Te dun

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Omdat de zoekfunctie hier nou niet echt je van het is open ik even een nieuw topic. Ik vond 1 topic van Marlies over 'hond aan laten komen' (maar daar stonden maar weinig reacties), de rest van de zoekresultaten ging over 'hond laten wennen', 'hond laten overkomen' en meer dingen die ik dus níet zoek...

 

Mellow is te dun. Ze krijgt al meer voer dan aanbevolen, ik geef haar wat extra Renske, aangezien meer brokken niet gaan werken (dan gaat ze alleen maar enórme stinkwinden laten en dun van poepen).

 

Nu gaat het de laatste tijd weer niet zo geweldig met haar, dus spanning zal ook meespelen. Misschien dat de temperatuur ook meespeelt, al is het nou niet echt koud te noemen.

In de winter is ze altijd wel wat slanker, maar ik zie haar ribben nu (al zie je die altijd wel lichtjes) en haar heupbotten. Ruggengraat zie ik gewoon áltijd, dan zou ik haar zó enorm moeten vetmesten dat het ook weer niet gezond is.

 

Ze krijgt op dit moment Orijen 6 Fish en Renske. Tussendoor nog wel eens een lekker stuk runderkophuid of wat anders om te kauwen.

 

Heb gegoogled en vind wel de tip van Satinballs, maar zó ernstig is het niet gelukkig. Verder vind ik vooral tips over koolhydraten, pasta etc.

Zou het helpen om haar wat vaker te voeren? Ze krijgt nu 2 keer per dag (ochtend en avond) en dan rond lunchtijd vaak een lekkere snack.

 

Ze hoeft natuurlijk niet binnen een week een dikke speklaag te hebben, maar een laagje vet tussen haar huid en ribben zou wel fijn zijn, dan ziet ze er net wat beter uit.

 

Heb nu even geen foto waarop het duidelijk zichtbaar is, misschien straks (ze slaapt nu).

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

te dun, je hond allergisch ?

geef wat macaroni erbij... is je hond allergisch houdt dat op...

macaroni niet aangemaakt, met niets erbij, vind je hond dat niet lekker en wil je toch dat tie het eet, dan gehakt erbij geven, rundergehakt er doorheen mengen.

Mellow, leeft toch niet buiten ? is toch altijd binnen ? bij jullie in huis dan zou het niet mogen uitmaken dat hij door de winter meer energie verspilt, hier een hond die veel buiten is, en koud ligt , dan geef ik swinters altijd wat meer dan in de zomer.

van Renske kan en mag je gerust wat meer geven dan wat je nu doet... Renske is een goed product. geef iedere dag een 250 gram extra, bekijk dat per week .

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Mischien dat het ook tij word dat je meer geconsentreerde voer geeft.

Dit zijn brokken voor sporthonden..ze bevatten meer calorien per brok.

 

Je kan ook aan K9 denken.

Dit is gedroogde vleespoeder (gedroogd vers vlees) wat je moet aanmaken met water.

 

Je kan meer poeder toevoegen met minder water...dan is de consentratie calorién hoger per portie.

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ja.., het euvel van windhonden in de winter.

Hier ook één hoor.., zodra de temperatuur onder de 10 graden duikt zie je bij Aysa de botten tevoorschijn floepen.

 

Ik zou consequent een truitje, jasje, t-shirt aandoen zodra je naar buiten gaat.

Hier merk ik echt dat dat helpt, ook al heeft ze het nooit koud..., het lichaam op temperatuur houden kost gewoon veel energie die ze nu eenmaal niet extra hebben.

 

Daarnaast zou ik voor deze periode een extra maaltijd inlassen tussen de middag of voor het slapen.

