Do as i do!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
Zeker niet. Honden zijn meesters in ons lezen en kunnen op de fijnste lichaamshoudingen reageren waar we ons soms niet eens van bewust zijn. In hoeverre we dat imitatie moeten noemen, of geleerd hebben dat een bepaald houding van ons een bepaalde betekenis heeft is de vraag. Ik denk een combinatie van beiden. "

 Een hond die een deur opend door op de deur knop te springen, is niet aangeleerd en toch zijn er die het kunnen.

 

Onderzoekers hebben bij honden die het kopieren geleerd hadden te doen op: do it, totaal nieuw iets voorgedaan wat honden nog niet eerder hadden gedaan, bv touch en de honden deden dit na. 

 

Bij mijn hond, ze kan nog alleen gedrag nadoen wat ze op commando kende. Ik doe iets voor bvb draai, zeg do it, zonder zelf te bewegen en ze doet dat na, daana herhaal ik het, of spring en precies dat gene ik doe doet ze na. Ik sta als bevroren, geef haar geen signaal, het enige is mijn stem: do it. Ik vind dat echt immiteren.

 

 

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Ik zou zeggen koop het boekje do as i do van claudia fugazza en ga er zelf mee aan de slag. Ik denk dat je dan beter snapt wat de bedoeling is en dat het inderdaad imiteren is. Of beter nog, volg een cursus.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mochten jullie een cursus willen volgen en in Zuid Holland wonen, kan je me een pb sturen.

 

Ik heb morgen cursus! 

honden page profiel Heidi & NoortjeHeidi & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi & Noortje

"  
Bij mijn hond, ze kan nog alleen gedrag nadoen wat ze op commando kende. Ik doe iets voor bvb draai, zeg do it, zonder zelf te bewegen en ze doet dat na, daana herhaal ik het, of spring en precies dat gene ik doe doet ze na. Ik sta als bevroren, geef haar geen signaal, het enige is mijn stem: do it. Ik vind dat echt kopieren.

 

  "

 


De hond in het filmpje ging echter opzitten nadat de trainster een rondje draaide. Die was dus niet aan het imiteren.
Pas toen hij na nog een paar foute pogingen een keer ronddraaide kreeg hij een beloning.

Ik zeg niet dat honden helemaal niet kunnen imiteren, ik betwijfel alleen of het echt alleen maar daarom gaat bij het leerproces in deze methode. Verder vind ik het zeker wel een interessante methode. Zal eens kijken naar dat boekje. :-D

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

"  

De hond in het filmpje ging echter opzitten nadat de trainster een rondje draaide. Die was dus niet aan het imiteren.

Pas toen hij na nog een paar foute pogingen een keer ronddraaide kreeg hij een beloning.


Ik zeg niet dat honden helemaal niet kunnen imiteren, ik betwijfel alleen of het echt alleen maar daarom gaat bij het leerproces in deze methode. Verder vind ik het zeker wel een interessante methode. Zal eens kijken naar dat boekje. <img class=" /> "

 


Vergeet niet dat die hond en baas daar nog in de aanleerfase van de imitatieregel zit. Daar gaat tijd overheen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Logisch dat ze in het begin foutjes maken. Het is heel hard werken voor een hond, zeker in het begin. Ze moeten echt nadenken, kijken wat je voor doet en dat vertalen naar zich zelf. In het begin maakte Luca ook foutjes, maar het ging steeds beter. Een keer was ze alles kwijt, ik had veel te veel en te lang geoefend, dat trok ze niet. 3 x in de week, 10 minuten is max, zo vermoeiend is het.

 

Het mooie is, dat ze het gelijk thuis, in het bos en gisteren zelf op de honden school tussen 10 honden en dus veel afleiding deed. Als ze het kunnen kunnen ze generaliseren, hier mee. 

 

 

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

" Ondanks dat ik het helemaal niet op de juiste manier doe is het wel een hele handige manier om dingen snel aan te leren.
 
Heb Faya wel eens vaker geprobeerd om op commando te leren blaffen maar het kwartje viel niet.
 
Nu had ik gisteren binnen een paar minuten al dit:
http://youtu.be/-xAuCuovvIU
 
En na 10 minuten was het helemaal netjes:
http://youtu.be/-cVWYsSbZ54
 
Hoop dat de links het doen. "

 

Hahaha wat leuk! Jij klinkt ook lief hihi.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Als een hond inderdaad in staat is om je na te doen, dan is dat wel een makkelijke trainingsmethode ja! Het doet er niet toe dat ze het vervolgens gewoon geconditioneerd als een trucje leren. Als je bijv poot wilt leren, dan moet je in de normale methode maar wachten tot je hond zelf een keer zn poot optilt, dan heel snel belonen, en dan hopen dat ze de link leggen. Maar als ze je na doen, tillen ze als het goed is meteen hun poot op, en dan kun je het bekrachtigen met een beloning.

 

ik weet alleen niet hoe ik onze hond moet leren mij te immiteren op commando? Door bestaande trucjes te doen was het idee, maar het lijkt me heel moeilijk. Het enige waar ze het van zichzelf al in doet, is als ik bijv slingerend op de weg ga lopen, dan loopt ze niet in een rechte lijn achter mij aan, maar slingert ook :D 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haha Faya  Knap hoor

 

Ik ga denk ik dat boekje bestellen, ondertussen gaan wij ook wat trukjes leren, Jenna kent behalve dai wapke (geef poot) en rond en sta en "kijk eens" nog geen trukjes/commando's.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je kan beginnen met 6 commando's op stem te gaan oefenen. Het liefst commando's die een hond uit zich zelf makkelijk doet.

Vandaag was een hond op cursus die heel graag springt, dus spring en op zijn voor hem 2 makkelijke. Iets vast pakken gaat bij hem niet, hij sloopt gelijk.

 

Ik heb zelf: spring, draai, op (pootjes op tafel) strek (spelboog) blaf en touch. Oefeningen die je zelf ook makkelijk kan doen.

 

 

Wat nog meer kan, iets in de bek pakken, een pion omgooien, om een pion heen lopen, zwaaien, op zitten met 2 pootjes omhoog, ergens overheen springen, achteruitlopen, af.

 

 

Als ze de 6 op stem kunnen, begin je met 3 op do it. Voordoen, do it en dan het commando. Op een gegeven momnt kan je het commando weg laten en doe ze je na op do it. Dan neem je de volgende 3 commando's en oefen tot de ze 6 op do it doen. Dan kan je beginnen met nieuwe oefeningen gelijk met do it. Dan kunnen ze je immiteren

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

http://youtu.be/oNZZMprUHPg

 

do it, strekken (spelboog)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bankplassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^