steeds meer mensen geen tijd......

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Steeds meer mensen doen beroep op hondenuitlaat diensten.
Geen bezwaar daarvoor, maar vaak wordt vergeten dat deze groepen honden een roedel vormen, en last veroorzaken, voor mede honden eigenaars die maar met een of twee honden lopen, meestal gaan de uitlaatdiensten wandelen waar de honden los kunnen, wandelen met tien aan een lijn is meestal geen optie, dat ze dan last veroorzaken is wel een feit.


Utrecht legt hondenuitlaatservices aan banden




UTRECHT -
Mensen die beroepsmatig groepen honden uitlaten, moeten daarvoor vanaf volgend voorjaar in Utrecht een overeenkomst hebben met de natuurbeheerders. Er lopen te vaak te grote groepen honden los door de Utrechtse bossen en daar hebben wandelaars, ruiters, fietsers en wild last van.
 

 Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Recreatie Midden-Nederland constateren dat het aantal hondenuitlaatservices snel toeneemt. Op dit moment zijn er in Utrecht ongeveer tachtig organisaties die elke dag met andermans honden gaan wandelen, aldus Staatsbosbeheer maandag. Maar sommige mensen zijn bang voor honden. De dieren jagen ook wild op, zelfs in rustgebieden.

De natuurbeheerders hebben nu vijf clusters in de provincie Utrecht aangewezen waar hondenuitlaatservices terechtkunnen. Bedrijven kunnen zich tot 7 december inschrijven voor een contract, dat geldt vanaf 1 april 2015. Het aantal plaatsen is beperkt, zodat er misschien moet worden geloot, waarschuwt Staatsbosbeheer.

 

wat zijn jullie gedachten gang daarover ?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Waar ik loop is aanlijnplicht en zelfs daar kom ik wel eens een groep tegen van 6 losse honden. Een keer gehad dat er een al grommend met een opgekrulde lip van heb ik jou daar op Mellow afgedenderd kwam. Niet fijn kan ik je zeggen. Heb met bulderende stem het mormel (sorry, hij was écht niet leuk) weg gestuurd, ondertussen liep het zweet in straaltjes langs mijn rug...

 

Van mij mogen ze daar zeker wat aan doen. Dat je met zo'n grote groep honden loopt is 1 ding, maar dan mogen ze wel een beetje gezellig doen. En als ze luisteren en gewoon hun ding doen (ons negeren) heb ik op zich nog niet eens zo'n probleem met losse honden op mijn route (maar helaas tref ik altijd de honden die níet zo aardig zijn...)

 

Al denk ik ook dat het niet te controleren is. Loopt de veel te grote groep hier, loopt de controleur daar.

Anoniem (Gast)

Mijn gedachte daarover: dat ik me de ergernis van medebosgebruikers zeer goed voor kan stellen. Aan de ene kant is een uitlaatservice ideaal, maar ik zou er zelf nooit voor kiezen. Hoe kan 1 persoon 10 honden goed in de gaten houden en leren kennen?

Maar als je honden hebt en minder tijd omdat er nou eenmaal gewerkt moet worden kun je niet altijd voor de ideale situatie gaan..

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Dat mensen niet alles moeten willen..

steeds meer mensen geen tijd, maar volgens mij hebben ook steeds meer mensen een hond. Waarom een hond als je er geen tijd voor hebt? Ik snap t niet. Echt niet.

Toen ik jong was en net op mezelf woonde had ik ook geen tijd voor een hond, dus ik had katten. Die kunnen langer alleen zijn, en zijn wat minder afhankelijk. En ik had toch gezelschap. 

Maar mensen kiezen niet meer. Dubbele banen, kinderen en een hond, das wat veel denk ik zelf.

Daarnaast is het ook nog nooit zo druk geweest in het bos met wandelaars en ruiters, mountainbikers. Hoe drukker het wordt, hoe meer last men van elkaar heeft.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Lastig, maar als jan en alleman daar groepen honden gaan uitlaten gaat het een keer goed mis...(als in vechtende honden van diverse groepen)..en dan mag het helemaal niet meer.

Die clusters zijn een goed idee.

 

Maar bekijk het niet vanuit de overlast van honden, maar naar de werkelijke oorzaak.
Mensen moeten steeds meer werken om de kosten te betalen zoals huur, gas licht en water.

 

Vroeger (pak en beet 50 jaar geleden) verdiende de man voldoende waar het hele gezin van kon leven.