Gewoon twee keer per dag de hoeveelheid brokken die je altijd voert (om poep ellende te voorkomen) en de extra maaltijd geven van Renske of een wat vettere KVV of zo

Nu is KVV niet zo praktisch voor jou omdat je verder niet vers voert en dan dus aan het snijden moet..., dus Renske zou volgens mij prima moeten voldoen.., en dan gewoon de hoeveelheid geven die je als halve dag portie zou geven.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Inderdaad wat extra maaltijden gaan voeren per dag, dan kan je de hoeveelheid per maaltijd omhoog trekken zonder dat ze er al te veel last van hebben. Bij Charlie zou er ook best wat bijmogen, ik ben gaan bijvoeren met Wolfsblut blik maar na een maand is er eigenlijk nog geen gram bijgekomen bij hem. Charlie zou eigenlijk wat meer brok moeten maar hij heeft moeite met zijn vertering en meer brok leidt vaak tot slappere poep (Mellow heeft hier ook last van?). Charlie krijgt nu 155 gram brok + 2 keer een flinke eetlepel blik en 2 á 3 keer in de week 1 á 2 kwarteleitjes gekookt (gewoon ei mag hij niet hebben). Krijgt Mellow af en toe een eitje? Of een lepeltje honing? Dat krijgt Charlie ook regelmatig. En kokosolie zou ook kunnen helpen om wat extra vet op die botjes te krijgen, kokosolie is een makkelijk opneembare soort vet, ook voor honden met darmproblemen. Ik heb het nog niet geprobeerd bij Charlie maar ik ben wel van plan om eens een pot kokosolie te halen, eens kijken wat het doet. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik doe nu vaak wat Renske (of ander natvoer) door haar brokken heen in de avond. Gisteravond 1/3 pakje (en 235 gram brok in totaal). 

 

Van Orijen 6 Fish wordt voor honden van 10-20 kilo een hoeveelheid van 150 - 240 gram aangeraden. Zij krijgt elke dag rond de 220 gram, soms 230, 240.

Ga ik echt veel meer geven dan krijgt ze zo'n prutterig poepje, op deze hoeveelheid is haar ontlasting prima.

 

Geef haar 's middags ook nog wel eens een boterham (kapje of bijna-kapje). Die laat ik dan een halve middag op het aanrecht liggen, wordt ie een beetje droger.

 

Heb laatst al macaroni gekookt, net ook weer 100 gram. Krijgt ze niet in 1 keer, is wel wat veel namelijk. Misschien de helft?

 

Ze is bij mijn weten niet allergisch en ze leeft niet buiten (sterker nog: ze is sowieso weinig buiten...)

Truitje is inderdaad een idee, maar dat vergeet ik dan weer (ben ik zelf voorzien van warme jas, sjaal en muts... ).

Ik zal op zoek gaan naar nog een extra truitje, ze heeft een Ruffwear en een niet zo mooi passend fleecetruitje, beiden passen prima onder haar tuig.

 

Ei lust ze niet, gekookt is vies en rauw is pas écht goor 

 

Als ze gewoon staat (ja, ze is opgestaan! ) dan valt het op zich nog wel mee. Ik zie haar ribben wel, maar niet dat je denkt 'wooow, die is zwaar ondervoed!' Heupbotjes zie ik ook lichtjes, maar ook niet heel ernstig.

Als ze zich uitrekt is het wel wat meer zichtbaar, staat ze in spelboog, dan prikken die heupbotjes omhoog.

Is ze aan het krabben (doet ze ALTIJD staand), dan lijkt ze net een veelbultige kameel ofzo 

 

Ze is dus niet graatmager, maar er mag gewoon wel wat bij.

 

Zal haar voorlopig even elke dag wat macaroni geven en een extra maaltijd. Is wel een idee om de hoeveelheid brokken zo te houden en dan 's middags of 's avonds voor het slapen een half bakje Renske.

En een truitje of jasje als we naar buiten gaan.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik merk hier ook dat de twee standaard maaltijden vergroten geen zin heeft.., ze poept gewoon een keer extra, maar er blijft niets op haar botten zitten.

Ik begin altijd wel met twee keer iets meer als de berg die ze normaal al krijgt, maar als het echt koud is ga ik over op twee normale bergen en één keer een extra maaltijd... die zet beter aan als een vergroot maal.

 

Als je trouwens macaroni (of iets in die trant) wil bijvoeren, moet je het in droge vorm wegen, na koken klopt dat namelijk niet meer, omdat de hoeveelheid water die opgenomen wordt afhankelijk is van de soort macaroni (of wat dan ook) en de tijd die je aanhoud om te koken.

