Hoe kan ik een pup zindelijk maken (s nachts)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LianneLianne

Hallo, ik heb een vraag.

 

ik wil binnenkort een pup kopen,Maar om hem dan zindelijk te worden, 

moet hij zo vaak mogelijk naar het slapen naar buiten om zijn behoefte te doen en dan zegmaar naar het eten, spelen elke keer naar buiten,

maar hoe doe je dat snachts?

mijn ouders, broertje en ik slapen boven en dan is de pup alleen beneden?

hij zit dan in een bench? 

 

mijn vraag: hoe kunnen we de pup zindelijk maken s nachts? moet 1 van ons beneden zijn om met hem telkens naar buiten te gaan of hoe moeten we dat aanpakken? iemand tips? (: 

 

Lianne 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hoi Lianne, leuk dat er een pup komt!

Als de pup net bij jullie is, is het belangrijk dat hij zich snel thuis gaat voelen. Daarom is het aan te raden om de pup de eerste tijd bij je te nemen op je slaapkamer, in een doos of in een bench, zodat hij hoort en ruikt dat jij vlak bij hem bent.

en ja, je zult eruit moeten s nachts. Als hij wat gaat piepen en onrustig wordt, neem je m op de arm, riem aan de halsband, even de tuin in, plasje doen en weer terug naar bed. De eerste nachten zul je er misschien een paar keer uit moeten, maar al snel zal je pup langer doorslapen.

veeeeeeeel plezier ermee!

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Een pup kun je niet meteen alleen beneden laten en jullie allemaal boven.

 

De pup moet er een paar keer per nacht uit met een beetje pech.

 

Daarnaast snapt deze er niks van als hij uit het nest gehaald wordt, alles onbekend en dan ook meteen zo lang alleen gelaten worden.

Gaat hem niet worden,  zou je niet eens moeten willen. ;-)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Mijn pup/jonge hond is nu 7 maanden en ik slaap nog steeds beneden. Gezellig joh!.

Je kan ook de eerste tijd de bench op je slaapkamer zetten en hem/haar  naar boven en beneden dragen

 

Wordt het een Labradoodle?

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Ik ben het niet honderd procent met de anderen eens, om eerlijk te zijn (no offense, ieder z'n eigen methode)

Ik heb nu twee Duitse herders, beide prima zindelijk.

De oudste was destijds de enige hond in huis en was dus ''alleen''. Ze sliep in de gang onderaan de trap. Wij waren gewoon boven aan het slapen. Ze is welgeteld één keer naar boven geklommen (en is toen achterover van de trap gekieperd...). Ze is daarna nooit meer de trap opgeklommen, wat in haar geval goed is, want ze heeft slechte heupen (Duitse herder he).

Met een pup zul je helaas wel eens beneden komen en bijna in een hoopje poep of een plasje stappen, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Je kunt van zo'n diertje niet verwachten dat het altijd goed gaat.

 

Onze tweede pup, die zeven jaar later erbij kwam, sliep (en slaapt nog steeds) samen met Diesel in de gang. Ze had dus al gezelschap en dat is voor een pup al anders dan wanneer hij alleen is.

Ook Senna is vrij snel zindelijk geworden en die hebben we ook nooit mee naar boven genomen. Maar zij is zelf veel naar boven geklommen. Doet ze nog steeds... Maar bij haar vind ik het niet erg, ze heeft geen lichamelijke problemen, doet RUSTIG op de trap (Diesel kan gewoon niet rustig doen) en boven doet ze niks, ze gaat gewoon liggen en wacht tot iemand wakker wordt en de kamer uitgaat.

 

Maar ja, die van mij hebben we dus nooit mee naar boven genomen. Diesel was heel zelfstandig en kon het niet zoveel schelen dat ze even alleen was (toen ze eenmaal in de gaten had dat we wel weer terugkwamen). Senna had gezelschap en kan veilig en zelfstandig de trap op en af.

Zelf denk ik dat als je een pup vanaf dag één mee naar je slaapkamer neemt en vervolgens verwacht dat ie alleen beneden kan blijven zonder stennis te gaan schoppen... Ik denk dat het dan heel lang duurt voordat ie alleen kan zijn (wat misschien zelfs verlatingsangst als gevolg kan hebben)

Maar goed, ik heb dus met mijn honden nooit gedaan, dus weet de echte ''gevolgen'' er niet van. Misschien werkt het wel super, ik weet het niet. 

Maar of hij nou naast je bed ligt, erop, bovenop jouw gezicht of dat ie in de woonkamer ligt; met een pup zul je er af en toe uit moeten in de nacht. Met Senna heb ik een periode gehad dat onze ingebouwde klokken gelijk gingen lopen ofzo en ben ik wekenlang wakker geworden tussen 4 en 5 's nachts en binnen een paar minuten werd Senna ook wakker, begon herrie te schoppen en ging ik naar beneden om haar naar buiten te laten.

