steriliseren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikitaNikita

Hoi, 

wij hebben een geweldige multigen labradoodle van nu 6 maanden, prachtig dier, allergie vriendelijk (man is allergisch en dat gaat prima) super leergierig (we kunnen al haast geen nieuwe truckjes meer bedenken), sociaal en bovenal een super gezinshond.

Toen we deze hond kochten waren we helemaal niet met nestjes bezig, maar nu we op het punt zijn dat ze gesteriliseerd/ gecastreerd moet worden is het toch een vraag die definitief beantwoord moet worden en er  wat twijfel. Als we nooit een nestje zullen krijgen is het simpel, afspraak met de dierenarts en klaar.

 

Maar goed, toch twijfel dus, het zou zo leuk zijn,.... vast iets wat wel bij meer mensen speelt.

 

Wat nou als we 1 nestje zouden krijgen, niet nu natuurlijk, maar wanneer ze 1-1,5 jaar oud is (2e keer loops of later) en daarna laten steriliseren.

 

Ik merk dat ik een beetje op zoek ben naar een goede rede om geen nestje te willen. Waar zou ik haar op moeten laten testen (eigenlijk wil ik sowieso wel weten waar we aan toe zijn, nestje of niet)? Wat komt er wel allemaal niet bij kijken? Er zijn al zoveel honden,... (als mijn man niet allergisch zou zijn waren wij zeker voor een hond uit het asiel gegaan)

 

Ik wil de beslissing niet te lang uitstellen omdat ik zeker geen ongelukjes wil, als er een nestje zou komen (en daar zijn we dus echt nog zeker niet over uit) dan met een super hond die onze schat waardig is ;)

 

 

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

De enige die kan beslissen, wel of geen nestje ben je natuurlijk helemaal zelf.

 

Maar wat vind de fokker ervan dat je er eventueel mee zou willen fokken?

Ik geloof dat veel labradoodles al heel vroeg geholpen worden, dus al bij de fokker of dat er een contract bij zit dat ze voor de leeftijd van 1 jaar geholpen moeten worden.

Iets waar ik overigens niet helemaal niet achter sta..

 

Misschien moet je eens beginnen met heel veel informatie zoeken over fokken.

Wat het inhoud, welke testen er gedaan moeten worden, wat voor risico's er zijn, een geschikte reu zoeken, hoe je een nestje groot brengt, socialisatie enz, enz, enz....

Een nestje is niet niks, dat doe je niet effe..Je hebt er 8 weken heel veel werk aan.

Ook voor de teef is het niet niks.

Je schrijft dat je dat zou willen bij de tweede loopsheid, 1 of 1,5 jaar oud.

Om te beginnen is dat nog veel te jong.

Op die leeftijd is je hond lichaamlijk nog niet uitgegroeid maar geestelijk ook niet.

Dat is ook de rede dat bij veel rassen de testen (röntgen) niet voor 18 maanden gedaan kunnen worden.

 

Volgens mij zit hier een Labradoodle fokker op het forum misschien kun je haar om meer informatie vragen..

 

Lena (Gast)

Hallo Nikita,

De eerste reden waarom ik geen nestje zou willen, is omdat ik de pupjes niet weg zou kunnen doen. En ik kan ze ook moeilijk allemaal bijhouden. Het klinkt misschien stom, maar de pupjes moeten een tijdje bij de moeder blijven en ik raak snel gehecht aan dieren. Maar je moet je daar ook over kunnen zetten natuurlijk.

De tweede reden is dat ik bang ben dat mijn hond iets overkomt. ik zou het mezelf nooit vergeven moest dit gebeuren. En ik weet ook wel dat de kans dat dat gebeurt klein is, maar ik heb al genoeg verhalen gehoord waarbij de baasjes hun hond (bijna) verloren.

Dit zijn dus mijn redenen waarom ik geen nestje zou willen.

 

Ik zou graag ook nog reageren op de reactie van Tamara:

Mijn DA zei juist dat het goed was om je hond vlak na de eerste loopsheid of vlak na de tweede loopsheid te steriliseren. Maar ik heb wel een klein ras dus (als mijn geheugen mij niet in de steek laat) krijgen zij hun loopsheid vroeger. Ik heb mijn hond dan ook binnen het jaar laten steriliseren en ben er tevreden van: ze wordt niet echt dikker (dan zou mogen), de vacht verandert niet,... Ik heb dus geen opmerkingen. Maar het is dus wel een klein ras.