Nu maakt dat bij Mellow niet zoveel uit, maar even als tip voor meelezers 

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Wat hier enorm heeft geholpen om angel aan te laten komen en Benji terug aan te laten komen na flinke darmproblemen was wel meer voeding geven maar dan over meerdere maaltijden per dag.

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

heel mijn tekst weg, vanmorgen door een windstoot haast om gewaaid, al mijn boodschappen de straat op maar goed  dat ik geen hondjes op de scootmobiel had,daarna een hoosbui, was net binnen , ben er niet meer op uit gegaan .hondjes op het veld laten lopen achter mijn huis . nu is het rustig en droog.Hein.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb inderdaad 100 gram droge macaroni afgewogen 

Eenmaal gekookt is dat dus ruim 3 keer zo zwaar: 330 gram (vond ik voor mezelf ook wel even leuk om te weten).

Het is wel viergranen macaroni, dus wie weet hoeveel poep er dan uit komt met al die granen, schiet ik er nog niks mee op 

 

@ Benji: dat is inderdaad ook het plan nu. Gebleken is dat meer voeding tijdens de tweede maaltijd niets doet, dus dan maar 2 gewone maaltijden en 1 extra maaltijd (even kijken hoe ik het dan ga verdelen).

 

En ze heeft net haar truitje aan gekregen. Het stormt behoorlijk. Temperatuur op zich is niet laag, maar de wind maakt het wel koud. Geen idee hoe lang de wandeling gaat duren (ze zijn even na vier uur vertrokken), maar ze heeft in ieder geval een lekker fleecetruitje aan nu.

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Hier werkt een truitje/ jasje extra deken snachts bij Angel ook heel goed anders valt ze ook weer af. Ze is nu op net gewicht. Bij angel duurde het een tijdje voor ze goed bij trok in gewicht. maar die kwam niet alleen met ondergewicht, ze had ook blaasontsteking en blaasgruis toen ze kwam.
Oja ik weeg de hondjes maandelijksom te kkijken of ze nog steeds op goed gewicht zijn en zo nodig pas ik dan de voeding aan.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het dagrantsoen over drie maaltijden verdelen kan al helpen. 

En idd een fleece aan. Desnoods de hele dag. 

Extra vet voeren (langzaam de hoeveelheid opvoeren) kan helpen.

Maar als ik het zo hoor moet Mellow zich eerst in vreemde bochte wringen voordat ze er mager uitziet. Dus ik denk dat het meevalt. 

Je kan zowiezo proberen of ze een fleece lekker vindt, ook in huis.

Denk je dat ze nog last heeft van oud en nieuw? 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Op zich viel het met de jaarwisseling mee qua herrie, ja buiten was het eng, maar dat is niet zo gek. Afgelopen week toch ook nog wel iets te vaak vuurwerk, waardoor ze in huis weer helemaal uit haar plaat gaat (waarna ik blij was dat ik op dat moment binnen was).

Of ze daar echt nog last van heeft... ik weet het niet zo goed.

 

En een fleeceje vindt ze best lekker hoor 

Heb haar gisteren even gedoucht (ze rook een beetje raar, wat niet zo gek is na het rollen in allerlei viezigheid ), dus weer lekker fris vachtje 

Goed afgedroogd en lekker op de bank (nadat ze zich nog even éxtra had drooggewreven op het kleed). Ze lag in een heel klein rondje en was toch wat aan het bibberen, dus heb haar truitje aan gedaan, dat heeft ze de hele nacht aangehouden, tot vanmorgen na de poging tot uitlaten.

Nu ik er over nadenk, ze ligt de laatste tijd vaak in een héél klein, strak rondje, dus misschien heeft ze het in huis, ondanks dat de verwarming aan is, toch wel fris.

Ga even googlen voor een extra truitje dus.

 

Als ik eraan denk zal ik haar morgen even wegen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Is het een optie om vers vlees bij te voeren? Daarmee weet je in elk geval dat de voedingstoffen ook daadwerkelijk opgenomen kunnen worden.

honden page profiel ChantalChantal 3 doggies

honden foto van Chantal

ik heb mijn hond toen energique gevoerd toen ze uit Roemenië kwam, totaal ondervoed. Geloof me, daar kwam ze van aan. Dit word ook gebruikt bij sommige allergische honden met voer allergie. 

