Na lang na denken willen we een 2de hond adopteren uit het buitenland. We weten alleen niet welke betrouwbaar is en welke niet. Kunnen jullie ons helpen?
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
bedoel je hiermee, welke organisatie betrouwbaar is ?
Misschien even vragen waar de andere leden hun buitenlandertje vandaan hebben en wat hun ervaringen met de stichting was ?
Succes alvast en fijn dat ge aan zo een hond denkt.
mag ik vragen waarom het geen asielhond van hier wordt ? Gewoon om te weten niet als verwijt hoor.
bedoel je hiermee, welke organisatie betrouwbaar is ?
Misschien even vragen waar de andere leden hun buitenlandertje vandaan hebben en wat hun ervaringen met de stichting was ?
Succes alvast en fijn dat ge aan zo een hond denkt.
mag ik vragen waarom het geen asielhond van hier wordt ? Gewoon om te weten niet als verwijt hoor.
"Als je een betrouwbare organisatie/stichting zoekt, volg dan de richtlijnen van de Koninklijke Hondenbescherming voor buitenlandse honden. Print de richtlijnen uit en houd deze ook bij de hand als je contact met een organisatie hebt. Neem geen genoegen met halve of vage antwoorden op je vragen. Vinden ze je te lastig met de vragen, dan weet je zeker dat een organisatie niet transparant werkt en zou ik afhaken.
Er zijn honderden stichtingen/organisaties, die honden uit het buitenland laten "adopteren". Adopteren is niet het juiste woord, omdat voor de wet een hond een "ding" is.
Als grote hoeveelheden honden door een organisatie aangeboden wordt, roept dit de vraag op of er sprake is van hondenhandel. Om het kaf van het koren te scheiden: gebruik de checklist buitenlandse honden van de Koninklijke Hondenbescherming om via een betrouwbare organisatie een hond te "adopteren".
https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist_1.pdf
- De organisatie publiceert elk jaar een jaarverslag incl. financiën.
- Makkelijk te vinden waaraan geld exact wordt besteed
- Lange termijnprojecten met goede onderbouwing
- Overleg met lokale overheden en bevolking
- Bijvoorbeeld projecten op het gebied van educatie/voorlichting of geboortebeperking bij de hondenpopulatie
-Voorkomen overdracht ziekten naar andere honden/regio’s
- Persoonlijke kennismaking en verplichte denktermijn
- Nazorg en mogelijkheid inschakelen hondengedragsdeskundige die ruime ervaring heeft met adopties van buitenlandse honden
- Mogelijkheid tot goede opvang hond als adoptie niet slaagt
Bron: https://hondenbescherming.nl//media/cms_page_media/13/Buitenlandse%20honden%20checklist.pdf
Op de volgende website vind je nog meer info: http://buzhonden.weebly.com/
Heeft niemand ervaring met een stichting?
Ik, met dogs adoptions nederland . Ken ook veel honden van daar
Hoe lang heb je Lizzy al? Hoe oud is Lizzy?
Ik zou persoonlijk wachten tot Lizzy volwassen (en stabiel) is, voordat je naar honden en stichtingen gaat zoeken...
Ik heb ervaring met 2 stichtingen, maar daar ga ik nu nog niets over zeggen ;)
Stichtingen liggen moeilijk . De één dweept met die stichting terwijl een ander die dan weer verwerpt. Ik heb je een pb gestuurd . Rechtsboven envelopje openen.
Onderzoek al wat je kan vinden en weet vooralwaar je aan begint, en of je het nodige geduld en tijd kan opbrengen. ?
Leden die buitenlandertjes hebben gaan zeker nog reageren-:)
Robin & Bobby
Roos en jef en Waldo
Ina & misty
Bodine en Saar en Bailey
Cindy...........nog vele anderen ook , waar ik niet zo direct op kom.
Lizzy wordt over 3 dagen 2 jaar.