Nu moeten man en vrouw werken om de kosten te betalen.

Kinderen en huisdieren worden er de dupe van.

Kinderen naar de opvang en honden ook naar de opvang.

 

Dus...wilt je het probleem beter aanpakken, is de snelste oplossing om dan maar regels voor hondenuitlaatdiensten te regelen.

Terwijl de lange oplossing zou zijn om structureel de samenleving te veranderen.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Dat mensen niet alles moeten willen..
steeds meer mensen geen tijd, maar volgens mij hebben ook steeds meer mensen een hond. Waarom een hond als je er geen tijd voor hebt? Ik snap t niet. Echt niet.
Toen ik jong was en net op mezelf woonde had ik ook geen tijd voor een hond, dus ik had katten. Die kunnen langer alleen zijn, en zijn wat minder afhankelijk. En ik had toch gezelschap. 
Maar mensen kiezen niet meer. Dubbele banen, kinderen en een hond, das wat veel denk ik zelf.
Daarnaast is het ook nog nooit zo druk geweest in het bos met wandelaars en ruiters, mountainbikers. Hoe drukker het wordt, hoe meer last men van elkaar heeft. "

 

Helemaal mee eens. Wij hebben ook wel eens 'regelmomenten' gehad (waarbij wij dan meestal kiezen voor dagopvang omdat de onze sowieso niet los kunnen) maar door de bank genomen maken we tijd genoeg voor ze. 

 

Goed dat het aan banden wordt gelegd, ook voor wat betreft het opjagen van wild. Ik vind het echt te zot voor woorden dan een hondenuitlaatservice honden los laat lopen daar waar het niet mag. Want je maakt mij niet wijs dat een persoon al die honden perfect onder appel heeft. 

 

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Ik denk dat het een goed idee is om de uitlaatservices te gaan controleren. Maar ik denk dat het misschien beter is dat ze verplicht met kleinere groepen moeten lopen of dat ze iemand erbij moeten mee nemen. Net zoiets als in sommige klassen op de basisschool is. Dus per begeleider max 5-6 honden. Want dat kan je beter overzien dan de grote groepen die ik weleens tegenkom. Daarnaast denk ik ook: als je toch een uitlaatservice hebt, dan hoef je toch echt geen uren weg te zijn met een groep? Lijkt mij?

Ellen (Gast)

Woon zelf vlakbij een bosgebied in de provincie Utrecht en zie hier vaak grote groepen honden (zo'n 10) met een uitlaatservice.

Honden lopen los en die ene persoon die de groep in gareel zou horen te houden kan dit totaal niet aan.

Hier wel eens gezien dat zo'n roedel achter een ree aanzat en er uren later nog geroepen werd naar de zoekgeaakte honden.

 

Ook wel eens gehad dat er een paar van de honden die ik overigens niks kwalijk neem, erg opdringerig naar worst in mijn zak zochten (voor het trainen van eigen hond) zo erg dat ik bang werd van en van de honden en de oppas totaal geen controle over de situatie had.

 

 

Kleinere groepen en honden die niet los kunnen, niet loslaten maar ook kundig personeel is heel belangrijk.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dan...gelukkig dat die honden nog meemogen met zo een uitlaatservice. Anders zaten ze daar heelder dagen alleen, soms nog in benches.....

 

maar infeite , moet je geen hond nemen als je er  ook niet zelf de tijd voor kan nemen.  

 

Misschien voor een korte periode, ziekte baasje, of andere plotselinge problemen.....kan het een oplossing zijn. 

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

Ik vind het goed als er meer toezicht op komt en net zoals hierboven vind ik dat er een max. moet zitten op het aantal honden per begeleider maar ook per groep. (dus niet als je met z'n 3en loopt dat je dan alsnog 18 honden mee mag)

 

Bo gaat 1 keer in de week mee met de uitlaatservice. Dit is nog een startende service en wij zijn heel blij met haar. Bij de intake hebben we goed besproken hoe Bo zijn gedrag is, hoe wij hier op trainen én hoe zij denkt over opvoeding en of ze het aandurft met Bo in de roedel. Zo is ze begonnen met 1 op 1 lopen, nog een hond erbij en inmiddels loopt hij mij 3/4 andere hondjes samen. In de 'roedel' gaat het goed met vreemde passanten niet altijd (Bo kan snauwen/uitvallen, bijten zal hij niet doen) Daarom laat ze de lange lijn achter hem aan slepen zodat ze op tijd kan reageren mocht het nodig zijn.