Verder geef ik je helemaal gelijk dat ze dat zelf moet beslissen.

 

Groetjes,

Lena 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

1 a 1,5 jaar is sowieso nog veel te vroeg om te fokken, hond is dan nog pup.

Verder is fokken soms helemaal niet zo leuk en blijf je hun leven lang verantwoordelijk voor ze.

Het is niet zomaar even pups 7 weken bij je houden en dan de deur uit.

 

Pup van mij zit in Noorwegen, nou daar is heel wat ellende meegeweest. Heel vervelend op zich al zo maar als de afstand dan nog eens zo ver is, is het helemaal saai.

Gelukkig wel een pracht van een eigenaar, daar niet van en alles is wel opgelost geraakt maar plezant is dat niet te noemen.

 

Verder ook op een dag een telefoon gekregen van een pup eigenaar, beestje was dan een maand of 3 'dat het een beetje mankte en ik er maar om moest gaan want hij ging er niet meer voor kijken'

Nou, toen ik er toen kwam zag ik een pup op 3 poten en de ene voorpoot al helemaal krom.  Direct naar de DA en daar bleken alle middenvoetsbeentjes gebroken te zijn.

 

Om maar te zeggen.... puur voor de leuk hoef je het echt niet te doen want het kan wel eens helemaal anders uitdraaien.  Om maar te zwijgen van de risico's voor de moeder ook.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waar komt je labradoodle vandaan ? vraag informatie op bij je fokker van dit ras.

en 1 jaar anderhalf jaar is nog veels te jong, laat haar volledig volwassen worden voor je overigens wilt laten dekken en een nestje wilt, met je fokker praten, die weet jou zeker alle informatie te geven.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Toen ik Ozzie net had, en ik met hem toen hij 9 weken was naar de dierenarts ging, had hij het meteen al over castreren met 8 maanden. Ik heb me toen suf gepiekert hoe en wanneer ik dit nou moest laten doen, omdat dit ook mijn eerste hondje is en ik hier geen ervaring mee had.... Ik denk dat je misschien gewoon op je eigen gevoel af zou kunnen gaan. Wanneer jij vind dat de tijd rijp is laten stereliseren en anders gewoon niet. het is allemaal echt geen moeten...een nestje kan later ook nog wel eens en stereliseren ook heus wel. Ik lees dat over de meest geschikte sterelisatie momenten de meningen onder wetenschappers ook nog wel verschillen...

 

Zelf ben ik naar een gedragswetenschapper voor honden gegaan die mij toen advies gegeven heeft wat mij ook enorm geholpen om mijn beslissing door te voeren om hem niet te jong te laten castreren zoals mij door de dierenarts geadviseerd was. Later kon ik er niet meer omheen, maar toen was ook heel duidelijk dat de tijd daarvoor rijp was..

Maar voor je gevoel kan een dierenarts hier best wel druk op leggen....

 

Denk er maar gewoon rustig  zelf over na, je hebt tijd genoeg....Kun je je rustig hier en daar wat oriënteren en informatie inwinnen en dan krijg je vanzelf duidelijkheid en inzichten over wat goed is voor jouw hond en jezelf.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" waar komt je labradoodle vandaan ? vraag informatie op bij je fokker van dit ras.

en 1 jaar anderhalf jaar is nog veels te jong, laat haar volledig volwassen worden voor je overigens wilt laten dekken en een nestje wilt, met je fokker praten, die weet jou zeker alle informatie te geven. "

 

1 tot 1,5 jaar is tevens veel te jong om te laten steriliseren. Eerst laten uitgroeien. Dus minstens 2-2,5 jaar.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik hoorde ook allemaal adviezen over castreren met 6 maand, nou we hebben het op de lange lange lánge baan geschoven

 

Heb er niet zo heel veel verstand van, zeker niet over fokken en nestjes, maar als je erover twijfelt zou ik zeker nog niet steriliseren! Die twijfel is er niet voor niks, ik denk dat je weet wanneer het er tijd voor is en de juiste keus

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Waarom nu al besluiten? Gewoon goed opletten als ze loops is. Je hebt zelf toch geen andere honden? Oepsnestjes ontstaan volgens mij bijna nooit per ongeluk. Je hond aan de lijn houden scheelt t halve werk lijkt me.