En ik heb haar nu 1 jaar en 8.5 maanden
mijn moeder en oma hebben onlangs beiden een hond geadopteerd via de stichting CYPRUS DOGS. Zij zijn heel tevreden over de stichting. Heel veel contact vooraf, foto's/filmpjes en een telefoongesprek en een vragenlijst invullen van te voren. De honden hebben een paspoortje en zijn gesteriliseerd en ingeënt als ze van het vliegtuig komen. Ook heeft mijn moeder via facebook nog regelmatig contact met contactpersonen van de stichting en vragen zij om foto's te sturen enz. Dus hier goede ervaringen met deze stichting uit Cyprus. :)
Van buitenlanders is bekend dat ze langer puberen... Hoe is dat met Lizzy? :)
Ik gun het je van harte hoor! Je hebt natuurlijk al een buitenlander, dus je weet waar je aan begint!
Het puberen is er denk ik bij haar wel vanaf. Ze luistert redelijk goed. Ze is wel nog erg enthousiast maar kan tegenover rustige/oudere honden ook redelijk rustig zijn.
mijn moeder en oma hebben onlangs beiden een hond geadopteerd via de stichting CYPRUS DOGS. Zij zijn heel tevreden over de stichting. Heel veel contact vooraf, foto's/filmpjes en een telefoongesprek en een vragenlijst invullen van te voren. De honden hebben een paspoortje en zijn gesteriliseerd en ingeënt als ze van het vliegtuig komen. Ook heeft mijn moeder via facebook nog regelmatig contact met contactpersonen van de stichting en vragen zij om foto's te sturen enz. Dus hier goede ervaringen met deze stichting uit Cyprus.
"Klinkt goed!
Ik heb ervaring met Stichting Dierenadopties en Stichting Mirtos.
Dierenadopties heeft een soort asiel in Zevenaar, waar alle te adopteren honden op worden gevangen. Odi komt hiervandaan. Ik miste toentertijd de begeleiding en de interesse. Geen idee hoe dat nu is, maar ze weten in ieder geval na 2 jaar nog wel steeds wie Odi is.
Ze hebben hele mooie honden zitten en het adoptiegeld gaat compleet naar de sterilisatieprojecten in Roemenië.
Stichting Mirtos gaat anders te werk. Deze hebben een applicatieformulier, waar je alles over jezelf en je thuissituatie invult. Zij gaan je dan bellen voor verdere uitleg en als het van beide kanten goed voelt, wordt de hond klaargemaakt voor transport. Je wordt overal van op de hoogte gehouden. De testen, de vlucht, wanneer de hond gaat... Dan komt de hond in een gastgezin terecht, waar deze 2 weken zit. Ze kijken dan naar het gedrag en de gezondheid voordat jij het dier mag ontmoeten. Na twee weken ontmoet je het diertje, bevalt het van alle kanten (de hond, de geïnteresseerde en het gastgezin), teken je het contract, krijg je de papieren, betaal je, en kan het diertje mee.
Stichting Mirtos heeft een jaar lang iedere 2 à 3 maanden nazorg. Dit betekent dat je gebeld of gemaild wordt of dat ze langskomen om te kijken hoe het met jullie en met de hond gaat.
Ik volg alvast even, zal morgen wat uitgebreider reageren
Ik heb heel fijn en goed contact gehad met Barking Romania. Fijne kleinschalige stichting die alle tijd voor je vragen hebben en zij hebben ook heel veel vragen voor jou. Ze geven je alle tijd. Je mag 1 keer langskomen, je mag 10 keer langskomen voor je de knoop door hakt. Zij komen ook op huisbezoek.
Al met al voelde deze organisatie echt heel goed allen zat er geen hondje waar ik naar zocht.
Maar in mijn zoektocht naar mijn nieuwe hondje heb ik veel contact gehad met verschillende stichtingen en met barking Romania was het contact het prettigste!
Mijn beste vriendin is al een paar keer bij deze gaan helpen voor een week. (http://spaansehond.com/Te-adopteren-honden/).
Ze hebben echt een hart voor honden! Ik ga er volgend jaar in de grote vakantie mee heen, kijk er al naar uit, wat ik al gehoord heb van deze mensen, ontroerd me!
Ze houden echt van de honden, en worden altijd netjes gewassen voor vertrek.
Oké morgen werd overmorgen.
