Niet het meest smakelijke onderwerp maar ik moet het toch even vragen
Bayley heeft al vaker last gehad van haar anaalklieren en deze worden dus soms ook door de DA uitgeknepen, dan heeft ze er minder last van maar het komt altijd weer terug. Ze wordt er onderhand zelf helemaal gek van en probeert steeds onder haar staart te likken, wat ook weer resulteert in natte plekken in huis. Daar worden we beide dus niet erg vrolijk van. Nu viel het mij de laatste tijd op dat Hunter er nu ook last van krijgt, huh? Ze legen dus nu beide hun anaalklieren in huis, niet erg prettig dus. De DA weet het zelf ook niet.
Wat is er veranderd? Ze eten KVV en krijgen de laatste 2 weken iets vaker smuldier dan normaal, kan het daar aan liggen? Ik weet het niet want het duurt al langer dan 2 weken eigenlijk. Hun ontlasting ziet er verder goed uit, niet te hard niet te zacht. Wat kan de oorzaak zijn? Zou ontworming helpen? (Ik heb geen idee hoor).
Verder heeft Hunter ook wéér last van een puspiemel.... daar zijn we nu onderhand al ruim 1,5 jaar mee bezig en niks werkt, het komt steeds weer terug. Al 3x voor bij de DA geweest, antibiotica kuur gehad, werkte tijdelijke en daarna kwam het weer terug, gespoeld met kamille thee, werkte ook tijdelijk, vitamine c gegeven, werkte ook toen ik het gaf en daarna kwam het weer terug. En ja hij is gecastreerd, al ruim 2 jaar. Vitamine C geven werkte eigenlijk het beste dus ik denk dat ik dat weer ga doen maar is er geen permanente oplossing zodat het weg blijft? Ik maak het zelf ook vaak schoon en de honden zelf ook.
2 vraagjes dus, hoop dat jullie wat antwoorden hebben!
Wat betreft het probleem van Hunter kan ik,je niet verder helpen. Wij hebben hier altijd teefjes.
De anaalklieren is dan wel weer een bekend probleem. Ook Loes sukkelt hier mee. Als uitknijpen niet helpt, kan je ze ook nog laten spoelen. In het uiterste geval kun je ze laten verwijderen. Wel even goed nadenken over de eventuele complicaties.
Je kunt ook iets aan hun voeding veranderen zodat ze meer moeten gaan of dat ze toch een hardere stoelgang hebben.
Loes staat nu op Wolfsblut, wel nog maar een dikke week. Dus welk effect dit heeft op haar klieren weet ik niet.
veel succes ermee!
Mijn zusje had dat probleem ook met haar reutje. Zij heeft op advies van de DA de hond laten castereren.. Dit heeft voor hem wel geholpen. Maar er zijn ook anderen waarbij dit niet helpt.
Is verder zijn prostaat e.d. ook onderzocht?
Wat de anaalklieren betreft zou ik toch gaan kijken naar de voeding... Ik zou anders niet weten waar het probleem ligt....
Oh Buddha is er ook zo één met z'n anaalklieren. Stinken dat dat spul doet brr. Ik lees dus maar even mee want elke keer naar de dierenarts gaan om die dingen te laten legen wordt mij een te duur grapje.
Qua puspiemel, hoe vaak heeft ie het? Buddha heeft het soms ook nog maar dan maak ik het schoon en dan is het ook klaar.
Mijn kleine Max heeft ook last van puspiemel hij maakt het zelf wel schoon maar ik erger me er ook wel aan. Enige wat je kan doen is schoonmaken denk ik. Dus ik volg even
Voor ontstoken voorhuid geef ik ook altijd vitamine c, werkt prima. Na castratie neemt t vaak af, jammer dat dat bij Hunter niet het geval is.
Bedankt voor de reacties :).
@Gies, uitspoelen had ik nog niet van gehoord, werkt dat beter en langer? Verwijderen is inderdaad best wel extreem dat zou echt het allerlaatste zijn wat ik zou doen en denk niet dat ik dat zou durven.
Ik kan best wel wat flexibeler zijn met hun voeding, maar zou niet weten wat voor een wat hardere ontlasting zou moeten zorgen.
@Linda, zijn prostaat is volgens mij niet onderzocht, dat zou ik eens kunnen vragen aan de DA.
@MBX, Ja ik heb het bij Bayley al een aantal keer laten doen, dat doe ik dan als ik er toch al moest zijn (voor haar kruisbanden bijv.). Apart naar de DA gaan voor de anaalklieren doe ik niet eigenlijk, dat wordt idd een duur grapje.
Hunter heeft regelmatig een puspiemel, hoevaak precies weet ik niet, Bayley en Loki likken het vaak schoon en Hunter zelf ook. De dingen die ik geprobeerd hebben helpt ook wel maar zodra ik er mee stop dan komt het weer terug, na de vitamine c is het wel een tijdje weg geweest maar het is nu dus weer terug, grrrr...
Heb je Hunter al wel is gespoeld?
