Welke? Waarom?Wanneer?
Ik zal even bij het begin beginnen. Clooney voelde zich vrijdag totaal niet lekker. Hij wilde niet eten en had duidelijk buikpijn. Goed, dat kan altijd een keer, maar op een gegeven moment was hij zo ellendig dat hij zich geen houding kon geven. Hij lag even, dan kreeg hij een kramp ofzo, sprong op om weer ergens anders te gaan liggen. Liefst op zijn rug, want zijn buik leek te veel pijn te doen.
En omdat ik het niet kan aanzien als mijn vriendje pijn heeft, natuurlijk de dierenarts gebeld. Zijn ontlasting was goed in de ochtend. Voordat ik naar de dierenarts ging zat er wel wat slijm bij, maar hij had geen diarree en hoefde ook niet te braken.
De dierenarts heeft hem onderzocht en kon zo gauw niets vinden, dus weet het aan krampen. Hij kreeg een pijnstiller en ik kreeg darmontspanners voor hem mee.
Na een halfuur voelde meneer zich dan ook weer kiplekker. De rest van de dag heeft hij kleine porties gekookte kip gehad en zijn eetlust was helemaal teug.
Vanochtend en vanavond had hij diarree, maar dit kan ook van de darmontspanners komen. Eten gaat niet van harte, maar zijn beide porties zijn wel op. Dus verbetering is er wel. Hij lijkt zich ook echt een stuk beter te voelen gelukkig.
Achteraf had hij er misschien al een paar dagen last van, want hij nam zijn beloninkjes met regelmaat niet aan en op de training was niks met hem te beginnen. Maar hij was nog steeds zo gek als een deur en at zijn maaltijden gewoon op, dus heb ik daar ook niet aan gedacht.
Nu wil ik graag zijn darmstelsel zo gezond en optimaal mogelijk houden, dus vroeg ik me af of probiotica iets konbetekenen in deze, en zo ja welke/hoe en wat?
Groetjes Nathalie
Oh ik bedenk me net dat ik helemaal niet heb gekeken waar ik het heb geplaatst. Sorry! Het mag gerust verplaatst worden naar de goede categorie
Een goede conditie van de darmen begint bij het voer. Dus ik weet niet wat je voert, misschien valt daar ook wel wat te verbeteren zodat de darmen minder snel van slag raken.
probiotica kun je geven, ik gaf zelf vaak Sanofor veendrenkstof. Een goed natuurlijk middel. Maar sinds Fedor vers eet is het niet meer nodig.
Clooney krijgt kvv van het merk alaska. Hij krijgt 7 diersoorten per week en ik voer sinds kort nog carnibest bij omdat hij wat mager bleef en ik weet dat hij carnibest goed verdraagt.
Het kunnen parasieten, ontsteking, allergie etc zijn. Ik neem aan dat je da dat uitgesloten heeft.
Let op: giardia is moeilijk te vinden, daarom moet je van 3 dagen verzamelen en laten controleren. Soms nog vaker.
Ik gebruik suikervrije waterkefir die ik 24 uur in gemalen groente en een beetje water laat zitten. Je hebt dan pro en pre biotica in 1.
Probiotica: darm bacteriën.
Prebiotica: voeding voor darm bacteriën.
Nou, de dierenarts heeft hem eigenlijk alleen bevoeld en de ontlasting die ik toevallig bij me had bekeken. Aan parasieten dacht ze niet, omdat hij zo verder nergens last van had. Geen koorts, geen diarree niet braken etc. Ze mocht ook overal voelen/duwen enzo en hij gaf nergens pijn aan. En omdat hij in beweging nergens last van had, maar puur in rust ging ze uit van krampjes.
De diarree is pas begonnen nadat hij al 2 darmontspanners op had, maar dat is eigenlijk een logische reactie.
Verder voelt hij zich nu weer kiplekker, hij ligt hier naast me te stuiteren en gek te doen haha.
