Het bestaat. De ultieme stilteplek voor honden op oudejaarsnacht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eugene MathijssenEugene Mathijssen

honden foto van Eugene Mathijssen

Dit mag Belle nooit meer meemaken. Dat besluit nam ik op het moment dat 2013 overging naar 2014. De hele dag had ze al hevig trillend in een hoekje van de kamer gelegen. Maar toen om klokslag twaalf uur de hel losbarstte, was er geen houden aan meer. Machteloos moest ik toezien hoe Belle in blinde paniek tevergeefs aan het oorverdovende geluid van de zware explosies probeerde te ontsnappen. Maar achter het gordijn, onder trap en in het toilet bleven de daverende knallen haar angst verder voeden. En het ergste van alles was, ik kon op dat moment helemaal niets voor doen. Niet toen. Maar de volgende jaarwisseling zeer zeker.

Kofferbak vol vuurwerk

Begin december voelt Belle haarfijn aan dat er barre tijden voor honden aanbreken. Ze wil dan niet meer mee naar de dijk of de polder. Met de auto naar het Amsterdamse Bos, Toolenburgse Plas of Spaarnwoude vindt ze wel prima. Dit jaar heb ik voor het eerst geëxperimenteerd met de Adaptil halsband. Deze bevatten feromonen die snel bij honden in stressvolle situaties tijdelijke geruststelling geven. Dit heeft gewerkt. Belle was rustiger en ontspannen. Ook wilde ze vaker in haar eigen omgeving wandelen. Voor oudejaarsavond kreeg ze van de dierarts pure valium. Maar omdat al tien jaar alle middelen faalden, had ik weinig vertrouwen dat deze pilletjes wel Belle zonder angst door de jaarwisseling zouden loodsen. Natuurlijk had ik een jaar lang nagedacht over mogelijke oplossingen. Met een vuurwerkvrij vakantiepark had ik zeer slechte ervaringen. Daarbuiten geldt  een vuurwerkverbod immers niet. En ook een huisje midden in de Ardennen of zo hield een risico in. Er konden in de buurt ook Nederlanders verblijven met een kofferbak vol vuurwerk. Half december wist ik het ineens. Er is een plek in Nederland waar het tijdens oudejaarsnacht muisstil moet zijn. Op nog geen uur rijden van Amsterdam. Daar zou ik naar toe gaan als in de loop van de avond bij Belle de paniek zou aanzwellen.

Vredig slapen

Om tien uur ’s avonds nam ik het besluit om samen met Belle te vertrekken. Rond ons huis werd de vuurwerkoorlog al in alle hevigheid uitgevochten. Snel loosde ik haar de auto in en binnen vijf minuten zaten we op de snelweg. Met de radio op de Top 2000 reed ik op mijn gemak naar mijn einddoel. Op de snelweg hoor je geen vuurwerk. Dat was de eerste winst die Belle en ik te pakken hadden. Ze verzette ze niet langer meer tegen het laatste restje valium in haar lijf en lag vredig op de achterbank te slapen. Voor het eerst in vele jaren had ik ook een relaxed gevoel op oudejaarsnacht. Geen hele avond stress meer, omdat Belle – en destijds natuurlijk ook Floortje – in paniek waren door hun vuurwerkangst. Nu nog maar hopen of ik echt op de stilste plek van Nederland aan het aankoersen was… 

Niets. Helemaal niets.

Het was doodstil bij het monument op de Afsluitdijk. Op af en toe een voorbijrazende auto na had niemand hier op dit uur ook maar iets te zoeken. Het vasteland was zo ver verwijderd van deze plek, dat niets maar dan ook niets van het vroegtijdig afgestoken vuurwerk te horen was. Het was 23.15 uur. Belle had al meer dan twaalf uur niet meer geplast. Ik haalde haar uit de auto en lijnde haar voor de zekerheid aan. Een half uur hebben we samen gewandeld over de parkeerplaats. Belle haar staartje ging vrolijk heen en weer. Voor het eerst in haar leven was ze rustig en ontspannen op oudejaarsnacht. Geen knallen, dus geen angst of paniek. En ik kon eenmaal terug in de auto voor het eerst van mijn leven naar de finale van de Top 2000 luisteren. Het werd twaalf uur. Voorzichtig opende ik mijn raam om te luisteren. Niets. Ik hoorde helemaal niets. Het bleef ook nu overal in Nederland massaal vuurwerk werd afgestoken op deze plaats dood en doodstil. 