 

Zij koppelt aan ons terug hoe Bo het doet en wat zij opmerkt (bijvoorbeeld kleine hondjes gaan goed, grote honden niet) Zodat wij daar weer op verder kunnen trainen.

 

Dus weer een hele andere motivatie voor de uitlaatservice maar ik zou willen dat ze allemaal zo'n dienstverlening hadden als die van ons, want ik weet dat ze niet allemaal zo bewust omgaan met de honden in hun roedel.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik kom het hier gelukkig nooit tegen.

Maar ik vind dat zulke grote groepen van een uitlaatservice op een afgesloten plek moeten zijn.

Een groot omheind veld of zo.

Het kan haast niet anders dan dat 1 persoon met 10 honden die los lopen ze niet altijd onder controle heeft.

 

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik vind die uitlaatdiensten toch een goed idee hoor. Oké, je hebt mensen die een hond kopen zelfs al hebben ze eigenlijk op dat moment geen tijd, beide een full time job enzo.

Maar soms gebeuren er dingen in je leven terwijl je al een hond hebt. Een scheiding waardoor je toch fulltime moet gaan werken, een ongeluk waarbij je een bepaalde periode niet meer kan wandelen omdat je moet revalideren, ... Ik vind het goed dat er voor zo'n zaken een oplossing is waardoor je niet verplicht bent je hond weg te doen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is prima dat er uitlaat diensten zich aanbieden voor honden die anders de hele dag alleen zitten, maar.......

 

ik had een newfoundlander een zwarte, niet zo,n brave als Bamse

ik woonde nog in capelle a.d. ijssel, schollebos, een heerlijk bos, daar liep een uitlaatdienst met wel 15 honden los, ze kwamen op mijn hond af. mijn hond stond ..pal... op een afstand stonden ze te grollen en te grommen, niet leuk zo iets, het moet er zijn deze uitlaatdiensten, maar ik kan me nog herinneren hier op het forum, dat drie het maximale was van uitlaten per persoon, degene daar liep met 15 honden ..los.

 

en wat Utrecht nu gaat doen !!! er is niet genoeg plaats voor al die 80 uitlaatdiensten, er moet geloot worden, wat houdt dat in dat er illigaal ergens anders dan gelopen wordt met honden ? een probleem wordt het.

honden page profiel CelineCeline 3 doggies


 
Vroeger (pak en beet 50 jaar geleden) verdiende de man voldoende waar het hele gezin van kon leven.
Nu moeten man en vrouw werken om de kosten te betalen.
Kinderen en huisdieren worden er de dupe van.
Kinderen naar de opvang en honden ook naar de opvang.
 

 Nu kan dat nog steeds hoor,maar mensen zijn zelf steeds veeleisender geworden,alles moet;2 auto's,op vakantie,een duur koophuis,iedereen een mobieltje met duur abonnement enz.Mijn man is degene die de kost verdient,ik heb nog nooit gewerkt en toch kunnen wij 5 honden hebben.Oke op vakantie zijn we nog nooit geweest,mobieltje heb ik niet en ik rij in een oude auto en woon in een huurhuis,en dat is een keuze.Wij kiezen voor een roedel hondjes en voor ons zelf een sober leven,maar het kan wèl leven van 1 inkomen en ook nog sparen.Tis maar wat je belangrijk vind denk ik.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Gelukkig zijn er ook veel gebieden waar honden aangelijnd moeten, dus voor wie bang zijn voor honden is er genoeg plek om rustig te lopen.
Zelf ben ik blij dat ik genoeg tijd heb voor mijn hond, maar ik zou hem niet snel aan een uitlaatsurvice toevertrouwen.
Waarom niet? Omdat ze vaak denken vanuit de dominantie theorie en daar ben ik geen fan van.
En ik wil niet dat er op die manier met mijn hond omgegaan word.
Bovendien is sem een hond die van rust en regelmaat houdt, een grote groep honden en dan steeds verschillende honden zou voor hem te onrustig zijn.

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Vind ook dat er regels moeten komen voor de uitlaatdiensten, 10 honden vind ik echt belachelijk er zijn altijd een paar honden die diep ongelukkig meelopen met het staartje tussen de benen.

Hier in het bos waar ik iedere dag loop, mogen er mensen met meer dan 3 honden niet wandelen ( loop met een betaalde jaarkaart).