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Dubbel.

 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Als ik het goed lees twijfel je over sterriliseren of een nest nemen? Ik zou het beide niet doen. Waarom sterriliseren? Waarom een nest nemen? Wat zegt de fokker ervan?

honden page profiel NikitaNikita

Bedankt voor all reacties, was een beetje bang dat iedereen heel boos zou reageren. Zo van: daar denk je over na VOOR je een hond neemt etc.

 

ja, inderdaad adviseerde de dierenarts om haar al jong te laten steriliseren en dat voelt niet goed. Maar ik ben als de dood dat ze, wanneer ze loops is, ontsnapt. 

 

We hebben 2 jaar gezocht naar een echt allergie vriendelijke labradoodle, deze komt uit een combinatie van een duitse en nederlandse lijn. Tot en met de overgrootouders weten we waar ze vandaan komt. Maar geen stamboom. Ze is niet al gecastreerd en we hebben ook geen contract. (ja dat maakte het vinden van een doodle een stuk lastiger, maar dat wilde ik echt niet, het is onze hond en ik zit niet op bemoeienissen van de fokker te wachten ;))

 

Het risico van de operatie is natuurlijk klein. Maar 2 jaar geleden zijn we wel een konijn verloren na een castratie. Dus die angst speelt ook mee.

 

Uiteraard geen nestje als ze niet is uitgegroeid, dacht dat 1,5 jaar was, maar later dus. Dat betekend dus zeker 3-4 loopsheden met al de extra restricties die daarbij horen. 

 

Gevoelsmatig zou ik haar liefst laten uitgroeien voordat ze OF gesteriliseerd of een nestje krijgt. (hebben we ook nog ruim 2 jaar om daarover na te denken en het lijkt me beter voor de hond al bestaan er over het laatste zoveel meningen als mensen)

 

Stel het gaat mis, ze is loops en breekt uit of een vreemde hond breekt in, anyway, ongewenst zwanger. Dan zouden we eerder castreren. Geeft dit extra risicos? (castreren wanneer de hond mogelijk zwanger is, ookal is het slechts een paar dagen)

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Castreren wanneer de hond drachtig is, al is het maar een paar dagen, is het risico inderdaad groter. De kans op bloedingen neemt toe, omdat het gebied dan veel meer doorbloed is. Daarom zeggen ze ook altijd dat castreren het beste kan tussen 2 loopsheden  

honden page profiel RafRaf

Fokken met een kruising? Wat voor reu ga je dan kiezen? 

Voor de rest is alles hier al gezegd. Het is niet omdat een teefje loops is, er ineens puppies komen hé? Jij hebt de verantwoordelijkheid om op te passen dat er niets gebeurt met een reu. Dat is zelfs niet zo moeilijk, zeker niet als er geen andere hond in huis is.

Hier lopen allemaal intacte teefjes en daar komt geen reu in de buurt als er ééntje loops is. Tot nu toe dan ook geen pupjes gehad. 

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Ik wil even in gaan op je angst voor het ontsnappen.

 

Niet elke hond is het zelfde, maar toen mijn teefje loops was (ze is inmiddels gesteriliseerd, ondanks de meningen hier koos ik daar voor) had ze de eerste tijd helemaal geen behoefte aan andere honden. Ze snauwde ze allemaal weg en ook teefjes hoefde niet in de buurt van haar achterwerk te komen. Ze wilde met rust gelaten worden en voelde zich intens zielig. Daarna waren een paar dagen 'hoogtijd' en was ze gewillig. Een goed tuig om en no worries. Wandelen op onpopulaire momenten. Niet los natuurlijk. Mocht je een hond zien roep je gewoon 'Loopse teef!' en de meeste eigenaren reageren daar erg goed op.

