Jij vindt 1200€ veel geld voor puppy, en dus ga je maar voor een asielhond, gemiddeld 250€ (maar deze zijn NOOIT je eigendom)
hmm faro is gewoon mijn eigendom hoor.
En ze heeft toch goed omschreven waarom ze net zo lief een asielhond neemt, ik weet niet of je dus ga je maar voor een asielhondzo rot bedoelde, het komt er wel rot uit.
zeker na haar uitleg.
Ik rijg die dikke letters niet dun, sorry, het was niet schreeuwen of zo.
haha, ja dat heb ik ook wel eens, geen idee waar dat aan ligt.
Haha ik tik vaak CAPS in ipv de A dus dan denken mensen dat ik pissig ben maar eigenlijk ben ik gewoon onhandig
Ik ben nog aan het twijfelen of het een asielhondje wordt of niet. Ik heb dit topic aangemaakt omdat ik er over twijfel, omdat het ras mij eigenlijk niet zoveel uit maakt maar het karakter wel. Ik wilde er graag meer over weten (over de ervaringen die mensen er mee hebben). Als er in de periode wanneer het hondje komt (mei tot juli: ik wil de eerste weken thuis zijn) een tussen zit waarvan ik denk dat ik er een klik mee heb, wordt hij het. Zo niet, dan gaan we of verder kijken of kijken voor een specifiek hondenras, maar het een sluit het ander niet uit
Tja zoveel meningen maken je misschien nog wel meer in de war.
Doe wat je hart je in geeft,en je hebt nog even de tijd om alles eens goed op een rijtje te zetten.
Abby is ons eigendom, Cantor niet.
Maar merk je daar wat aan? Wij niet.
En ik snap dat de TS 1200 voor een hond duur vind. Ik kan dat begrijpen. En volgens mij niet echt voor het uiterlijk gaat maar voor de binnenkant, en je daar net zoveel kans mee hebt als een rashond.
Klopt. En sommige mensen vinden het fijn als ze over hetzelfde kunnen praten, als je begrijpt wat ik bedoel.
Don't buy, but adopt!
Ben al blij dat je erover nadenkt een hond te adopteren.
De adoptiekosten van onze honden is 295 euro. Uit Roemenië. Dit is incluis: vaccinaties (inclusief rabiës), ontwormd, behandeld tegen parasieten, gechipt, gecheckt door een dierenarts en heeft de hond een paspoort. Ook wordt de vliegreis hiervan betaald. Elke hond wordt ook getest op Dirofilaria, Anaplasma, Borrelia en Ehrlichia (4D test). En word ernaar gestreefd dat de honden gesteriliseerd zijn. En bij aankomst krijgen adoptanten/ opvangers een weekje een giardiakuur mee.
Maar met een hond, of levend wezen sowieso, heb je nooit garanties. Dieren kunnen ziek worden, je kan nooit 100% iets uitsluiten. Daarom is verzekering dan misschien handig. Maar dat is voor iedereen zelf te bepalen.
Ik snap best dat mensen de prijs van een rashond te hoog vinden, zelf vind ik 1500 euro ook wel érg veel, om over hogere prijzen maar te zwijgen.
Mellow was 180 of 220 euro, dat weet ik even niet meer.
Maar... 63 euro dierenarts nadat ze is gebeten (vergoed door verzekering van tegenpartij), al valt dat natuurlijk in het niet bij de kosten van toen zíj een hond heeft gebeten... 850 euro (eerste Paasdag, dus ongetwijfeld dubbel tarief).
Dit is wel vergoed door onze WA, maar als je dit soort dingen optelt dan zit je wel aan de prijs voor een rashond
Verder geen schrikbarend hoge kosten, al zou je hoge kosten met elke hond kunnen hebben, rashond of kruising, hond van fokker of hond uit asiel.
Mijn ouders hebben 2 Dalmaten met stamboom gehad, de eerste is 12,5 geworden, de tweede maar 9 (Max was heel ziek helaas).
Je kunt helaas altijd pech hebben, maar met een goed gefokte hond weet je in ieder geval dat vader niet ook de broer is van je pup.
Regelmatig worden in dit topic de woorden "adoptie" en "adopteren" genoemd. Een hond kan niet geadopteerd worden, omdat een hond volgens de wet een "ding" is. Alleen kinderen kunnen geadopteerd worden.
Zie ook dit topic op het petsfriends forum
http://www.petsfriendsforum.nl/index.php?topic=4538.0
quote van volgende site:
Wettelijk bestaat adoptie echter alleen binnen het personen- en familierecht, en is uitsluitend gericht op kinderen
unquote
Bron: http://www.praktischdierenrecht.nl/attachments/072_Rarara.pdf
Veel contracten van stichtingen/organisaties en asiels zullen indien deze onder de loep van een jurist genomen worden, niet rechtsgeldig verklaard worden ook in verband met in deze contracten gestelde rechten en verplichtingen.
Klopt Loesje, maar een leasehond klinkt wel heel maf.
Ik heb nooit wat getekend, waren ze vergeten.
maar ik wist dit allemaal niet, interessant om te lezen.
dank je wel!
