Hoi Mede Hondengekken,
Wij hebben een 5 jarig hondje, zie eerdere topic en willen graag een pup erbij. Nu wil ik graag een grotere hond en een beetje een stoere..
Thuis hebben we altijd rottweilers gehad en ik heb altijd geleerd de honden een consequente opvoeding te geven. Wel nog met de alfa roedelleider methode en die ben ik aan het afschudden. Zie in dat je met een liefdevolle geduldige vriendschap verder komt.
Nu zijn we 3 weken geleden op een "oeps" nestje gestuit. Papa is een labrador en mama een erg lieve sociale Amerikaanse Stafford, die erg lief voor haar pupjes is. We waren meteen verliefd, ook door het verhaal van de eigenaren van de teef (deze is een keer ontsnapt toen ze loops was (probeerde haar drachtig te krijgen van een stafford, maar die accepteerde ze niet) en toen kwam ze een labrador tegen die ze wel lief vond Haar karakter is goed, mochten zelfs zonder enig probleem aan haar kleine pupjes zitten...
We hebben een aanbetaling gedaan met de afspraak van de koop af te zien indien het pupje niet gezond is. We hebben namelijk een boxerpup Bas gehad die een ernstige hartafwijking had en waarvan we afscheid moesten nemen (zie topic) We zijn helemaal in de wolken en erg blij met het vooruitzicht een puppekind te krijgen, ondanks dat we ons terdege bewust zijn van het werk en de moeite wat daarbij komt kijken.
Nu was ik hier aan het rondneuzen en zie zoveel dingen over de stafford staan waar ik van schrik.
Zoals dat ze spelen door de andere hond in de nekvel te pakken en te schudden..dat ze als ze 2 worden niet meer met andere honden kunnen....
Nu weet ik wel dat een heleboel komt kijken bij je opvoeding en dat onze pup "maar"50% stafford is met een hele lieve mama...Tevens lopen hier in de buurt genoeg lieve en sociale staffords..maar zou heel graag even van de kenners horen dat we helemaal niet per definitie dit soort problemen gaan krijgen...
Pff heel verhaal sorry daarvoor!
Maar moest het even kwijt..
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Ik ben geen kenner van de stafford.
Maar bij een kruising weet je nooit van tevoren wat de pup van de ouders mee krijgt.
Misschien meer Stafford genen waardoor je kans hebt dat je pup later hond intolerant wordt en misschien ook wel niet.
Er zijn ook wel Staffords die sociaal blijven.
Maar als de pup meer labrador genen meekrijgt krijg je daar waarschijnlijk nooit last van.
Met een kruising is het gewoon een gok die je moet willen nemen.
Leuk dat jullie pupje krijgen. Jammer dat jullie niet eerst hebben gekeken naar welke twee rassen jullie aanschaffen. Wel goed even na te vragen, ondanks achteraf.
Stafford zijn gefokt als doel voor vechthonden ooit. Hoe je het went of keert het zit er gewoon in. De vraag is; laat je het eruit komen? Er zijn zeker staffords die niet met andere honden kunnen of soort genoten of zelfde geslacht. Dit kan komen door opvoeding, ouders of een voorval. Maar ik ken ook genoeg staffords die sociaal zijn en heerlijk met andere honden kunnen spelen. Jou pup straks hoeft niet per definitie niet met andere honden kunnen. Als je zelf de pups straks goed socialliseerd met andere honden en de hond positief opvoed dus zonder de roedel en dominantie gezeur kom je al een heel eind met je pupje. En buiten dat; 50% gekheid van de labrador komt vast goed. Ga lekker genieten van de voorpret ect. En maak je daar niet druk om. 50% heb je het in eigen hand straks..
Maar met kruising inderdaad weet je nooit precies hoeveel en wat ze mee krijgen van de ouder dieren. Is altijd afwachten.
"We waren meteen verliefd, ook door het verhaal van de eigenaren van de teef (deze is een keer ontsnapt toen ze loops was (probeerde haar drachtig te krijgen van een stafford, maar die accepteerde ze niet) en toen kwam ze een labrador tegen die ze wel lief vond "
Hoe weten de eigenaars dit? Hebben ze dit gezien?
Zelfs voor een pup met stamboom vragen veel fokkers geen vooruitbetaling. Voor een pup uit een oepsnestje vind ik het absurd dat de oepsfokker aanbetaling vraagt.