Groot knalfeest

Rond half een startte ik de auto om samen met Belle weer naar huis te gaan. Rond twee uur – als het vuurwerk zo goed als voorbij is – was ik van plan om in Amsterdam aan te komen. Rustig op mijn gemak reed ik over de Afsluitdijk naar de overkant, want pas in Friesland kan je weer omdraaien. Het was zo goed als stil toen ik thuis arriveerde. Er zullen mensen zijn die mijn actie overdreven en belachelijk zullen vinden. Ik noemen het de ultieme liefde van een baasje voor zijn hondje. Volgend jaar sta ik er weer op oudejaarsavond. En iedereen die een échte vuurwerkvrije plek voor zijn hond zoekt, is welkom. Neem allemaal oliebollen en alcoholvrije champagne mee. Maken we er één groot knalfeest van daar op bij het monument de Afsluitdijk!

Update: Belle is in september 2015 helaas overleden. Ze zal nu nooit meer last van vuurwerk hebben. Nikki is onze nieuwe Bearded Collie pup. Tot nu toe nog geen last van vuurwerk. Dus hopelijk voorlopig geen Afsluitdijk meer voor me...

 

 

 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Behalve dat het voor mij één glaasje champgne met alcohol mocht zijn (niet meer vermits er gereden moet worden)... zou ik zeker iets dergelijks doen als ik in jou situatie zat :-)

 

Niet thuis blijven waar ze knallen als m'n hond er ziek van wordt en een rustig plekje zoeken... Dat zeker !

 

Goed gedaan !!!  Lief dat je zo aan je huisdier denkt.

honden page profiel --

honden foto van -

Super! En wat heb je het ook fantastisch opgeschreven....

Wat fijn voor jou en Belle dat het zo'n stress loze jaarwisseling was! 

honden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)

Geweldig Eugene,

 

Geweldig  wat een fantastische oplossing.

Wat heerlijk voor Belle dat ze zo ontspannen de nieuwjaarswisseling heeft meegemaakt.

Als we in de buurt zijn, komen wij zeker op dit komende nieuwjaarsfeest!

Voor jou en Belle de allerbeste wensen voor 2015!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Groot gelijk heb je!! Ik heb dit jaar voor t eerst zelf ervaren hoe in paniek je hond kan zijn voor vuurwerk. Toch konden wij met pilletjes en naar rustige plekken rijden en daar wandelen goed redden

 

Ik vind dat je het ook heel mooi hebt opgeschreven ja

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Wat een geweldige oplossing! Ik denk dat ik volgend jaar maar met m'n caravannetje op z'n parkeerplaats ga staan. Kan nog best gezellig zijn, zo aan het water. :)

 

Vind je het goed als ik je verhaal kopieer en deel? Ik vind hem zo mooi geschreven. Als je wilt zal ik je naam erbij vermelden.

honden page profiel Eugene MathijssenEugene Mathijssen

honden foto van Eugene Mathijssen

Uiteraard mag je mijn verhaal overal plaatsen waar je wilt. Caravan goed idee! Nu nog een oliebollenkraam en bierfiets!

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Overdreven en belachelijk..nee! juist respect!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb eerder gelezen van iemand die daarheen ging.

 

Mellow hoort áltijd wel iets volgens mij, maar gelukkig vind zij thuis altijd veilig en was het dit jaar écht heel goed te doen (buiten is weer een heel ander verhaal...)

 

Misschien was jouw actie overdreven ja.