Bij Bu doe ik niks aan z'n puspiemel, ik laat zijn lichaam het lekker zelf uitzoeken maar gelukkig valt het bij hem wel mee.
Z'n anaalklieren zijn een grotere last wat dat betreft. Dan ga je op de bank zitten en dan ruik die lucht weer en dan rust ik niet tot ik weet waar het zit en dan ga ik het schoonmaken en volspuiten met parfum en al die dingen. Gadver, zo vies.
Je zou wat meer bot kunnen geven aan Bayley, daar moeten ze wat harder voor persen tijdens het poepen en zo persen ze ze zelf al leeg.
Wat ik heb geprobeerd staat allemaal in m'n openingpost :P en ja dus ook spoelen, meerdere keren, 2 weken lang elke dag 2x op advies van de DA maar het komt steeds weer terug.
Bayley heeft al heel lang last van dr anaalklieren, de ene keer erger dan de andere keer, de DA weet ook niet zo goed wat ze er aan moeten doen. Meer bot geven? Okay, ja ze krijgt wel elke week kip karkas maar verder niet iets met bot, ja gemalen denk ik :P
Rex had last van anaalklieren en een pus piemel, wat over ging toen ik ontdekte dat hij allergisch was en ik dat dus niet meer gaf.
Vaak zijn dit soort dingen toch voeding.
De normale smuldier versie bevat geen echt bot. Bot zorgt juist voor de hardere ontlasting. Je zou bijvoorbeeld Tinlo kunnen voeren. Daar zit 25% bot in.
Hardere ontlasting zorgt namelijk voor de leging van de anaalklieren.
Het overvullen van anaalklieren, want dat is het meestal, heeft niets te maken met ontstekingen, en vaak ook niks met de ontlasting (als die verder gewoon en goed is) heeft ook te maken met stress en geur.
Het overvullen gebeurd door te veel aanmaak en bovendien te dun.
Heeft voeding vaak niets mee te maken.
De mentaal kwestie is vaak minstens zo belangrijk of nog belangrijker.
Een hond leeft in geur, en het wordt weleens vergeten dat ze ook via die geur met ons communiceren, dus het kan "per ongeluk" zijn, maar ik heb het honden ook met opzet zien doen, soms uit stress, soms uit angst, soms uit kwaadheid.
Shannah had er de eerste 3 weken ook veel last van, was gewoon pure stress, het nog niet thuis zijn, en wat is dan fijner dan je omgeving te vervullen met je eigen geur ??? En haar ontlasting was direct hard en goed, en van allergieen heeft ze geen enkele last.
Kortom: het is een complex probleem waar meerdere oorzaken voor zijn.
Maar stress is absoluut een factor bij het overvullen met te dunnen anaalkliervloeistof, dat lekken ze met alle gevolgen die het heeft.
Dan werkt het systeem verder normaal bij de ontlasting, maar omdat er gewoon te veel is en te dun.......
Wat betreft de puspiemel, ik heb 25jaar reuen gehad en nog nooit het afdoende middel gevonden, spoelen met weet ik al niet wat, vitamine c, antibiotica..... uiteindelijk werkt het nooit afdoende, het enige wat echt wel verbetering geeft is een castratie, en dan 90% denk ik, hoewel als je een heel volwassen reu laat castreren hij zo mannelijk is, dat het soms toch nog even opduikt, maar niet in de mate dat het 1,5meter hoog op je muren zit (over smerig gesproken, dat vind ik dus ook echt smerig en ongezond, pure ontstekingsrommel)
Allergie ja dat is een goeie.
Ze krijgen normaal gesproken maar 2x per week smuldier en dat is 1x de compleet en 1x de pens. Verder krijgen ze van versvoer de KVV en de BARF producten. Maar de bestelling komt pas morgen of overmorgen dus ze eten nu wat meer smuldier.
Hmmm stress, daar zeg je me wat. We zijn pas verhuisd (wonen er nu ongeveer een maand) en onze herplaatser zorgt ook voor veel onrust in huis. In ons vorige huis hadden ze er geen last van eigenlijk, de anaalklieren dan. Bayley had er soms last van maar dat was normaal, dat heeft ze al best lang en dat is ook bekend. Maar nu is het dus erger en heeft Hunter er ineens ook last van.
Er is dus eigenlijk niks wat echt definitief helpt tegen een puspiemel? Daar was ik al bang voor. Ik vind soms wel eens druppels in huis maar het valt gelukkig mee, ze houden het goed schoon. Ik denk dat ik maar gewoon af en toe vit C ga geven. Ja schoon is het niet inderdaad, bah maar goed hij kan er ook niks aan doen.
Stress is een factor die ik zelden genoemd zie worden.
Maar van groot belang is.
Een verhuizing is stress, nieuwe omgeving, maar ook : nieuwe geuren.
En wat is er dan makkelijker om het je eigen te maken.....
En de ene hond heeft er gewoon meer 'aanleg" voor dan de andere.