Ik zou alleen een pup uit een pretnest/oepsnest willen, als beide ouders een goede uitslag hebben van testen op erfelijke aandoeningen o.a. heupdysplasie en elleboogdysplasie, die veel in beide rassen voorkomen. Zeker met een oepsdekking waar een Stafford bij betrokken is, is het van belang dat het karakter van de teef goed is.
http://sbtcn.nl/gezondheid/inventarisatie/
https://www.nlv.nu/rasengezondheid/gezondheidsonderzoeken
Er is veel met positieve training recht te trekken.
Het beste is om de hond op een andere manier trots op zichzelf te maken.
Tret is een hond die aan Freerunning doet en een zeer sosiale hond in Rusland is.
Doordat deze hond mag rennen, vliegen, gek doen, streken uithalen, nieuwe trukjes leren....is die erg gespierd, maar kan die al zijn energie kwijt in het rennen.
Ik ben van mening dat 99% van de honden die geen zware gedragsproblemen hebben, in goede baanen te begeleiden zijn zolang ze hun energie maar kwijt kunnen.
Maar ook bij staffords kan het belangrijk zijn dat ze hun kaken op een andere manier leren gebruiken door lekker touwtrekken, takken slopen, tennisballen mollen en dozen verscheuren.
Zo heb je uiteindelijk een gewone normale hond die er dan wel gespierd uitziet, maar een grote sosiale hond kan worden.
Blijf ook elke keer trainen in losloopgebieden.
Laat hem sosiaal contact opdoen.
Als een hond namelijk niet sosiaal contact leert te opdoen vanaf een jonge leeftijd is de bkans groot dat het mis gaat.
Of je hebt een hond die zeer bang word..of eentje die gaat gromen aan de riem.
Verder ook ringtraining bij hondenscholen kan zeer goed helpen.
Hier leert je hond direct gewoon netjes mee te lopen tussen andere goed getrainde (show-) honden.
Die leert andere honden te negeren...terwijl de buurman nog geen meter van hem afstaat.
Je moet er ook rekening mee houden dat de karakters van beide rassen kunnen gaan botsen. Menig Staffordkenner raadt dit soort kruisingen af omdat je gewoon simpelweg niet weet wat je in huis haalt.
Ik zou denk ik juist trainen om hem andere honden te leren negeren. Mocht het intolerante van de stafford naar voren komen in zijn gedrag op latere leeftijd heb je daar veel meer baat bij.
EDIt: Zorg dus dat je zelf veel onderneemt met de hond. Maak jezelf veel leuker dan andere honden.
Gefeliciteerd! Al is inlezen in rassen wel aan te raden ;)
Wat ik opgestoken heb van dit soort rassen als de Stafford, is dat bij de meesten hondagressie wordt gevormd. Ze zijn namelijk gefokt voor het vechten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Wat ik ook meegekregen heb (en ook zelf heb ervaren) is dat dit soort honden vrij wild spelen en daar moet je wat mee uitkijken, want het kan veranderen in een niet zo'n leuk spelletje.
Vind het overigens beetje vreemd dat deze mensen geld gaan vragen voor een ongelukje... ik weet niet om hoeveel het gaat, maargoed..
Mijn tip is ook om hem aan te leren honden te negeren... Hier kom je erg ver mee mocht inderdaad de intolerantie naar honden naar voren komen...
Het zijn twee tegenstrijdige rassen... Dolle dwaas Labrador, dol op alles en iedereen... En de energieke Stafford die niet altijd zijn voorkeur bij honden heeft....
Echter hebben ze ook gelijkenissen, energiek, dol op mensen en ook lief voor mensen.
Let er wel op, dat ook al socialiseer je als de beste... Dit hoeft géén garantie te zijn dat je hond ook sociaal zal zijn/blijven naar honden... Je moet het gewoon in je achterhoofd houden...
Ik ben dol op Staffies, maar hun hond intolerantie is het enige wat me tegenhoud... Ik geniet er juist van om met groepen honden te wandelen...
Veel plezier met de voorpret!
