Hallo iedereen,
ik geef mijn honden meestal een dag brokken, een dag KVV en zo afwisselend (als ik geen worst ben vergeten uitleggen ), maar als de honden 's avonds hun portie krijgen dan worden we meestal rond een uur of 5 wakker van Casper zijn geluiden in maag/buik? Gisteren ochtend wou hij niet gaan wandelen, ging constant zitten, wou terug keren. Ik had hem een handje vol brokken gegeven om de "honger" een beetje te stillen, maar het hielp niet echt. Als hij 's ochtends zijn portie krijgt dan is er geen probleem. Dus nu twijfel ik om hem 's avonds nog KVV te geven?
Hij krijgt 120 gr en weegt 7,5 kg. Heb al geprobeerd met 150 gr, maar dan toch altijd steeds dat grommende buikje. Geef ik dan veel te weinig of verteerd hij het gewoon te snel? Wij geven 's avonds altijd tussen 20u en 21u eten aan de honden, ligt eraan wanneer wij klaar zijn met eten.
Ik zou dus gewoon stoppen met hem 's avonds nog KVV te geven, tenzij iemand een tip heeft? Of ik geef misschien te weinig? Een vriendin van me heeft dit uitgerekend voor me dat ik hem zoveel moet geven volgens zijn gewicht. Heb het aan haar gevraagd, maar ik krijg geen antwoord. Dus ik hoor eens via hier.
Bedankt namens Casper
Eet hij soms erg gulzig?
Soms kan het zijn dat een hond zo gulzig eet dat hij/zij ook hele happen lucht inslikt, hiervan kunnen ze ook een borrelende buik/darmen van krijgen.
Geef je overdag ook wel eens wat lekkers tussendoor? Want dat is natuurlijk ook "maagvulling" en dat kan misschien daarin het verschil maken dat als je kvv 's morgens geeft hem niet hoort over de dag en als hem 's avonds geeft wel 's nachts hoort omdat hij dan niet bijv. na een paar uur na zijn maaltijd een koekje o.i.d. geeft.
De vertering van brokken is ook heel anders dan kvv. Brokken verteren in ongeveer 48 uur en KVV in ongeveer 24 uur verteert. De zuurtegraad van de maag is ook anders bij de verteringen. Hierdoor kunnen sommige honden last ervan krijgen als het door elkaar of op dezelfde dag gegeven wordt.
Ik raad om een van de 2 te kiezen en die te blijven geven, of als graag beide geeft, een hele week bijv. brok en de volgende week kvv. Dat is wat minder belastend voor de maag.
Ik vind het wat weinig, mijn honden (1 is 6 kilo en de ander 9 kilo) krijgen allebei 200 gram per dag. Nu zijn mijn hondjes ook wel behoorlijk actief. Die van 6 kilo krijgt savonds ook nog een handje brokken. Ze is dan wel pas 11 maanden oud, maar het is bij iedere hond verschillend hoeveel hij nodig heeft.
Ik geef het vlees sochtends altijd, voor Gruul doe ik het door 3, 2/3 smorgens en 1/3 savonds. Hij moet een vol maagje hebben anders gaat hij gal spugen. Thalia heeft een tijdje ook een behoorlijke knor buik gehad, dat is weer over. Dus misschien is het ook een fase?
Je zou ook eiwitrijk KVV kunnen voeren.
Eiwit verteerd minder snel waardoor het langer in de maag blijft hangen.
Let wel op de poep.
De hond mag niet aan de diaree raken (kan gebeuren met teveel eiwit)
Denk zelf maar aan pasen als je teveel eieren eet..of je raakt verstopt of je krijgt spontane diaree...maar vaak raak je gewoon verstopt
De poep moet goed blijven en aanvoelen als soepele kinderklei.
Als de poep te hard aanvoelt, heb je dus teveel eiwit in de voeding (als dit een constante is bij de voeding).
Maar als ik het zo lees, heb je zelf al flink het vermoede dat het inderdaad aan het tijdsstip van de KVV.
Geef het inderdaad dan smorgens als je hond ook nog aangeeft dat die echt darmproblemen ervan krijgt.
Kvv geef je tussen de 2 en 3 % van het lichaamsgewicht. Bij kleine honden eerder naar 3% gaan. Ik denk dat je nu echt te weinig geeft.
savonds wat later kvv geven ? niet in de vroeg avond maar in de late avond ?
brok verteert in de darmen, vlees in de maag. en kvv verteert snel.
Mijn chihuahua van 3 kilo eet 120 gram KVV dus ik denk ook dat je te weinig voert.
120 gr per maaltijd hé Of is dat ook te weinig?
Ik kan inderdaad proberen om meerdere maaltijden na elkaar te geven. Ik doe,het nu een dag brokken en een dag KVV. Per maaltijd krijgt hij dus 120 gr KVV. Heb er deze avond gedroogde longstukjes bij gedaan, maar eigenlijk geen idee of het samen gegeven mag? Ik weet dat KVV niet samen mag met brokken.
