hallo ik zou graag willen weten: ik heb een hond en als je die oppakt die gromt, al vanaf puppy is het dominantie? hij blijft het doen ookal zeg je neen mag niet.
Misschien wilt die niet dat je hem oppakt.
Ik zou zeggen dan ook niet doen.
Heeft Shadow ook gedaan, gewoon blijven volhouden! Zodra hij rustig is in je armen een snoepje geven en op de grond zetten, dan weer oppakken en wachten tot hij weer rustig is en weer een snoepje. Dit blijven herhalen tot hij helemaal rustig is.
Blijf dit een aantal dagen achter elkaar doen.
Ik deed dit samen met mijn vriend dus om en om oppakken. (scheelt wat verzuring in je armen!)
Shadow ging na het grommen ook wilt spartelen en proberen te bijten, NIET schrikken of gelijk neer zetten gewoon vast houden tot hij rustig is. En goed belonen als hij rustig is in je armen.
Ik hoop dat je wat hebt aan deze tip, heeft ons namelijk wel geholpen!
Dit was wel toen hij pup was!
Het gaat hier om een grotere en oudere hond.
Waarom zou je deze moeten dwingen?
Als hij niet opgepakt wilt worden doe het dan niet.
Een hond gromt niet voor niets, het is zijn manier om te zeggen dat hij iets niet leuk vindt. Persoonlijk vind ik dus dat je dan moet stoppen met wat je doet, want de volgende keer denkt hij misschien 'grommen hielp niet, dus ik bijt maar gelijk'.
Sommige honden vinden het gewoon niet leuk om te worden opgetild, waarom zou je daar dan koste wat kost mee doorgaan?
Die van mij blijft als een baby in je armen hangen met haar 16 kilo
Mogelijkheid dat je je hond misschien pijn doet bij het oppakken?
Enneuh een hond heeft vier poten gekregen om die op de grond te zetten
Tenzij het noodzakelijk is zou ik haar niet oppaken.
Waarschijnlijk vindt je hond dit gewoon niet prettig. Dit kan ook angst zijn. Waarom wil je je hond optillen?
Nooit straffen voor grommen, straks zit je met een hond die gelijk uitvalt/bijt in plaats van eerst te waarschuwen. Een grom is puur een waarschuwing. Als je je hond per se wilt optillen, leer het dan op een positieve manier aan. Oefen het in kleine stapjes en beloon de hond veelvuldig als het goed gaat.
Jij hebt toch 2 grotere honden (die mechelaar en een soort stafford).
Waarom wil je die oppakken?
Grommen is niet meteen dominantie, misschien vindt hij het eng of is hij bang voor pijn.
We kunnen tot hier niet horen welk soort grommelen hij gebruikt.
Dat zal je zelf moeten leren uitmaken.
Honden gebruiken allerlei grommel-variaties.
Ik heb op het moment één die "praat" met grommelen: blij zijn, ongemakkelijk voelen, genot enz, grommelt altijd.
Ben er aan gewoon.
Mijn andere honden hebben het nooit zo veel gedaan.
Bij die kan ik het compleet negeren en gewoon mijn ding doen.
En jawel, is heel handig als je blijft oefenen dat de hond zich laat oppakken voor als je ze bv bij de dierenarts op de tafel moet zetten.
Mellow heeft ook verschillende geluidjes, maar aan haar hele houding zie ik ook wat ze bedoeld. Komt mijn vriend thuis, dan doet ze een "rrrrrrwooee" (zeg maar ) en tuit daarbij haar lipjes. Staartpuntje gaat heen en weer, ze breekt zowat doormidden bij haar middel: dan is ze gewoon héél blij
Ik mag aannemen dat ts wel weet wat voor soort grommen het is.
De hond wilt het duidelijk niet dus waarom aanleren.
