Oudduitse Herder (0) |
Mechelse Herder (0) |
Zwitserse Witte Herder (2) |
Anders, zet a.u.b. in reactie :) (0) |
Welke ras vind je geschikt voor mij?
Ik heb je andere topic ook gelezen, niet gereageerd geloof ik, maar als ik jou was zou ik voor een volwassen hond gaan
gijs is nu 7 maand en merk dat hij nu wat volwassener word, ik hem niet constant in de gaten hoef te houden, we wandelen 4x per dag en dan nog 1x plassen, waarik eerder wel 8 tot 10x naar buiten met hem ging en hem daarbuiten de hele tijd in de gaten moest houden (voornamelijk waar hij zijn tanden in zette..)
Dus als je dan net weer gaat zitten om te studeren staat de pup zich weer te melden
Als ik naar dat lijstje kijk dan zou ik zelf voor de zwitserse witte herder gaan, of de viszla
maar als je voor een volwassen hond wil gaan zou dat wel eens lastig kunnen worden
Kijk ook eens in het asiel, op ikzoekbaas.nl komen heel vaak leuke honden langs
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/84204/--oss
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/85087/noordbroek-almelo
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/81226/nomadenhof-sneek
http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/84263/dierentehuis-den-bosch
bij de herdershonden staat er bij een aantal wel duidelijk bij dat ze echt behoefte hebben om te werken en dat alleen wandelen dus niet genoeg is, houd dat ook in je achterhoofd wat betreft de rassen
Succes! En houd je ons oo de hoogte?
Absoluut een (goed opgevoede) volwassen hond, en geen pup.
Tuurlijk, lekker kijken op ikzoekbaas.nl
doe ik!
Zijn jullie van plan om ook wat te gaan trainen met de hond? Mentale uitdaging geven, veel leuke dingetjes aanleren?
Anders is een Beauceron misschien wel wat voor jullie, ook een herders hond maar met een heel ander uiterlijk dan de typische herder.
Ik hen zelf gekozen voor een oudere hond omdat ik de tijd niet heb voor het echt van begin af aan opvoeden van een klein pupje.
Nu heb ik ook wel heeeeel erg veel geluk gehad met mijn buitenlander hoor! Alleen zijn kon ze al prima en ging hier ook al meteen goed.
Ben wel nog op cursus geweest voor wat basiscommandos en het verbeteren van de band met haar.
Het voordeel van een pupje is dat je die nog "kan vormen" een nadeel dat er veel tijd in zit (zindelijk maken, trainen commandos)
Het voordeel van een asielhond of een buitenlander is dat je al een gevormde hond hebt en dus gerichter kan zoeken op karakter en wat de hond evt al kan maar een nadeel is hierbij dat deze honden meestal een rugzak bij hebben waar vanalles uit te voorschijn kan komen (bv gedrag, ziekte)
Ikzelf heb nogmaals erg geluk gehad en met chica vrij weinig tot geen problemen (af en toe gedrag wat ik niet kan plaatsen bv)
En ik ben zelf echt van de mixjes en niet echt van de rashonden dus op dat gebied kan ik je echt niet adviseren over welk ras het beste bij je zou passen
In ieder geval een compliment dat je je zo goed in leest en geen overhaaste beslissing maakt. Ik heb ook al even meegelezen in je andere topic.
succes!
.
Leuk om te horen! Mechelaars kunnen onwijs leuke honden zijn.
Maar ze zijn echt geen beginnershonden. Als je nog niet eerder een hond opgevoed hebt dan zou ik niet voor een mechelaar gaan maar een wat milder herderstype uitkiezen. Ik blijf toch bij de witte
Pittige honden en beschermen idd kinderen van het gezin.
Dit is wel een super leuk ras om mee te trainen!
Ze willen gewoon hun baasje plezieren en zijn al heel blij met een positieve stem beloning, geweldig zijn ze.
Waarom ga je NU een hond aan? Heb je daar de tijd voor? Heb je ruimte voor een dier? Misschien wachten tot je leven wat gesetteld is?
Ik ben gek op honden, maar ik wilde echt wachten tot ik er alle aandacht aan zou kunnen schenken die ik wilde en kon. Je hebt niets aan een gefrustreerde hond, die niet krijgt wat ie verdient.
Je moet het zelf weten, maar ik ben blij dat ik er even op gewacht heb.
Groet
Mark
Ik zou een mechelse herder, en al helemaal het werktype, ten zeerste afraden aan een beginner en al helemaal in je studententijd. Dat zijn écht geen gezellige, rustige huishonden.
