Misschien zit het antwoord op je situatie wel al in de titel die jij dit topic hebt gegeven: "Help, mijn hondjes gaan niet meer samen?"
En, je krijgt ook een aantal keren precies dat antwoord:" misschien kunnen ze inderdaad wel niet samen" of "dit gaat niet samen" of "ik zou hier niet aan beginnen"...
Ik geloof dat niemand dit als kritiek bedoelt, want iedereen die leest hoe je aan deze twee honden gekomen bent, zal lezen dat je de beste intenties hebt (gehad) en beide honden hebt willen helpen, zodat ze niet slechter terecht zouden komen. En het is ook min of meer toevallig dat het tegelijk (deze) twee honden zijn geworden.
Echter, Bandos heeft een verleden en Buddy is een kruising van rassen die soms (of meestal) niet kunnen met soortgenoten en dan voornamelijk van dezelfde sekse.
Je hebt absoluut liefde voor en ervaring mét honden, maar niet met deze twee.
Neem dus de adviezen ter harte... Want als het mis gaat is het verdriet des te groter....
Ik heb meerdere keren bijtgrage Staffords van mijn hond af moeten halen. Ook een keer dat er eentje vast had en niet meer los wou laten. Het probleem is niet kracht, maar handen tekort. Als je de ene hond bij de halsband hebt en je maakt de kaak los, dan heb je dikke kans dat de hond die dan los is gewoon bovenop de andere hond klapt.
Ik heb toen meegemaakt dat we met zijn 2-en de andere hond van mijn hond wilden pulken en zelfs dat was nog lastig, omdat je altijd de honden vast moet houden om ze bij loslaten uit elkaar te -houden-. Dat lukt je niet in je eentje, tenzij je de ene hond echt vast kunt zetten en de andere hond weg kan trekken. Dat is dan nog steeds niet makkelijk, en je loopt zelf ook gevaar.
Bovenstaande vind ik heel mooi geschreven.
Toch lijkt het me wel van belang om er aan toe te voegen dat er misschien teveel gefocust wordt op de Terriër terwijl in mijn ogen de CC nog wel eens de meeste problemen kan gaan geven.
Een waakhond bij uitstek. Een van de krachtigste en moedigste rassen die er bestaan. Zelfstandig, onverschrokken maar ook heel duidelijk. Het ligt aan de lijnen en opvoeding maar aangezien je hem net hebt heb jij daar niets in kunnen betekenen en is hij ook nog een verassingspakket.
Dit zijn gewoon serieuze manstoppers die niet alleen agressie kunnen vertonen naar andere honden maar ook naar mensen. Inclusief hun eigen baas. Ze hebben niet automatisch de wil om met je samen te werken, je moet het bijna verdienen. Het waard zijn. Ze testen je er onophoudelijk om. Subtiel maar ook minder subtiel.
Overwicht en leiderschap ligt niet in hoeveel kilo je drukt maar aan je mindset. Om een voorbeeld te geven met een soortgelijk type ken ik een vrouwtje die het verkleinwoord waard is. Ze weegt max 55 kilo en heeft twee Boerboels (reu en teef) die geen boe of ba geven zonder haar toestemming. Laatst kwam ik een Boerboel reu tegen die nog amper te stoppen was toen zijn beide bazen er aan hingen. Een grote vent en ook niet zo'n kleine vrouw. Ze hingen echt.
De juiste instelling en vooral kennis. Iets wat je, sorry, nog niet helemaal hebt gezien je keuzes en verbazing. Kennis is macht. Uiteindelijk zal je dan de juiste keuze maken, wat die ook zijn mag.
Ps: De enige doeltreffende manier om ze uit elkaar te halen is ze te laten stikken. Zitten risico's aan maar anders lukt het je niet alleen.
