Goed! In een eerder topic heb ik mij eigen al aangemeld en voorgesteld. Sinds dien ben ik ontzettend veel aan het lezen op internet over het aanschaffen van een Amerikaanse Bulldog. Alleen ik zit met een probleem.
Er staat zoooooooo veeeeeeeeeel informatie , dat ik eigenlijk niet meer goed kan beoordelen wat nu wel en niet waar is.
De 1 zeg , "Amerikaanse bulldog , begin er niet aan want ze zijn zeer agressief en gefokt om te vechten"!
Terwijl ik aan de andere kant lees ,
"Mijn Amerikaanse bulldog is een schat van een beest. Zit geen kwaad in. Nog nooit een aanval gedaan"
Wat moet ik nu geloven? Ik weet inmiddels wel dat deze honden 1 baas nodig hebben en niet 3 tegelijk! Maar zijn ze nou van nature wel of niet aggersief? Om bv youtube staan filmpjes waardoor je toch wel even 2 x nadenkt voor je een AB aanschaft. Aan de andere kant , zag ik van de week een filmpje van een AB die samen heerlijk aan het spelen was met een dwergpapagaaitje. Of een peuter die wel 20x over een AB aan het heen kruipen is terwijl de AB nog geen eens iets in de gaten heeft of überhaupt reageert!
Om een lang verhaal kort te maken ,
Zijn deze honden qua karakter nu wel of niet agressief? Graag hoor ik jullie ervaringen.
Mvg , Daniel
Ps als dit het verkeerde deel van het forum is om dit te plaatsen , mijn excuses daar voor.
nou, agressief is misschien wat stellig. het is maar hoe je het bekijkt/opvat
Maar, het is inderdaad een hond die doorgaans niet super hond sociaal zijn. Dus, het kan goed zijn dat het met andere honden, of met geslachtsgenoten, niet goed gaat..
en, het is wat meer gereserveerdere hond naar vreemden, met een waaks karakter.
neem daar hun enorme kracht bij, en je hebt een hond die potentieel inderdaad heel gevaarlijk KAN ZIJN. maar als je hier goed in begeleid, en handelt, dan loopt het natuurlijk niet zo vaart, want dan zorg jij als baas dat je ze in de hand hebt. dus dan zijn ze in die zin weer niet gevaarlijk, als jij als baas maar weet dingen te voorkomen en waar op te letten. dan is er in feite niets aan de hand...
het is ook maar net wat mensen bedoelen, je kunt een hond hebben die voor vreemden een draak is, die niet met honden kan, maar thuis de grootste schat is voor zijn gezin. dus iemand kan zo zijn hond inderdaad omschrijven als een enorme schat die geen vlieg kwaad doet.
maar, je hebt ook binnen het ras enorme verschillen...dus concreet 1 kort en bondig antwoord hierop geven, is lastig.
Ik denk dat het ook heel erg afhankelijk is van de hond zelf. De een is een eersteklas goedzak, de ander een enorme chagrijn.
Dat iemand zegt "mijn AB is de liefste", denk dat iedereen dat wel over zijn eigen hond zegt
Mijn eigen hond is, als pup van 6 maanden oud, door 2 volwassen AB's aangevallen (de een liep los, de ander trok zich los; excuus: "ja, hij is als pup zijnde aangevallen, dus nu doet hij dat zelf ook"...), dus ik ben misschien wat bevooroordeeld wat dat betreft.
Zal niet zeggen dat het allemaal valse honden zijn, maar ik ben er niet rouwig om dat die mensen zijn verhuisd
Belangrijkste is, met elke hond van elk ras, dat je jezelf heel goed inleest. Misschien dat er ook veel informatie te vinden is op de website van de rasvereniging ofzo. Misschien kun je eens bij een aantal fokkers gaan kijken om de honden echt in een gezin mee te maken.