 

Aan je tekst te lezen wil je volgens mij t liefst beide nog even niet. Nog even geen nestje en nog even niet castreren. Prima. Zat mensen die dat doen en waarbij het goed gaat, zo lang je ten alle tijden je gezonde verstand gebruikt. En er bestaat overigens ook een morning after pill voor honden, mocht dat ongelukje waar je zo bang voor bent toch gebeuren.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Ik wil even in gaan op je angst voor het ontsnappen.
 
Niet elke hond is het zelfde, maar toen mijn teefje loops was (ze is inmiddels gesteriliseerd, ondanks de meningen hier koos ik daar voor) had ze de eerste tijd helemaal geen behoefte aan andere honden. Ze snauwde ze allemaal weg en ook teefjes hoefde niet in de buurt van haar achterwerk te komen. Ze wilde met rust gelaten worden en voelde zich intens zielig. Daarna waren een paar dagen 'hoogtijd' en was ze gewillig. Een goed tuig om en no worries. Wandelen op onpopulaire momenten. Niet los natuurlijk. Mocht je een hond zien roep je gewoon 'Loopse teef!' en de meeste eigenaren reageren daar erg goed op.
 
Aan je tekst te lezen wil je volgens mij t liefst beide nog even niet. Nog even geen nestje en nog even niet castreren. Prima. Zat mensen die dat doen en waarbij het goed gaat, zo lang je ten alle tijden je gezonde verstand gebruikt. En er bestaat overigens ook een morning after pill voor honden, mocht dat ongelukje waar je zo bang voor bent toch gebeuren. "

 Normaal is het inderdaad geen enkel probleem. Ik ben toen der tijd ook niet in het bos geweest met ons loopse teefje. Loslopende reuen ontwijken, prioriteit nr. 1. Totdat ik de loslopende sharpei van het kamp tegenkwam. Die hond liep echt heel de dag los, verdeeld over 2 wijken. Die kwam dus achter mijn loopse teefje aan, en zij bleef ook maar al te graag staan. Ik heb er een hele klus aan gehad om zonder ongelukken thuis te komen, hij is gevolgd tot de voortuin. Kan vertellen dat ik behoorlijke benauwde momenten heb gehad.   

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

"  Normaal is het inderdaad geen enkel probleem. Ik ben toen der tijd ook niet in het bos geweest met ons loopse teefje. Loslopende reuen ontwijken, prioriteit nr. 1. Totdat ik de loslopende sharpei van het kamp tegenkwam. Die hond liep echt heel de dag los, verdeeld over 2 wijken. Die kwam dus achter mijn loopse teefje aan, en zij bleef ook maar al te graag staan. Ik heb er een hele klus aan gehad om zonder ongelukken thuis te komen, hij is gevolgd tot de voortuin. Kan vertellen dat ik behoorlijke benauwde momenten heb gehad.    "

 

Dat kan ik me heel goed voorstellen, helaas heb je dit soort baasjes er ook bij ja. Ik mag daarbij van geluk spreken dat ik in het centrum woon, en hier dus geen last van heb. Ten eerste is het oliedom om je hond hier los te laten (drukke wegen), ten tweede krijg je er een fikse boete voor. Dus in mijn geval is het een kwestie van niet naar losloopgebieden gaan, van te voren even waarschuwen en roepen en dan komt het goed.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou Nikita, het is heel goed denk ik dat je daar zo zorgvuldig over nadenkt. En ik ben het heel erg eens met de mensen die reageerden van : ze is nog veel te jong voor een sterilisatie. En voor puppen heb je ook nog wel1- 3 jaar de tijd voor je beslist.

Helaas blijken verreweg de meeste dierenartsen een soort Pavlof- reactie te hebben ten aanzien van" neutraliseren":: zo vroeg mogelijk! Leren ze ws tijdens de studie....nou, kijk maar eens in de encyclopedie van HP over de nadelen van sterilisatie bv.

 

Ik heb hier hetzelfde aan de hand: ik weet gewoon nog niet of ik Wanda( st.Bernard, maar geen papieren dus niet te bewijzen raszuivere) pups wil laten krijgen. 

Ze is nu voor de 2e keer loops, is 13 maanden.  Ik vind het erg meevallen met de ' overlast'.

