Sinds afgelopen donderdag (25) kreeg onze pup van 12 weken uit het niets last van haar achterpoten/heupen en kon deze weinig bewegen en kon niet meer uit haar mand komen, ook liet ze haar ontlasting lopen; het leek op verlamming. Uiteraard meteen naar de arts geweest, deze gaf aan dat dit meerdere dingen kon zijn: vergiftiging, infecties/zwelling, neurologisch. Na lang nadenken kwamen we op een moment waarop zij is behandeld met een spray tegen vlooien. Dit was de dinsdag ervoor (23). Het merk is Exil en ik ben dan ook erg benieuwd of er hier iemand is die daar ervaring mee heeft. Op internet las ik dat er wel eens een kat aan overleden is. De arts had antibiotica voorgeschreven en shots gegeven (om te kijken of het de infectie/zwelling is). De dag erna was er nog niks veranderd. Weer naar de arts en deze gaf een dieet mee en foto's gemaakt om te kijken of ze toch was gevallen of iets. Niks te zien. De dag erna nog niks veranderd en weer terug. Deze keer alles doorgesproken wat het kon zijn, en het advies om hard na te gaan denken. Toen kwamen wij op de vlooienspray. Zondagochtend merkten wij dat het slechter ging, de ademhaling klonk niet goed en kostte erg veel moeite. Snel naar de arts gegaan en zij heeft de dag in de zuurstof kooi gezeten en aan een infuus. Vanochtend het nieuws gekregen dat ze stabiel was. Aan de ene kant blij maar ook was er dus geen verbetering. Het goede nieuws is dat alles van binnen lijkt te werken. Ze eet graag en drinkt ook goed. De ontlasting en urine komt er ook goed uit (ondanks dat ze het niet kan controleren). Ze is nog erg blij als we er zijn en het koppie gaat bij elk geluid en beweging omhoog. Ze is absoluut niet ziekig, koortsig of wat dan ook. Is er iemand die verder nog tips heeft? Of die dus ervaring heeft met dit merk vlooienspray? Wij hopen op een wondertje. Zolang ze geen pijn heeft en er nog zo bij is willen we ervoor gaan.
Het gaat trouwens op een boerenfox.
Dat is pas echt slecht nieuws zeg.....
is neurologisch al uitgesloten ?
Ik ken het vlooienmiddel niet.
Ik duim dat het terug in orde komt,want een pupje ocharme moet kunnen spelen en crossen..... Zou misschien ook eens naar een echte kliniek gaan?
Het diertje is nog jong , dus misschien beter te genezen ? Ik duim er voor , want leven vanaf pup als verlamd dier, ik zou dit niet willen. Als baasje ook niet.
Dus ik duim mee !!!!sterkte .
Exil is een slecht merk! Vroeger heb ik in een dierenwinkel gewerkt en hoorde daar zoveel slechte dingen over. Nu wist ik niet dat hier ook een spray van was..
Ben je zeker dat het geen omgevingsspray is want dat ken ik wel van Exil.
Ik hoop dat jullie pup snel opknapt, dat zal schrikken zijn geweest!
sterkte voor jullie pup!
of het de spray is, weet ik niet. het zou kunnen, maar dan verwacht je toch sneller zo'n reactie, geen week later.
Ik dacht ook eerst aan neurologische uitval door een nierblokkage oid; achterhand is verlamd en alles loopt (urine en stoelgang)
of een ongelukkige val of sprong; even luxatie van een wervel.(rust zou dan moeten helpen)
hoop dat het verder stabiliseert en dat je pup mag herstellen zonder blijvend letsel.
wat was het werkzame middel van die spray?
Het even gegoogled, er is een FB pagina van slachtoffers verlamming door exil! Ook een pagina van katten, zelf een kat overleden. Grote kans dat het door de exil komt! Ik duim dat het goed komt! Sterkte!
Ik kan het mis hebben, maar wat ik kon vinden is dat Exil Huidspray het ingrediënt fiproline bevat als werkzame stof. Ook wel fipronil genoemd.
Ik kan nergens vinden dat verlamming bij de bijwerkingen hoort.
Dank jullie wel voor de reacties.
Of het neurologisch is weet ik niet of dat uitgesloten is. (zou ook niet weten hoe ze dat kunnen testen)
En het was echt vlooienspray van Exil (of dit het middel is weten we natuurlijk niet 100% zeker, we denken het, maar het kan net zo goed iets heel anders zijn)
Wat het werkzame bestanddeel is kan ik zo even niet zeggen (kan het niet vinden op internet en ben nu aan het werk)
De arts adviseerde inderdaad in het begin absolute rust. De pup heeft toen echt een dag en een nacht amper bewogen, maar er was geen verbetering. We hebben er nu op aan gedrongen dat ze vandaag nog bloed afnemen voor onderzoek, hopelijk kan hier iets uitkomen. En ik ga nog even kijken naar nierblokkage!