Ik ben het met Sammy eens dat de Cane Corso voor net zoveel of zelfs nog meer problemen kan zorgen als de Stafford. De CC is veel groter, dus dan is het voorkomen dat ze elkaar vastnemen lastiger. Onderschat ook niet het verschil tussen een stil liggend gewicht en een bewegend dier dat met 4 poten probeert zich af te zetten. Zogenaamd "deadweight" is veel makkelijker te tillen dan iets wat tegen stribbelt.
Ja daar heb je wel een heel goed punt Sammy
zelf doe ik dat eigenlijk ook, de focus op de stafford in dit verhaal..
maar de cane corso, wellicht zit daar op nog veel meer fronten een enorme uitdaging, zachtjes gezegd.
Als ik jou was, zocht ik een keer een honden trainer op die je wil laten voelen hoe het is als een hond echt bijt. Hoeveel kracht daar achter zit. Ik bedoel dus dat je een keer in een pak mag en hij de hond erop af stuurt.
De "bite force" van een pitbull wordt geschat op rond de 100 kg druk. En dat is een erg gematigde schatting (wolf komt op ca 200 kilo, tot 'ie echt kwaad wordt, dan komen er beten me krachten tot 550 kilo) De kaakspier van de hond is zijn meest krachtige spier. Dus tenzij je allebei je voeten in zijn bek krijgt en je benen kan strekken vervolgens, krijg je die bek niet uit elkaar.
bron: http://dogs.lovetoknow.com/wiki/Which_Dog_Breed_Has_the_Strongest_Jaw
Wij hebben 1 vechtpartij gehad tussen onze heren, op een late zondagavond, opeens over iets waar ze nooit eerder over gevochten hadden. Nou, we kenden ze echt niet terug. En gelukkig waren we allebei thuis, ik ben nou ook niet bepaald een mietje en best sportief,maar ik kreeg ze echt niet uit elkaar. Uiteindelijk hadden we ieder een hond te pakken, opgetild aan halsband totdat ze geen lucht kregen en los lieten. EN nogmaals, die twee van mij hadden mot maar waren niet uit op een kill en hadden geen last van "redirected agression"
Ik zou als ik jou was beslist NIET met alletwee gaan fietsen. Je hebt geen controle en stel dat er 1 getriggered wordt door bv een andere vreemde hond, kunnen ze zo - in de opwinding van het rennen - op elkaar klappen. Ooit een keer een staff gezien die uit zijn dak ging vanwege mijn reu die naast de fiets langs kwam, nou die andere fietser lag bijna ondersteboven - terwijl hij stil stond en ik al was afgeremd tot wandeltempo.
Samen rennen is niet samenwerken, je ziet je honden te menselijk.
daaarbij nog, bedenk ik nu..met handen tekort heb je hier zacht gezegd al een pittig stel om uit elkaar te halen en houden ja. maar het lijkt me ook gevaarlijk eigenlijk met een stel honden die je nog niet zolang hebt, en zon karakter als een corso.. kun je er ook nog 1 van jezelf af plukken
Zonder gein hij is nu nog 1,5 maar als dat straks een volwassen hond is dan is hij een kilo of 50/60 met een enorme murf.
Prachtige honden hoor Cane Corso's maar ik kan me de dag dat Flex er door eentje aangevallen werd nog goed voor me halen. En dat was nog 50 kilo AB dus kon enige weerstand bieden maar ook niet eens veel. Dit is een hondje van zo'n 25 kilo, die legt het af. En als ie wel in z'n strot hangt dan heeft ie een hap vel en kan de CC nog steeds draaien om hem terug te grijpen.
Dat HP de laatste tijd alleen maar kijkt naar Staffies en dergelijke is HP maar er is ook nog zoiets als de echte wereld. En daarin bestaan een hoop rassen die lachen om zo'n opgefokt vlieggewicht.
Niet dat ik nou zo graag gevechten analyseer ofzo maar ik heb helaas mijn portie honden geweld al wel gehad. Wens dat niemand anders toe.
Precies. En als je pech hebt en valt kunnen beide honden zich tegen jou keren. Ik heb al te vaak gelezen dat honden hun baas vermoordden omdat de baas viel, een hartaanval, of epileptische aanval kreeg. De situatie is dan ineens "anders" en honden gaan ervoor.
