Nala is nu ruim 2 jaar en is 3 keer loops geweest.
Haar 2de en 3de loopsheid is ze schijnzwanger geweest.
Op dit moment is ze nog niet stabiel en ze is heel vel.
Nu wil ik haar dus laten helpen omdat het schijnzwanger zijn niet goed voor haar is.
Mijn vraag aan jullie mede honden eigenaren is "wat zouden jullie doen"?
En hoe groot schatten jullie de kans dat ze nog veller of juist rustiger word?
Wat zijn jullie eigen ervaringen?
ze is ruim twee jaar, al aardig gesetteld, honden die volwassen zijn zullen niet veel veranderen als ze gecastreerd zijn.
zelf castreer ik geen teef, alleen als het medisch noodzakelijk is, veel en heftig schijndracht, niet mooi dus dan kan ik je heel goed begrijpen, maar een teefje die loops is geweest zal altijd wat schijndrachtig zijn, hier bemerk ik er weinig van, zou ik wat merken dat het niet ideaal bij dr is, zou ik eerst ..Puur..gebruiken na de loopsheid, is het zo dat het dan nog te heftig is de schijndracht dan is dat een overweging om te castreren, maar lees je goed in, er zijn ook nadelen en niet alleen voordelen .
Ik heb spijt van de castratie van mijn stafford teef. Zij is incontinent geworden na de castratie.
Nu schijnt dit voornamelijk bij grotere honden voor te komen.
grt Manja
Bij Nala is het zo erg dat ze melk in haar tepels heeft. Ze is dan ook niet te genieten. Wat raad je me aan te geven Willemijn? Want Janine van Lola, Dips en Liz had het over puur schijnzwanger. Ik heb het nog niet geprobeerd.
ik zou eerst kijken of het met homeopathie op te lossen is, de schijnzwangerschappen.
mijn meisje is zo ellendig geweest na de narcose (ze heeft de 1e week amper kunnen lopen) nee als ik wist dat een hond zo ziek kon zijn hiervan had ik het nooit gedaan.
Tsjaaa dips word gesteriliseerd. Is nu 3.. maar was in sep loops en ondertussen nog steeds schijnzwanger.. homeopatische dingen werken niet. Ze lekt melk alsof ze een nest heeft en haar tepels zijn ook mega..
Dus ik ga het wel doen! Want dit is voor haar echt niet leuk!!
Tsjaaa dips word gesteriliseerd. Is nu 3.. maar was in sep loops en ondertussen nog steeds schijnzwanger.. homeopatische dingen werken niet. Ze lekt melk alsof ze een nest heeft en haar tepels zijn ook mega..
Dus ik ga het wel doen! Want dit is voor haar echt niet leuk!!
ik zou Puur gaan gebruiken, dat is te geven de laatste week van loopsheid, dus ongeveer een dag of 18/20 je kan het vinden op internet, wacht ik zet het wel even hier neer ter informatie.
lees je er over in, op internet kan je veel er van vind.
Geschikt voor: Kat, Hond, Knaagdier.
Te gebruiken bij schijnzwangerschap.
Hoewel veel van onze honden qua uiterlijk weinig gelijkenis meer vertonen met de wilde wolf is de essentie van veel hondengedrag hetzelfde gebleven als dat van hun wilde voorvaderen. Een van deze erfenissen is dat veel moderne huishonden, ook al leven ze niet in een roedel en is er geen alphateef om te helpen met zogen (het oorspronkelijke doel van schijndracht in de wolvenroedel), hetzelfde schijnzwangere gedrag vertonen.
Vaak is als eerste waar te nemen dat teven zich vanaf de loopsheid anders gaan gedragen. Bij dieren die bevrucht zijn begint van af die periode de progesteronspiegel te stijgen, bij onbevruchte schijnzwangere teven gebeurt hetzelfde. Na de bevalling daalt deze progesteronspiegel weer en zorgt het hormoon prolactine ervoor dat de melkproductie op gang komt. Dit hormoon is ook van invloed op het gedrag van teven.
Veel schijnzwangere teven trekken zich graag terug, of willen zelfs een holletje maken, worden snauwerig, eten minder goed en willen minder graag naar buiten. Weer andere teven worden tot vervelends toe aanhankelijk, of erg pieperig.
Sommige teven gaan zelfs op zoek naar surrogaatkinderen en slepen alles dat door kan gaan voor een pup, bijvoorbeeld sokken, pantoffels of speeltjes, mee naar hun ‘nest’.
Schijnzwangerschap kan een erg onprettige periode zijn, zowel voor de teef als voor de baas.
Puur schijnzwanger normaliseert het afwijkende gedrag van de teef gedurende deze periode.
Dosering en toepassing:
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft 3x daags:
Hond: 10-15 druppels
Konijn: 3-5 druppels
1ml = 20 druppels.