Maar goed, ik heb goede ervaringen met Stichting ACE. Heb 3 maanden stage gelopen op het asiel in Spanje en heb uiteindelijk ook een hond mee naar huis genomen. Ik vond het contact met ACE-Nederland erg fijn en duidelijk. Je krijgt de hond niet zomaar mee, ze stellen je veel vragen en je ontvangt nog een huisbezoek. Nazorg ben ik ook tevreden over, als er iets is kun je mailen en krijg je vlot antwoord.
Natuurlijk gaan er ook veel negatieve verhalen rond, maar dat is bij alles. Dat zijn vaak verhalen die mensen alleen onthouden en de positieve ervaringen worden dan snel vergeten. Gelukkig ken ik véél meer mensen met positieve ervaringen dan negatieve, inclusief mezelf, ik heb bovendien zelf gezien hoe alles er daar aan toe gaat 'achter de schermen'. Ik ken nog wel meer stichtingen met positieve verhalen, maar daar heb ik helaas zelf geen ervaring mee. Voorbeeld; Podencoworld, ken persoonlijk alleen maar hele positieve verhalen uit de omgeving terwijl er ook wel wat negatieve rond gaan op internet. Ik heb zelf geen ervaring, dus zal niet oordelen.
Kijk vooral naar waar je je zelf het prettigst bij voelt, veel succes met de zoektocht naar een nieuw maatje
Zoals Bodine het al zegt gaan er genoeg vervelende verhalen rond, maar inderdaad komt mijn hondje Bobby bij de stichting ACE/shin vandaan :) en ik heb niks anders dan een hele goede ervaring met deze stichting. Ze nemen ruim de tijd om te weten te komen wie jij bent en of het hondje van je keus echt wel bij je gaat passen en geschikt is voor je situatie. Het duurt allemaal even maar dat is het wachten echt waard.
Ik zou eens kijken op de website naar de hondjes en lees hun verhaal. En dan niet het zielige verhaal maar hoe ze zijn, wat ze hebben meegemaakt etcetera.
Hier op het forum zijn veel verhalen te vinden van mensen die een buitenlands hondje hebben. Lees die eens op je gemak door.
Het varieert daar van langzitters van 3 jaar zoals mijn Bobby waarmee je dus echt wel een hele vette klui fin huis haalt tot jonge hondjes die wel al een huis gewend zijn geweest en een iets kleiner rugzakje hebben. Maar wat je vooral moet onthouden is dat je het niet kado gaat krijgen allemaal. Je hebt zelf een buitenlandertje dus je moet het ongeveer wel weten..
En als je na dat alles nog steeds enthousiast bent en voor 3000% voor zo'n hondje wilt gaan zeg ik doen!!
** Topic in andere categorie geplaatst. **
Ik heb mijn 3 honden via stichting Dierenmissies( Spanje) ,dat is ook een kleinschalige stichting waarbij maar 60 honden maximaal zitten.
Een transparante stichting waar je kunt zien waar elk dubbeltje heen is gegaan.
Huize Zwerfhond is ook een kleinschalige stichting die een aantal asiels in het buitenland steunt en die enorm zorgzaam voor hub honden zijn .
Persoonlijk zou ik ook niet bij Stichting ACE een hond adopteren ,ik zou zeggen Google deze stichting is(is niet eens een stichting maar organisatie).
Ik ben afgelopen zomer begonnen met mijn zoektocht naar een buitenlands hondje. Ik vond het heel lastig om een stichting te kiezen, vooral door alle wisselende verhalen van iedereen... Uiteindelijk ben ik naast het lijstje wat eerder genoemd wordt vooral op mijn gevoel af gegaan.
Over drie weken komt mijn hondje naar NL vanuit Roemenie, via 'Liefde voor Honden', een kleinschalige stichting die nog niet zo lang bestaan. Waardoor er veel tijd en aandacht is voor de adoptieprocedure. Ik heb gereageerd op een advertentie van Lupa, kreeg binnen twee uur al een reactie met antwoord op mijn vragen. Dat was op vrijdag en na een intake vragenlijst ingevuld te hebben dat weekend gelijk een telefonische intake gehad. Uiteindelijk ook een huisbezoek en alles als heel prettig ervaren.
