is te lezen in dit topic https://www.hondenpage.com/hondenforum/103701/labradoodle-standaard.php
waar ook een Labradoodle fokker zeer duidelijk maakt dat zij tegen de vroege castratie/sterilisatie is en daar niet aan mee doet.
Een veel gebruikt verkoopargument van de Labradoodle is dat mensen met een allergie voor honden, niet allergisch reageren op Labradoodles. Er zijn nog tientallen andere rassen die allergie proof zijn, zie
http://www.allergieoplossingen.nl/allergievrije-honden/
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?