 Ze heeft geen enkele behoefte om over het hek te springen op zoek naar een lekkere reu bv...gister uitgebreid gesprek met da gehad en die vertelde dat teefjes alleen gedurende de daadwerkelijke eisprong ' gewillig' waren: dus iedere hond ( en soms zelf mensen!)haar achterwerk onder de neus duwen en de staart opzij doen. En geloof me: zolang een teef niet gewillig is, komt er geen reu op, staat ze niet toe.

En die periode duurt maar maar een paar dagen en is meestal direct nadat het bloeden is opgehouden. En dan kan ze wel actief op zoek naar een reu gaan als ze de kans krijgt.

Maar blijft staan: de ene teef is de andere niet, is ook wat rasafhankelijk.

Dus voor de zekerheid loopt ik  nu zo'n 3 weken niet los met haar, nergens. Wel  n lange lijn maar nooit los. Is hier wat makkelijker, ik woon niet in n stad. Heb je daar last van opdringerige reuen, doe dan een loopsheidsbroekje aan; desnoods een fleurige mensenonderbroek...Kan er niemand bij komen...

Maar goed, dit alles dan 2X per jaar, ik vind het te overzien. Bovendien heeft madam zelf nergens last van, eet en drinkt als n tierelier en is happy as ever...

We hebben nog alle tijd....

Succes met het nadenken...

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Anne

Een nest fokken is niet zomaar iets en zeker niet met een ras wat nog alle kanten op gaat binnen het ras vreselijk veel verschillen heeft en ook nog helemaal geen rasstandaard heeft.

 

Waar moet je op laten controleren?

 

Ik zou zeggen alles waar de Poedel en de Labrador op getest wordt want volgens mij is het met een dergelijk jong en zoekend ras allemaal nog niet verankert en gesetteld.

 

Ik heb hier een website van een fokker van de Australian Labradoodle want daar zit blijkbaar ook nog verschil in, je hebt 'gewone' en de Australian Labradoodles.

 

Misschien wordt je na het lezen van deze website iets wijzer.

 

http://www.labradoodlepups.nl/nl/labradoodle-fokschema.html

honden page profiel NikitaNikita

" Een nest fokken is niet zomaar iets en zeker niet met een ras wat nog alle kanten op gaat binnen het ras vreselijk veel verschillen heeft en ook nog helemaal geen rasstandaard heeft.
 
Waar moet je op laten controleren?
 
Ik zou zeggen alles waar de Poedel en de Labrador op getest wordt want volgens mij is het met een dergelijk jong en zoekend ras allemaal nog niet verankert en gesetteld.
 
Ik heb hier een website van een fokker van de Australian Labradoodle want daar zit blijkbaar ook nog verschil in, je hebt 'gewone' en de Australian Labradoodles.
 
Misschien wordt je na het lezen van deze website iets wijzer.
 
http://www.labradoodlepups.nl/nl/labradoodle-fokschema.html "

 Ja, die site kende ik al. Wij hebben dus een gewone labradoodle (F4, multigen volgens deze site). Is absoluut 'minder ver' dan de autralische, maar daar is geen hond van te krijgen zonder te vroege castratie of vreemde contracten. Of echt de hoofdprijs betalen voor een zogenaamde fokhond (maar wij zitten niet op een nestje te wachten dus dat zou ook nergens op slaan).

Als totale leek vind ik wel dat onze hond veel meer lijkt op de australische dan op de Poedel kruisingen. In ieder geval geen gekke omhoogstaande poedelstaart, hahaha (sorrie als ik iemand hiermee tegen het hoofd stoot)

 

" Nou Nikita, het is heel goed denk ik dat je daar zo zorgvuldig over nadenkt. En ik ben het heel erg eens met de mensen die reageerden van : ze is nog veel te jong voor een sterilisatie. En voor puppen heb je ook nog wel1- 3 jaar de tijd voor je beslist.
Helaas blijken verreweg de meeste dierenartsen een soort Pavlof- reactie te hebben ten aanzien van" neutraliseren":: zo vroeg mogelijk! Leren ze ws tijdens de studie....nou, kijk maar eens in de encyclopedie van HP over de nadelen van sterilisatie bv.
 