De site zijn ze net weer aan het aanpassen en verbeteren maar vooral via FB zijn ze ook heel open. Wat ik erg prettig vind, niet alleen al het mooie laten zien of alleen zielige verhalen. Voor zover dat kan, heb ik het gevoel dat ze een heel realistisch beeld laten zien.
Ondertussen word ik door de gastmoeder van Lupa (ze verblijft bij het gezin wat haar vond in Roemnie, ipv bij 1 van de twee prive shelters waarmee zij werken) bijna dagelijks op de hoogte gehouden met filmpjes en foto's. Dit is natuurlijk een geluk, dat ze in zo'n fijn gezin zit. Maar ook de twee prive shelters zijn heel open en te volgen op FB.
Hoe het dus uiteindelijk zal lopen is nog even afwachten, maar alle voorgesprekken geven al zoveel vertrouwen dat ik uitga van een goede afloop. Ze stralen duidelijk uit dat ze hart voor de honden hebben en naast adopties regelen zijn ze ook druk bezig met steriliseren en het brengen van goederen naar de shelters.
Veel plezier en succes met het zoeken van een tweede hondje!
Ik breng zelf nu en dan honden over van Malaga naar Brussel voor de stochting ACE. Als vrijwilliger, meer niet.
Kan er persoonlijk niks slechts over melden, alle honden die ik zag waren goed verzorgd en alle dokumenten erbij . De opvang in Zaventem is steeds super en het enthousiasme van de wachtende nieuwe baasjes daar....sterkt mij nog altijd in mijn goede mening over Ace.
Zovele goede stichtingen, zovele sukkelaars on line. Ik hoop dat je de juiste klik gaat vinden met een ervan maar ik weet nu al dat dat ene hondje het bij jullie heel fijn zal krijgen.
hayzel komt van AINF, goede ervaringen mee.
Mellow komt uit het asiel in Balkbrug, Dierenopvang Koningen (zij staan ook op de site van het laatste linkje wat Loesje heeft geplaatst). Zij werken samen met Scooby.
Wij gingen niet bewust voor een buitenlandse hond, wel bewust voor een asielhond.
We hebben dus geen contact gehad met een stichting, alleen met het asiel, over stichtingen kan ik dus eigenlijk niks zeggen.
Heb lang geleden ook eens contact gehad met Stichting Aai, maar die plaatsen geen honden bij werkende mensen, dus dat ging 'm niet worden. En om die reden zal ik dus ook in de toekomst geen AAI-hond in huis halen, ik werk nog steeds namelijk
Wij :-)
We hebben 6 honden, eentje komt gewoon uit Nederland, de andere 5 zijn geadopteerd via een stichting.
We zijn intussen ook vrijwilliger voor die stichting,we zijn namelijk opvanggezin en ik ben ook contactpersoon voor een aantal hondjes die ter adoptie zijn.
Bij ons is het zo dat de honden altijd in opvanggezinnen in Nederland of België verblijven, waar ze door de kandidaat adoptanten kunnen bezocht worden.
Er is een uitgebreide screening van de kandidaat adoptanten, er is bedenktijd, je krijgt niet zomaar dezelfde dag een hond mee naar huis, er is nazorg, en indien de hond om welke reden dan ook (verhuizing, scheiding, ziekte adoptant,... ) niet kan blijven is er via de stichting herplaatsing.
Er is ook telkens een jaarproject dat telkens een organisatie in Spanje steunt, ze werken me aan een sterilastie/castratieproject ter plaatse, er wordt voer en spullen ingezameld voor de asielen in Spanje, etc... .
Als je meer info wilt of een link naar de stichting, stuur me maar gerust een pb-tje, ik antwoord er graag op.
Bodine,vond jij het oké dat een doodzieke hond met leishmania,uitgezaaide kanker en hartworm die nog maar kort te leven had werd geopereerd?Daar zijn jullie zelf bij aanwezig geweest.Heel leerzaam ,waar het dan ook voor bedoeld was want voor de hond was het veel humaner geweest om hem uit zijn lijden te verlossen.