 

Zoiets moeten ze ook gaan instellen voor de uitlaat diensten, dan hebben de honden het leuk en heb je de honden onder controle.

Meeste uitlaatdiensten zijn zwart werkers, alles moet meer gecontroleerd worden.

 

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Ik zou mijn eigen hond niet meegeven als ze een groep van 10 honden hebben. Dan heb ik er geen vertrouwen in dat er genoeg toezicht is. Ik heb kleinere uitlaatservice gezien en die nemen per uitlaatronde niet meer dan 5 honden mee. Dat vind ik netjes en verantwoordelijker. 5 is nog te overzien.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier zijn bijna geen hondenuitlaat services. Maar met 10 honden lijk me geen doen je heb gewoon ogen te kort

dus goed dat ze het aanpakken. Ik loop wel eens met 3 honden en vind dat al een klus. Laat staan 10 die ook nog loslopen allemaal. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het heeft niet altijd met werken te maken van ik wil alles hebben, ik ben alleen, als mij wat overkomt, ziek of ?

gaat Bamse naar een cres, daar zit ze goed en veilig, uitlaatdiensten, wil ik wel maar een op een, dus het is niet altijd van ik wil alles hebben, je bent alleenstaand en dan kan het gebeuren dat er door ziekte de hond even in de weg zit, niet in de weg, maar moet toch uitgelaten worden.

toch ? en dan zijn deze uitlaatdiensten ideaal, maar ik heb liever een op een uitlaatdienst die is er ook, in Veendam, en ik heb Rebecca, die vertrouw ik wel met Bamse. even een rondje Scheemda. meer is niet nodig dan. O-)

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik denk inderdaad dat het heel wat uitmaakt of ze met een klein groepje lopen of een veels te grote groep.

Door de vele vraag zijn de groepen vaak te groot geworden.

Ik was nooit zo voor een uitlaatservice, hadden het ook niet nodig vorige hondje kon prima een paar uurtjes alleen blijven toen ik parttime werkte. Maar nu met Bacchus, ik hoop dat hij strakjes ook wat alleen kan blijven, anders zal ik toch ook aan de uitlaatservice of opvang moeten. Maar ik zal dat zeker iemand zoeken die met een paar of een klein groepje honden loopt.

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik vind het wel fijn dat er een paar aan banden gelegd wordt. Hier in het bos wordt het ook steeds drukker als ik de auto's al zie staan ga ik niet eens meer met mijn ene hond het bos in ik krijg dan standaard een opmerking dat ik niet met een aangelijnde hond het bos in moet. Hij loopt los als er geen andere honden in de buurt zijn als ik een andere hond zie gaat hij netjes aan de lijn omdat ik niet weet hoe hij op die ene hond reageert. Ken hij de hond dan blijft hij los. Mijn andere hond is erg sociaal maar kom toch regelmatig met haar staart tussen de poten naar mij toe omdat het zo leuk is om met zoveel honden tegelijk op mijn hond af te komen rennen. Als ik daar dan weer wat van zeg is het ook weer niet goed want ze willen alleen maar spelen. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik vind het zeker goed dat er bepaalde regels komen maar dan moet er ook een goede controle zijn. Nu is het inderdaad zo dat iedereen zomaar een uitlaatservice kan beginnen. Daar zouden betere controles op moeten komen. Kijkt het maakt niet uit als iemand 2 hondjes van de buren uitlaat en daar betaald voor krijgt maar het is wat anders als het een groep van 15 honden is. 

Lieke (Gast)

mijn hond gaat twee keer per week naar een dagopvang. In een klein groepje op een afgesloten terrein. Ik kies bewust niet voor een uitlaatservice omdat ik het onverantwoord vind. Deze regels kan ik ook alleen maar toejuichen. Van de dagopvang en het verblijven in een roedel zie ik overigens vooral de voordelen. Mijn hond is zelfverzekerder en veel beter in hondentaal geworden. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Leuk om te horen Willemijn! :-D Als het ooit eens nodig is, wil ik dat best doen hoor! :-). 

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Mja...

 

Ik kom ze hier eigenlijk nooit tegen.

Van die grote groepen honden, of uitlaatservice.

Misschien dat de meeste hier genoeg tijd hebben voor de hond.?

 

 

Mening over dit fenomeen.?

Het zal wel normaal zijn denk ik.

Ik bedoel.

Kinderen...excuus..baby's/peuters gaan ook naar de opvang.

