Vlooien.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

mijn hondje heeft steeds vlooien, het zijn er maar een paar, maar toch, heel vervelend. ik heb er van alles aan gedaan, steeds een pipetje, vlokkill pillen, mandje gewassen, goed gezogen., hond gedoucht enz. en toch weer die rot vlooien. Ik vind het zielig want ze krabt en bijt in het rond. wat kan ik nog meer doen?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Welk vlooienmiddel gebruik je?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je zult ook het huis, de auto, alle plekken waar ze komt moeten behandelen.

En  evt andere huisdieren.

Daar zitten de eitjes waar weer nieuwe vlooien uitkomen.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het wordt een cirkeltje als je niet je huis aanpakt.

5 % op de hond en 95 % in de omgeving.

je moet niet iedere keer een pipetje gebruiken voor je hond dat helpt niet. wat kan je doen, ga naar je dierenarts en vraag stronghold, dat is voor vlooien en doeltreffend, wacht daar mee tot de pipetjes die je gebruikt hebt zijn uitgewerkt, minstens drie weken na toediening van een pipetje.

dan omgevings spray gaan halen bij je dierenwinkel, en wel de bolfo, dat is zes maanden werkzaam, kijk en lees goed de beschrijving gebruiksaanwijzing hoe het moet.

heel je huis betekent ook echt heel je huis, van boven tot onder.

kleedjes van je hond in de wasmachien op 60 graden met azijn wassen geen wasmiddel, en dat doe je voortaan een x in de week, iedere week.

wat kan je nu nog doen voor je hond ? niet weer pipetjes gebruiken, je hebt dat al gedaan, je kan wat lavendel olie op de vacht wrijven dan blijven de vlooien er vandaan, maar echt als je er van af wilt, omgeving secuur aanpakken, eerst het hele huis stofzuigen en dan de stofzuiger zak in de kliko gooien.
en dan sprayen met bolfo, huisdieren alles , ook jij eruit , een flink aantal uren alles potdicht houden, en dan goed luchten voor je weer binnen kom, ook je dieren uit huis houden.

Volgende forumvraag: Verkouden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^