We hebben ons Goldendoodle meisje inmiddels in huis em het is een schatje! Ze is heel mooi en lief en heel rustig in tegenstelling tot onze Koningspoedel. Zij heeft echt een karakter, wild, blafferig, bijterig. Ik moet haar soms echt afremmen met de nieuwe pup.
Nou zeiden de mensen waar de Goldendoodle vandaan komt dat we voorlopig niet op uitlaatveldjes mogen komen ivm de entingen die ze nog moet krijgen. Klopt dit? Mag ze dan na de 9 of 12 weken enting mee wandelen?
Ik wist dit niet en met onze poedel ging ik meteen al wandelen en zij kreeg giardia. :(
Zo, dat is snel gegaan! Je kunt haar gewoon uitlaten (kleine stukjes), je moet alleen voorzichtig zijn met plekken waar veel honden komen. Inderdaad niks van de grond laten eten en tot na de 12-weken-enting uitlaatveldjes even vermijden.
Ik weet niet zo goed waar ik dan met haar kan lopen. Ik wandel altijd in een park/bos, langs de weilanden en soort veldjes. Op alle plekken komen honden.
Met de Koningspoedel ging ik, toen ze hier net was, naar een veldje dichtbij. Daar heeft ze mss wel giardia opgelopen.
De mensen waar de Goldendoodle vandaan komt zeiden dat ik haar het beste eerst in de tuin kon laten. Maar ik vroeg me af tot na de 9 of 12 weken enting. Anders gaat het nog een maand duren voordat het kan.
Onze Koningspoedel is behoorlijk vervelend sinds de nieuwe pup er is. Wild met haar spelen, hele tijd boven haar gaan staan, blaffen en in haar nek bijten. We worden er een beetje gek van, ze laat de pup geen seconde met rust.
Of is dit normaal gedrag en moet ik ze hun gang laten gaan? De pup is veel rustiger, hapt soms van zich af. Ze lijkt het verder wel leuk te vinden. Ze kunnen het iig goed met elkaar vinden. :)
Ik zou de pup zeker tot haar laatste enting (12 weken) niet op losloopveldjes e.d. laten. De kans op besmetting is dan veel te groot. Je kunt wel buiten met haar lopen, maar zo'n pup kan toch nog niet ver. Het is meer het idee van mee naar buiten gaan dan dat ze echt beweging nodig heeft. Dus een veldje bij het huis (dat schoon is) kun je haar best even laten snuffelen, maar verder zal ik nog niet gaan.
De pup ook alleen nog maar in contact laten komen met mensen met honden die ingeënt zijn.
Wat betreft het druk doen.. ik kan uit je tekst niet helemaal halen wat de andere hond hiermee bedoeld. Ik denk dat het gewoon speelsheid is en de pup dingen aan willen leren (en in het spel laat zien hoe alles moet en wie wat doet). Als het op een gegeven moment teveel wordt zal ik hier wel wat van zeggen, de pup heeft ook haar rust nodig. Dus een beetje schipperen hierin en een middenweg zoeken. Hierin ook kijken hoe de pup reageert en wat zij aankan. Maar ik zal hier liever wat te voorzichtig zijn dan het maar laten gaan.
Een veldje wat schoon is dat weet ik zo niet want er lopen hier overal honden, er zal altijd ergens wel wat liggen. Dan moet ik het of risico nemen of haar de komende weken alleen in de tuin laten maar dat lijkt me ook niet alles gezien socialisatie etc.
Ja het is echt speelsheid maar dat boven een pup/hond gaan staan, is dat een teken van dominantie? Dacht dat ooit eens gelezen te hebben ergens. Onze Koningspoedel is sowieso best een drukke hond, de Goldendoodle is veel makkelijker en rustiger. De poedel beet ons ook constant in de handen dat doet de doodle totaal niet.
Wat ik wel zag is dat ze allemaal zwarte stipjes in haar vacht heeft. Dat zijn toch vlooienpoepjes? Ze moet binnenkort de 9 weken enting dan mss maar spul vragen tegen vlooien.
Het is per toeval zo snel gegaan want ik stond vanaf oktober op een wachtlijst voor een pup van een andere fokker. Door omstandigheden is dit niks geworden en bij toeval kwam ik bij deze pup, was al besproken maar ging niet door. Alsof het zo heeft moeten zijn. ;)
Leg zo'n paar "stipjes" eens op een vel wit papier en druppel er een beetje water over. Als ze oplossen zijn het inderdaad vlooienpoepjes.
Andere hond dan ook dadelijk behandelen.
Dat boven de pup gaan staan heeft niks met domineren te maken: ze is gewoon groter dan de pup, da's alles
Het ligt aan de manier hoe ze boven de pup gaan hangen. Maar het kan inderdaad een dominante houding zijn die je volwassen hond aanneemt. Maar dat is in dit geval niet meer dan logisch denk ik en hoeft echt niks negatiefs te betekenen. Soms wordt nog wel eens een negatieve lading aan het woord 'dominantie' geplakt, wat naar mijn mening helemaal niet nodig is. Het kan namelijk ook heel goed zijn en het is een natuurlijke gedraging.
Zodra er een nieuwe pup in een roedel komt, leren honden elkaar de hondentaal en leren ze wat ze wel en niet van de ander verwachten. De dominante houding die je volwassen hond op een speelse manier aan kan nemen, kan gewoon uitnodiging zijn van spel, maar ondertussen ook laten weten dat zij het spel leidt. Dus daar is niks mis mee, ze is gewoon bezig met opvoeden :) Ik vind het juist altijd heel mooi hoe honden op die manier met elkaar communiceren.
@luz Het zijn zeker weten vlooienpoepjes, daar twijfel(de) ik niet over en de dierenarts bevestigde dit gister ook. De fokker heeft de pup 2 weken geleden behandeld met een vlooienmiddel. Ik zie niet direct vlooien maar dus nog wel de poepjes. Ik ga haar maar even een keer goed wassen.
Komt het vaker voor dat pups, die net uit het nest komen, vlooien hebben?
Waar komt ze vandaan ?
Dat is wel heel snel nunal een pup.
Gewoon lekker stukjes met haar lopen
Ze komt bij mensen thuis vandaan die voor de tweede keer een nestje hadden. Ik vind het gek dat de pup in het nest al vlooien heeft opgelopen. De mensen waar ze vandaan komt heb ik erover gesproken en die zeiden dat het kan komen door de warmtelamp.
Ik vond haar erg mager en de dierenarts zei dit gister ook. Toen ik thuiskwam en haar eten gaf schrokte ze het naar binnen alsof ze een week niet te eten heeft gekregen. De mensen zeiden hierover dat ze van schrale honden houden. Die vrouw gaf haar volgens mij veel te weinig te eten. Ik moet haar ook veel en vaak eten geven van de dierenarts.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?