Edit: heb vage editor, dus al mijn enters waren verdwenen...
ik vul wel even aan, let niet teveel op wat anderen zeggen, althans, mensen die er niet bekend mee zijn, want die roepen zoveel... enkele dingen zijn erg herkenbaar met mijn ras. daar wordt ook zoveel over geroepen, en ja, dit kunnen ook gevaarlijke honden zijn, omdat een groot deel hond-intolerant is. ga je hier verstandig mee om, en houd je je hond bij andere honden weg, dan is er in feite dus niets aan de hand, en is je hond geen gevaar.
En is het slim , om de AB als pup zijn al zoveel mogelijk juist met andere honden in aanraking te laten komen? Dat hij hieraan kan wennen?
Pffff, ja das een goeie!
maar echt, het is werkelijk een goede vraag...omdat men vaak roept socialiseren ten overvloede, laat ze tussen de honden, heb je altijd voordeel mee. maar, in het topic van de pitbulls en staffords hebben we deze discussie ook gevoerd, want daar zijn sommigen meer van het leren negeren juist, ipv maar in overvloede tussen de honden.
dit omdat je op latere leeftijd de vruchten plukt hiervan, en je hond niet zo snel andere honden op zal zoeken, maar deze negeert. wat altijd stukken fijner is mocht je hond niet meer zo sociaal zijn.
De Ambull, die doorgaan ook niet bijzonder goed zijn met andere honden, kan ik me goed voorstellen dat je ook kiest om je hond liever te leren bij jou te blijven, op jou te letten en andere honden leren negeren.
wat natuurlijk niet betekent dat je ze wereldvreemd moet houden, juist niet, en je hoeft ze niet alle contact met honden te onthouden.
ik heb mijn hond dus wel bij alle honden gelaten, en gesocialiseerd hiermee...ik moet zeggen, ik heb een hond die met best wat vreemd ehonden nog samen kan. maar had ik het opnieuw kunnen doen, had ik dit ook anders aangepakt. en veel meer de nadruk gelegd op niet naar andere honden toegaan, en deze negeren.
veel mensen denken dat dit laten wennen je ook een sociale hond oplevert, wat echt niet zo is hoor. (misschien kan het wel iets invloed hebben)
je hond kan dan alsnog eenmaal volwassen niets meer op hebben met andere honden, het zegt niet zoveel.
maar de keuze is persoonlijk, en voor beide manieren valt wat te zeggen.
Hier een AB. Agressief? Nee, Bella niet..zij is de goedzak zelve. Ik heb nog meerdere huisdieren (katten en ratten) en zij slaapt er gewoon mee. Elk dier dat in mijn huis zou komen zou ze vriendelijk begroeten. Buiten op andere honden reageren is wat anders, maar dat is een tikkeltje onzekerheid en zeker geen agressie te noemen. Ik heb meerdere ab's gekend. 1 daarvan was een mannetje en die was wel aggressief in mijn ogen. Hij wou elk loslopende hond wel vermoorden! Maar dan deden ze er ook niks aan qua opvoeding. Maar goed, ik heb sowieso al geluk met Bella en ben van mening dat zij echt een klavertje 4 is als ik haar moet vergelijken met andere ab's aangezien zij echt alles okay vind en geen kick geeft. Zo kan het ook ;).
wat je eigenlijk eens zou moeten doen als je interesse zo bij de AB ligt...
(jah sorry hoor, ik ratel maar door whaha)
is ervaren, en misschien niet eens zozeer bij fokkers, die praten toch wel naar je straatje veelal. maar bij eigenaars! ga eens bij ensen langs met een typisch, pittige bull, en ervaar eens hoe een dagje gaat bij hun. waar ze thuis tegenaan lopen, of rekening mee moeten houden. hoe gaat het tijdens de wandelingen, waar loop je tegenaan?
dan merk al snel of je dingen niet onderschat, of hoe dingen dagelijks gaan...
het zijn nu eenmaal geen honden die je lekker laat banjeren en waar je verder geen omkijken naar hebt...gemiddeld...
is deze hond het dan nog steeds, dan kun je je storten op fokkers...
asiel of herplaatsers kun je ook nog naar kijken natuurlijk...al neem je dan misschien wel erg veel hooi op je vork
ok!