Pups zijn wel leuk hoor :)

 

Hoe is dat bij jullie gegaan, Sandra en Charlie?? Geen moeite gehad met de hond daarna alleen laten? Of na 7 maanden nog steeds saampjes slapen? :p

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Sunny is ook welééns een paar uurtjes alleen, hoor. Ik ben dan het huis uit, dat is dan meestal in de nachtelijke- of avonduren en dat gaat ook gewoon goed.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow sliep ook gelijk beneden, alleen (was wel al vier maanden, maar toch).

 

Om de vraag van Lianne te beantwoorden: lang leve de wekker 

Je kunt geluk hebben, dat jullie toekomstige maatje al snel de nacht doorslaapt, maar je kunt ook vérre van geluk hebben en er de eerste weken vaak uit moeten voor een nachtelijk plasje, dat verschilt echt heel erg per hond.

 

Eerste 2 nachten heb ik haar laten piepen (vond ik echt verschrikkelijk, maar was bang dat ik anders continu naar beneden zou moeten, week na week, jaar na jaar). Daarna toch de wekker gezet, eerst om de twee uur en dat steeds wat meer gerekt.

Nog voor de vakantie was afgelopen sliep ze de hele nacht door. Wel een korte nacht, uurtje of 6, maar dat was heerlijk na die gebroken nachten 

 

En nu? Als ik de hele dag in bed zou blijven slaapt zij ook door volgens mij.

Ze slaapt inmiddels wel boven, maar of ik nou 6 uur slaap of 10 uur, ze blijft liggen toch écht duidelijk is dat ik uit bed ga. Ga ik er 's nachts uit omdat ik even naar het toilet moet, dan hoor ik haar hooguit diep zuchten als ik terug kom.

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Onze pup is de eerste nacht gewoon in de bench geweest (wel overdag eraan laten wennen), warme kruik, grote knuffelbeer en een fleecedeken over de bench heen. Om half 3 de wekker gezet en laten plassen. Hondje uit de bench, plassen, hondje in de bench, licht uit en weer lekker slapen, om half5 weer laten plassen en om 7uur is ze er weer uit gegaan. Nu zijn we 2 weken verder en slaapt ze van 23.30u tot ongeveer 7uur. Nooit een piepje gehoord 's nachts. 

Ik slaap 2 deuren verder dan de bijkeuken dus de deuren staan altijd open mocht ze wel piepen dan kan ik haar horen en laten plassen. 

Het ligt er ook helemaal aan hoe je fokker met zindelijkheid omgaat, als ze daar in een nest liggen dat steeds verschoond wordt dan hebben ze eerder het besef van zindelijkheid. 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Bij ons stond de pup ook naast ons bed en de wekker gezet of Jazz begon te piepen.

Soms 2 keer per nacht.

Na een week of 2 naar beneden daar was al een spaniel.

Dus hij was niet echt alleen.

Soms bleef ik om 6uur smorgens maar meteen op de bank hangen want slapen ging toch niet meer.

 

Jazz is opgegroeid in een puppyren,niet steeds natuurlijk maar de stap naar een bench was voor hem niet zo groot.

Boven bleef hij piepen,eenmaal beneden snachts ging het beter.

Achteraf leek het of hij niet boven wilde snachts.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik heb Paddy nu 2 weken, hij is nu 9,5 weken.

 

Ik heb een kleine bench naast mijn bed, met een wiegmatrasje, daarop een zeiltje en handdoek, en daaroverheen weer een lakentje.

 

De eerste nacht heb ik hem er halverwege even uitgehaald, en samen naar buiten, maar hij plaste niet. De tweede nacht ben ik er niet uitgegaan, toen had ie op t lakentje geplast. De derde nacht sliep hij de hele nacht door en was hij droog. Sindsdien is hij alle nachten droog. 

 

Voorlopig laat ik m nog naast mijn bed staan, tot hij 12 weken is, daarna denk ik dat ik m langzaam naar beneden doe, maar daar ben ik nog niet helemaal uit. Kan ook zijn dat ik m op mijn slaapkamer houd, maar dan wel in de bench voorlopig. Hij vindt dat echt een fijn plekje en valt meestal direct in slaap. Beneden mag hij overal vrij rondlopen.

 

Edit, in de bench heb ik de knuffel die hij van de fokker had gekregen, een knuffel die hij van mij heeft en een t-shirt of pyjama van mij. Alle beetjes helpen denk ik dan maar. ;)

Jill (Gast)

Hoi ik had toen mijn pup kwam ook die vraag. Ik heb een bench een kamertje verderop gezet zodat ik er meteen bij kon zijn als hij huilde. Binnen 2nachten sliep hij al door en hij heeft nooit een ongelukje gehad Dus het kan ook meevallen!!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hihi, als ik dit zo lees zijn wij wel een beetje hard

we hebben hem s nachts gewoon in de bench beneden gedaan (overdag legden we hem er al in als hij sliep) maar hij was zo moe dat hij telkens maar een paar minuutjes ging piepen, tot die tijd bleef ik er gewoon stil naast zitten en daarna ging ik naar boven slapen

geen wekker gezet, de eerste week ging hij piepen of blaffen en dan gingen we naar buiten met hem

Volgende forumvraag: Hoe puppy vervoeren in de auto
^