AWW! Ik denk alleen dat hij niet meer in het asiel zit als wij gaan kijken, want het hondje komt pas eind april begin mei. :(
Haha
Leenhond, logeerhond, pleeghond.
Leending, logeerding, pleegding
Ik hou het tóch bij adoptiehond, klinkt wat vriendelijker
Poes Puk is ook officieel nooit van ons geweest, maar toen ik na een maand een bericht namens haar naar het asiel stuurde heb ik nul respons gehad. Heb ze ook niet geïnformeerd over onze verhuizing en over Puk haar overlijden.
Mellow blijft formeel ook van het asiel, maar ik merk daar niks van. Post ik foto's op Facebook, dan reageert zij daar soms op of ze 'liked' de foto. Mochten er duidelijke tekenen zijn dat ik niet zo goed ben voor Mellow als ik doe geloven, dan zullen ze vast wel stappen ondernemen. Ik vind hun meer betrokken dan het asiel waar Puk vandaan kwam.
Hij komt half januari naar Nederland. Dan komt hij eerst in een gastgezin en gaan ze kijken hoe zijn karakter is, wat hij nog moet leren etc. Zodat de nieuwe "eigenaar" weet wat ie in huis haalt. April is dan wel een overbrugbare periode denk ik, maar dat kun je met de contactpersoon overleggen.
Dat is bekend bij deze honden John. Daarom zitten ze eerst een tijdje in het gastgezin, zodat goed duidelijk wordt of er en zo ja wat voor problemen er zijn. Priscila heeft duidelijk aangegeven dat ze wel een hond met een rugzak wil, dus ik neem aan dat ze daar wel goed over nadenkt.
kom op nou zeg, soms worden er al problemen bedacht, rugzakjes gemaakt terwijl dat helemaal het geval niet hoeft te zijn.
Een gastgezin is juist handig, ten eerste kom je meer te weten over de pup, en ze worden echt wel liefdevol behandeld, vaak is er al zindelijkheid training gedaan en hebben ze al dingen geleerd.
Ik heb een hond die van een jager is geweest, gezworven heeft en 3 jaar asiel, nou ik heb echt een top hond, de littekens zijn niet te tellen op hem, verdiep je alleen goed in hoe je een hond kan begeleiden en denk nou niet meteen aan allemaal problemen die er helemaal niet hoeven te zijn.
Een pup die naar een pleeggezin gaat en dan al een rugzak, sorry hoor.
Als je bij voorbaat al zo denkt dan krijg je zeker een pup die in de ar raakt, is hij het dan niet dan komt het vanzelf wel.
Denk positief dan breng je dat vanzelf over.
Pupje gewoon lekker gelijk naar een eigen baasje, zodat hij niet meer hoeft te verhuizen is mijn mening. Vind het overigens een rare uitspraak dat honden uit het buitenland de verhuizingen gewend zijn en dus? Moeten ze het maar slikken? Iets uit noodzaak moeten en iets gewend zijn, zijn 2 verschillende dingen. Pup hoort in buitenland al geevalueerd te zijn. Althans ditis mijn mening. En deze pup kan best uit het buitenland komen en een hele leuke onbevangen hond zijn. Dat hoort de stichting al te weten.
Misschien weten ze dat ook, als er erg problemen zijn weten ze ook vast wel, een pleeghuis hoort dat vast wel.
Voor de hond zelf lijkt het mij eigenlijk ook wel beter als hij naar een vast plekje gaat ipv nog een tussenstation bij een gastgezin. Hij moet toch weer een keer extra verhuizen en weer een keer extra wennen. Bevordelijk lijkt me dat niet echt om je snel ergens thuis te voelen.
Maar goed dat is vanuit de hond zelf bekeken. Soms kan het denk ik helaas niet anders.
Zelf ben ik ervoor gewoon voor een hond te gaan als je eenmaal voor een hond gekozen heb. No matter what... Geen verwachtingen, en dus ook geen teleurstellingen.
Maar ik snap ook dat sommige mensen het wel prettig vinden te weten hoe een hond zich bij een gastgezin gedraagt. Al zegt dat uiteraard lang niet alles, en kan je daardoor juist weer extra teleurgesteld worden als de hond zich bij jou weer heel anders gedraagt dan bij het gastgezin.
Olly is trouwens ook op 7 maanden naar Nederland gekomen en in een gastgezin geplaatst. 2 maandjes later mochten wij hem al opzoeken.
Dit is een puppie, die heeft niet op straat geleefd , en zit bij een opvanggezin die meestal wel weten wat ze moeten doen.
Iedereen heeft zijn eigen mening, als je naar iedereen luistert dan word je helemaal gek haha. Volg inderdaad je hart.
Een hond aanschaffen moet niet een overhaaste beslissing zijn. Je moet voelen dat dit dé hond is. Wij kunnen enkel ervaringen opnoemen, maar elke hond is anders. Geen 1 situatie zal hetzelfde zijn. Dus kijk rond op rassenlijsten, lees je daarin in en kijk rond op adoptiesites (baasjegezocht, dogsadoptionsnederland bijv.). Je komt de juiste hond wel tegen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?