Met de meeste vrijwilligers is niks mis,die doen hun stinkende best.Als je een gezonde hond hebt geadopteerd dan is de nazorg goed,maar als je een zieke hond hebt geadopteerd dan krijg je totaal geen nazorg.Sterker nog dan wordt er ontkend dat de hond ziek was,leugen op leugen en zijn de bedreigingen niet van de lucht.
Wegen deze onderstaande negatieve verhalen niet op tegen de positieve verhalen en zou jij die vergeten?
De verhalen over nesten met pups met parvo waarvan vele het niet hebben overleefd!
Het hondje Toontje die met een gebroken kaak al stervende in het vliegtuig was gezet en de adoptant 2 vreselijke verdrietige stressvolle dagen heeft moeten doormaken.Zij heeft Toontje in haar tuin begraven.Toontje heeft enorm geleden.
Een hond die zwanger op het vliegtuig werd gezet die elk moment kon bevallen.De hond werd bij iemand in Nederland in de opvang geplaatst.Een dag later na een zware pijnlijke bevalling van 13 pups beviel.
Wat nu als de hond in het ruim was bevallen?De hond had een aantal kogels in haar lijf die de DA niet kon verwijderen.Waarom kon de hond niet bij de voorzitster of in een opvang in Spanje bevallen?Ben je dan verantwoord bezig?
Honden die daags voor vertrek werden gesteriliseerd/gecastreerd dus met open wond op het vliegtuig werden gezet.
Een hond die gesteriliseerd werd terwijl ze loops was.Deze hond kreeg op het vliegveld een bloeding en is overleden.
Dan het in en trieste verhaal van een Spaanse vrouw die haar Spaniël van 3 maanden oud,die net aan een cherry oog was geopereerd,uit haar tuin was gestolen. Die mevrouw was alle asiel,s af geweest om haar pup te zoeken.Via via kreeg ze te horen dat er in Mijas nog een asiel was.Wist ze niet want ACE heeft geen Spaanse website!Een asiel in Spanje en geen Spaanse website?Wat is hiervan de reden?
Die mevrouw heeft alle gegevens van haar pup aan de voorzitster doorgegeven voor mocht haar pup in de Refugio terecht komen.Vervolgens heeft ze haar pup op alle Spaanse vermissingsites geplaatst. Na een paar maanden kwam er een noodoproep voor een Spaniël pup op de site van ACE.De pup moest aan een cherry oog worden geopereerd dus werd er een inzamelingsactie georganiseerd.
Binnen de kortste keren was het geld bijeengebracht.De pup werd door Belgen geadopteerd en de dag dat hij naar België was overgevlogen zag iemand dit hondje op een Spaanse vermissingssite en heeft de eigenaar een mailtje met de foto van het geadopteerde hondje gestuurd.
Het gezin was zo blij dat hun pup eindelijk was gevonden dus zijn ze meteen naar de Refugio gereden.Daar kregen zij van de voorzitster te horen dat het hondje wat naar België was overgevlogen niet hun hondje was,maar de eigenaars wisten 100% zeker dat dit wel hun hondje was.De eigenaar heeft om een DNA test gesmeekt,maar de voorzitster wilde hier niks van weten.
Over dat de eigenaar alle gegevens in de Refugio had achtergelaten werd doodleuk gezegd dat die gegevens nergens waren te vinden!Het gezin was ontroostbaar.
Omdat er over deze trieste zaak op een forum werd geschreven heeft de voorzitster op haar dagboek over de eigenaar de meest walgelijke leugens geschreven.
Iemand heeft de eigenaar daar toen van op de hoogte gebracht en die heeft meteen een krotgeding tegen de voorzitster aangespannen.
De eigenaar heeft de zaak gewonnen en de voorzitster heeft alle leugens van haar dagboek moeten verwijderen.
Over haar pup kon ze geen rechtszaak beginnen.De pup was nog niet gechipt toen hij werd gestolen plus de pup was al in België geadopteerd.
Heb je een hart voor dieren als je de hond niet met de eigenaar wilt herenigen?Waar zit dan je hart voor dieren?
Zo ken ik nog talloze waargebeurde verhalen waarbij het goed mis is gegaan.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?