 

Ze had ook bijna geen vacht en ze kwam uit een land waar het -40 was. Geloof je toch niet? Dus nu heeft ze een regenjas en een hurta winterjas. Werkt echt!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Waarom geef je eens niet een paar weken vloeibaar schapenvet ? 

Een soeplepel onder haar eten en ze wordt gezellig rond . 

 

Bij Lance ging dat na een slechte eetperiode , vlug hoor. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Is het een optie om vers vlees bij te voeren? Daarmee weet je in elk geval dat de voedingstoffen ook daadwerkelijk opgenomen kunnen worden. "

 

Dus als extra, naast haar brokken?

 

Kan haar 's avonds best een portie vlees geven, maar als ze ook 220 gram brok krijgt, hoeveel vlees zou ik dan moeten geven?

 

Ze krijgt vanavond nog 2/3 bakje Renske in ieder geval.

Haar avondeten bestond uit brokken, 2 lepels macaroni en een scheutje zalmolie. Heeft haar goed gesmaakt :)

 

---

 

Energique is ook vlees toch? Die heb ik nooit gevoerd, wel heel veel andere merken.

 

Ik denk toch dat ze het ook best koud heeft gehad, ze ligt nu lekker languit op haar kussen, in tegenstelling tot het kleine rondje, met haar snuit tussen d'r dijtjes zowat.

 

Vind helaas geen Ruffwear fleece in de aanbieding, maar ga nog wel even wat verzinnen 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

" Waarom geef je eens niet een paar weken vloeibaar schapenvet ? 

Een soeplepel onder haar eten en ze wordt gezellig rond . 

 

Bij Lance ging dat na een slechte eetperiode , vlug hoor.  "

 



Gaan ze dan niet aan de poeperietus van dat vet?
Bacchus is ook zo een sprietje, we voeren nu wat extra ook af en toe macaroni, maar het lijkt of alleen maar meer gaat poepen ( niet vaker, maar grotere drollen).
Hij krijgt nu in de ochtend brokken en savonds vlees. Zie mezelf in de ochtend geen vlees klaarzetten.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Poeperitus

neen nooit gemerkt . Hangt natuurlijk af van hoeveel ge geeft. 

Ik gaf Lance gewoon een paar druppels over zijn brokjes zodat die wat vettig werden.  Maar niet poeperitus vettig 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Zal eens kijkjen naar dat schapenvet.

Anoniem (Gast)

Ik gaf ook zo nu en dan een beetje slagroom. Sssst. Niet doorvertellen. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  
Dus als extra, naast haar brokken?
 
Kan haar 's avonds best een portie vlees geven, maar als ze ook 220 gram brok krijgt, hoeveel vlees zou ik dan moeten geven?
 
Ze krijgt vanavond nog 2/3 bakje Renske in ieder geval.
Haar avondeten bestond uit brokken, 2 lepels macaroni en een scheutje zalmolie. Heeft haar goed gesmaakt :-)
 
---
 
Energique is ook vlees toch? Die heb ik nooit gevoerd, wel heel veel andere merken.
 
Ik denk toch dat ze het ook best koud heeft gehad, ze ligt nu lekker languit op haar kussen, in tegenstelling tot het kleine rondje, met haar snuit tussen d'r dijtjes zowat.
 
Vind helaas geen Ruffwear fleece in de aanbieding, maar ga nog wel even wat verzinnen  "

 

Persoonlijk liet ik de macaroni voor wat het is. Het is niet gezond en naar mijn mening kun je dan beter kiezen voor een onbewerkte oergraan, als je al extra koolhydraat wilt geven, dat voorzien is van de nodige opneembare B vitamines en mineralen. Dan combineer je verschillende functies met een aanvullend nut. Gemalen vleesvoeding (van een solide merk) kun je prima toevoegen aan de brok zelf. Als je hond hier goed op reageert, is het een gezonde aanvulling op het geheel. Het is ook mogelijk om het van de brok af te geven. Afhankelijk van de hond zelf kun je hierin een keuze maken. Dat er 8 uur tussen brok en gemalen vlees 'moet' zitten, is een fabel.