Even een beetje off topic. Maar mijn DA adviseerde mij op géén brok en kvv af te wisselen omdat brok op een héél andere manier verteerd wordt dan kvv... Hij kan het ook mis hebben hoor, maar heb het van meerdere gehoord.
Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat je hondje niet tegen deze afwisseling kan. Mijn hond eet alles doorelkaar en geen probleem. Er zijn honden due van KVV of juist van brokken rommelende darmen krijgen.
Ik zou eerder gaan proberen minder af te wisselen. Geef eens een week alleen KVV of juist alleen brok en wissel dan eens.
en gast je hond zitten omdat ie buikpijn heeft? Of omdat ie honger heeft?
Bedoel je dat je je hond twee keer per dag 120 gr. geeft ?
Ik zou 1 van de 2 geven, niet beiden. Mijn voorkeur gaat dan uit naar 240 gram kvv per dag en dan dus geen brokken.
Waarom voer je beiden?
Welke merken voer je?
das redelijk veel
mijn honden krijgen 125 gram en zijn 10 kg
Ik zou terug gaan naar 100 gram per maaltijd
Ik ben ook even in de war nu. Hoeveel krijgen ze op een gehele dag te eten?
Volgens mij heeft die buikpijn.
Als mijn hond van die rommelende darmen heeft doet ze echt niets, behalve slapen.
Hier gebeurt het gemiddeld eens in de 3 weken maar heeft niets te maken met wat ze gegeten heeft. Als het steeds na het eten van KVV gebeurt dan ligt het waarschijnlijk aan de combinatie brok-KVV.
Eens
hier krijgen ze dat als ze teveel krijgen, of iets niet lekker valt
Ik zou ook liever 4 brok dagen en dan rest kvv dagen zien
Ja, hij krijgt per maaltijd 120 gr, dus 2x per dag als het KVV dag is ...
Ik voer het al beiden van zolang ik hen heb en vroeger nooit problemen mee gehad. Vroeger deed ik 's morgens brokken en 's avonds kvv, maar nu dus een dag brokken en en dag kvv. Met zijn brokken heeft hij nog nooit een rommel buikje gehad, met kvv heeft hij het dus vaak.
Ze krijgen wolfsblut van brokken, verschillende smaken met de aardappel variant (geen rijst variant). En kvv is dinapet, naturis, tamro.
Als het één van de 2 zou zijn dan ga ik voor de brokken.
Als ik minder geef, is het rommel buikje. Vandaar dat hij 120 gr krijgt en dat ging een tijdje goed, maar dus sinds kort weer terug rommel buikje tegen de ochtend.
Hij heeft dan zoiezo honger. Als wij zo een rommel buik hebben van de honger is dat voor ons ook niet prettig. Voor een hond misschien ook niet?
Oh, dat wist ik niet van de darmen en de maag. Wel dat kvv sneller verteerd, maar bij Casper dan wel heel snel hé
Als Casper een rommelde buik heeft zit er meestal iets dwars. Hij gaat dan bij de deur zitten en wil graag naar buiten, gras eten. Ls hij honger heeft rommelt zijn maag niet..
dt je al jaren deze afwisseling voert betekend niet dat dit werkt voor iedere hond, je jonge hond kan hier goed niet tegen kunnen. Niet van uitgaan dus dat wat je voert voor iedere hond goed is en werkt.
En iedere dag wat brokken met wat vlees erbij? Zou dat beter werken?
Ik herken het ook en mijn hondje krijgt alleen kvv en in de middag een lamspeesje. Ik geef nu een tijdje rond 1800 uur wat gekookte boontjes of andere groente. Sindsdien heeft Bonny geen rommelende buik meer gehad.
Als ze dat heeft, wil ze alleen maar gras eten en slapen. Eten wil ze dan ook niet, meestal pas een paar uur later.
Ik gaf haar soms dan wat brokjes en dat at ze soms wel en dan was het ook vaak snel over.
Die rommelende buik van een hond is volgens mij niet de maag zoals bij ons als we honger hebben. Dat zijn echt darmen die van streek zijn. Als je hond niet te dik is of heel veel haar heeft leg je hand dan maar eens op de plek waar de darmen zitten. Dan kun je het zelfs voelen.
De hoeveelheid voer zal niet af moeten hangen van een "rommelende buik" van je hond, maar of je hond ervan op normale conditie blijft of niet. Cijfers en grammen zeggen niets. Mijn kooiker reu (inmiddels wel gecastreerd maar krijgt niet veel minder dan voor de castratie) krijgt zo'n 145 gram KVV per dag en hij is zelf 10,5 kg. Dit lijkt erg weinig, maar wanneer hij meer krijgt wordt hij gewoon een tonnetje.
Dat rommelen hoeft geen geluid van de maag te zijn en het gedrag dat je hond vertoond kan ook geconditioneerd zijn, omdat hij weet dat wanneer hij thuis is zijn eten krijgt, hij eerder en sneller naar huis wil. Honden kunnen je goed bespelen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?