We duimen heel erg en proberen zoveel mogelijk bij haar te zijn.
Heeft de da Buscopan gegeven?
Mijn hond heeft ooit een nierblokkage gehad en kreeg toen dit middel.(hielp goed)
Ik zal ook eens meezoeken naar Exil en fipronil.
Eindelijk iets gevonden. Acute vergiftigings verschijnselen bij ratten bij inname via bek is ook iets met verminderde werking in de achterhand. Decreased hind limb splay.
http://npic.orst.edu/factsheets/fiptech.pdf
De ratten werden na 14 dagen wel weer beter...
Heeft de pup misschien de vlooienspray van zich af gelikt?
Het linkje van HP ging over ontwormmiddel, maar de FB pagina weet ik niet of het over de spray of over ontwormmiddel ging.
Wat zegt je DA over de gevolgen van eventuele vergiftiging? Anders met Utrecht overleggen?
Daar zat ik ook aan te denken.
Ik ga de links bekijken! bedankt!
Net telefoon gehad, er is een mini klein lichtpuntje: de arts heeft onderzoek gedaan en rondgebeld over het vlooienmiddel en naar de bestandsdelen. Als dit het is, dan zouden de symptomen heel erg overeenkomen en zou de verlamming niet verder moeten gaan (wat nu ook al een aantal dagen het geval is). Ook is de kans dan groot dat hij weer helemaal beter zou worden! Dus dit is wel super nieuws, ondanks dat we proberen wel realistisch te blijven. En de assistente gaf nog aan dat ze dacht dat dit weleens het dieptepunt zou kunnen zijn en dat dat daarom even aanhoudt. Het gaat in ieder geval niet slechter, ze heeft ook nog lekker gegeten.
We houden hoop!
Een aangrijpend relaas. Ik hoop mee dat alles alsnog mag goed komen.
Dat klinkt inderdaad hetzelfde als wat ik las over de ratjes. Die werden na 2 weken weer beter. Bij verschillende dieren zijn er verschillende halfwaarde tijden, dus het kan bij de pup zowel sneller als langzamer gaan. Afwachten dus maar.
Het komt inderdaad erg overeen met het ratten verhaal! Ik ga het allemaal even goed lezen. Wel des te meer bevestiging dat dit het is.
Ik had nog een vraag. Ik las op internet ook dat wanneer een hond vergiftigd is, deze absoluut geen melk mag omdat de vetten zich binden aan het gif en dat het dan beter het lichaam in kan. Iemand die hier meer van weet? Het was namelijk zo dat in het begin de arts juist aangaf dat de hond alleen yoghurt mocht.
Ik heb zelf twee van zulke gevallen meegemaakt al.
het eerste was een hond in Spanje die sleepte met zijn achterlichaam. Heeft enkele dagen bij DA gezeten en is volledig goed gekomen.
Tweede geval, een kat die ik op de weg vond en waarvan ik dacht dat rig gebroken was omdat ze beide achterpoten meesleepte. Ook bij DA gelaten, nadien nagevraagd. Kat is volledig terug gaan lopen en gezond.
Weet niet hoe ze zo gekomen zijn, maar ze zijn terug in orde gekomen. Dus gast alle hoop is nog niet verloren. Blijf positief denken.
Een vriendin van mij, had diervriendelijk onkruid middel gespoten. Hond ontsnapte, ze had hem binnen en renden dwars door het gespoten gedeelte. Schuimbekken, epileptische aanvallen. Is op Utrecht terecht gekomen, o.a. spier ontspanners gekregen en is na een paar dagen volledig opgeknapt. Hij leek een beetje geheugen verlies, waarschijnlijk door de epileptische aanvallen.
Als ze overlijden na gif is dit meestal vrij snel, anders ( wat ik er van begrepen heb) is er een grote kans op herstel.
Gelukkig blijft je pup nu het zelfde, verslechterd niet, hele grote kans dat hij helemaal hersteld.
Melk producten geef ik sowieso niet aan mijn dieren. Wel speciale puppy melk.
Ik zou het maar gewoon bij water laten, het zekere voor het onzekere.
Ik duim heel erg hard voor jou en je kleintje!