Ik snap niet zo goed dat dit als zo'n schok komt? Je hebt al eerder een topic geopend over het overnemen van een amstaff van iemand (http://www.hondenpage.com/hondenforum/176132/amerikaanse-stafford-doen??.php) en daarin werd het ook al veelvuldig genoemd dat deze rassen pittiger in de omgang kunnen zijn met soortgenoten. Persoonlijk zou ik zelf kiezen voor een balans tussen socialiseren en negeren. Een pup helemaal onthouden van enig hondcontact zou naar mijn idee ook weer angst voor het onbekende kunnen krijgen. Maar misschien is het wel verstandig om bijvoorbeeld aan de lijn te leren om honden te negeren. En vooral je goed verdiepen in lichaamstaal, hoe gedraagt je hond zich richting andere honden, etc. Leer je hond kennen en ben alert op gedragsveranderingen.
Ookal is het een kruising, misschien verstandig is het om je aan te melden op het staffordforum. Daar zitten veel mensen met verstand van het ras (en misschien ook kruisingen), en die kunnen je tips geven hoe je het beste de pup kan socialiseren, rekening houdende met de eventuele hondagressie die kan gaan uiten op latere leeftijd.
Maar waarom wil je een kruising? Waarom ga je dan niet naar een goede fokker van Staffords en meld je je aan voor een pup? Een kruising kan namelijk ook voor enige problemen zorgen. Zeker omdat het ook botsende karaktereigenschappen kan hebben. Ik zou dergelijke kruisingen zeker niet aanraden.
ik denk dat je wel een wildebras in huis haalt maar tegelijk ook een heel lieve leuke hond.
Ik zou me inlezen over beide rassen, en vooral ook daarbij bedenken dat elke hond een individu is, hier zag ik gisteren nog een goede documentaire over,
http://www.youtube.com/watch?v=dqhzSBRvv8g
misschien kan je hond met andere honden misschien ook niet, veel hangt ook van de juiste begeleiding af. Leer in elk geval goed de hondentaal.
http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven
http://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI
Bij het socialiseren met andere honden zou ik me vooral concentreren de hond te leren dat hij altijd eerst bij jou komt als er andere honden zijn en er niet automatisch naar elke hond en elk mens gegaan wordt (een fout die ikzelf gemaakt heb toen ik mijn eerste hond als pup kreeg, je moet dat dan later weer afleren omdat het niet gewenst is dat je hond naar iedereen die langs komt toe gaat). Het spelen met andere honden zou ik gedoseerd toelaten.
Overigens vind ik het verhaal van de eigenaren wel vreemd hoor. Bij mij zouden wel de alarmbellen gaan rinkelen. Waarom probeerden ze het labrador teefje drachtig te laten worden van een stafford reu? Als je in de asiels kijkt zitten daar zo ongelooflijk veel van dat soort honden te wachten, waarom zou je daar opzettelijk nog meer honden aan toe willen voegen.... Ik zou eerst heel goed checken of je niet meewerkt aan hondenleed. Ben je bekend met broodfok? Deze mensen hebben soms de prachtigste verhalen om mensen over te halen om een hond bij hen te kopen. Ook als het om particulieren gaat is het eigenlijk onverantwoord tenzij de honden beiden getest zijn op de erfelijke ziektes die bij de rassen voorkomen. Als dit niet zo is, ben je zeker dat je aan zo iets onverantwoordelijks wil meewerken?
Ook al is het een kruising, je hebt altijd kans dat bepaalde ras eigenschappen toch sterk in de hond aanwezig zijn. Dus je kan een fanatieke zwemmer/apporteerder krijgen, maar ook een hond die op een gegeven moment niet meer met andere honden kan. Al is het in het algemeen zo dat het meestal niet meer gaat met honden van hetzelfde geslacht (reu-reu of teef-teef), het kan zijn dat een hond helemaal niet meer met andere honden kan.
Ik zou dus kijken naar welk geslacht je eigen hondje heeft, en dan een pup nemen van het andere geslacht.
hier op het forum bij verzorging is een topic geopend over de staffords, eigenaren van dit ras hebben veel ervaring met dit ras ga daar eens een kijkje nemen, en vraag eens raad en advies.
Nee ze probeerde haar door een stafford te laten dekken en die wilde ze niet.
Toen ze loops was en los liep kwam ze een labrador tegen en die vond ze wel lief..
Opvoeding is natuurlijk ook een groot deel inderdaad, en wellicht scheelt het dat de hond half labrador is en de moeder wel hondsociaal is . Maar met een kruising is het altijd een gok welke uiterlijke kenmerken en raskenmerken er naar boven gaan komen per ras. Je moet je trouwens wel bedenken dat agressie binnen eigen 'roedel' een ander verhaal is dan bij vreemde honden, er zijn veel staffords die niks hebben met vreemde honden, maar wel enorm leuk opschieten met eigen 'roedel'. Ik denk dat de belangrijkste vraag is die je jezelf moet stellen nu is of jij/jullie er mee zouden kunnen omgaan als jullie staffordkruising wellicht toch niet zo hondsociaal is als je hoopt..
