jasje aan bij koud weer?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

elisabeth (Gast)

Hallo, ik heb een vraag. Wij hebben een dwergteckel van bijna vijf maanden. Hij is langharig, maar heeft nu nog een kale buik. Mensen die wij kennen doen met koud weer een jasje aan bij hun teckels, is dit nodig?  Wat is jullie visie hierop? Hebben teckels dit nodig in herfst/winter? 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Hij is langharig.
Persoonlijk zou ik denken dat ie dat niet nodig zou moeten hebben.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tegenwoordig zijn vele honden aangekleed, voor sommigen die bloterikjes is het wel nodig, geen haar geen ondervacht niets, liggen dicht tegen de verwarming aan, sommigen lekker in bed bij het baasje, en ja dan zo naar buiten, koud is dat.

wel even vertellen dat er geen verkoudheid komt van koude van buiten, dat je niet denkt ja maar mijn hond wordt ziek door de koud, nee echt niet.

wanneer je goed doorstapt, niet stilstaat dan is een jasje niet snel nodig. is het echt koud en heeft je hond geen goeie ondervacht , kan je een dekje aan doen, een dekje wat regenbestendig is.

en ik zou zeggen, thuis niet te dicht bij de verwarming en niet op bed of in bed , zodat je hond met koud weer toch naar buiten kan zonder jasje, bekijk het zelf wanneer je hond echt niet wilt... okee, maar als jij flink doorstapt, buiten speelt met je hond is het niet snel nodig.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hangt van je hond af. Ik heb twee whippets en de ene heeft het veel sneller koud dan de ander. Die krijgt ook sneller zijn jas aan. 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik heb korthaarteckels die hebben nooit een jas aan.Ze worden al wel wat ouder, zodra ik merk dat ze het koud gaan krijgen dan zal ik een jas aanschaffen.

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Je zou eventueel een regenjasje kunnen aanschaffen. Of ze het echt nodig hebben hangt van meerdere factoren af en hoe je je hond inschat. Ik zou op mijn gevoel afgaan en goed naar je hond kijken. Ik heb zelf een langharige chihuahua en denk zelf dat zij zich wel fijner voelt met een jasje als het regent of als het sneeuwt.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Mijn hondje is ook langharig zonder ondervacht, maar krijgt enkel een jasje bij (flinke) regen en op de scooter. Ze worden zo langzaam droog met de regen, en ga haar niet steeds fohnen 4x op een dag. De oude krijgt het ook met sneeuw, maar dat moet ik eerst aanzien met deze, wel krijgt ze zodra er gestrooid is ivm vorst schoentjes aan zodat de pekel haar voetjes niet aantast.

Volg ook je gevoel, denk je dat ze het koud hebben, doe je het gewoon aan!

honden page profiel ElisabethElisabeth

honden foto van Elisabeth

" Ik heb korthaarteckels die hebben nooit een jas aan.Ze worden al wel wat ouder, zodra ik merk dat ze het koud gaan krijgen dan zal ik een jas aanschaffen. "

 Hallo Oukje,

 

hij heeft het nu al vaak koud, loopt te bibberen buiten als hij door nat gras etc. heeft gelopen en bij regen weer spat alles tegen zijn buik.

Hebben die van jou ook geen last met sneeuw? 

Ze trekken hier (duitsland) al snel jasjes aan bij honden, zelfs bij grote honden. 

Alvast bedankt voor je reactie.

 

Elisabeth

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ja hoor. Gewoon lekker een jasje aan trekken als je merkt dat hij het koud heeft. 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou alleen nog niet een té dik jasje aantrekken anders heeft hij er niks meer aan als het straks echt gaat vriezen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

"  Hallo Oukje,

 

hij heeft het nu al vaak koud, loopt te bibberen buiten als hij door nat gras etc. heeft gelopen en bij regen weer spat alles tegen zijn buik.

Hebben die van jou ook geen last met sneeuw? 

Ze trekken hier (duitsland) al snel jasjes aan bij honden, zelfs bij grote honden. 

Alvast bedankt voor je reactie.

 

Elisabeth "

 




Die van mij hebben geen last van de sneeuw zolang ze maar door lopen en niet stil blijven staan, ze hebben meer last van de pekel. Dan lopen met eerst de ene poot omhoog en dan de andere. Maar een beetje vaseline onder hun voetjes doet wonderen.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Bobby krijgt hier alleen jasje aan als het regent. Hij heeft lange haren maar geen onderwol en blijft doordat hij nat is lang koud. Lang koud kan leiden tot verkouden. Het is wel een echte koukleum. In de winter krijgt hij een trui aan als we buiten lopen. Maar alleen aan de lijn, als hij los loopt natuurlijk niet:-)

Volgende forumvraag: Hoeveel drinkt jou hond ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^