Ik heb hier hetzelfde aan de hand: ik weet gewoon nog niet of ik Wanda( st.Bernard, maar geen papieren dus niet te bewijzen raszuivere) pups wil laten krijgen. 
Ze is nu voor de 2e keer loops, is 13 maanden.  Ik vind het erg meevallen met de ' overlast'.
 Ze heeft geen enkele behoefte om over het hek te springen op zoek naar een lekkere reu bv...gister uitgebreid gesprek met da gehad en die vertelde dat teefjes alleen gedurende de daadwerkelijke eisprong ' gewillig' waren: dus iedere hond ( en soms zelf mensen!)haar achterwerk onder de neus duwen en de staart opzij doen. En geloof me: zolang een teef niet gewillig is, komt er geen reu op, staat ze niet toe.
En die periode duurt maar maar een paar dagen en is meestal direct nadat het bloeden is opgehouden. En dan kan ze wel actief op zoek naar een reu gaan als ze de kans krijgt.
Maar blijft staan: de ene teef is de andere niet, is ook wat rasafhankelijk.
Dus voor de zekerheid loopt ik  nu zo'n 3 weken niet los met haar, nergens. Wel  n lange lijn maar nooit los. Is hier wat makkelijker, ik woon niet in n stad. Heb je daar last van opdringerige reuen, doe dan een loopsheidsbroekje aan; desnoods een fleurige mensenonderbroek...Kan er niemand bij komen...
Maar goed, dit alles dan 2X per jaar, ik vind het te overzien. Bovendien heeft madam zelf nergens last van, eet en drinkt als n tierelier en is happy as ever...
We hebben nog alle tijd....
Succes met het nadenken... "

 

Dat broekje vind ik ook wel een geniaal idee. Is het gelijk ook voor iedereen duidelijk dat er iets met d'r aan de hand is. Al weet een beetje reu vast wel zo'n broekje in een soepele beweging uit te krijgen.

 

" Ik wil even in gaan op je angst voor het ontsnappen.
 
Niet elke hond is het zelfde, maar toen mijn teefje loops was (ze is inmiddels gesteriliseerd, ondanks de meningen hier koos ik daar voor) had ze de eerste tijd helemaal geen behoefte aan andere honden. Ze snauwde ze allemaal weg en ook teefjes hoefde niet in de buurt van haar achterwerk te komen. Ze wilde met rust gelaten worden en voelde zich intens zielig. Daarna waren een paar dagen 'hoogtijd' en was ze gewillig. Een goed tuig om en no worries. Wandelen op onpopulaire momenten. Niet los natuurlijk. Mocht je een hond zien roep je gewoon 'Loopse teef!' en de meeste eigenaren reageren daar erg goed op.
 
Aan je tekst te lezen wil je volgens mij t liefst beide nog even niet. Nog even geen nestje en nog even niet castreren. Prima. Zat mensen die dat doen en waarbij het goed gaat, zo lang je ten alle tijden je gezonde verstand gebruikt. En er bestaat overigens ook een morning after pill voor honden, mocht dat ongelukje waar je zo bang voor bent toch gebeuren. "

 

Laat onze lieverd nu echt een kleine houdini zijn, maakt gerust de deuren open (en op slot doen is nooit 100% te garanderen met kinderen die in en uit lopen) 

 

Dat van die morningafterpil wist ik niet, stelt wel een beetje gerust :)

 

" Fokken met een kruising? Wat voor reu ga je dan kiezen? 
Voor de rest is alles hier al gezegd. Het is niet omdat een teefje loops is, er ineens puppies komen hé? Jij hebt de verantwoordelijkheid om op te passen dat er niets gebeurt met een reu. Dat is zelfs niet zo moeilijk, zeker niet als er geen andere hond in huis is.
Hier lopen allemaal intacte teefjes en daar komt geen reu in de buurt als er ééntje loops is. Tot nu toe dan ook geen pupjes gehad.  "

 

Euhm, een australian labradoodle? Nee, zover zijn we echt nog lang niet hoor. 

 

" Castreren wanneer de hond drachtig is, al is het maar een paar dagen, is het risico inderdaad groter. De kans op bloedingen neemt toe, omdat het gebied dan veel meer doorbloed is. Daarom zeggen ze ook altijd dat castreren het beste kan tussen 2 loopsheden   "

  dat is dus geen geschikte noodoplossing

 

 

 

 

honden page profiel NikitaNikita

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor het meedenken! 