Overdreven liefdevol en zorgzaam voor Belle 

honden page profiel Eugene MathijssenEugene Mathijssen

honden foto van Eugene Mathijssen

Dank voor je laatste twee zinnen. Ik geniet het hele jaar door van Belle. Dus één keer per jaar iets voor haar terugdoen, doe ik met alle liefde. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Er zijn mensen die naar een vakantiepark of naar het buitenland gaan, om het vuurwerk te ontlopen, dus neu, niet overdreven. Wakker ben je toch, dus waarom niet. Als ik auto kon rijden zou ik ook zoiets doen denk ik. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je de middelen (rijbewijs en auto) en tijd ervoor hebt is het niet gek.

 

Soms moet je gewoon iets nét even anders doen om het voor je hond (en dus ook voor jezelf) prettig te houden.

 

De een gaat op de Afsluitdijk staan met de jaarwisseling, de ander gaat dagelijks 1 of 2 keer met de bange poeperd naar het bos (omdat hondlief anders niks doet).

En als er mensen zijn die dat raar vinden... jammer voor hun dan.

 

Belle heeft een mooie jaarwisseling gehad en daar ging het om 

honden page profiel --

honden foto van -

Eugene, ik had je verhaal (copyright met jouw naam) gedeeld in een groep, je hebt a.s. oud & nieuw in ieder geval 1 metgezel.... Er is iemand die sowieso naar de Afsluitdijk gaat met haar hond.... :-) Dankzij jouw verhaal en ervaring.... 

Brigitte, Zebee & Zabaa (Gast)

Wauw, dit is geweldig !!!!!!!!!!!
Dit jaar enorm veel problemen met ons Zebee.
Als het niet zover van Limburg was zou ik de volgende jaarwisseling zeker komen. Maar helaas......de andere kant van het land.
Compliment voor jou....een TOP idee !!

honden page profiel Bianca WarnarBianca Warnar

honden foto van Bianca Warnar

Wat een mooi verhaal en lekker voor Belle dat ze een mooie jaarwisseling heeft gehad.

 

 

Goed idee.

 

Gelukkig snurken die van mij er gewoon door heen.

 

een heel mooi 2015 toegewenst voor jullie

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wauw, dan heb je ook wel geluk dat er na 2 uur niet meer afgestoken wordt thuis. Hier ging het tot na 4 uur door.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Ter wijl ik dit leest knalt er weer vuurwerk gelukkig dit keer geen panische Lobke ze ligt samen met Lodewijk en Vlaai op mijn bed onder het dekbed lekker samen open onder elkaar , gelukkig maar want ik ben dood op van al die gekken die hun geld verspillen . goede aktie trouwens voor mij iets te ver op de scootmobiel anders was ik er ook bij volgend oud en nieuw.Hein.

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Niks overdreven,gewoon heel veel liefde voor je hond.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mooi gedaan! 

 

Sommige honden zijn er echt panisch voor, kruipen weg, trillen, eten niet meer etc. Dat hebben onze honden gelukkig nooit gedaan. Ze vinden het zeker niet leuk nee. Maar overdags af en toe een knal daar kijkt Obi niet van op.

 

Ik ga richting de aanloop van volgend jaar Obi weer proberen te trainen met geluidstapes en een enorme geluidsset. Aangezien de afsluitdijk voor mij echt geen optie is. Maar ik vind het geweldig bedacht! Obi vond het alleen om 12 uur toen alles losbarstte teveel. Toen ging hij mee zitten blaffen...

 

Ik heb als één of andere hyper-quizmaster allerlei hondenpuzzeltjes met hem zitten doen. En uiteindelijk kon ik hem er genoeg van afleiden dat ie lekker met z'n eigen dingen bezig was. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Heel mooi omschreven.