Kijk , ik weet dat als ik aan een AB zou beginnen dat je een hond met een bepaald "risico" in huis haalt. Punten die ik persoonlijk belangrijk vind als je zo'n hond in huis haalt ,
*Alleen een pup (teef)
*Puppy cursus
*Gevorderde cursus
*1 baas (ik)
Ik wil natuurlijk kosten wat het kost voorkomen dat ik straks een AB in huis heb lopen die bij het minst geringste uithaalt.
Het is niet dat ik bang ben de AB zelf niet te baas te kunnen zijn , alleen probeer ik zoveel mogelijk risico uit te sluiten.
En alle informatie op internet is tegelijk misleidend als informatief.
"Iets met bomen en bos?"
Daar is geen pasklaar antwoord op Daniel.
Het ras staat niet bekent om zijn vriendelijkheid tegen over soortgenoten.
En waar het voorheen wèl goed ging, kan het omslaan. En dan krijg je de situatie dat de hond niet meer met andere honden door èèn deur kan.
Je moet als eigenaar ten alle tijde rekening houden met het feit dat lekker los door het bos, waar andere honden bij zijn, niet mogelijk is.
Maar dat geeft niet.
Er blijft zoveel moois over wat je wel kan doen samen. En de wandelingen ja.. die gaan aan de riem. Of op een omheind stuk, waar hij los kan ( en waar dan geen andere honden zijn )
Mijn exemplaar kan dus wel met andere honden overweg. Maar ik weet wel waar zijn triggers liggen en opdringerige reuen blok ik. Als het spel tè fel wordt, draaft hij door. Dus haal ik hem op tijd daar uit weg.
Enne.. ik zou mijn hond niet graag met een dwergpapagaaitje laten spelen. Eèn mep en het beestje is de pijp uit
En dan scheelt het ook nog over welk geslacht de mensen het hebben. Er loopt hier een reu die redelijk luistert naar zijn baas. Maar ik kan zien dat hij het niet prettig vind als ik met mijn reu langs loop. Maar hij doet niks omdat zijn baas dat verbied. Waar ik eerst woonde liep een reu die mijn hond echt wou aanvallen.
Maar de teefjes die ik tegenkom zijn allemaal doldwaas speels.
En heel veel bazen denken dat ze goed bezig zijn en al die verhalen wel meevallen omdat ze nog een jonge hond hebben. Juist als ze volwassen zijn kunnen ze naar hetzelfde geslacht agressief worden. Maar veel mensen hebben dat nog niet meegemaakt en zeggen dan dat het hele lieve honden zijn. Ja, op dat moment wel.
Het meest verstandige is gewoon om in je achterhoofd te houden dat sommige rassen op een gegeven moment geen honden van hetzelfde geslacht in hun buurt dulden en ze soms ook aanvallen. Ben jij bereid om je hond dan aangelijnd te houden, voor de veiligheid? En om dan andere activiteiten te zoeken zodat je hond zijn energie kwijt kan? Zo ja, dan kan een dergelijk ras bij je passen. Vergeet ook niet dat je incidenten het liefst vóór bent, want ze nemen zo je hond in beslag.
Of heb je liever een hond die levenslang gezellig los kan zonder al teveel problemen? Dan zou ik naar een ander ras kijken.