Neem dan een gemakkelijk, sociaal hondje die ook genoegen neemt met een dagje minder uitdaging en beweging, voor het geval je middenin een drukke studieperiode of stage zit. Een hond aanschaffen als student is één ding, maar een energieke en felle werkhond is dan wel weer gelijk het uiterste.
denk dat een hollandse herder best zou passen. Zeker 1 uit showlijnen, lekker aktief maar 1 of 2 dagen wat minder is ook prima. Goed te trainen en gaan graag mee.
Ik zou wachten tot na mijn Studie. Een hond heeft aandacht en tijd nodig. Met een Studie en wellicht uitgaan en een vrien(in) krijgen zul je denk ik niet genoeg tijd hebben om ook je huisdier nog eens extar aandacht te geven. En een hond neem je voor heel zijn/haar leven en kost Geld aan verzorging, dierenarts etc. Als je een thuiswonende Student bent zal je niet zoveel inkomsten hebben.(of je Familie moet bereid zijn om mee te betalen en mee te verzorgen).
Ben het eens met falco!
Inmiddels is geeft mijn vader aan ook de hond uit te laten maar dat hij geen zin heeft om het in de ochtend te doen. En hij zegt ook dat de kosten wel goed komen... Er staat me nu nog weinig in de weg!
Heftig hoor, zou inderdaad nooit een Mecheltje kiezen als je niet elke dag genoeg tijd hebt. Dit zijn best stevige karakters die willen werken.
Als je zelf niet genoeg kan doen en te veel betrouwt op andere mensen, dan zou ik de hond niet aanschaffen.
Ook is de Mechel niet altijd een rustige gezinshond, hier in het asiel zitten er een 3-tal. Vind het een beetje raar dat je voor dit ras gaat.
Zeker niet een Mechelaar nemen als student! Die zijn echt niet rustig of gzelschaps als je niet voldoende uitdaging kunt bieden...
Gek hè, heb nooit gezegt dat ik voor dit ras zou gaan. Wel gezegt dat ik waarschijnlijk verliefd zou worden op dit ras. Echter ben ik dit niet geworden... Maar de liefde voor een totaal andere hond is er beter op geworden... De oudduitse herder lijkt me echt een tophond maar weet niet of dit in mijn situatie kan, wel denk ik dat ik de odh genoeg mentale als fysieke inspanning kan bieden. Voor zo'n hond als deze heb je alles over toch?
Ps. Mijn profielfoto vond ik gewoon geweldig!
Ik moet eigenlijk denken aan deze hond in het asiel:
http://limburg.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/6/83405
Ze is een herderkruising en heeft dus wat jij zoekt, energiek, baasgericht. Maar ze heeft haar wilde haren al verloren en is goed opgevoed. Perfecte beginnershond wat mij betreft, maar met best nog wat pit.
Een ontmoeting waard toch?
Inderdaad een prachtige hond op de foto, maar ik ben dan ook een herder liefhebber (en heb zelf een kruising herder rondlopen). Ik denk persoonlijk dat je het helemaal zelf in de hand hebt of het mogelijk is deze hond te geven wat hij nodig heeft. Er is zoveel mogelijk, steppen, fietsen, hersenspelletjes, een leuke cursus. Of jij hier tijd voor hebt, weet alleen jijzelf. Ik denk wel dat een mechelaar niet zou passen (las al dat je waarschijnlijk hier toch niet voor gaat). Ze zijn vaak toch redelijk fel en pittig, en ondanks dat ik hier van houdt, zijn ze voor mij vaak toch "te".
Nee, de mechelse herder lijkt me inderdaad iets ''te''. Ik ben van plan om de toekomstige hond eigenlijk zijn hele leven door te trainen. Vind dat je veel uit een hond moet kunnen halen. Zowel mentaal als fysiek zoals ik al eerder zei. Het zal me ook heel erg leuk lijken voor de hond om normale dingen samen te doen zoals op zondag naar het strand gaan, daarom vind ik het ook wel belangrijk dat het een snel lerende hond is die ook gehoorzaam is opvoed.
Wat zijn nou de echte verschillen tussen odh en een Duitse Herder? Ik weet wel dat de odh een horizontalere lijn van de rug heeft (die ik mooier vind) zijn ze daardoor ook minder gevoelig voor HD? Zoals jullie horen weet ik nog weinig, brand los!
De precieze verschillen durf ik zo niet te zeggen, daar zullen de kenners aan te pas moeten komen. Ik denk wel dat je de juiste "instelling" hebt voor een herder. Houdt er wel rekening mee dat je altijd een hond kan treffen die in bepaalde opzichten niet aan de "rasstandaard" voldoet en misschien niet aan al je verwachtingen voldoet.