En dan zal je dat bij een hond niet kunnen doen.?

 

We willen nu eenmaal alles.

En dat gaat altijd ten koste van iets anders..

In dit geval , aandacht.

 

En ja, menig hond vind het heerlijk..absoluut.

Maar IK!!...wil het leuk met de honden hebben.

En ik heb ze niet aangeschaft, om een ander er een plezier mee te doen.

 

 

 

 

 

Lieke (Gast)

Ja sorry hoor maar wat is er mis met je hond naar een opvang laten gaan? Ik werk, uiteraard niet full time , en heb een hond. Die zit nooit meer dan vier uurtjes alleen. Moet iedereen die een hond heeft dan hele dagen thuis gaan zitten? Ik vind het ook belangerijk om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. Uiteraard vind ik het ook belachelijk als mensen full time werken en hun hond dagelijks met een uilaatservice meesturen. Maar ik ken ze niet. Iedereen die ik ken met een hond werkt part time. En dat je dan een oplossing zoekt voor de dagen dat je wel werkt is alleen maar goed. 

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Klopt Willemijn, soms is het ziekte, of op een andere manier pech, maar dat zal toch niet bij de meeste zo zijn. 

Ja prima dat je een oplossing zoekt voor de dagen dat je werkt. Maar ik zou er zelf niet voor kiezen als het niet in mijn leven zou passen.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik ben zo'n iemand die "geen" tijd voor de hond heeft en bijna 40 uur in de week werkt en bewust voor een hond heb gekozen. In de vroege dienst gaat mijn hondje met de uitlaat service mee (ze is dan alleen van half 6 tot half 10 en na het uitlaten moet ze nog 1 uurtje wachten tot ik terug ben) Verder ben ik de hele middag en avond vrij en ga dan met haar naar mijn paard, rondje met de kar. Als ik op visite ga, gaat ze altijd mee verder laat ik haar altijd zelf nog 1 uur per dag uit, waar ze lekker los kan. Voor ik naar mijn werk ga loop ik half uur. En verder gaat ze dus altijd mee. In het weekend zit ze eigenlijk nooit alleen behalve een half uurtje voor de boodschappen. Met mijn late dienst heb ik de hele ochtend en halve middag en wandel ik dus ook weer zeker 1 uur en gaat ze nog steeds mee naar mijn paard. En dan zit ze bij een opvang tijdens mijn werk uren.
Ik heb hier bewust voor gekozen en hierin ook zeker rekening gehouden met het uitzoeken van het hondje. Heel open, sociaal en nieuwsgierig hondje dat werkelijk welke hond leuk vind, nog geen conflict met een hond gehad. Spreekt heel goed de honden taal en weet precies welke hond ze moet negeren. Ze is ook super sociaal naar mensen en vind echt alles goed.
Als ik naar mijn hondje kijk zie ik een blije en vrolijke hond en daar heb ik geld voor over, de opvang kost geld. Maar heb daar bewust voor gekozen en ik heb heel goed gevoel bij deze opvang. Deskundig personeel en de eigenaar is een gt.
Al met al ben ik super super super blij dat er uitlaat services bestaan en ik dus een hondje kan hebben. En ik mijn hondje dus en leuk en uitdagend leven kan geven. En ja natuurlijk, als deze diensten er niet waren was ik nooit aan een hond begonnen. Dus ja het is eigen belang, maar ik heb een vrolijke relaxte hond, waar ik van geniet en ik hoop dat zij ook geniet van haar thuis ipv het asiel/straat in spanje.
En ja ik vind het heel goed dat er regels zijn/komen voor de uitlaat service. De goede zullen misschien ook wel de dupe zijn van de onkundige die een uitlaat service beginnen.

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

Ik heb een uitlaatservice, goddank niet in Utrecht ;)

 

Volgens mij horen uitlaatservices gewoon bij deze tijd. Kinderen gaan immers ook naar de opvang. Waarom dan de hond niet met de HUS mee? De meeste honden vinden het geweldig om mee te gaan en ze staan al te springen als ze mijn bus nog in de verte aan horen komen.

 

Aan de ene kant vind ik een vergunningenstelsel een goed idee. Hopelijk kunnen ze zo het kaf van het koren scheiden. Ook gelijk de zwartwerkers weg. Dan blijven de serieuze HUSSEN over. Die de honden veilig vervoeren, opleidingen etc. hebben gedaan en die belasting betalen.