Kefir, is dat wel iets wat ze makkelijk eten? Clooney is af en toe nogal een miemel :P
Drib eet het makkelijker als sanofor. :)
Sanofor en Kefir, waar is dat te krijgen of kan ik dat via internet bestellen?
Met Clooney is gelukkig alles weer helemaal in orde, maar wat extra weerstand is natuurlijk nooit weg.
Zijn er nog andere dingen die ik kan geven om zijn darmen sterk en gezond te houden?
Sanofor heb ik nog staan! Mag je wel komen halen
Ik geef Denzel ook sanofor. Je kan het door het eten mengen maar Denzel is niet zo moeilijk en krijgt het op een schoteltje met een koekje. Ik heb voor Denzel een hele grote emmer gekocht op internet. Als je intypt sanofor voor paarden kun je grotere emmers bestellen, ben je uiteindelijk goedkoper uit en is precies hetzelfde.
Kefir gaat dood zonder suiker, toch ?
Af en toe een dagje pens ? Makkelijk en goedkoop als je hond het lust.
De mijne lust het niet dus zet het altijd maar even bij.
Waterkefir moet inderdaad iets suikerhoudends bij. De suikers worden wel omgezet, maar ik vind dat er teveel suikers achterblijven voor mijzelf. Je kunt ook melkkefir maken. De kefirkorrels zetten dan de lactose om. Ik maak het voor mezelf, fedor krijgt ook af en toe wat.
pens is inderdaad ook een goeie.
Nadat Brando's darmen ooit na een stevige anti-bioticakuur helemaal van slag waren, geef ik hem bijna dagelijks (ligt eraan wat hij die dag krijgt) een eetlepel Sanofor door zijn vlees.
Sinds hij dat krijgt, heeft hij geen diarree meer gehad, verteert hij zijn eten goed met het gevolg dat hij bescheiden, stevige drolletjes draait.
Ik kan het je van harte aanbevelen om Sanofor te gebruiken. Het is echt een goed voedingssupplement voor je hond.
Tot voor kort kocht ik het bij Zooplus, maar daar hebben ze enkel kleine potten. Nu heb ik een emmer van 2,5 kg gekocht bij BioRon, waar het ook nog eens een stuk goedkoper is.
Op onderstaande website staat informatie over Sanofor Veendrenkstof.
http://www.bio-ron.com/producten/voedingssupplementen/sanofor-veendrenkstof.html
Bedankt voor de reacties!
Ik heb vanmiddag de sanofor bij Janine opgehaald en Cloon lust het in elk geval. Dus ik ga dit eerst een tijdje proberen.
De kefir ga ik zeker in gedachten houden!
Pens krijgt hij diarree van, tenminste ik had laatst pens/hart van Farmfood en daar is hij echt heel ziek van geweest. Hij heeft 3x een rolletje gehad en 3x ziek. Dus ik durf gewone pens niet zo goed te voeren.
Pens/hart is ook veel orgaan in een keer denk ik. Je zou wat pensblokjes kunnen kopen. Ik heb een zak runderpens in stukjes in de vriezer, en dat geef ik bij zijn eten. Maar je hebt gelijk dat het de ontlasting dunner maakt.
Ja dat kan natuurlijk ook. Het was wel maar 110g van de 500g die hij krijgt per dag en het was een compleet maaltijd, maar zo ziek is hij nog nooit van zijn eten geweest.
Misschien ook wel omdat in sommige kvv die hij krijgt al pens zit.
Het werkt prima zonder suiker en is hier te koop:
http://www.kefirshop.nl/a-36056929/kant-en-klare-kefir/aquakefir-concentrated-100-ml-waterkefir-concentraat/
Waterkefir groeit op suiker, dus als je het wil maken met korrels heb je altijd suiker nodig. Zonder suiker is er geen voeding voor de korrels en geen gisting.
Bedankt!
Trouwens, mogen Sanofor en Kefir gewoon voor lange tijd gegeven worden, of moet daar een stopperiode inzitten?
En hoe lang heeft dat spul nodig voordat het optimaal effect heeft?