Misschien is dat zelfs wel te koppelen aan stress gevoeligheid, en hoe zich dat uit, net als bij mensen zijn er verschillen in wat je laat zien als je nerveus bent (die 1 krijgt hoofdpijn de ander buikpijn)
En nee, ik heb het nooit gevonden die oplossing voor de puspiemel.
En ook dat ligt weer per reu hoe erg het zich laat zien.
Bij Gorby zat het werkelijk 1.5mtr hoog in huis, zo ontzettend smerig, kon ik schoonhouden wat ik wilde, het liep er zo uit en was niet te stoppen. Daar kwam een bacterie bij die ook in zijn urine wegen kwaad kon (en zijn nieren) en daarom hebben we hem toen ook laten castreren, niet omdat hij erg lastig was, maar puur om de zware ontsteking, zijn huid zat soms gewoon vast van de ontsteking om zijn plasser heen. En wat 1 opluchting toen dat binnen de kortste keren wegtrok, ook voor de hond, want die bleef er mee bezig en bovendien is het gewoon een ontstekingshaard, ook niet altijd even gezond.
Ja en de bank is ook nieuw, bedenk ik me net. Goh, zit eigenlijk wel wat in ja.
Jammer, naja dan maar symptoom bestrijding, vit c kan nooit echt kwaad en ik doe het door zijn eten dus hij merkt het niet eens. Ik let er wel altijd goed op of het niet erger wordt of viezer, het valt nu mee, de ene keer zie ik niks en soms is het een beetje groenig maar niet donkergroen zoals eerst. Ja castratie heeft hier dus helaas niet geholpen, het is ook best een gevoelige plek dus we houden het goed in de gaten
Als een hond er zo vaak last van heeft (voorhuidontsteking) dan moet je net zo vaak spoelen met een milde antiseptische oplossing tot het wegblijft. Afbouwend van dagelijks naar zovaak als nodig. En dat dan volhouden.
Mijn eerste hond had een heel akelige voorhuidontsteking waarbij het grootste deel van de penis een zweer was. Ik neem het iig heel serieus sindsdien.
En wat is een milde antiseptische oplossing?
Ik denk hier ook niet licht over hoor, ik controleer het regelmatig en behandel het als ik het zie.
Van vitamine c tabletten kun je ook een overdosis geven. Niet al het overtollige word uitgeplast.
Over castreren als oplossing: Rex was een gecastreerde reu. Ik geloof dus niet in castratie als oplossing van een pus piemel.
Vooral de combi pus piemel en anaalklieren doet mij aan allergie denken.
"Treatment includes correcting any predisposing factors, clipping long hair away from the preputial orifice, and thoroughly flushing the preputial cavity with a mild antiseptic (eg, dilute povidone-iodine or chlorhexidine) or sterile saline solution. If bacterial infection is suspected, an antibiotic ointment may be infused into the preputial cavity for 7–10 days. Recurrence of mild balanoposthitis is common irrespective of therapy. Castration may diminish genital secretions but will not abolish them."
Ik gebruik voor mijn eigen honden vakn kamille thee of gewone thee.
bij de dierenarts kan je ook prepusol halen, maar ik vindt dat zelf geen fijn spul, stinkt.
Ik denk dat golden delicious vast wel een paar goeie kruiden weet om thee van te maken om te spoelen.
Vanaf het moment dat het beter gaat kan je soms volstaan met gewoon met water spoelen 2/week tot 1/2 weken.
Bij mijn eerste hond heb ik onwijs lopen klooien met nare spulletjes en ook mastitis injectoren (antibiotica).
ik wil nog altijd de fabrikant van dermiel vragen of bv de oorzalf hiervoor gebruikt zou kunnen worden.
In deze wordt ter voorbereiding van het plaatsen van een catheter 0,05% chlorhexidine gebruikt.
Bedankt voor de adviezen! Ik ga je links even uitpluizen Wendy
En je kan je dierenarts vragen je uit te leggen hoe je anaalzakken leegt zoals het hoort.
Ja heb het tot nu toe door hen laten doen maar is idd misschien wel handig als ik het zelf ook kan.
Het is wel zo dat hoe vaker ze uit geknepen worden, hoe sneller ze weer verstopt raken. Het uit knijpen op zich is geen blijvende oplossing.
Eens met roosje! Het lichaam van de hond zal steeds de zakjes terug vullen en vullen en vullen ...
Ja dat weet ik. Haar anaalklieren zijn nu in haar hele leven geloof ik 3/4x uitgeknepen en ze is 4 jaar oud. Dus dat valt wel mee. Het is ook niet zo dat we dit dan regelmatig gaan doen maar af en toe als ze er echt heel erg last van heeft
Dat is niet mijn ervaring. Maar wel een hardnekkig "feit" wat steeds verteld wordt, zonder bronvermelding.
Mijn DA heeft me een middeltje voorgeschreven ( ben naam vergeten zal het debiet hier neerzetten) en dat zou de bacteriën doden en puspiemel verhelpen. 1x per week onder de voorhuid doen.
Ik laat jullie iets weten als het helpt
Is goed ben benieuwd
Prepusol.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?