Onze overburen hebben een AB. Ze wonen er nog niet zo lang. Toen ik met mijn hond wandelde kwam ik ze tegen. Hun hond ( een grote reu, niet geholpen) kwam naar de mijne toe, heel voorzichtig en sociaal. Die hond luistert ook perfect. Woont in een gezin met een vrouw, een man en een kindje van 2. Zelfs als het kindje zijn naam roept komt ze hond meteen. Ik weet niet of alle AB zo zijn maar deze is in ieder geval super. Gewoon zorgen dat je de baas bent over de hond en de hond echt pas pups af aan al goed laten socialiseren, mee nemen naar de stad, en met andere honden laten spelen
Ik wil de hond ten alle tijden aan de lijn hebben mits er een afgesloten plek is waar hij alleen kan rond rennen. Ook willen wij perse een teef ipv een reu. Is het verstandig om deze , zodra de tijd daar is , ook te laten helpen? En dan nog even een vraagje wat betreft de aanlijning....Is een tuigje te adviseren of juist niet?
Ik heb mijn hond ook laten steriliseren. Deed het ervoor al goed, maar na de sterilisatie ging het alleen maar beter.
Ik zelf heb een tuigje en een halsband. Met de halsband heb ik mijn hond meer onder controle en ik ik vind het zelf ook fijner. Mijn hond houdt niet van het tuigje maar als ik ga fietsen doe ik hem wel om. De mijne word met tuig wel wat sterker.Bij honden met plattere neuzen is volgens mij wel beter een tuig om te doen vanwege de ademhaling. Maar ken dat buldoggen die het prima doen met een halsband. Is maar net wat je zelf fijner vindt
Mijn hond heeft alleen een halsband, geen tuig. Maar het aller belangrijkst is dat je jouw hond leert naast te lopen.
Zie je het al voor je ... een Bull die voor jou uit loopt en hangt in zijn tuig, of neemt jou op sleeptouw
Ik zou daar dus achter eraan vliegen ( enfin, ik weeg ook net zoveel als mijn hond )
Persoonlijk vind ik een reu rustiger.
Maar da's mijn ervaring.
Tja, das persoonlijk..
ik heb hier een tuig en halsband...voor de langere stukken doe ik graag een tuig om...komt de riem niet steeds tussen haar poten, en ze loopt er vaak wat relaxter mee.
andere honden trekken juist weer enorm in een tuig. ik vind het iig wel fijn...
belangrijk is wel, zorg dat de boel stevig is, een goede kwaliteitshalsband of tuig, en goede lijn met kwaliteitsslutingen.
stel je even voor dat mijn monster van 14kg al lijnen kapot kan trekken, en dan een bull van vele kilo's meer
Duidelijk!
Goed materiaal , eigen keuze waar ik me het lekkerste bij voel. En de hond natuurlijk ook!
En we schrijven maar door op het voor en nadelen lijstje! :P
Als je écht graag een AB wilt, waarom er dan niet voor gaan? Bij elke hond zijn en voor en nadelen. Je kan proberen de nadelen bij je hond zoveel mogelijk te verminderen door een goede consequente opvoeding en cursussen volgen. Daar leren ze echt al een hele hoop, socialiseren en te luisteren waar andere honden bij zijn Succes ermee verder
Monster van 14 kilo... hier monster van 65 kilo die geen lijn kapot kan trekken tenzij die aan een vislijn zit. Snap zodoende niet goed waarom mening terriër eigenaar meent dat die honden dwars door lijnen heen gaan. Mijn reu is VELE malen sterker en neemt menig volwassen kerel op sleeptouw maar laat geen lijn knappen...
gefeliciteerd man met je sterke reu
wat wil je nou?
ik noem alleen iets om rekening mee te houden...want ja, ik heb dus eens met een gebroken musketon gestaan ja, en eens met een geknapte lijn...en in sommige gevallen wil je dat nu net niet
maar maak jij er lekker je eigen verhaal van...
Wat ik nu wil? Poeh wat een agressie
Ik wil aantonen dat je uit je nek kletst of duf een chihuahua lijntje hebt gebruikt. Honden van dat kalibertje die lijnen kapot trekken is een broodje aap verhaal anders zouden ze hier ook sneuvelen en dat gebeurt niet dus...