Het product kan rechtstreeks of met wat water met een plastic lepel of spuitje in de mond gegeven worden. Eventueel kan het op iets lekkers gedruppeld gegeven worden. Geef Puur Schijnzwanger tenminste een half uur voor of na het eten, zodat het door het schone mondslijmvlies kan worden opgenomen.
Begin met de toediening van Puur Schijnzwanger aan het einde van de loopsheid en zet het product in tot het tijdstip waarop de schijndracht normaliter over zou zijn gegaan.
In gevallen van zeer hevige schijndracht kan het raadzaam zijn om al tijdens de loopsheid met de inzet van Puur Schijnzwanger te beginnen.
Wanneer Puur Schijnzwanger wordt ingezet op het moment dat een teef tekenen van schijnzwangerschap vertoont, moet het middel na ongeveer 3 dagen tot een week aanslaan. Is er geen effect merkbaar, dan moet de dosis worden verhoogd tot maximaal de dubbele dosering.
Puur schijnzwanger kan zonder bezwaar in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. In een enkel geval kan in het begin van het innemen van de druppels een onschuldige en kortdurende verergering van de klachten voorkomen. Dit geeft aan dat het dier intensief op het middel reageert. Indien deze verergering hinderlijk is, dien je de geadviseerde dosis voor je dier te halveren of een keer een dosis over te slaan. Mocht je een bijwerking menen te constateren, verzoeken wij je deze te melden bij je dierenarts of –therapeut.
dat is een nadeel die veel wordt onderschat, grote honden en geen kleine honden, teefjes en geen reutjes, het kan altijd gebeuren, de hormonen vallen weg wat nodig is om de blaas aan te spannen.
goed slank houden, een gecastreerde hond krijgt meer buikvet , daar is niet altijd wat aan te doen, veel bewegen met je hond zodat tie aanspanning krijgt, en als je hond incontinent is , kijk eens bij het natuurlijke middel van
incontinentiestop... een natuurlijk middel wat langdurig gebruikt kan worden.
Kira krijgt nu propalin. Eerst kreeg ze enurace, maar hier werd ze sloom van en ze was snel moe van inspanning. Nu met de propalin gaat het goed. Zonder medicatie ging helaas niet.
Of ik de volgende teef laat helpen weet ik niet. Ik ben er steeds minder van overtuigd dat het beter zou zijn voor de hond. Voortaan bepaal ik zelf wel of ik het beter vind.
Ik had al eens gekeken naar incontinentie stop. Ik vond het te duur. Kira weegt bijna 25 kilo dus heeft ze er vrij veel van nodig. Ook het alleen via internet te krijgen houd me tegen.
Dat er geen bijwerkingen zijn maakt het wel interessant, maar van propalin zijn ook geen ernstige bijwerkingen bekend en Kira doet het er goed op.
grt Manja
Sinds eind jaren 1970 zijn al mijn teefjes geholpen dat zijn er zo.10 geweest maar 1hondje kreeg plasproblemen toen ze 13jaar was verder heb ik bij meerdere honden gemerkt dat ze kalmer werden , wel moet ik zeggen dat je heel erg moet opletten met eten zeker een kwart minder geven anders krijg je een luie vette hond, met Lobke ging dit fout zij kreeg teveel zeker bij de oppas en woog op een gegeven moment 4kilo te zwaar, nadat ik begonnen ben met kvven een strak dieet is zij nu 4,5 kilo kwijt en weer een mooi slank hondje . ik vind de voordelen enorm groot geen loopsheid geen schijnzwanger schap en naar mijn gevoel een hond die veel beter in haar vel zit. dus indien jij haar laat helpen geef haar dan minder voer . soms kreeg Lobke wat meer als ze bijvoorbeeld veel meer dan anders beweging had gehad,zoals lekker uitrazen op het hondenstrandje en zwemmen ,maar geef haar na de operatie gewoon minder op dagen dat ze veel aktiever is wat meer. Hein.
Nala moet in februari/maart weer loops worden.
Ik ga het denk ik nog 1 keer aankijken en inderdaad puur schijnzwanger in de laatste week van haar loopsheid al geven.
Ik was eigenlijk ook niet van plan om Nala te laten helpen, maar nu na die schijnzwangerschappen ben ik er anders over gaan denken.
Mijn bedoeling was om Simba te laten helpen, maar daar ben ik ook anders over gaan denken.
Simba is een hele rustige reu en toont alleen interesse in Nala tijdens de 2de week als ze loops is.
Hij piept niet als hij loopse teefjes tijdens de wandeling tegen komt.
Dus als hij zo blijft vind ik dat echt niet nodig.
Verder wil ik ze beide niet laten helpen als het echt niet hoeft.
Iedereen bedankt voor jullie ervaringen en jullie advies.
Ik zal zeker laten weten hoe het verder gaat en Manja sorry voor de 2 doggies te dikke vingers
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?