aantal uren plas ophouden..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Karolien (Gast)

Hoi iedereen,   Ik heb een malteser reu, Simba van 6 jaar. Ik heb hem 14 maanden terug geadopteerd uit het asiel. Nu vraag ik mij af hoelang julie honden zich kunnen ophouden (vooral de kleinere soorten zoals de mijne) alvorens jullie met hem/haar naar buiten moeten voor de behoeftes?   In de week doe ik om 22u30 nog een korte wandeling en daarna gaan we bijna slapen. Tegen 7u15 krijgt hij smorgens zijn eerste wandeling. Dus zeker 8u plas ophouden. In het weekend kan hij zo een 10 a 11 u zijn plas ophouden. Daar ben ik heel blij om want het baasje loopt vaak moe en kan ook slaap gebruiken.   Echter de laatste tijd heb ik het gevoel dat Simba zich minder lang kan ophouden. Snachts slaapt hij meestal op het einde van mijn bed op de grond, op het stukje donsdeken dat op de grond ligt. Of in zijn mandje dat naast mijn bed staat. Maar als hij onrustig is nachts wordt ik daar wakker van en vrees ik dat hij naar het toilet moet. (want ben zelf iemand die veel naar de wc loopt..) Dan lekt hij aan zijn pootjes of loopt naar de living, of hoor ik hem in de gang lopen. Gezien het een appartement is, is het allemaal op dezelfde verdieping. Aan de voordeur is er een hekje. Als hij echt dringend moet zal hij met zijn pootjes op het hekje krabben en lawaai maken. Of is dit psychologisch en zet ik dat moeten plassen over op hem omdat ik snachts zoveel moet? En hij dat hoort? Nochtans vroeger geen probleem.   Hij doet dit vaker snachts, om een uur of 4. Vroeger gebeurde dat ook wel eens dat hij toch snachts moest en heb ik gemerkt dat negeren gewoon uitstel van executie is. Maar leuk is het niet..   Heb al geprobeerd om later op te blijven zodat ik later kan wandelen (met veel moeite mij uit zetel sleuren dan gezien ik in slaap lig te vallen) en vroeger opstaan is toch geen optie. Hij gaat wel nooit in huis behoeftes doen, hij zal eerder blijven janken en hekje krabben.   Wat zijn jullie ervaringen? Of ben ik de enige met een Malteser die snachts nog een wandeling kan gebruiken? Tien uren ophouden is natuurlijk wel lang voor een hondje maar hoe moet het anders? Ik ben maar alleen, werk full time, en doodop savonds..   Groetjes,   Karolien  

honden page profiel KarolienKarolien

honden foto van Karolien

 

Dit is hem dus, mijn lieve schat Simba.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Is het veel moeite om Simba even buiten laten plassen als jij toch zelf ook moet? Die van ons slapen s'nachts door, maar wij hebben ze ook niet op/bij bed slapen.

honden page profiel Chantal & PipChantal & Pip

honden foto van Chantal & Pip

Onze maltezer slaapt in de woonkamer en kan s'nachts ook weleens wakker worden rond die tijd. Maar ook weken achter elkaar niet. Ik heb het vermoeden dat dit gewoon aandacht trekken is. Ik kan de link namelijk leggen dat als we beide s avonds weg zijn en we geen oppas hebben voor de hond dat ze deze fratsen s'nachts uithaalt en terecht..

 

Verder met plassen heeft het niet veel te maken denk ik. Bij ons gaat ze er half 12 voor het laatst uit en dan s'ochtends om 7 uur...

 

ik zie ook dat je fulltime werkt, hoe doe je dat dan? Met uitlaten, spelen en verzorging? Bedoel het niet aanvallend, maar probeer te zoeken naar een oplossing.

 

Ik denk zelf dat het echt aandacht trekken is. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Heb je een plasje laten controleren bij de arts? Kan iets van blaasontsteking zijn. Zodra dat oke is, weet je dat het iets anders is. Maar sluit altijd eerst het lichamelijke uit!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, simba is dus heel vroeg wakker , wil aandacht maar lijkt niet te hoeven plassen.