Dat is natuurlijk wel het meest extreme scenario, maar daarom is het extreem belangrijk dat vechten voorkómen wordt. En ik denk dat dat in een situatie waar je beide honden niet door en door kent heel lastig wordt.
Wauw, nog nooit gehoord! Gebrek aan vertrouwen? Regels? Je bent toch de baas, waarom zouden ze dat doen als de situatie opeens anders is?
Heftig!
Mick mijn held!
Dat lijkt me echt wel een worst worst worst scenario en niet iets waar je standaard van uit moet gaan, zulke dingen kan een mens bang maken voor zijn eigen hond wat ook weer zo zijn negatieve gevolgen heeft.
Het is niet alleen erg belangrijk dat het voorkomen wordt omdat een hond zich tegen een mens zou kunnen keren. Je wilt het ook gewoon niet zien dat je hond in stukken open gereten op de grond ligt. Ik heb er 1 x beelden van gezien hij een documentaire en die beelden zijn me lang bij gebleven, moet je nagaan als je het in het echt ziet bij je eigen honden. Dat wil je gewoon niet.
Bij anders bedoel ik mensen die struikelen en op de grond vallen, en dat een hond dan aanvalt en er een slachting plaatsvind. Meestal omdat er meerdere honden in huis zijn die ineens mee gaan doen. Ook bij hartaanvallen, beroertes of epileptische aanvallen komt dat voor. Door de veranderde positie en "er is iets mis" gevoel kan een hond ineens heel raar reageren.
Als je niet meer kan handelen/ buiten bewustzijn bent, ben je blijkbaar niet altijd meer de baas.
En ja MBX, dat is wel het allerslechtste scenario, maar bij agressie die omgebogen wordt naar iemand die honden uit elkaar probeert te houden zou het ook zomaar kunnen. Ik zelf ben ook wel gevallen als ik probeerde een andere hond van Dobby af te halen, dus vergezocht is het vallen niet.
Ben het helemaal mee eens met je,alleen kunnen velen niks zeggen over de CC ook ik niet omdat ik het ras niet ken.
Maar er zijn meerdere rassen waar ik mijn engelse hooligans niet bloot zou willen aan stellen.
Jullie doen net of sommige honden bloeddorstige monsters zijn.
Als jij als baas gewoon opvoed, duidelijk regels hebt en je hond concequent opvoed. Ook leren dat je hond niet op alle vreemde honden en mensen afgaat. Je hond voldoende uitdaging geeft en rekening houd met zijn behoefte, dan voorzie ik geen grote problemen.
toevallig ken ik een paar CC, super lieve honden, lomp, maar super sociaal naar mensen en honden, vooral lief naar kleine kinderen.
Goh... ik denk niet dat het nog goed komt.
Wij hebben 6 honden.
3 reuen en 3 teven.
De teefjes gaan goed met elkaar (op een keer een strubbeling na als "de keizerin" het op haar heupen krijgt), en ook Paco kan heel erg goed met de teefjes.
Maar, Paco kan niet met de reuen, met geen enkele reu eigenlijk.
Terwijl hij toch eerst maanden met Saltarin (1 van de 2 andere reuen) samen geleefd heeft.
Plots, toen hij "volwassen" was (lees : anderhalf jaar ongeveer) kon hij geen andere reu meer luchten of zien.
We houden ze nu gescheiden, de 2 andere reuen zijn altijd samen, en Paco is altijd samen met zijn harem.
Soms een beetje organiseren etc... maar je wilt echt niet dat ze gaan vechten...
nog even over een gt: deze is er niet om honden een therapie te geven zodat die ineens heel sociaal worden oid, maar juist voor de baasjes om hen inzicht te geven in het dier, het individu dus wat ze in huis hebben en de baasjes te begeleiden hoe het best te handelen.