Nou annoniempje, dat jij die ervaring niet hebt, wilt niet zeggen dat niemand dat heeft. Ik heb ook eens met een staffie gelopen aan een lijn waarvan de musketon het begaf. Van het merk Powerdogs, je zou denken dat die wel een 'powerdog' aan zou moeten kunnen toch.
De AB. Tja, ik heb er een(jonge puber nog), maar zou ze niet zo snel aanraden aan iedereen. Vind ze zeker niet voor iedereen geschikt. Het asiel zit ook niet voor niks vol met deze prachtige honden. Allemaal mensen die ze kopen voor de stoer, of alleen omdat ze mooi zijn, niet rekening houdend dat het toch wel honden met karakter zijn.
Het zijn honden die vaak zelfverzekerd zijn, eigenwijs, koppig, wat eigenzinnig, waaks, graag zelf beslissingen maken en op volwassen leeftijd niet altijd tolerant naar andere honden. In de roedel gaat het soms nog wel goed, maar zelfs dat geeft geen garantie.
Extreem angstige exemplaren komen ook veel voor(vooral bij prut-fokkers), en dat in combinatie met de kracht en gemiddelde karakter van de AB kan dat zeker gevaarlijk zijn in verkeerde handen.
En dat ze zo geweldig zijn voor hun familie,kids en de huiskat zegt helemaal niets over hoe de hond naar vreemde mensen/honden is. De AB hoort gereserveerd naar vreemden te zijn. Dat de AB van de buren een allemansvriend is, is voor hen prima, maar vind ik niet rastypisch.
Ik ben super blij met mijn geweldige bullenprinses. Ze is erg oplettend, wijkt voor niemand,heeft een flinke dosis humor, is waaks(zelfs bekende kunnen niet binnenkomen als ik niet thuis ben), wat gereserveerd naar vreemden(was ze van pupje af aan al, maar word wel meer nu) en vreemde honden gaat tot nu toe nog prima, al laat ik haar alleen met honden waarvan ik weet dat ze die vaker gaat zien en natuurlijk kom ik wel eens een vreemde hond tegen maar loop dan eigenlijk altijd door. Je zal mij niet in een stadsparkje zien zitten tussen allemaal andere vreemde honden.
Met socialiseren haar alleen kennis laten maken met stabiele honden en honden van vrienden die we vaker zien. Ze is helemaal niet angstig aangelegd en staat ook niet te piepen als ze niet naar een vreemde hond mag. Ik heb haar geleerd vreemde mensen te negeren.
Voor mij en bekende is het een geweldige dolenthousiaste kingsize schoothond die maar al te graag geknuffeld word. Al moet iemand mij niet voor de grap kietelen want als ik gil staat ze er meteen tussen.
Ze leeft in mijn roedel van 4. Al scheid ik ze wel als ik weg ben. Een ongeluk of ruzie kan altijd voorkomen.
De AB reutjes die ik ken zijn wel wat rustiger dan de teefjes. Maarja, misschien is dat wel toeval.
Het is jammer dat ik de lijn niet meer heb om er een foto van te maken. O-)
Maar oké gaat het hier ook helemaal niet om. Terug naar de vraag.
Het goede antwoord op je vraag is ja. Dat zou wel zo moeten zijn. Agressie is namelijk niet zo negatief als dat het klinkt. Nu kom ik weer met mijn eeuwige contrasten maar dat is nu eenmaal zoals het ras anno 2014 is... Er zijn hele grote verschillen. Sowieso in de types op zich maar ook in de honden op zich. Je hebt tegenwoordig ook een hoop knuffelhonden die inderdaad geen greintje agressie meer bezitten. Als je het mij vraagt totaal niet rastypisch maar goed, het is wel zo.
Vergis je niet. Probleem gedrag is niet automatisch agressie en agressie is niet automatisch probleem gedrag.