Is dan misschien uitgeslapen? Verveeld zich?

Want ik dacht dus ook toen ik je verhaal las: fulltime werken, alleen, geen tuin...hoe gaat dat overdag dan? Wie laat hem uitgebreid uit en speelt met m?

Want misschien is hij gewoon niet moe genoeg om de hele nacht rustig te slapen.....

Daar ligt misschien je eerste aanwijzing.

Voor nu zou je kunnen proberen s nachts een zacht muziekje op te zetten en extra kluifbotje s avonds te geven

Succes! T is een heel mooi hondje trouwens

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Wij wonen ook in een appartement en soms worden de honden ook midden in de nacht wakker en met laminaat hoor je dat getrippel... soms word ik er wakker van en dan zeg ik dat ze lekker moeten gaan slapen, dit doen ze dan ook...

 

Ik werk zelf 20 uur per week... ik werk of van 7.00 - 11.00 uur of 's avonds van 16.30 - 22.30 uur.

 

Uitlaten/wandelen:

  • 1e wandeling van circa 30 minuten om 5.30 uur... ik loop dan met de honden bij ons over het gezondheidspark... lekker rustig en Bailey kan ff sprinten
  • 2e wandeling is of een wandeling door de wijk (gezondheidspark) of we gaan naar het bos... dit is tussen 11.00 en 13.00 uur... dit is een wandeling van circa een uur tot 1,5
  • 3e wandeling is circa 10 minuten is tussen 16.00 en 18.00 uur
  • 4e wandeling is circa 20 minuten... een rondje veld zoals wij dat noemen, dit is tussen 22.30 en 00.00 uur

 

De honden kunnen overigens prima een paar uur alleen zijn en de plas ophouden.

Maar ik voel me al ontzettend schuldig als ik ze door mijn werk wat langer alleen moet laten... 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Weet je heel zeker dat hij 's nachts niet hoeft te plassen?

Wat nou als je gewoon eens een paar dagen 's nachts even naar buiten gaat? Als ie elke keer niks doet weet je dat dat het niet is. 

 

Of misschien hoort hij 's nachts iets buiten? Misschien een buur die laat van zijn werk komt (of vroeg vertrekt)?

 

Mellow (niet klein, niet groot) heeft een blaas waar volgens mij 10 liter in kan... Die houdt het zo 17 uur op. Dan komt er wel een straal uit vergelijkbaar met de waterstraal uit de brandslang.

Zij wil/durft 's avonds niet naar buiten, dus van 17:00 tot 7:00 uur is op werkdagen normaal.

(Ik vind het jammer trouwens, zo'n avondrondje is best lekker namelijk.)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik zou idd ook de urine laten controleren.
Mocht dat het niet zijn, dan zou ik nog bloed laten prikken op de nieren en diabetes.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Verveling zou ook kunnen. Je werkt full time, dus overdag moet hij zich 10 uur vervelen, s avonds ben jij dood op en dan s nachts weer 10 uur slapen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

simba wordt savonds voor het laatst 22.30 nog uitgelaten door je, uitstekend hoor, maar smorgens vroeg kan je toch even de hond uitlaten en dan daarna nog lekker samen verder slapen, ??

uitslapen is een must voor je , snap dat wel, maar voor je hondje is dat geen must denk ik zo, vandaar laat je hondje toch lekker dan even uit, en ga dan samen verder slapen, bedoel ik niet dat je hem mee naar bed moet nemen, maar zet wat eten voor je hondje klaar zodat tie na de sanitaire stop lekker wat kan eten en hus dan slaapt tie daarna weer vrolijk verder. en jij ook.

nu lig je toch krampachtig af te wachten of je hondje niet uit moet, dat is ook niet lekker uitslapen toch ?

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik denk dat je ook moet kijken of je hond de energie kwijt kan... je werkt fulltime, op zich hoeft dat geen probleem te zijn als je een hond hebt.