 

Ook ik loop weleens met 10 honden in een natuurgebied. Ja echt waar, met 10 honden!!! En ik kan je vertellen dat ze niet achter konijnen of ander wild aanjagen. Dat terwijl ik regelmatig honden van mensen die alleen zijn wel achter wild zie aanjagen. Moeten die mensen dan ook een vergunning kopen?? Om te jagen ;)
Als ik weet dat er honden zijn die jagen, dan gaan ze aan de lijn.
Sowieso is het heel belangrijk als HUS dat je let op de samenstelling van je roedel. Want als ze 'ganging up' gaan doen dan ben je verder van huis. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat  HUSSEN opleidingen op kynologisch gebied doen om inzicht in het gedrag van honden te krijgen en te houden en kennis van rassen.
Ik ken een HUS die zag mijn Weimaraner Amigo en dacht dat het een Viszla was :( :( Als je met honden werkt dan moet je dat verschil echt wel weten!

ik vraag me af of en wat de criteria zijn om zo'n vergunning te krijgen zijn. En wat moet je als je niet ingeloot bent? Dan de bijstand ingaan? Als het hier zou komen en ik wordt niet ingeloot dan heb ik echt een probleem. Ik ben alleenstaand, de uitlaatservice is mijn brood. In deze tijd vind je ook niet zomaar een baan...

honden page profiel LoetjeLoetje 3 doggies

honden foto van Loetje

" Ik ben zo'n iemand die "geen" tijd voor de hond heeft en bijna 40 uur in de week werkt en bewust voor een hond heb gekozen. In de vroege dienst gaat mijn hondje met de uitlaat service mee (ze is dan alleen van half 6 tot half 10 en na het uitlaten moet ze nog 1 uurtje wachten tot ik terug ben) Verder ben ik de hele middag en avond vrij en ga dan met haar naar mijn paard, rondje met de kar. Als ik op visite ga, gaat ze altijd mee verder laat ik haar altijd zelf nog 1 uur per dag uit, waar ze lekker los kan. Voor ik naar mijn werk ga loop ik half uur. En verder gaat ze dus altijd mee. In het weekend zit ze eigenlijk nooit alleen behalve een half uurtje voor de boodschappen. Met mijn late dienst heb ik de hele ochtend en halve middag en wandel ik dus ook weer zeker 1 uur en gaat ze nog steeds mee naar mijn paard. En dan zit ze bij een opvang tijdens mijn werk uren.
Ik heb hier bewust voor gekozen en hierin ook zeker rekening gehouden met het uitzoeken van het hondje. Heel open, sociaal en nieuwsgierig hondje dat werkelijk welke hond leuk vind, nog geen conflict met een hond gehad. Spreekt heel goed de honden taal en weet precies welke hond ze moet negeren. Ze is ook super sociaal naar mensen en vind echt alles goed.
Als ik naar mijn hondje kijk zie ik een blije en vrolijke hond en daar heb ik geld voor over, de opvang kost geld. Maar heb daar bewust voor gekozen en ik heb heel goed gevoel bij deze opvang. Deskundig personeel en de eigenaar is een gt.
Al met al ben ik super super super blij dat er uitlaat services bestaan en ik dus een hondje kan hebben. En ik mijn hondje dus en leuk en uitdagend leven kan geven. En ja natuurlijk, als deze diensten er niet waren was ik nooit aan een hond begonnen. Dus ja het is eigen belang, maar ik heb een vrolijke relaxte hond, waar ik van geniet en ik hoop dat zij ook geniet van haar thuis ipv het asiel/straat in spanje.
En ja ik vind het heel goed dat er regels zijn/komen voor de uitlaat service. De goede zullen misschien ook wel de dupe zijn van de onkundige die een uitlaat service beginnen. "

 

Precies!!

Ik heb ook meerdere herplaatsers uit meerdere landen in Europa in mijn uitlaatservice. Die hadden anders ook geen gouden mandje gekregen, want die baasjes hadden ook anders geen hond genomen.

En moeten alle moeders ook maar niet meer gaan werken denk ik dan? Want anders moeten de kinderen naar de opvang....

De 'anti-hussers' op HP die doen alsof honden het vreselijk vinden om mee te gaan met een HUS. Waarom staan de honden dan al helemaal blij op de uitkijk als ik kom?
De ene HUS is de andere niet. Maar waarom altijd zo negatief??

 

 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: slappe stoelgang
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^