 

Overdreven? Nee... Hier viel het gelukkig echt reuze mee. Maar als ik jou verhaal lees, lijkt het me verschrikkelijk om je hond zo te moeten zien lijden. Zou ik het zelf ook doen...!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Ter wijl ik dit leest knalt er weer vuurwerk gelukkig dit keer geen panische Lobke ze ligt samen met Lodewijk en Vlaai op mijn bed onder het dekbed lekker samen open onder elkaar , gelukkig maar want ik ben dood op van al die gekken die hun geld verspillen . goede aktie trouwens voor mij iets te ver op de scootmobiel anders was ik er ook bij volgend oud en nieuw.Hein. "

 

Ik denk dat daar volgend jaar zoveel volk naartoe trekt dat er best wel iemand bij jou langs komt en jullie oppikt ;-)

Nico (Gast)

Prachtig verhaal! Zo ga ik al járen, met mijn huidige Golden Retriever en mijn vorige, naar Lauwersoog, wat slechts 30 km bij mij vandaan is. Ook dat is een stiltepunt. Er is wel, in een naburig vakantiepark en in een woonkern, wat vuurwerk, maar dat is met de autoramen gesloten géén probleem. Het is ook niet te zien. En ja,  mijn hond doet gewoon haar behoeften, wat ik in eigen woonplaats wel kan vergeten op oudejaarsdag!!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hondje heeft vertrouwen in je, alleen maar top. ik kan me de angst van een hond thuis niet voorstellen, maar dat maakt niet uit .

 

wat ik me wel afvraagt hoe vergaat het de andere dagen dan ? ik lees en hoor dat er weken van te voren vuurwerk is in dorpen en steden, hoe ga je daar dan mee om ?

 

hier is het gelukkig stil de dagen voor oud en nieuw, maar wat ik lees is er weken lang al drama voor de honden, hoe vergaat het je hond dan ?

 

misschien volgend jaar een week naar ameland of texel ? er is ook daarover een topic geopend in leuke honden verhalen, geen stres niets geen vuurwerk daar, zou dat een optie zijn voor volgend jaar een weekje daar naar toe ? als het kan dan natuurlijk ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

overdreven ? nee echt niet, de angst heb ik hier niet met mijn hond, maar als het haar zou overkomen, ik zou ieder jaar er voor sparen om naar de eilanden te gaan, geen geknal geen ellende voor mijn hond.

 

is het zo gek nou dat we vuurwerk graag willen afschaffen ? als ik lees wat een grote ellende het voor vele dieren is ?

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

"  
Ik denk dat daar volgend jaar zoveel volk naartoe trekt dat er best wel iemand bij jou langs komt en jullie oppikt ;-) "

Volgend jaar is het 2016.dus mocht iemand mij willen oppikken dan wel dit jaar graag haha Hein.

Anoniem (Gast)

Even een oud topic omhoog halen omdat oud en nieuw nu wel weer heel dichtbij komt! 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Dat was ik @anoniem

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Even een upje voor de mensen die alsnog hals over kop moeten/willen vluchten!

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Superidee zeg! En ik word er best emotioneel van dat mensen dat voor hun lieve hondjes doen. Het wordt Semmy's eerste oud en nieuw. Tot nu toe gaat het goed maar ik had ws precies hetzelfde gedaan als ze ook zo bang was geweest. 

Fijne en hopelijke rustige jaarwisseling toegewenst!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Superidee zeg! En ik word er best emotioneel van dat mensen dat voor hun lieve hondjes doen. Het wordt Semmy's eerste oud en nieuw. Tot nu toe gaat het goed maar ik had ws precies hetzelfde gedaan als ze ook zo bang was geweest. 

Fijne en hopelijke rustige jaarwisseling toegewenst! "

 




Hoe oud is ze dan nu? Weet je wat er bij Obi op de hondenschool gezegd werd? Dit jaar zal het goed gaan omdat het nog een pup/jonge hond is. Waarbij de nieuwsgierig heid vaak overwint van angst. Volgend jaar zul je zien dat ook hij problemen heeft. En dat klopte.. Hij is nu bang ondanks de trainingen met geluidsfragmenten etc. Dus helaas...

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Truukje => Cover your eyes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^