 

Als je thuiskomt van je werk laat dan ff de hond een plas doen... ga dan wat eten, kom even tot rust en pak na een uurtje de riem en trek er lekker op uit met je hond... voor jou is het heerlijk, maar voor je hond ook.

 

's Avonds zou je dan een kortere wandeling kunnen doen.

's Morgens de eerste ronde zou ik ook gebruiken om ff lekker te lopen.

 

Heb je misschien al gedacht om bijvoorbeeld 2x per week een hondenuitlaatservice in te schakelen, zodat je hond eruit is en de energie kwijt kan?

honden page profiel KarolienKarolien

honden foto van Karolien

Dag lieve mensen,

 

Bedankt voor de reacties alvast .

 

Wel even iets verduidelijken. Ik werk fulltime en ben savonds inderdaad vaak erg moe. Mijn kleine schat Simba hoeft uiteraard intussen niet alleen thuis te zitten. Drie maal per week (ma, di, don) komt mijn mama hem om 12u halen, wandelingske en naar haar thuis. De woensdag zet ik hem smorgensvroeg af bij een opvangggezin die ook een malteser kruising hebben, waar hij hele dag mag ravotten en spelen en optrekken met zijn vriendje. En de vrijdag komt een oppas hem smiddags halen bij mij thuis en doet ze een grote wandeling met hem en daarna blijft ze bij hem tot ik bijna thuis ben. Dus dat zit wel goed denk ik ?  Vond ik ook belangrijk gezien ik toch centjes moet verdienen en de schat toch uit het asiel wilde redden want de dief had meteen mijn hartje gestolen daar!

 

Ik merk wel als ik later ga slapen en vb tegen 23u30 ofzo ga wandelen het beter gaat. Snachts opstaan als ik naar de wc loop en hem snel even uitlaten ligt me minder. Ik woon op een appartement dus moet mij dan opnieuw aankleden en naar buiten.. Maar als hij nu snachts echt moet doe ik het wel natuurlijk, maar wil daar zeker geen gewoonte van maken.

Ik ga het even in het oog houden qua plassen snachts. Want de ene dag gaat beter dan de andere. Wakker liggen inderdaad of hij al dan niet moet is inderdaad ook vermoeiend. Misschien wel een idee om eventueel toch snachts op te staan in het weekend als ik dan toch wat langer kan slapen.

 

Ga het misschien ook in een boekje bijhouden wanneer hij al dan niet snachts moet. Als het verslechterd inderdaad misschien even urine laten checken. Had ik zelfs nog niet aan gedacht.

 

Alleszinds heel erg bedankt voor de tips!

 

Groetjes, en pootje van Simba

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

De opvang heb je in ieder geval hartstikke goed geregeld, dus dat zou het probleem niet kunnen zijn nee.

 

Lijkt me een goed plan om het inderdaad eens een poosje bij te houden. Wanneer doet hij het, hoe laat heeft hij gegeten/gedronken en geplast.

Wie weet ontdek je een patroon en kun je daarmee verder.

 

Ik woon niet in een appartement, maar ging (toen Mellow pup was) wel 's nachts naar buiten. Om de twee uur (o hemel, moet er nu niet aan denken! ). Schoot in mijn joggingbroek, vestje aan en naar buiten. Niemand die zag dat ik er als Ma Flodder bij liep  (Maar dan zonder sigaar )

Maar goed, dat was zomer, scheelt ook een hoop 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Karolien, vind dat je het goed voor elkaar hebt wat zorg voor je hondje. :-D

en ik snap ook heel goed dat als je snachts de straat op moet, je moet aankleden en dan dat je hondje een plasje kan maken dat je daar niet op zit te wachten, je bent dan zelf helemaal wakker. :-D

heb je geen balkon ? je zou een bak neer kunnen zetten van Ikea, kost 7.95 euro, het is een grote bak van 120 x 120, en vijftien cm hoog, het is eigenlijk een dekenkist voor onder het bed. van kunststof ze zijn wit, dus makkelijk om schoon te maken.

wat grind erin, en snachts kan je hondje daar even plassen, als je dat laat wennen is dat binnen een week bekeken, snachts even daar plassen, en dan kan je weer naar bed. misschien een optie voor je ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

o er zit ook een deksel op wat je kan afsluiten voor de dag of regen.

honden page profiel KarolienKarolien

honden foto van Karolien

Mellow,

 

Goed idee, ga ik mss ook bijhouden en inderdaad kijken naar eventueel patroon.