Hayzel is bijvoorbeeld een gehoorzame hond, leert snel, werkt graag samen met mij en wat dat betreft echt herder. Maar daarnaast is ze ook pittig, een vreselijke regelteef, kan redelijk bitchy uit de hoek komen tegen andere honden (aangelijnd) en heeft de neiging om bange/rennende honden op te jagen. En ondanks dat ze gehoorzaam is, moet ik wel creatief zijn dit gedrag in goede banen te lijden (en dat betekend dus dat ze niet altijd zomaar maar overal los kan). Ik denk dan ook dat een herder prima zou kunnen, maar houdt er wel rekening mee dat gehoorzaam niet meteen betekend dat een hond alles makkelijk kan/geleerd worden.
Hayzel komt overigens uit Spanje en is opgegroeid tussen de honden, dus het ligt ook gewoon een beetje in het karakter. Ze kan wel overweg met honden, maar staat er wel en durf best grenzen op te zoeken.
Ik heb hier een odh en een zwitserse witte zitten, dus van allebei een beetje
De ODHs die ik ken zijn net iets eigenwijzer dan de 'gewone' Duitse Herders, en hebben ook iets langer nodig om volwassen te worden. Zelf vind ik dat heel erg leuk, maar het moet je wel liggen. Ginny (mijn odh) wil bijvoorbeeld best voor je werken, maar denkt wel altijd met je mee of het wellicht op een andere manier sneller of makkelijker zal gaan
Ginny is toch wel echt een zelfstandige dame, red zich prima een paar uurtjes alleen en maakt eigenlijk nergens een probleem van (kinderen uitgezonderd, die vind ze hoogst irritant).
Mijn witje is een geval apart als je de verhalen moet geloven, maar in de praktijk kom ik meer en meer witte herders tegen met hetzelfde karakter; zacht en terughoudend, doorslaand naar angst. Volgens de rasbeschrijving hoort dat dus absoluut niet zo, maar sowieso vind ik (en daar ga ik weer, sorry voor de mensen waarvoor ik in herhaling val ) de rasbeschrijving wel een tikje lyrisch. Het zijn absoluut fantastische honden, maar zeker geen engeltjes die je vrijwel niet hoeft op te voeden, en ook zeker niet 'dé herder voor beginners' zoals ze vaak naar voren worden geschoven. Sterker nog, het kan best wel een balanceer act zijn om consequent te zijn, maar niet streng, duidelijk, maar niet hard... etc.
Wil je er voor gaan? Helemaal prima, maar - net zoals bij andere rassen - stél je krijgt de uiterste versie van het verhaal (in mijn geval is dat een hond die echt iedere dag moet werken, hyperalert is, uitvalt naar andere honden en sommige mensen vanuit angst en daar bovenop een flinke dosis verlatingsangst), kun je dit dan bolwerken? Ik heb flink wat aanpassingen moeten doen om Winter te kunnen houden, en werk nog steeds iedere dag heel hard met hem.
Geen idee in welke streek je woont, maar mocht het toevallig in het noorden zijn dan ben je van harte welkom om kennis te maken met mijn twee draakjes
Ben ik inderdaad ook wel een beetje bang voor, dat het een uiterste karakter wordt... Vandaar misschien wachten op een goede volwassen odh zodat je weet wat je in huis haalt!
Toevallig wel! Ik woon in Meppel, ligt dat ver bij jou vandaan?
Toch nog wel een eindje weg - wij wonen in Groningen stad desalniettemin ben je welkom hoor, mocht je eens in de buurt zijn!
Met een volwassen hond weet je inderdaad precies waar je aan toe bent. Socialisatie doet natuurlijk veel bij een pup, maar het is natuurlijk ook weer niet zo dat je het hele basiskarakter er uit kunt socialiseren en verder gaat het er ook echt om wat bij je past. Wat de een heel vervelend vind in een hond kan voor een ander juist weer een pluspunt zijn. Dat kan uiteindelijk alleen jij bepalen
Ik heb alleen ervaring met de honden die we tijdens wandelingen tegenkomen maar mijn gevoel is dat de gemiddelde odh iets zachter van karakter is dan de dh.
Maar ik denk dat, altijd natuurlijk maar zeker bij dit soort honden, de fokker en socialisatie heel erg belangrijk is.
Veel succes en plezier met je zoektocht naar je nieuwe maatje :-)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?