Overigens is elke hond natuurlijk eerst een hond en dan pas een ras of kruising. Maar alles telt mee, en vooral hoe de baas ermee omgaat, en inziet of een situatie veilig is of niet.
Hier de 2 reuen en het teefje van een neef van mij,
geen problemen en toch pittige rassen
Vergeet niet dat staffords echt masters zijn in het misleiden van de mens als het om lichaamstaal gaat dus denk dat de gemmidelde GT met weinig ervaring met dit ras nog geen nuttige tips kan geven.
dat is ook nog een intressante kwestie, aan de ene kant is een hond altijd eerlijk, maar weet ook te manipuleren om verschillende redenen.
En er zullen ook per ras en per individu verschillen zijn. Ik las wel eens dat bijv. zwarte grote honden meer tongelen dan andere honden. Ik denk, om een hond echt door en door te kennen moet je hem observeren, mee communiceren, je gaat dan aanvoelen wat het beste is. Spanning tussen twee honden zie je niet alleen maar voel je ook. Daarom onder andere is 2 herplaatsers tegelijk zo moeilijk, je kent de honden nog niet en de honden jou nog niet.
Ik geloof zeker dat een goede gt dit allemaal beseft en daarom de veiligheid boven alles laat gaan.
Een hond door en door leren kennen doe je in mijn ogen door veel, heel veel tijd met hem door te brengen. Dat is iets wat een GT niet zomaar even kan doen. Je kunt die moeilijk een paar maand bij je in huis laten wonen haha.
Spanning tussen 2 honden kan je snel merken maar iemand met 2 herplaatsers net in huis kent die grenzen van de honden nog niet zo daarom is het ook zo'n lastige kwestie. En miss vind de ene hond de ene keer meer goed dan een andere keer. Dat verschilt ook maar per dag wat ze wel en niet oke vinden.
Daarom is het zo belangrijk eerst 1 hond goed te kennen alvorens je er een 2e hond bij plaatst.
Ja hiermee ben ik het eens. Gedrag hang van zoveel faktoren af.
En wanneer ken je een herplaatser door en door, hoe weet je hoever je wel of niet moet gaan met alles, ook de simpele dingen. Lola had ik vijf en half jaar en tot het laatst toe waren er steeds nieuwe ontwikkelingen, soms moesten we ook weer een stapje terug, soms een verrassend nieuwe ontwikkeling en Lola was een hond die heel goed kon communiceren, maar ik moest haar wel eerst leren kennen om het te zien.
Ook een gt kent de honden niet, maar dat is eigenlijk nooit. Dat zal dan dus in het begin de algemene dingen zijn die geadviseerd gaan worden maar ook dat zou al een eyeopener kunnen zijn voor veel mensen.
Ook honden kunnen veranderen in gedrag net zoals mensen. Hier maak ik dat ook mee met mijn 2 honden. De oudste heb ik nu ongeveer 2 1/2 jaar en ik ken hem ondertussen echt door en door maar heel soms heeft hij ook acties waarvan ik denk he dat is nieuw. Houd het natuurlijk ook wel weer leuk.
Een gt is goed om mensen basiskennis bij te brengen zoals mensen algemene hondentaal leren. Voor de rest ben ik niet zo'n gt voorstander, ik leer liever van mensen met jarenlange ervaring met een ras.
van zulke mensen kun je idd heel veel leren, mits ze uiteraard met hun tijd meegegaan zijn, we weten nu zoveel meer over wat er allemaal van invloed kan zijn op het gedrag van een hond dan een x jaar geleden.
Laatst was er een vrouw op tv die al dertig jaar Rottweilers had, maar was blijven hangen in theorieen die inmiddels achterhaald zijn. Daar kan je dus beter geen advies van kriijgen.
Je kunt van zo'n iemand bij leren over het ras, karakter ed bedoel ik dan. De opvoeding moet je toch doen zoals je zelf het beste vindt en wat het beste voelt voor jezelf.