Ikzelf gebruik al jaren sanofor voor Bamse, iedere dag een schep over haar yoghurt.
kan langdurig gebruikt worden. google er maar eens op. sanofor inde zoek machien van google, krijg je de informatie die je er van wenst.
Kefir kun je ook lang gebruiken.
en het is voor jezelf nog lekker en gezond ook. Ik maak het iedere dag, de melkkefir, en Fedor krijgt ook. De korrels groeien zo snel dat je al gauw veel te veel hebt.
VERPLAATST naar de juiste rubriek
ik weet dat Kefir heel gezond is, beschrijf hier eens hoe het werkt met die korrels, geen idee . suikers die er in zitten, geen dikmakertjes ?
Er is waterkefir en melkkefir. Waterkefir heet ook wel Kombucha. Het zijn een soor schimmels/bacteriestammen die bij waterkefir suikers uit bijvoorbeeld fruit, omzetten en daarop groeien. Daardoor onstaat een soort gistingsproces waarbij je een licht sprankelende drank krijgt, met een heel klein beetje alcohol erin. De suikers die achterblijven zijn restsuikers en zouden er niet veel meer mogen zijn.
melkkefir werkt ongeveer hetzelfde, je doet korrels in een glazen pot, melk erbij en laat het 24 uur borrelen in het donker. Dan haal je het door een zeef, en heb je een zure yoghurtachtige drank. De lactose in de melk wordt door het plantje gebruikt om te groeien. Je kunt alle soorten melk gebruiken dus ook geiten, schapen of paardenmelk. Maar ook kokosmelk, amandelmelk gaat. Al moet je dan wel af en toe je plantjes laten aansterken in echte melk.
http://www.melkkefir.nl/bereiding.html
Als voedingsbodem hebben ze vijgen gebruikt. Zonder alcohol echter op het etiket staat minder dan 1,2% alcohol. Dat is dus niet zonder. Als je een concentraat maakt van iets waar een beetje alcohol in zit krijg je een eindprodukt met meer alcohol. Zou je de waterkefir langer laten staan, bijvoorbeeld 2 weken, dan komt er ook meer alcohol in.
Zonder het produkt te bewerken kun je niet met deze eigenschappen maken.
Ik gebruik die suikervrije variant al geruime tijd. 1 Deel vloeibare waterkefir, 2 delen water en dan mengen door gepureerde groente. 24h laten staan en dan geven. Het werkt echt goed, bij ons nog beter als met sanofor.
Ja hallo. Dat is nog altijd suiker. Maakt niet uit of het geraffineerd is of uit fruit komt. Als het op de sukkerspeigel in je bloed aankomt is het gewoon allebei suiker.
Het maakt zeker wel uit. Geraffineerde suiker is een bewerkte suiker vorm zoals bijvoorbeeld de suiker die je bijvoorbeeld in je koffie/thee doet.
Wanneer je een schep suiker toevoegd bovenop de vruchten of je voegt alleen de suiker toe, maakt een enorm groot verschil voor je bloedsuiker spiegel en daarmee ook voor de rest van je lijf.
Wanneer je pure suiker tot je neemt, word dit direct in je bloed opgenomen. Je bloedsuiker schiet dus ineens omhoog. Je lijf gaat kei hard insuline aanmaken en vervolgens keldert je bloedsuiker als een gek omlaag, wat een vergrote kans op onderandere diabetes geeft. Als goed is wil je dat risico niet met je hond lopen. Daarom kun je het beste gelijk een goed product kopen en dus zonder geraffineerde suikers.
Gewone vruchten bevatten idd natuurlijke suikers, maar ook vezels. Hierdoor word het niet direct in je bloed opgenomen. Daarbij word bij normale waterkefir extra suiker gebruikt in de vorm van geraffineerde suiker, bovenop de vruchten. Bij de waterkefir die ik gebruik, word dus geen extra (geraffineerde) suiker toegevoegd, maar de kefir werkt prima en naar mijn ervaring zelfs beter.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?