We zijn eruit! :)

 

Dat wil zeggen, voorlopig geen castratie. Wanneer ze loops wordt met 3 onderbroeken, aangelijnd en met een volwassene uitlaten. Overdag opgesloten.

 

Dit gaan we in ieder geval de eerste loopsheid zo doen. (en mocht het misgaan, dan alsnog de morningafterpil)

 

Als we dit een totaal onhoudbare situatie vinden wordt ze daarna gecastreerd, nog voor de 2e loopsheid. Als het allemaal wel te doen is stellen we de castratie mogelijk langer uit (denk toch dat het goed is wanneer ze eerst kan uitgroeien).

 

Ten alle tijde wil ik voorkomen dat er een ongeluksnestje komt, Heel misschien ooit een weloverwogen nestje, maar daar zouden we dan eerst eens goed in moeten duiken. Voor nu gaat het er juist om hoe we de castratie op een veilige en verantwoordde manier toch iets kunnen uitstellen. 

 

 

 

 

honden page profiel PipaPipa

honden foto van Pipa

Komt je hondje toevallig bij Jetty vandaan? Als dat zo is, zou ik zeker contact opnemen als je er over nadenkt om een nestje te krijgen, tzt. Zij kan je heel goed adviseren. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Chapeau Nikita! Wat een verstandig plan.... niets dan lof.

NB wist je dat er ook een " prikpil" voor teefjes is? Daarmee kun je loopsheid uitstellen.wel een half jaar. Is soort tussenoplossing als loopsheid veel ellende geeft en sterilisatie nog niet aan de orde is.

Maar schijnt wel nogal bijwerkingen te kunnen hebben. Niet ideaal dus. Jouw plan lijkt me beter

Succes!

Dikke poot van Wanda...

honden page profiel Denise; Nova & VanchaDenise; Nova & Vancha

honden foto van Denise; Nova & Vancha

mijn hond is ook een houdini. mijn tip' investeert in een ruffwear tuig. komt ze met geen mogelijkheid uit. heel duur, maar erg goede kwaliteit en gaat lang mee. volgens mij is er desnoods ook een goedkoper nep merk.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen

honden foto van Emma & de golden mannen

Moet een teefje dan altijd sowieso (vroeg of laat, al vind ik voor 2 jaar ook veel te vroeg) gesteriliseerd/gecastreerd worden als er geen plannen met nestjes zijn? Voor een reu is dat niet standaard.

Kan ze niet gewoon intact blijven en je voorzorgen nemen tijdens de loopsheden (zeker aan de lijn en dubbele onderbroeken is wel leuk!)? Dan heb je nog alle tijd om te denken over een eigen nestje. Dat kan best tussen de 2,5 en 6 jaar.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Irene is ruim 11 jaar en niet gesterriliseerd, dus nee het moet zeker niet!

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Lena, ik doelde dus op de (wurg) contracten die vaak bij de Labradoodle gegeven worden.

deze fokker willen het fokken in eigen hand houden dus vaak worden pups al met 8 weken geholpen of er staat in het contract dat de eigenaar verplicht is dit voor het eerste levensjaar laten doen.

Dit was dus ras gebonden maar TS begreep wat ik bedoelde..

 

Nikita, we willen wel een foto van de drie onderbroeken constructie zien... Hihi 

 

Lena (Gast)

Oh, sorry, Tamara! ;)

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

" Oh, sorry, Tamara! ;-)"

 

Sorry hoeft nu ook weer niet

Niet iedereen weet dat....

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Er is nog een oplossing: je kunt ook gaan voor een sterilisatie (doorhalen van de eileiders) of alleen het verwijderen van de baarmoeder. Dan is ze nog steeds wel "loops" en heeft wel de voordelen van de vrouwelijke geslachtshormonen maar ze kan niet zwanger worden. Ik zou dit wel alleen overwegen als ze zelf weinig 'last" van de loopsheid heeft. Want als ze uiteindelijk toch helemaal gecastreerd wordt, zou het zonde zijn als ze 2x geopereerd moet worden.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wit/groen vulva
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^