Ik heb een poes die bijna overleden is van een pipet vlooienmiddel voor een hond (ik had per ongeluk het hondenmiddel gegeven ipv het kattenmiddel). Gelukkig werd ik wakker van haar getril en op de één of andere manier had ik een helder moment en ben ik direct naar die pipet gaan kijken. Ik ben onmiddellijk met haar naar DA gereden, die heeft haar gewassen zodat ze niet nog meer van het middel kon binnenkrijgen en aan een infuus gelegd. Zij had geen verlammingsverschijnselen maar zat te trillen en te schokken. Haar leven heeft aan een zijden draadje gehangen en het was meer geluk dan wat anders dat ze het overleefd heeft.
Ze is weken ziek geweest en had dan ook nog bijwerkingen aan de huid waar ze een plek had waar haar huid gewoon weggekrabt was (ze had dus ook jeuk) en waar de huid niet terug aan elkaar kon gehecht worden, ze moest gewoon zelf terug huid krijgen. Wat ook gebeurd is, maar het duurde wéken.
Vanaf toen ben ik héél erg voorzichtig met vlooienmiddel zowel voor de honden als voor de katten en geef ik het liever niet, enkel in de zomer en dan nog meer voor de teken dan voor vlooien.
https://nl-nl.facebook.com/pages/Steun-anti-exil/539965286032354
Er zijn heel wat slechte ervaringen met Exil, zelf gelukkig niet.
Hopelijk redt jullie pup het
Bij vergiftiging kan het zelfs tot 10 weken duren voordat de verlamming weg is (geen paniek dat het blijvend is).
Deze zag ik ook, ging dit nou om de spray of wromenkuur?
Bij de oprichtster ging het om de wormenkuur.
Oke dank je.
Is toch erg dat er medicijnen worden gebruikt waar een hond op zou kunnen reageren. Met advantix toch ook zo. Heel,erg.
Oke dank je.
Is toch erg dat er medicijnen worden gebruikt waar een hond op zou kunnen reageren. Met advantix toch ook zo. Heel,erg.
"Je hebt wel gelijk. Ik ontworm mijn dieren niet, gewoon ontlasting laten controleren.
Je hebt ook een natuurlijk ontwormmiddel http://www.eko4petz.nl/c-2080924/verm-x/
Met vlooien weet ik het niet. Vrienden hadden op onze katten gepast in onze vakantie. Onze katten zijn binnen katten, nooit vlooien gehad. Ze hadden kun eigenkat ( ongevraagd) mee naar ons meegenomen Mijn oudste vond dit niet leuk, ze hebben geluk dat zij de kat niet gepakt heeft, maar dat beest had kennelijk vlooien! Ben sinds de zomer bezig met van alles tegen de vlooien, wordt er gek van. Perzen met vlooien is vreselijk!
Ik hoop ook dat het goed komt met het pupje, nog zo klein en kwetsbaar.
Even een update:
Gistermiddag langsgeweest. Ze leek wel wat levendiger (zondagavond was ze erg moe en vielen de oogjes veel dicht). Nu waren de ogen wijd open en ze volgde alles wat we deden. Het hoofdje ging omhoog en de oortjes. Ze had een bakje eten naast haar borstkas liggen en hier had je al heel wat uit gegeten maar het was te lastig om haar hoofd helemaal om te draaien. Dus het bakje voor de neus gehouden en het ging er weer met veel enthousiasme in! Ze had veel trek. Ze plast ook veel en dit is goed. Het valt me wel een beetje op dat ze bij de da weinig tijd hebben voor je diertje, druk druk druk. Dierenartsen hadden ook geen tijd om even te praten oid. Alle info over fiproline uitgeprint en afgegeven, leken ze wel blij mee! Verder niet te lang gebleven, ze werd al onrustig en begon hierdoor nog heftiger te ademen. De zuurstof kooi helpt haar enorm, maar het allerbelangrijkste is nu wel dat het ademen beter gaat.
We kunnen allemaal hopen dat dit het is, want dan is er een kans dat ze er helemaal goed uitkomt.
Nu afwachten op het telefoontje hoe het vannacht is gegaan...
Wat spannend zeg.
Lijkt me ook wel vreselijk om te moeten zien.
Jammer dat je weinig kon spreken met de dierenarts, had je gebeld dat je kwam?
Het kan natuurlijk druk zijn, maar jij hebt ook je vragen.
Ik ben ook erg benieuwd hoe het vannacht is gegaan, ik hoop echt dat ze er helemaal van kan herstellen.
Heel veel sterkte, en super fijn dat je wat hebt laten weten!
Pffff jeetje wat een ellende door een vlooienmiddel.
hoop dat jullie hondje gauw de oude weer is........beterschap.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?