Je hond geeft aan dat het oppakken niet fijn is. Misschien is er een medische reden waarom de hond het niet fijn vind? Of pak je hem op de verkeerde manier op? Of hij vind het gewoon geen prettige handeling. Maar je honden zijn nu 5 en 6 maanden.. denk niet dat je ze nou nog veel moet optillen? En anders proberen het rustig op te bouwen, dus beginnen met gewoon 1 hand tussen de voorpoten te leggen en kijken hoe dat gaat, dan goed gedrag belonen, en dan rustig een stapje verder opbouwen. Maar optillen is voor de meeste volwassen, grote honden niet echt een pretje volgens mij. De enige keren dat ik die van ons moet optillen is als ze op de dierenarts tafel moeten, maar zelfs dan vraag ik de dierenarts of het mogelijk is de tafel omlaag te zetten, dat ze er zelf op kunnen gaan staan en dan de tafel omhoog laten gaan.
Soms kan het inderdaad wel nodig zijn om de hond op te tillen, maar dat moet wel rustig worden opgebouwd, misschien inderdaad een andere til-manier uitproberen.
Ik draag Mellow ook niet dagelijks hoor (dan is 16 kilo bést zwaar namelijk ), maar soms moeten we over een wildrooster en ja, dan moet ze tóch even opgetild. Blijft keurig hangen, pootjes vooruit en als we erover zijn zet ik haar weer neer. Geen gegrom of gespartel.
Ik houd mijn linkerhand achter haar voorpoten en mijn rechterhand onder haar kont, zo 'zit' ze in mijn armen zeg maar
Voor een paar meter prima te doen, ook al is het niet de juiste til-manier.
ja het gaat hier om een stafford van 6 maanden oud en die deed dat al van in het begin.
Van wat ik vernomen heb is de beste manier van tillen met een hand tussen de voorpoten door (dus je steekt je arm tussen de voorpoten door, richting de buik met je hand, de borst van de hond leunt dan op je arm) en met de andere hand de achterpoten en het achterste ondersteunen.
ja zo doe ik het ook maar dat is niet het enige hij is ook bang van bijna elk geluid terwijl we hem elke dag socialiseren met stofzuiger, autos, brommers enzovoort
nee fokker uit slovenie en vanaf 12 weken dus eigenlijk heeft hem de leerproces van 8 TOT 12 WEKEN was hij nog daar in da land en weten niet wat er met hem is gebeurd daar. maar de eerste maand ging alles goed en nu opeens vertoond hij zo bang gedrag naar geluid.
Ik zou hem gewoon niet oppakken.
Hij wilt dit gewoon niet en als je het blijft doen heb je ook nog eens kans dat een keer wél bijt.
Dan heeft de hond het weer gedaan
ja maar ik hoop echt dat het goed komt we willen een hondentherapeut laten komt maar dat is 500 euro voor 1 jaar want hij valt ook elke hond aan die hij ziet al van kleins afaan. die vechtlust zit echt nog in dat stukje stafford.
Persoonlijk denk ik inderdaad ook dat dat een stukje genen is, het niet zo goed met andere honden overweg kunnen. Maar veel agressie die ik zie bij staffords en andere soortgelijke rassen is vaak erg buitenproportioneel en vind ik ook niet rastypisch. Mijn eigen hond is een kruising met iets van ambull en zij viel uit naar elke hond, zelfs al was de hond soms wel 70 meter verderop, dat vind ik niet meer vallen onder rasgebonden agressie. Ik ben daar persoonlijk altijd een beetje voorzichtig in, om het gelijk te labelen als rasgebonden agressie. Het is een dingetje waar je rekening mee moet houden in mijn ogen, maar verder kijken naar andere oorzaken is ook niet onverstandig.
Waar ergens woon je, misschien kunnen we hier op het forum nog een goede GT aanraden?
Dominantie is achterhaald.
Grommen doen honden omdat ze iets niet prettig vinden.
Blijkbaar vind je hond het niet leuk om opgetilt te worden
ik woon in schilde lady en de vagebond.
Lekker je hond op zijn vier pootjes laten staan dat is wat hij wil zeggen.
het forceren maakt het alleen maar erger en angstiger met alle nadelen vandien.
Wanneer het ooit nodig is bij de da dan komt dat vanzelf wel goed.
ok bedankt
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?