Het is echt niet zo dat dan alles en iedereen onveilig is. Agressie hoort er gewoon in. Noem het pit, noem het drive... Het hoort er in. Honden die zijn gefokt voor gevechten maar ook de jacht en de bewaking sja... Die moeten dat nu eenmaal hebben. Dat is hetzelfde als dat het conflictvermijdende gedrag er zo goed als uitgefokt is. Geen uitdaging uit de weg gaan. Als dit niet zo was hoe wil je dan een hond los laten op een stier en verwachten dat deze pakt en vasthoud?
Ik hou van die agressie in mijn hond. Ik zou het vreselijk vinden als ze het niet had. 24/7 bereid om aan het werk te gaan, altijd overal klaar voor. Stoppen als het moet, niet als het kan. Maar ja... Als ik niet fanatiek zou werken met haar? Dan ontstaan er zeker problemen. Het ligt er maar net aan wie je spreekt. Ik ken veel AB's die precies zo zijn als de mijne, zo niet nog veel feller. Ik ken ze ook als dikke Boeddha's die het liefst niet verder gaan dan een blokje om. Tot nu toe maar 2 echte GVR'ren meegemaakt, dat waren beide reuen. Teven zijn meestal sowieso veel feller.
oeps ging iets mis sorry haha.
Ik ken de AB niet zo goed, maar er wonen er hier 2 in de wijk en die zijn beide niet hond sociaal. Het baasje van 1 van de AB's loopt altijd 3 km om als ik aan kom lopen. Anders kan ze hem niet houden.
Nou zijn dit volgens mij ook niet heel goed opgevoede exemplaren die eigenlijk ook te weinig beweging krijgen.
Het zijn naar mijn weten wel hele lieve honden voor het gezin.
Er lopen hier wel drie dogo argentino's en dat zijn hier (toevallig) wel heel hond sociale honden, mits ze voldoende beweging krijgen natuurlijk. (dit geldt natuurlijk voor bijna alle rassen). Ik ken dit ras niet heel goed, maar de ervaringen die ik heb zijn over dit ras zeer positief.
Ze spelen zelfs met mijn twee kleine donderstenen leuk en voorzichtig.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dogo_argentino
Edit: typefoutje
@ anoniem
prima, denk er lekker het jouwe van. dat jij denkt dat ik lieg boeit mij namelijk erg weinig.
toch knap dan dat anderen deze ervaring ook hebben
maargoed, maakt ook niet uit allemaal, het was slechts een tip voor daniel, meer niet
geen enkele hond wordt agressief geboren (uizondering bij bepaalde aandoeningen).
wel is het zo dat (voor zover mij vertelt is) dat dit ras een sterk ras is en een sterke leider nodig heeft. ook zijn ze socialer tegenover mensen dan tegenover honden. en ze zijn natuurlijk een bonk spieren waardoor ze lomp kunnen zijn.
de amerikaanse bulls die ik ken zijn super leuk!
(rest van topic niet gelezen)
hier in de buurt is trouwens een omheind gebied waar ik weleens 3 pitbulls met elkaar zie spelen, lekker lomp met elkaar. is natuurlijk wel een ander ras maar wel vergelijkbaar denk ik
Denk eerder aandikken dan liegen. Heb hier een lijn waar je en auto mee kan slepen met musketonhaak die 350 kilo houdt tevens mijn reu als jou monster m kapot trekt krijg je 1000 euro van me ;)
ja maar dat bedoel ik dus, jij hebt een goede lijn!
ik had destijds een niet zo;n beste, en dan sta je dus mooi te kijken, vandaar dus ook de waarschuwing.
ik ga niet beweren dat mijn hond een kwalitatief goede lijn wel even uit elkaar trekt, dat zou inderdaad aandikken en liegen zijn
dus nee, ik ga je uitdaging ook niet aan, want dat ze die lijn niet kapot trekt dat snap ik uiteraard
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?