Aangezien het de bedoeling was, dat de stafford teef gedekt zou worden door een stafford reu, neem ik aan dat in ieder geval de teef op erfelijke aandoeningen getest is. Een erkende stafford fokker zal ook op karakter fokken.
Wat waren de uitslagen van de testen betreffende L2-HGA, HC, Patella Luxatie, Elleboogdysplasie, Heupdysplasie, OCD en Demodex?
Nogmaals de link hiervoor: http://sbtcn.nl/gezondheid/inventarisatie/
Het gevaar van verliefd worden is dan je dan vaak niet meer rationeel nadenkt.
Je schrijft dat je verliefd bent geworden op een pup en op het verhaal van de " Fokker". Nu worden hierboven allerlei redenen geschetst waarom je misschien je toch op je achterhoofd moet krabben of deze pup wel zo'n goede aanschaf zou zijn.
Vooral ook omdat je geen idee hebt over de gezondheidsrisico's(testen ouders?) en met name in hoeverre deze hond zich tot een evenwichtige, sociale huishond kan ontwikkelen.
Je kunt niet je hoofd in het zand steken door niet over al die risico's na te denken, alleen omdat je verliefd bent.
Bovendien vind ik een stafford niet echt een beginnershond en met deze lab kruising weet je nu al niet hoe je hem moet gaan opvoeden zoals uit de eerdere reacties blijkt.
Ik vind het een rode vlag.....
ja maar dat is best vreemd toch? Met welke goede reden wil iemand nog meer honden op de wereld zetten als er al gezonde honden ingeslapen moeten worden omdat er geen plaats meer is in de asiels? Ik heb vorige week van 2 vrijwilligsters in een asiel gehoord dat dit gebeurd is en die waren behoorlijk overstuur.
Maar het kan natuurlijk zijn dat het teefje alle nodige tests ondergaan heeft, maar daar zou ik dus wel heel goed op letten. En toch ook de achtergrond van de reu achterhalen, of deze wel getest is. Wat te betwijfelen valt omdat dit niet gepland was. (of misschien toch wel... van verhalen kan je helaas niet altijd op aan)
Heel eerlijk gezegd vind ik dit "oeps" nest een raar verhaal.
Eerst willen de baasjes een stafford reu laten dekken bij hun teefje en komen dan een labrador tegen die ze bij het loopse teefje laten...
Sorry maar in mijn ogen is het dan een bewuste kruising.
Of deze kruising verstandig is laat ik maar in het midden.
Maak zelf een bewuste keuze tussen deze 2 rassen en kies dan een van de twee i.p.v. een kruising..
Allereerst zou ik mezelf nooit kenner noemen, maar ik ben een Stafford eigenaar en heb wel wat ervaring met dit ras.
Staffords zijn geen makkelijke honden. Ze zijn intelligent, hebben veel energie en gaan geen uitdaging uit de weg. Het zijn hele dankbare, mensgerichte honden die over het algemeen geweldig goed gedijen in alle soorten gezinnen en huiselijke omstandigheden zolang ze een consequente opvoeding krijgen.
Tegelijkertijd zijn ze van origine gefokt als vechthond en zit diep in het ras wel verankerd dat ze andere honden snel als een uitdaging zien... en uitdagingen gaan ze niet snel uit de weg. Een Stafford kan ontzettend moeilijk zijn met andere honden. Ga er rustig vanuit dat een Stafford niet overweg kan met andere honden, dan kan het daarna alleen maar meevallen.
Labradors hebben ik dan weer de ballen verstand van maar over het algemeen ook vrolijke en actieve honden.
Je krijgt dan dus in ieder geval een hele vrolijke stuiterbal. Dat krijgt de hond waarschijnlijk van beide sets aan genen maar... maar de rest is een vraagteken. Als de Stafford genen zich sterk manifesteren kan je dus best achterblijven met een kruising die absoluut niet met andere honden kan. Dat kan, het hoeft niet... maar je moet wel in je achterhoofd meenemen dat er Stafford in zit en dat contact met andere honden best wel eens een issue kan worden in de toekomst.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?