 

Willemijn,

 

Ik heb zelfs geen terras.. Misschien kan ik die bak wel integreren binnenshuis in het slechtste geval ..  Als ik mijn kleintje kan helpen, graag. Wel nog aanleren, das misschien niet simpel..

 

Intussen ga ik nog steeds iets later slapen en gaat het voorlopig goed en is hij slechts twintig minuten voor ik op moet onrustig..  Nog beetje zoeken dus ..

 

 

honden page profiel Evy ScheyltjensEvy Scheyltjens

honden foto van Evy Scheyltjens

Hallo,

 

Ik heb ook twee maltesers, Ollie en Sammy.

Ollie is 3,5j en kan zonder problemen de nacht doorkomen.

Maar Sammy 1,5j oud... die maakt met een likje op onze neus duidelijk van ik moet snachts plassen!

maaaaaaaaaar.....

 

als we echt savonds een grote wandeling doen of ik speel heel lang met hem dan blijft die heel de nacht doorslapen.

Bij de mijn is het kwestie van hoe moe ze zijn :-)

 

Groetjes

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Jee, die hond van jou heeft het luxe voor elkaar! Top zeg.

Ik denk niet dat je je druk moet maken over de nacht. Als die echt nodig moet geeft hij het wel aan ;). Puck is ook een Maltezer en die slaapt gezellig bij mij op bed hihi. Als zij nodig moet dan zit ze aan mijn voeten en begint wat te piepen dan weer heen en weer lopen, dan weer zitten en piepen. Maar dit komt bijna nooit voor. De laatste dagen met het slechte weer heeft ze s ochtends vaak geen zin om op te staan. Moest van de week 5x! Vragen of ze mee ging wandelen haha, en ze was s avonds er voor om 22.00 voor het laatst naar buiten geweest. Uiteindelijk kwam ze moeizaam in de pootjes om dan toch maar met mij mee te gaan.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Onze laatste ronde is rond half 2 snachts als we vrij zijb, anders rond 12 uur. Ik kan eigenlijk zo lang uitslapen als ik wil met xabi. Heb al een keer gehad dat ik 12 uur wakker schrok, meneer lag nog prins heerlijk te slapen bij mijn voeten. Als hij snachts moet plassen dan hoor ik hem tippelen bij de deur. Dan laat ik hem naar buiten. Meestal rond 9 uur sochtends ga ik een rondje wandelen :-)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hallo,

Ik vind dit vrij herkenbaar. Ik dacht altijd dat mijn honden steeds maar een bepaald aantal uren 'zonder' mij kunnen of zo. Zo lijkt het althans! Hoewel men zegt dat ze geen besef van tijd hebben? Hun klok staat precies innerlijk zo dat ze steeds maar 7 uurtjes zonder mij kunnen. Ik ga steeds rond half 12 slapen en sta op om half 7-7u. Een van de honden komt mij steevast halen na een uur of 7. Ga ik een uur later slapen? Dan komt hij 's ochtends ook een uur later naar mijn bed om me op te halen!

Misschien is het een kwestie van gewoonte, net als bij ons? Zou je hem dan toch niet snel even uitlaten? Dan ben je zelf toch ook gerust en kan je weer even wegdommelen. Dat is wat ik doe in het weekend als ik eens wat langer wil slapen. Om half 7 snel eruit, hondjes krijgen dan eten, in pyjama met dikke jas erover en uggjes aan naar buiten tot iedereen geplast en gepoept heeft, dan snel weer naar binnen en iedereen kan opnieuw een zalig dutje doen!

Succes!

Volgende forumvraag: hondenschool volwassen hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^