 

Gemiddeld bereken je bijv. 200 gram brokken om naar 400 gram KVV. Afhankelijk van de gebruikte diersoort (eend, geit, lam is wat vetter) kun je vaak iets minder geven.

 

Het bevat goed opneembare vetten die als beste energieleverancier dienen, zonder extra werk te hoeven verzetten. O.a. van belang om kou te trotseren en het lichaam warm te houden.

 

Zelf samengestelde voeding zorgt over het algemeen voor meer verzadiging. Makkelijke aanvullingen zoals vuile pens, vette vis en aanvullend spiervlees met bijv. groentemix en ei kunnen weer een aanvulling op het geheel zijn. Door de variatie met goede opneembare eiwitten, vetten en extra vit./mineralen en anti-oxidanten wordt het lichaam voorzien van kwaliteit, waarmee diverse lichaamsprocessen kunnen worden ondersteund.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat er 8 uur tussen brok en vlees moet zitten of dat het niet op 1 dag gegeven mag worden, daar ben ik ook al lang op terug gekomen. Zij heeft er nooit last van gehad.

 

Maak de macaroni nog wel op, maar heb gelukkig wel wat tips om een speklaagje op die billen te kweken 

En zoals altijd zal ze heus nog wel eens een schepje macaroni of rijst krijgen, of een beetje overgebleven gekookte groente. Dat krijgt ze vaker, gewoon omdat het lekker is 

 

Als ik er aan denk zal ik morgen of overmorgen wat pakjes Carnivoer halen. Is makkelijk in rolletjes van 400 gram; gemak dient de mens tenslotte 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Zoek eens op wat "gemak" in t Antwerps dialect is. 

 

Inderdaad dient de mens. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ook ik denk dat deegwaren bijvoeren een goed plan is. Dat is een bekende truc. Extra boterham ook. Gewoon wat extra , en vooral, licht verteerbare koolhydraten. Een eetlepel gekookte spaghetti oid door de maaltijd.

En ik geef mijn hond schapevetbonbons. Niet omdat ze moet aankomen, maar ze Krijgt er n glanzende vacht van en  ze zijn heel makkelijk te doseren: voor gevormd in kleine bolletjes, Dat zet ook aan . en je kunt niet overdoseren: op de verpakking staat 1 bolletje per 10 kilo hond....

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Zoek eens op wat "gemak" in t Antwerps dialect is. 
 
Inderdaad dient de mens.  "

 

Ik vind alleen maar dit:

 

gemakzuchtige vrouw mie gemak

 

En dit, ik gok dat je deze bedoeld 

w.c. 't gemak

 

Je zal maar heel nodig moeten, dan ben je blij als het er is 

 

---

 

Mellow is blij met haar extra maaltijd 's avonds 

Komt gezellig even in de keuken zitten als ik daar (naar haar mening) te lang bezig ben. Geloof wel dat ze eraan kan wennen haha 

 

Gisteravond wilde ze haar truitje niet aan. Nou ja, dan niet. Vanmiddag maar weer (trui of jas, ligt aan het weer).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dierenarts waar ik voorheen altijd Tinlo en Carnivoer kocht stopt met de verkoop van vers, te weinig mensen die het afnemen.

Kan nog wel op bestelling, maar dat is voor mij vermoedelijk niet echt een optie (denk niet dat ze speciaal voor mij 4 doosjes Carnivoer gaan bestellen )

 

Carnivoer hadden ze al niet meer, dus heb 4 rollen Tinlo meegenomen (paard, konijn, makreel en groentemix). Straks maar even verdelen in kleinere porties. Dit wordt dus echt een 'extra maaltijd', dus iets meer snijwerk dan voorheen (toen kreeg ze gewoon een halve kilo, dus 1 keer hakken en klaar).

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik vermoed zomaar dat Mellow je heel dankbaar gaat zijn voor het extra snijwerk 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik vind het dan weer iets minder, maar vooruit 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Haha Cindy wat kan jij toch ongelooflijk grappig uit t gemak  komen 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Groot verschil - Matchy getrimd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^