Ik zie mezelf bijvoorbeeld echt niet met een hele grote zak snoepjes de hele dag rond sjouwen om ze alles te leren Terwijl dat voor een ander juist super werkt.
met mijn eerste hond heb ik ook nooit snoepjes ingezet dat was indertijd "verboden" en ook zij is een leuke hond geworden, maar snoepjes kunnen het wel makkelijker maken in sommige gevallen en helpen de hond te kalmeren, ik strooide wel eens voor Lola lekkertjes om naar te snuffelen, puur ter kalmering en dat hielp prima. Maar het hangt van de hond af, een hond die hoog in zijn stress zit zal misschien ook geen lekkertjes aannemen, die heeft wel wat anders aan zijn hoofd. Belangrijk is wat de hond zelf op het moment nodig heeft. Ik ben nu met Jenna aan het leren andere honden te negeren en dan is lekkertjes strooien een mooie manier om af te leiden en andere honden te associeren met iets positiefs.
Een GT stuurt van te voren een vragenlijst. Daarna huis bij de hond zal hij ook eerst zo veel mogelijk informatie vragen van de eigenaar.
Zelf de hond als nodig zien en zo heeft hij een beeld over hoe en wat en zo met een passend advies komen.
Voor het aanleren van iets werken snoepjes een hele goed. Het gaat om een beloning. Dit hoeven geen voertjes te zijn, kan een aai, een braaf, een bal spelltje, even los, het gaat om een motivatie voor je hond. Veel honden werken heel graag voor voertjes.
Voertjes werkt heel erg goed om een emotie te veranderen. De rede dat veel mensen dit zijn: emotie eten. Voel je je rot, verdrietig of bang, eet een zak chips, rol koekjes of een reep chocola en je voelt je goed, het werkt positief op je emotie.
Bij honden net zo. Als een hond iets eng vind en bang is zorg dat je op een afstand bent dat een hond nog niet reageert, maar het geen hij bang voor is wel ziet, dan voertjes geven. Dit werkt op de emotie van de hond, die zal zich beter voelen en dit gevoel associeren met het geen hij bang voor is. Het zijn soms net mensen.
Je geeft aan dat de ouders van die vriend een hond zouden meenemen? Maar dat jij je verantwoordelijk voelt? Nou, ik zou die kans met open handjes aannemen als je zeker zou zijn dat zij goed voor hem zouden zijn.
Allemaal leuk en goed en wel voor je vriendin en zij kan er niets aan doen dat ze ziek is geworden maar jij zit nu wel met de miserie. Een tijdbom.
Ik zou ABSOLUUT niet met je willen ruilen.
Maar ik zou denk ik wel de stafford houden en de cane corso proberen te herplaatsen. En dat is eigenlijk alleen maar omdat ik ervaring met staffords heb en niet met cc. Plus ik denk dat de stafford net iets makkelijker te houden is door een meisje dan een cc.
En dat is niet slecht of vrouwonvriendelijk bedoeld. Ik ben zelf een vrouw.. Dus..
Maar echt.. Ik zou niet wachten tot de bom ontploft want dan ga je helemaal niets kunnen doen, enkel achteraf stukjes hond bijeen rapen. En dat zal je vriendin ook niet willen denk ik..
En voor diegenen die hier zeggen: jamaar een gt dan en het zijn geen bloeddorstige monsters..
Nee misschien niet maar verdorie ze kunnen echt voor niets op elkaar klappen en je staat erbij en kijkt ernaar. Heb vroeger genoeg gevallen gekend waar mensen thuis kwamen in een slachtveld. En je bent je hond kwijt.
En dan hebben we het nog niet eens over de vreemde honden die slachtoffer kunnen worden en zelfs eventueel de mensen inclusief jijzelf.
Maar als je zelf de honden nog niet kent, kun je natuurlijk ook niet zoveel informatie geven. En dat is in deze situatie wel een probleem, denk ik. Het zou misschien anders zijn als 1 van de 2 honden al langer bij het baasje was, nu is het een dubbel zwart gat.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?